Google+ Badge

Jumaat, 5 Jun 2015

5313. Bezakan kerajaan dengan parti.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Assalamualaikum warohmatullahi wabarakatuh.

الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
 • Thursday, June 4, 2015
  Bila menteri pilih bulu - Mohamad Fadli
  Hasan Malek pulau portal berita alternatif


  PETALING JAYA: Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), Datuk Seri Hasan Malek dikatakan hanya memberi reaksi kepada soalan yang dibangkitkan media arus perdana dan pro kerajaan.


  Pengalaman itu dialami sendiri wartawan FMT ketika cuba menanyakan soalan pada sidang akhbar sebaik selesai Majlis Perasmian SSM-ONE2015 di The Curve, Mutiara Damansara.


  Ketika ingin diajukan soalan mengenai Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST), Hasan memberi jawapan yang tidak sepatutnya keluar daripada mulut seorang menteri.


  “Kamu dari mana… FMT, tak payah” katanya.


  Sebelum ini, beberapa wartawan daripada portal lain turut menerima layanan serupa daripada Ahli Parlimen Kuala Pilah itu.


  Selaku menteri yang mewakili semua, beliau sepatutnya bersifat professional ketika berdepan media dan tidak memilih bulu.


  Sumber: (http://atsixty-zakriali.blogspot.com/2015/06/bila-menteri-pilih-bulu-mohamad-fadli.html)

Tiada ulasan: