Google+ Badge

Rabu, 8 Februari 2017

6206. Penyewa rumah xberbayar.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ. 




السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
آمين...آمين... آمين... ياالله يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِن
ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ
• 

Bismillahirrahmanirrahim. 
Alhamdulillahirabbilalaamiin.

Topik:- Penyewa rumah xberbayar (Tanyalah ustaz 28jan2016) By Ustaz Suhaimi

👉Tempat yg suka didiami jin:-

1. Tandas- adalah istana jin (jin jantan dan betina) Ramai yg kena stroke akibat jatuh di toilet. Sebab tu kita kena baca doa sebelum masuk toilet n masuk dgn kaki kiri. Paling least bacalah Bismillah sebelum masuk toilet supaya dpt perlindungan Allah.

2. Bilik² yg tak didiami - contoh, anak gi asrama n bilik anak tu xde sesiapa tinggal. Slalulah solat sunat dlm bilik² tu n tampalkan surah Al-Jinn ayat 1-10 dlm bilik tersebut.

3. Tempat² yg ada perhiasan spt emas

👉Lagi tinggi rumah kita lagi byk level² jin yg menyewa.. ustaz xshare bab ni sebab takut bila kita naik setiap level rumah kita akan terpikir pasal jenis² jin ni.

👉If kita tinggalkan rumah dlm tempoh more than 7 hari, makhluk halus akan pindah masuk. Jadi bila balik bagi salam n jgn terus jump on anything esp ur bed, kena kibas² dulu. Body kita juga boleh sense kalu ada gangguan di rumah spt bulu roma meremang n heartbeat akan increase..

👉Bila rumah ada gangguan, akan ada gangguan dlm sistem tido kita which lead to:-

Gangguan dlm sistem di kepala (contoh slalu headache) then, Gangguan sistem emosi, kemudian. Gangguan sakit tulang blakang, nxt, Gangguan dlm sistem semua sendi².

Gangguan² ni semua akan beri gangguan keseluruhan dlm hidup kita.

👉Kita disarankan slalu berwudhu, sebab secara xlangsung bila berwudhu kita akan gosok²kan anggota kita spt tangan, kaki, kepala yg akan buat sistem pengaliran darah smooth ke those parts.. manakala berkumur dan bersihkan hidung pula bole elakkan dari gangguan² masuk dari those parts of our body.

👉Jgn pakai pakaian yg sudah kotor, head to toe termasuk tudung, anak tudung, innerwear, baju, seluar (esp jeans yg org kerap pakai berkali kali), socks etc..Slalunya dlm 4jam kluar rumah kita pasti sudah berpeluh.. baju yg kita pakai dah consider kotor.

👉Sebelum kluar rumah - Baca Bismillah 21x, al-Fatihah, ayat Qursi (selagi baca tersangkut² jgn kluar).. tapi jika xsempat paling sikit bacalah Bismillah 7x.

👉Sekurang²nya sebulan sekali baca sendiri Surah al Baqarah di rumah. Jgn baca sesuatu ayat sehingga 24jam, kadang² badan xbole terima rasa kepanasan.. ini umpama kita makan ubat terlebih dos.

👉Bila tidur jgn pasang ayat² Quran sehingga tidur kerana akan mengganggu gelombang badan utk tidur..cukup praktikkan apa yg Rasulullah sarankan.. bila tidur umpama mati kecil jadi tinggalkan semuanya..

👉Utk terapi diri, di rumah setiap org patut ada baju yg specific utk solat, sejadah sendiri utk solat n quran sendiri utk dibaca..

Ni antara ilmu yg disampaikan oleh ustaz tadi. Just wanna share with all, hopefully xtersalah tafsir..

Kongsikan agar menjadi jariah kita bersama. Wallahu a'lamu.

Aamiin Ya Allah. 
Wassalamu.
Dapat: kiriman mentor wsp grop. 



















Tiada ulasan: