Google+ Badge

Selasa, 7 Julai 2015

5553. Kemanjaan adalah realiti kehidupan seorang kanak-kanak.


♡ ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ ♡
◆▬▬▬▬▬ஜ  ஜ▬▬▬▬▬◆
☆•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•★´¨`*•.¸¸.•★
♡ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه ♡
◆◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙ஜ۩۩  ۩۩ஜ◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◆

اللهُــــــم ۩★۩ صَـلٌ ۩★۩ علَى سَــيدنـا مُحـمَّـدْ ۩★۩ وعلَى آل ســيدنا مُحـمَّـدْ ۩★۩ كما صلٌيت علَى ســيدنـا إِبْرَاهِيـمَ ۩★۩ وعلَى آل سًــيدنــُا إِبْرَاهِيـمَ ۩★۩ وبارك علَى ُسَــيدنـُا مُحــمَّـدْ ۩★۩ وعلَى آل سَـيدنا مُحـمَّــدْ ۩★۩ كما باركت علَى سًـيدنا إِبْرَاهِيمَ ۩★۩ وعلَى آل ًسيدنا إِبْرَاهِيمَ ً۩★۩ فى الْعَالَمِينَ ۩★۩ إن ك حَمِيدٌ مَجِيدْ

♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡

◆◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙ஜ۩۩ ♡ ۩۩ஜ◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◆

♡  الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
“”
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
آمين...آمين... آمين... ياالله يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِن
ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ
 •
“”
*

Adnan, Khaled Nordin, mohon maaf kepada Kit Siang!

Setiausaha Agung Umno Tengku Adnan Mansor dan Menteri Besar Johor, Datuk Seri Khaled Nordin yang juga Ketua Bahagian UMNO Pasir Gudang perlu memohon maaf kepada Lim Kit Siang diatas gangguan ganas "Forum Kedai Kopi" DAP Johor yang dilakukan oleh sekumpulan samseng yang diketuai oleh Azman Jaafar, Ketua Pemuda UMNO Pasir Gudang.

 Tengku Adnan Mansor telah menjadikan dirinya bodoh diri dengan jawapan kebudak-budakan kepada tindakan samseng UMNO yang mengejutkan terhadap Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang dan saya sendiri.

 Dia sepatutnya berasa malu dengan dirinya sendiri kerana tidak mengambil tanggungjawab terhadap tindakan-tindakan ganas itu, dan kerana memberi alasan bodoh untuk menghalalkan perbuatan jenayah yang dilakukan terang-terangan di khalayak ramai dan media.

 Tengku Adnan memberitahu media bahawa Kit Siang telah mungkin menyebabkan tuimbul keganasan semalam pada majlis yang dilaporkan melihat cawan, mangkuk dan juga penyapu dilemparkan kepadanya oleh individu dipercayai anggota UMNO.

 Beliau berkata: "Jadi jangan melakukan provokasi ... Saya dengar bahawa Kit Siang berkata sesuatu, tidak ada, tetapi di tempat lain dan manusia apabila anda diprovok, mereka akan bertindak balas."

 Ini adalah ucapan sampah! Kit Siang tidak menyebutkan walaupun satu perkataan pun di majlis tersebut, namun beliau menerima jeritan penghinaan, "Kit Siang Balik Pulau Pinang"  - walaupun Kit Siang dilahirkan di Johor, "Kit Siang Babi ", "Kit Siang Komunis" ," Kit Siang Mampus ", dan lain-lain.

 Forum Kedai Kopi bukanlah peristiwa baru. Jawatankuasa Negeri DAP Johor telah menganjurkan lebih daripada 50 acara itu sejak Februari 2014. Kami percaya dalam penglibatan politik secara langsung di kedai-kedai kopi dan warung dengan rakyat biasa. Sehingga semalam, tidak ada kejadian yang tidak diingini tunggal sama sekali.

 "Forum Kedai Kopi" yang dijadualkan pada 5 Julai 2015 bertujuan untuk menjadi acara Iban berfokuskan dengan pemimpin DAP Sarawak Mordi Anak Bimol dan Thomas Sixtus Tegong Laka dijemput ke Johor sebagai penceramah utama.

 Pada pagi 5 Julai 2015, DAP Johor menerima mesej Whatsapp berikut menggesa orang ramai untuk mengelakkan Kit Siang daripada menghadiri majlis itu, yang kami telah mengemukakan Polis untuk tindakan selanjutnya:
 Mesej (lihat sebelah) yang berniat jahat dengan menuduh Kit Siang adalah seorang komunis, jihad (perang suci) terhadapnya diperlukan; dan oleh kerana dia adalah seorang "Penghapus Menteri Besar " yang sebelum ini telah mengakhiri kerjaya politik Tan Sri Ghani Othman, Kit Siang mesti dihalang daripada memasuki kawasan Permas yang merupakan kerusi semasa Menteri Besar Datuk Seri Khaled Nordin. Kedua-duanya merupakan tuntutan palsu. Kit Siang tidak pernah menjadi komunis dan Ghani Othman yang datang ke Gelang Patah untuk bertanding menentang Kit Siang dan bukannya Lim Kit Siang mencarinya untuk menentang penyandang Menteri Besar tersebut. Walaupun begitu, apa yang salah dengan itu dalam demokrasi?

 Kami berada di dalam kedai kopi di mana dikelilingi oleh kedua-dua belah pihak dengan kumpulan yang diketuai oleh Ketua Pemuda UMNO Pasir Gudang , Azman Jaafar.

 Sebelum saya berucap, kumpulan itu telah menghampiri meja kami. Dan tidak lama selepas saya mengambil maik dan memperkatakan sesuatu, Azman Jaafar telah mengamuk dan mula menjerit. Acara kami telah dihentikan kerana samseng UMNO telah cuba untuk menyerang kami secara fizikal.

Salah seorang daripada mereka dalam kumpulan UMNO, Alex Puspah, ahli UMNO Flet Menanti, mengancam untuk membunuh kami dengan menjerit "Lima Minit tak keluar, dia mati ATAU saya mati." (Jika anda tidak keluar dalam masa lima minit,sama ada kamu mati atau aku mati )

 Walaupun Kit Siang akhirnya berjalan keluar dari majlis itu tanpa terjejas, mereka yang mengiringi Kit Siang ke keretanya telah ditumbuk. Saya dicekik manakala mereka mengiringi saya berjalan ke kereta saya telah ditumbuk. Mereka juga menjerit kepada  Adun Negeri Johor Liow Cai Tung ketika dia menuju ke keretanya.

 Bagi saya, ini bukan kali pertama saya telah ditahan oleh samseng UMNO-Barisan Nasional daripada menghadiri acara di Johor. Saya ditahan daripada memasuki Bazaar Deepavali di Kluang oleh samseng MIC pada tahun 2013 dan saya terpaksa meninggalkan Bazaar Ramadan Bandar Kluang pada tahun 2014 semasa kejadian yang menjadi viral apabila samseng UMNO bertanya kepada saya "Mana surat" (di mana adalah surat kebenaran anda "). Tetapi apa yang berlaku semalam adalah tahap yang paling teruk yang pernah saya hadapi.

 Tengku Adnan mesti bertanggungjawab dan mesti berhenti bertindak seperti kanak-kanak manja. Khaled Nordin sebagai Menteri Besar dan Ketua Bahagian UMNO, dan juga anggota Dewan Undangan Negeri di Permas, mempunyai tanggungjawab untuk memastikan politik Malaysia dan politik Johor tidak turun lagi ke dalam keadaan huru-hara dan keganasan. Mereka perlu mohon maaf kepada Kit Siang dan semua rakyat Malaysia .~sumber

Sumber:  http://alhusseyn51.blogspot.com/2015/07/adnan-khaled-nordin-mohon-maaf-kepada.html)

" KARIKATUR YANG MENGGAMBAR REALITI SEBENAR PUSAT ZAKAT DI MALAYSIA "

tikaq buloh pada tikaqbuloh blog - 12 minit yang lalu
Masuk berita saban tahun hasil kutipan meningkat, hasil kutipan mencecah angka bilion. Tetapi hasilnya disimpan entah dimana, yang teragih hanyalah berapa % sahaja dari hasil kutipan. Sepatutnya badan yang mengumpulkan wang zakat lah yang mencari orang susah, bukan orang susah yang perlu kehulu kehilir pergi ke pusat urus zakat dan disusahkan dengan pelbagai kerenah prosedur.

Mukhriz yakin bapanya tidak terlibat seleweng fakta 1MDB Adam Abu Bakar

atsixty pada ZAKRI ALI - 14 minit yang lalu
[image: mukhriz_mahathir_600] *Tuduhan Datuk Seri Najib Tun Razak bahawa Tun M individu di sebalik kontroversi merupakan tuduhan tidak adil.* *PETALING JAYA: Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Mahathir menafikan bahawa bapanya, Tun Dr Mahathir Mohamad terlibat dan menjadi dalang menyeleweng fakta atau mengubah emel dalam kontroversi Syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB).* *Tegasnya, tuduhan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang mendakwa bekas Perdana Menteri itu merupakan individu di sebalik pembohongan yang dibuat termasuk oleh Sarawak Report merupakan sua... lagi »

WANITA MUKMIN YANG MELAWAN KEZALIMAN

Fizah Mohd pada FizahMohd - 33 minit yang lalu
Assalamualaikum.... Alangkah bijak dan sucinya perempuan yang bernama Asiyah r.a, dia sentiasa berdoa memohon supaya dekat dengan Tuhannya berbanding dengan sebuah istana dan enggan taat kepada seorang pendosa dan kafir yang bernama Firaun serta menolak untuk hidup di istananya yang penuh dengan kemewahan dan hamba sahaya. Dia hanya memohon untuk memiliki sebuah rumah yang lebih abadi, lebih indah di sisi Allah SWT di Syurga. Kemudian Asiyah r.a diseksa kerana keimannya kepada Allah, dan hidupnya berakhir dengan kepulangannya ke sisi Allah SWT. Walaubagaimanapun, Allah menjadikann... lagi »

Adnan, Khaled Nordin, mohon maaf kepada Kit Siang!

Alhusseyn Alhusseyn pada HARAPAN DAN IMPIAN BARU - 36 minit yang lalu
Setiausaha Agung Umno Tengku Adnan Mansor dan Menteri Besar Johor, Datuk Seri Khaled Nordin yang juga Ketua Bahagian UMNO Pasir Gudang perlu memohon maaf kepada Lim Kit Siang diatas gangguan ganas "Forum Kedai Kopi" DAP Johor yang dilakukan oleh sekumpulan samseng yang diketuai oleh Azman Jaafar, Ketua Pemuda UMNO Pasir Gudang. Tengku Adnan Mansor telah menjadikan dirinya bodoh diri dengan jawapan kebudak-budakan kepada tindakan samseng UMNO yang mengejutkan terhadap Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang dan saya sendiri. Dia sepatutnya berasa malu dengan dirinya sendiri kerana tidak ... lagi »

TERKINI ! - Muhyiddin perlu menghadap Agong untuk ambil alih negara !! - FMT Reporters

atsixty pada ZAKRI ALI - Sejam yang lalu
[image: muhyiddin.agong] *Semua Ahli Parlimen Kerajaan dan Pembangkang perlu memberi sokongan kepada Muhyiddin untuk ambil alih jawatan Perdana Menteri.* *PETALING JAYA: Tan Sri Muhyiddin Yassin perlu segera mengambil alih kepemimpinan negara daripada Datuk Seri Najib Tun Razak.* *Gesaan itu dibuat oleh Datuk Husam Musa kerana mendakwa negara ini buat pertama kalinya benar-benar berada dalam keadaan sangat kritikal.* *Katanya, tindakan drastik perlu diambil termasuk menukar tampuk pemerintahan negara dan individu paling layak adalah Muhyiddin selaku pemimpin nombor dua negara.* ... lagi »

TERKINI ! - Bukti Yang Dikeluarkan Oleh TWSJ ??

atsixty pada ZAKRI ALI - Sejam yang lalu
[image: Mohamed Badawy al-Husseiny CEO of Aabar was also Chair of Falcon Bank at the time of the multi-million dollar transactions into Najib's account and he remains a current Board Member at the Aabar/IPIC owned bank.] *Sudah Jelas & Nyata - PM Najib Bersalah - Bukti Sudah Dikeluarkan Oleh The Wall Street Journal. * * Kepada Mereka Mereka Yang Membela PM Najib Juga Akan Ditahan Kerana Dianggap Bersubahat - * * Rakyat Memandang Serious Jika Ketua Polis Negara atau Peguam Negara Mendiamkan Diri tidak mahu bertindak, kita beranggapan bahawa mereka juga bersubahat dalam skandal kew... lagi »

Haron Din Mengajak PAS & UMNO Bersatu ??

atsixty pada ZAKRI ALI - Sejam yang lalu
*Ali Mech* [image: Ali Mech's photo.] *Betui ke ni mcm tk percaya saja.....ada juga yg maseh sayang dgn Umno Bn x kala parti itu hampir lemas.....memberi nyawa kpd org yg hampir tumbang dn mati.....yg heran org yg pernah satu ketika dulu mengkafirkan Umno kini nk jd penyelamat pula....hadoiii mcm mana niii....* Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ

Jawapan Najib lemah – ISMA FMT Reporters

atsixty pada ZAKRI ALI - Sejam yang lalu
[image: najib_abdullah-zaik_600] *Jawapan yang diberikan Najib Tun Razak tidak padan dengan betapa seriusnya dakwaan yang dilemparkan terhadap beliau.* *PETALING JAYA: Jawapan dan respon yang diberikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berhubung dakwaan RM2.64 billion dana yang dimasukkan ke akaun peribadinya sangat lemah dan tidak tuntas.* *Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA), Abdullah Zaik Abd Rahman berkata, jawapan yang diberikan Najib tidak padan berbanding seriusnya dakwaan yang dilemparkan.* *“Dakwaan itu amat berat. Sama ada benar atau tidak, tanpa jawapan yang... lagi »

Hebat ::Suami Dukung ISTERI Yang Hamil..Selamatkan Diri.

Abu Luqman pada Media Orang Kampung - Sejam yang lalu
Barang-barang milik peniaga bertaburan atas tapak bazar selepas diterbangkan angin kencang awal pagi kelmarin. SERI MANJUNG – Seorang peniaga nekad menyelamatkan diri dengan mendukung isterinya yang sedang hamil tiga bulan ketika Bazar Ramadan Mega Koperasi Peniaga-peniaga Pasar Malam (Persalam), di sini, dilanda ribut awal pagi kelmarin. Klik Sini Untuk Like dan dapatkan Berita terkini

Mata Yang Takkan Menangis

Detik Islam pada Detik Islam - Sejam yang lalu
Dalam sebuah hadits yang berasal dari Hasan Basri Rasulullah SAW bersabda : “Setiap mata manusia di akhirat nanti pasti akan menangis, kecuali empat mata : 1. Mata yang tercongkel keluar dalam perang fi sabilillah 2. Mata yang menangis (selalu di dunia) karena takut kepada Allah 3. Mata yang diajak jaga malam (tahajud) karena takut kepada Allah 4. Mata yang diajak jaga (memelihara) pasukan di bekalang umat Islam Dalam hadits lain menegaskan :”Setiap mata pada hari kiamat nanti pasti akan menangis, kecuali tiga : 1. Mata yang menangis di dunia karena takut kepada A... lagi »

KECOH KOPITIAM, POLITIK TAPAK KASUT!

MOHAMED NASSER MOHAMED pada kaki sakat - 2 jam yang lalu
Pedulilah jika pun negara sedang menuju Wawasan 2020 untuk menjadi negara maju. Namun melihatkan kematangan politik kita tidak menampakkan sebegitu. Baru sahaja si Justo ditahan, Menteri telah mengeluarkan surat tunjuk sebab kepada akhbar yang melaporkan perihal 1MDB. Polis Thailand masih belum selesai penyiasatan mereka. Polis Malaysia pula masih belum menghantar pegawainya untuk menyoal siasat si Justo itu. Pembangkang pula sibuk meminta Perdana Menteri 'bercuti' hanya kerana dakwaan yang belum tentu sahih. Sekurang-kurangnya selepas mendapat bukti yang cukup, maka wajarlah ... lagi »

Teruknya Reaksi 4 Jejaka Jerman makan Durian

canang pada Cananglahnie - 3 jam yang lalu
Reaksi 4 Jejaka Jerman makan Durian Reaksi 4 Jejaka Jerman makan DurianTeruk na reaksi diaorng...more@ Amboi amboi amboi amboi Posted by Amboi amboi amboi amboi on 22hb Jun 2015

Menanti penafian dari Bank Negara dan Amban! Najib makin ketar lutut

PBO™ pada pen buruk online ™ - 5 jam yang lalu
PM Najib dan penyokong nya lakukan apa yang biasa dilakukan oleh mereka yang terperangkap. Nafi segala nya. Itulah yang dia buat.  Itu hak dia dan dia mesti diberi segala ruang dan peluang untuk mempertahankan diri nya. Nasib baik, dia mempunyai sumber yang tidak terhad. Tapi Najib ialah interested party. Penafian darinya sendiri tidak releven dan tidak ada nilai. Ianya dibuat semata mata untuk

Gadis Cantik Ini Berubah Jadi Monster Dalam Masa 2 Tahun

Nas Rul pada dairishare - 6 jam yang lalu
Some people really seem to get into body modification. They will do things to themselves that most people wouldn't even think of and some of their modifications just look crazy.
  (¯`• ßý: ¤§º£¡Ð™¤ •´¯) 

Tiada ulasan: