Google+ Badge

Rabu, 6 Julai 2016

6046. Jangan buat pasal mengotorkan hati, nanti buruk padahnya. Aamiin.بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.


Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali muhammad, kama sallayta `ala ibrahima wa’ali ibrahim, innaka hamidun majid, wabarik `ala muhammadin wa`ala ali muhammad, kama barakta `ala ibrahima wa’ali ibrahim, innaka hamidun majid...

Suhhanallahhi wabihamdihi subhanakallahhumma wabihamdika asyhadualla ila hailla anta astaghfiruka waatubu ilaik.Semoga bermanafaat buat kita semua.Aamiin. 
 
Allahhumma sholli ala Muhammad waala ali Muhammad.Bismillaahirrohmaanirrohim.

Bismillahirrahmanirrahim.
Alhamdulillahirabbilalaamiin.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Dengan izin dan kehendak-Nya Allah Tuhan Yang Maha Esa ...kita adalah kalangan hamba-Nya yang terpilih untuk beroleh hidayah-Nya, redho-Nya, rezeki-Nya, keberkatan-Nya serta rahmat-Nya dan juga Syafaat Nabi Muhammad kekasih Allah, Junjungan kita Rasulullah di akhirat kelak. Aamiin Ya Robbalalaamiin. 

Syurga itu nikmat rahmat Allah. Neraka itu tempat hamba yang ingkar. Orang beriman beringat: Nikah Halal. Berpacaran Haram. 
Bismillahhirrohmannirrohiim. 
Allahhumma sholli ala Muhammad waala ali Muhammad. 

Solatlah seolah-olah engkau melihat-Nya, sudah tentu engkau tidak mungkin melihat-Nya di dunia tetapi yakinlah Dia melihatmu. 
LA MAUJUD ILLALLAH = tiada yang ujud melainkan Allah.
Tiada alasan melainkan uzur syarie.....
sampai waktunya...
di mana mana sahaja, asalkan bersih dari hadas kecil dan besar. 

Dialah yang menghidupkan dan mematikan... selagi ada hayat.. yang selayaknya diibadahi... tempat MENGHARAP, MEMINTA DAN BERTAWAKKAL... tiada selain-Nya. 

Allah hu Akbar walillah ilhamd.
Lahaulawala quwwataillah billahhil aliyil azhim. 

Sekadar bentuk fikir, 
In Syaa Allah bermanafaat buat saya khususnya dan sahabat semua. Allahhumma sholli ala Muhammad waala ali Muhammad.Allahhumma alhimna marashida umuurina waaizna minsyururianfusina wamin sayyiati akhmalina.Robbisyrohlii sodrii wayossirlii amrii wahlul ukhdatan minlisani yofkahu qauli.Amma ba'du.

Didalam jasad anak Adam ada segumpal daging, jika baik ianya maka baiklah amalannya. Ketahuilah itulah hati. Apa-apa yang terkeluar dari lidah itu juga mencerminkan hati. Pandangan mata boleh memberi kesan kepada hati,jika baik yang dilihat,jika baik yang didengar,jika baik yang difikirkan maka itulah juga yang memberi kesan.Sumber sumber ini diumpamakan sungai sungai kecil yang mengalir kedalam kolam(hati),jika sumbernya bersih maka kolam itu bakal menakung air yang bersih pula.

Hati yang kotor tidakkan dapat menerima Nur dari Ilahi.Kekotoran(dosa) itu sendiri yang bakal mendindingnya.
Ditahap ini apa apa nasihat sangat sukar diterima,tinggalkan amalan fardhu sudah tidak terasa bersalah,malah ada ketikanya solat itu sendiri diremehkan.Kami berlindung ya Allah,berilah kami taufik dan hidayahMu hingga akhir hayat kami.Semoga bermanafaat buat saya khususnya dan tuan tuan semua. 
Gambar Jawab Salam... 
Tiada ulasan: