Jumaat, 26 Julai 2013

1099. Rayuan daripada Jimmy Wales, pengasas Wikipedia.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.

Assalamualaikum w.b.t/السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
. 006. Nota Buat Pengunjung Blog..

Rayuan daripada Jimmy Wales, pengasas Wikipedia. 
Maklumat lanjut sila layari web ini. 
Rayuan daripada Jimmy Wales, pengasas Wikipedia


Google dan Yahoo mempunyai ribuan pelayan dan pekerja. Kami hanya mempunyai 800 pelayan dan 150 staf sokongan.
 

Wikipedia merupakan laman web ke-5 yang paling dikunjungi dan memberi maklumat kepada lebih daripada 450 juta orang dengan jumlah kunjungan laman melebihi bilion.

Perniagaan sememangnya baik. Pengiklanan bukanlah buruk seperti yang disangkakan. Namun begitu, ia tidak sesuai di sini dan terutamanya Wikipedia.

Wikipedia merupakan sesuatu yang istimewa. Seumpama suatu perpustakaan atau taman awam. Ia adalah satu mahligai untuk minda. Ia adalah suatu tempat semua orang datang untuk berfikir, belajar dan berkongsi pengetahuan satu sama lain.

Mengimbas kembali ketika saya mengasaskan Wikipedia, tapak ini mungkin boleh dibangunkan untuk memperoleh keuntungan melalui pengiklanan; akan tetapi, saya memutuskan untuk menjadikannya sesuatu yang berlainan. Kami telah berusaha keras selama ini untuk memastikan matlamat kami tercapai tanpa sebarang halangan.

Seandainya semua orang yang membaca mesej ini menyumbang RM20, kami hanya perlu mengadakan pungutan derma selama sehari setiap tahun. Akan tetapi bukan semua orang mampu atau akan memberi derma. Kami tetap memahaminya.

Tahun ini, bantulah kami dengan memberikan sumbangan sebanyak RM20, RM30, RM50 atau mengikut kemampuan untuk melindungi dan memastikan kemandirian Wikipedia berkekalan.

Terima kasih,

Jimmy Wales
 Pengasas Wikipedia Maklumat lanjut sila layari web ini.  Rayuan daripada Jimmy Wales, pengasas Wikipedia.

Dengan menderma, anda berkongsi maklumat anda dengan Yayasan Wikimedia, pertubuhan bukan bermotif keuntungan yang mengendalikan pelayaran Wikipedia dan projek-projek Wikimedia yang lain, serta penyedia-penyedia perkhidmatannya di Amerika Syarikat dan negara-negara lain yang menurut dasar privasi penderma kami. Kami tidak menjual atau memperdagangkan maklumat anda kepada sesiapa. Untuk maklumat lanjut, sila baca dasar penderma kami.

Masalah ketika menderma?
Buat dermaan bulanan
Cara-cara lain untuk menyumbang
Soalan lazim
Maklumat kebolehpotongan cukai

Jumlah derma:  20 RM      30 RM      50 RM      100 RM
 200 RM      300 RM      500 RM      Lain-lain RM 

Bagaimanakah sumbangan anda digunakan?
Teknologi: Server, bandwidth, penyelenggaraan dan pembangunann. Wikipedia merupakan laman web ke-5 yang paling dikunjungi di dunia. Teknologi yang digunakan dalam Wikipedia hanya sebahagian daripada peruntukan teknologi yang digunakan oleh laman-laman web lain.

Kakitangan: Kesemua laman web ke-10 yang paling dikunjungi mempunyai ribuan pekerja. Kami hanya mempunyai kurang daripada 100 pekerja.

Maklumat lanjut sila layari web ini.  Rayuan daripada Jimmy Wales, pengasas Wikipedia.
Zulfarizan Zakaria "FABI AYYI AALA IRABBIKUMA TUKAZZHIBAN" = Nikmat Tuhan Manakah Yang Engkau Hendak Dustakan?........muhasabah buat diri kite ni belake kerana Allah S.W.T..... 

Perhatian: Pemaparan tajuk-tajuk, gambar-gambar dan segala bagai, adalah pandangan dan pendapat peribadi yang lebih menjurus kepada sikap dan sifat untuk menjadi lebih baik dengan mengamalkan gaya hidup menurut perentah dan larangan Allah S.W.T., antaranya bersikap dengan tiada prasangka, tidak bertujuan untuk kebencian, tidak berkeperluan untuk bersubahat dengan perkara bohong dan tiada kaitan dan berkepentingan dengan mana-mana individu. Jujur., aku hanyalah hamba Allah S.W.T., yang hina dina. BERSANGKA BAIK KERANA ALLAH S.W.T..

Tiada ulasan: