Ahad, 27 Oktober 2013

2185. Mati, maut, kematian bila-bila dia datang.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.

Assalamualaikum w.b.t/السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
Meja www.peceq.blogspot.com 


Hanya ALLAH (SWT) Yang Aku Sembah Hingga Akhir Hayat

Sumber: 
(Hanya Allah (SWT) yang aku sembah hingga akhir hayat) .

Tidak dipanggil dia datang juga. Tidak dijemput dia singgah juga. Tidak disapa dia menyapa juga. Mati tetap datang kepada setiap yang bernyawa mahluk dan ciptaan Allah S.W.T..

Masa jaga, masa tidur, masa ketawa, masa riang, masa gembira, masa beriadah dan masa beribadah ingatkanlah "mati" walau hanya sedetik. In Syaa Allah tawa, riang dan gembira aku pasti jadi besederhana. Apa lagi waktu bersedih.

Mahukah aku mati waktu sedang ketawa terbahak-bahak atau waktu aku sedang murung mati terus datang mendakap?. Ya Allah jadikanlah sentiasa setiap sedutan nafas dan hembusannya sentiasa dalam Iman kepada-Mu Ya Allah dan sesungguhnya Nabi Muhammad SAW itu pesuruh-Mu, junjunganku. p3c3q.

Perhatian: Pemaparan tajuk-tajuk, gambar-gambar dan segala bagai, adalah pandangan dan pendapat peribadi yang lebih menjurus kepada sikap dan sifat untuk menjadi lebih baik dengan mengamalkan gaya hidup menurut perentah dan larangan Allah S.W.T., antaranya bersikap dengan tiada prasangka, tidak bertujuan untuk kebencian, tidak berkeperluan untuk bersubahat dengan perkara bohong dan tiada kaitan dan berkepentingan dengan mana-mana individu. Jujur., aku hanyalah hamba Allah S.W.T., yang hina dina. BERSANGKA BAIK KERANA ALLAH S.W.T..
abc.

Tiada ulasan: