Selasa, 24 September 2013

1814. Masjidil Aqsa dan Gaza.


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.

Assalamualaikum w.b.t/السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
Meja www.peceq.blogspot.com 
Munafik dan kafir laknatullah sebenarnya pemberontak dan pengganas. 

Islam Agama Ku.


Masjidil Aqsa terus diceroboh
1. Pendatang haram yahudi menceroboh masuk lagi ke dalam Masjidil Aqsa. [Ph]

2. Askar zionis menghancurkan khemah-khema dan rumah-rumah kecil di Jahalin Bedouins, Al Khan berdekatan Baitul Makdis. Musim sejuk akan tiba tidak lama lagi. [Ph]

3. Gambar mengeeluarkan mayat tentera Zionis yang terbunuh di Beit Amin di Qalqilya, Tebing Barat hari ini. Siasatan dilakukan ke atas mayat tentera Zionis yang dijumpai.

4. Ikatan Pemuda Intifadhoh Palestin melaungkan seruan untuk bangkit berdemonstrasi pada hari Jumaat depan, 27 September 2013. [NAA]

sumber: Al Resala, irarab, Gazanow

1. Sebentar tadi Ismail Hanieyah memberikan ucapan sambil berjalan di hadapan Bridged Al-Qassam [AAB]

2. Diplomat Perancis, Marion Castaing diheret ke tanah selepas askar zionis membawa dia keluar dari jip yang mengandungi pertolongan kecemasan di Tebing Barat, semalam. Trak-trak lain yang mengandungi barangan yang sama juga ditahan. [Ph]

3. Rakyat Palestin ditangkap lagi. Sumber Hebrew | Yediot Aharonot :"Pasukan Khas Israel telah menyerang rumah pembunuh Nidal Amer dan menangkapnya serta suaudaranya malam tadi. [AAB]

4. Mahrajan (Karnival) Al-Aqsa dalam bahaya ke-18 di Ummul Fahem. Gambar lain: http://goo.gl/C4BSEJ [NAA]

sumber: irarab.com,Gazanow,Jaringan Forum Palestin
Al-Aqsa Dalam Bahaya, Gaza Sengsara

1. Kanak-kanak Palestin duduk di sebelah lampu gas kerana bekalan elektrik putus di Beit Lahia, utara Gaza. Gambar diambil semalam oleh Mahmud Hams.

2. Extremis zionis sengaja mencetuskan marah umat islam di Masjidil Aqsa kerana mereka sedang beritual yang didakwa ajaran kitab Talmud.

3. Berdozen pendatang haram Yahudi menceroboh masuk ke dalam Masjidil Aqsa pagi ini, dan mulakan ritual penyembahan mereka, yang dikawal oleh askar dan polis zionis sendiri.

4. Lagi remaja ditahan di Baitul makdis, dihukum setahun setengah penjara. Dua remaja yang dikenal pasti, Muhammad Sultan Abbasi (14 tahun), Ayman Samih Al-Abbasi (tahun).

sumber: TeamPalestina,BeritaGambarAqsa, Gazanow [Ph]
#aqsasyarif
oleh - wabilah 


Sumber: (Masjidil Aqsa terus diceroboh) . 

"..KEHIDUPAN DUNIA HANYALAH Kesenangan YANG MEMPERDAYA" [QS. AL 'IMRAN (3):185]. 

Firman Allah S.W.T., yang bermaksud: Wahai orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang yang bukan daripada kalangan kamu (seperti Yahudi, Nasrani, dan Munafiq) menjadi teman karib (yang dipercayai). Mereka tidak akan berhenti berusaha mendatangkan kesusahan kepada kamu. Mereka sukakan apa yang menyusahkan kamu. Telah pun nyata (tanda) kebencian mereka pada pertuturan mulut mereka, dan apa yang tersembunyi oleh hati mereka lebih besar lagi. Sesungguhnya Kami telah jelaskan kepada kamu ayat ayat (Kami), jika kamu memahaminya (memikirkannya).” - [Al Quran Surah Al Imran ayat 118-120] . 

Baca Juga: 
Firman Allah S.W.T., yang bermaksud: “Perkataan yang baik dan pemberian maaf, lebih baik dari sedekah yang diiringi dengan sesuatu yang menyakitkan (perasaan penerima). Allah Maha Kaya lagi Maha Penyantun.” (Al Baqarah: 263). 
Tiada ada daya dan kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah
Firman Allah S.W.T., yang bermaksud: “Mereka yang berjuang di jalan Kami nescaya Kami tunjukkan jalan-jalan Kami. Sesungguhnya Allah berserta orang yang berbuat baik.” (Al Ankabut: 69). 

"Sesungguhnya hanyalah kepada Allah aku mengadukan kesusahan dan kesedihanku." (QS. Yusuf: 86). 


Semasa hidup sederhanakanlah kegembiraan. Supaya wujud keseimbangan jiwa dan roh, bila menerima kesedihan yang pasti ditemui juga. Mengingatkan diri sendiri menjadi keutamaaan sebelum mengingatkan orang lain . In Syaa Allah ''palis'' sekali dari sifat-sifat sombong dan keji. Semuanya kerana Allah S.W.T.. Amin Ya Rob.  (Peceq Admin). 
Perhatian: Pemaparan tajuk-tajuk, gambar-gambar dan segala bagai, adalah pandangan dan pendapat peribadi yang lebih menjurus kepada sikap dan sifat untuk menjadi lebih baik dengan mengamalkan gaya hidup menurut perentah dan larangan Allah S.W.T., antaranya bersikap dengan tiada prasangka, tidak bertujuan untuk kebencian, tidak berkeperluan untuk bersubahat dengan perkara bohong dan tiada kaitan dan berkepentingan dengan mana-mana individu. Jujur., aku hanyalah hamba Allah S.W.T., yang hina dina. BERSANGKA BAIK KERANA ALLAH S.W.T..

Tiada ulasan: