Sabtu, 20 Julai 2013

1047. Apa kata IGP.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.

Assalamualaikum w.b.t/السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
. Sudah la tue. Aku sedih seseorang yang berpengaruh, berkuasa dan sangat berpangkat dalam penguatkuasa undang2 mempunyai pemikiran seperti neh. Ia sangat2 mengecewakan aku. Bila kita tahu kita buat salah, oke kita berhenti di situ dan betulkan balik kesalahan kita. Takpe la orang nak marah2 kita pun. Dah kita buat salah kan. Boleh dikatakan setiap kali kita buat salah confirm punya orang akan ... more »

Rujukan : http://www.malaysiakini.com/news/236219

Nak tahu apa statement KPN sebelum hasil siasatan keluar? Rujuk sini ==> http://amenoworld.blogspot.com/2013/07/penjihad-islam-rompak-pemuda-cina.html

Statement KPN kat atas neh seolah2 diperlihatkan seperti berikut ;

1. Penjenayah melakukan tindakan culik untuk balas dendam atas kes Alvin dan Vivian.

2. Sambil2 tue menyamun.

Ada orang kata tak logik. Naik Alphard nak merompak RM3K ka? Kalau nak tahu Alphard tue pendaftaran palsu, dalam erti kata lain, kereta curi. Dan lagi satu, pemimpin2 negara kita pun yang kaya raya ramai, tetapi rompak dan samun, tetap rompak dan samun. Yang menyamun tak semestinya orang miskin, oke?

Pada hakikatnya ;

1. Mereka menculik dan menyamun.

2. Lepas tue hisap gam sementara tunggu duit masuk.

3. Sambil2 lalok, mangsa terlepas.

4. Ketika berbuat jenayah, mereka sengaja mengambil kesempatan dengan menconteng badan si mangsa dengan perkataan jangan hina Islam supaya dapat cover perbuatan jenayah mereka.

Kesimpulan.

Mengambil kesempatan melakukan jenayah dengan menggunakan isu semasa untuk cover kesalahan diri. <-- Ini apa yang aku simpulkan.  

Bukan nya mengambil kesempatan untuk balas dendam sambil melakukan jenayah. <-- Ini apa yang IGP cuba gambarkan. 

Ini sangat2 memalukan. Tergamak ko pergunakan Islam untuk kerja2 jahat ko. Setan hihi haha jek tengok perlakuan budak2 neh macam neh. Dan lebih hihi haha bila perlakuan korang mendapat sokongan dari orang ramai dan KPN sendiri.

Pendapat aku.

1. Kes neh dah jadi sangat memalukan kepada umat Islam. Dan lebih teruk ia menzahirkan pemikiran sesetengah dari kita. Ada orang halalkan jenayah atas nama jihad beb. JIHAD tue.

2. Bagaimana gambar2 dalam simpanan PDRM boleh terlepas keluar?

3. Bagaimana bloggers UMNO boleh me-reka2 citer dan yang lebih teruk ada orang yang mempercayai cerita versi mereka?

4. Bagaimana seorang KPN tergamak keluarkan statement menyalahkan mangsa tersebut sebelum hasil siasatan di muktamadkan depan press?

5. Dan selepas hasil siasatan dikemukakan, KPN slumber gile menjawab ahh ada kaitan juga, hina Islam pun jadi motif juga.. 

Apa maksudnya? Nak halalkan pembohongan yang dilakukan oleh bloggers umno? Nak jadikan ia sebagai dari kempen2 fitnah bagi meraih sokongan umat islam?

Yela.

Jika kemenangan itu penting, jika cara yang digunakan untuk menang itu sampai menindas orang bukan islam dan memperlekehkan Islam, maka buat la apa2 yang korang nak buat. Allah SWT tidak akan menghukum orang lain atas jenayah orang lain. Kita boleh rilex. Pasal Allah SWT bukan KPN. 

Zulfarizan Zakaria "FABI AYYI AALA IRABBIKUMA TUKAZZHIBAN" = Nikmat Tuhan Manakah Yang Engkau Hendak Dustakan?........muhasabah buat diri kite ni belake kerana Allah S.W.T..... 

Perhatian: Pemaparan tajuk-tajuk, gambar-gambar dan segala bagai, adalah pandangan dan pendapat peribadi yang lebih menjurus kepada sikap dan sifat untuk menjadi lebih baik dengan mengamalkan gaya hidup menurut perentah dan larangan Allah S.W.T., antaranya bersikap dengan tiada prasangka, tidak bertujuan untuk kebencian, tidak berkeperluan untuk bersubahat dengan perkara bohong dan tiada kaitan dan berkepentingan dengan mana-mana individu. Jujur., aku hanyalah hamba Allah S.W.T., yang hina dina. BERSANGKA BAIK KERANA ALLAH S.W.T.. 

Tiada ulasan: