Google+ Badge

Ahad, 23 Ogos 2015

5782. Tanda-tanda Kiamat Kecil.♡ ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ ♡
◆▬▬▬▬▬ஜ  ஜ▬▬▬▬▬◆
☆•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•★´¨`*•.¸¸.•★
♡ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه ♡
◆◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙ஜ۩۩  ۩۩ஜ◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◆

اللهُــــــم ۩★۩ صَـلٌ ۩★۩ علَى سَــيدنـا مُحـمَّـدْ ۩★۩ وعلَى آل ســيدنا مُحـمَّـدْ ۩★۩ كما صلٌيت علَى ســيدنـا إِبْرَاهِيـمَ ۩★۩ وعلَى آل سًــيدنــُا إِبْرَاهِيـمَ ۩★۩ وبارك علَى ُسَــيدنـُا مُحــمَّـدْ ۩★۩ وعلَى آل سَـيدنا مُحـمَّــدْ ۩★۩ كما باركت علَى سًـيدنا إِبْرَاهِيمَ ۩★۩ وعلَى آل ًسيدنا إِبْرَاهِيمَ ً۩★۩ فى الْعَالَمِينَ ۩★۩ إن ك حَمِيدٌ مَجِيدْ

♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡

◆◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙ஜ۩۩ ♡ ۩۩ஜ◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◆

♡  الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
“”
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
آمين...آمين... آمين... ياالله يَآرَبْ آلٌعَآلَمِيِن
ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ
 •
“”
Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu). (Surah Al-Hujurat ayat 13)
Tanda-tanda Kiamat Kecil. 

Akhir zaman. Dari sudut manusia hamba Allah sebagai pelakunya dengan perbuatan munafik serta berdusta dan dengan kata bicaranya yang keji lagi hina. 

Cendikiwan Islam, Cerdik Pandai Islam, Mufti atau Ulamak: 

Akhir zaman. Hanya tinggal nama sahaja kepada sebahagiannya. Tunggak Islam duduk dibawah dan akur dengan imam atau pemimpin yang kufur. Sewajarnya menjadi penasihat yang berpegang kepada Amanah Allah tetapi telah tertukar kepada Amanah imam atau pemimpin yang dusta. 

Akhir zaman. Bagi sesetengahnya hanya bertindak mengikut berapa duit yang dia dapat. Golongan ini lebih menjadi pendusta kerana menggunakan nama pangkat, darjat dan gelaran dunianya untuk mempengaruhi ramai orang sehingga sanggup mempertahankan pemimpin atau imam yang dusta. 

Akhir zaman. Malahan ada yang sanggup bermaksiat dan bersubahat dengan perkara dusta. Maka keluarlah fatwa-fatwa palsu bagi menghalalkan yang haram. Bila pihak yang benar tertindas, maka golongan ini diam menikus, bimbang dilucut jawatan dan mengakibatkan kehilangan sumber pendapatan. 
Hakim-hakim dan pengamal undang-undang serta penguasanya. 

Akhir zaman. Hilang kepandaian, pertimbangan, keseimbangan dan adilnya. Integriti campak longkang, akibat sikap dan perbuatan yang busuk lagi membusukan. 

Akhir zaman. Hakim-hakim bertindak untuk lebih cenderung kepada cara dari hukum. Bimbang dan akur dengan keinginan serta perintah pemimpin yang dusta dan jauh sekali bimbang dengan Pengadilan Allah Yang Maha Adil lagi Maha Bijaksana. Tunggulah kamu wahai orang yang rasa beruntung di dunia tetapi sangatlah rugi dan fakirnya di Akhirat kelak. Bertaubatlah dan akuilah perbuatan mungkar kamu. Nauzubillah MinzaliQ. 

Akhir zaman. Indah semasa bersekolah cikgu melatih anak didiknya yang terpilih untuk berpidato atau sebarang aktiviti syarahan... dipermulaan kata antaranya berbunyi “Hakim-hakim yang adil dan bijaksana...”
Tetapi bila anak didiknya dewasa dan menjadi anggota masyarakat terdedahlah mereka dengan keadaan yang terbalik atau berjawatan yang sedemikian mengamal ilmu khianat dan menterbalikan Amanah Allah dalam prinsip atau biodata kehakimannya. NauzubillahminzaliQ. 

Akhir zaman. Pengamal undang-undang berikhtiar membenarkan yang salah dan mengalahkan yang benar dengan tipu daya dan muslihat kata-kata, hujah-hujah palsu, bukti palsu serta perbuatan khianat. Ketara menyalah gunakan ilmu Milik Allah dan kepandaian yang Allah beri pinjam. Akhirnya yang salah bebas dan yang benar terhukum. Pengadilan Allah menanti kamu. Nyawa itu milik Allah. Allah Maha Besar. 

Akhir zaman. Penguasa undang-undang lebih kepada penyelamat atau payung kepada imam atau pemimpin kufar dan pendusta. Sakratul maut tidak akan dapat dielak dan jika tidak sempat bertaubat maka terseburlah kata-kata pelik sebelum nafas terakhir. Azab Allah yang terakhir sebelum nyawa direntap ganas tanpa belas kasihan oleh Malaikat Maut. Nauzubillah MinzaliQ. 

Hukum Munakahat ditambah sukarkan dan membiar maksiat bermaharaja lela. 

Akhir zaman. Yang antaranya ramai berpakaian tetapi telanjang hidup bebas tanpa ada penguatkuasaan. 


Akhir zaman. Hukum nikah ditambah sukarkan, dengan tambahan-tambahan syarat pelik dan jauh terpesong dari Hukum Nikah Allah yang asal, atas tujuan kononnya untuk memperbaiki sistem kekeluargaan Islam. Nauzubillah MinzaliQ. Tetapi dari sudut usaha, tiada usaha pun untuk memperbaiki, memperbetulkan atau mewujudkan sistem pendidikan berteraskan Islam di seluruh wilayah pemerintahan. 
Cinta Illahi's photo.
Akhir zaman. Akhirnya bersosial dan berpacaran menjadi halal di pinggir-pinggir jalan, tepi-tepi longkang, ditembuk-tembuk, tempat rekreasi dan gedung-gedung perniagaan. Di tempat gelap atau dipersembunyian sahaja yang disergah tangkap. 

Akhir zaman. Bersuaralah manusia bila lelaki yang mampu memikul Amanah Allah bernikah lebih dari one. Maka jadilah mereka penentang Hukum Allah dan menganggap pernikahan lebih dari satu, sebagai kecurangan. Sekadar curang kepada manusia? Halal jadi haram dan haram jadi halal. Peliknya yang banyak bermaksiat tidak pula dianggap curang kepada Allah, malah  terus terbiar tanpa terhukum. 
Hukum Hudud: 


Akhir zaman. Pemimpin atau imam yang mengaku Islam pun mempersenda Hukum Allah. Sampai ada yang kata mana ada dalam Al Quran. Nanti Islam jadi tambah mundur dan segala macam kejahilan timbul. Astagfirullahalazim. Hukum Allah menjadi percaturan dan permainan politik. Hukum Allah tidak boleh dipinda dan semua sedia tahu perlembagaan sesebuah negara boleh dipinda. Yang bernama dan bergelar siar atas nama Islam pun turut menikus membisu, menegur, berpesan-pesan pun tidak sebab yang berkata itu imam atau ketua kesayangannya yang seratus peratus wajib disokong kalau tidak rugi tak makan sebab kehilangan jawatan dan punca pendapatan. Nauzubillah MinzaliQ. 
Imam atau Pemimpin. 

Akhir zaman. Pemimpin atau imam yang berdusta menjadi siulan khalayak. Mendapat sokongan penuh, walau pun mengeluarkan kata-kata nesta yang Islam tidak didik seperti "haram jadah" "terbangsat" dan berisyarat lucah. Golongan yang benar dinafikan kewajarannya dengan tipu daya dan fitnah. Pemimpin yang sedemikian mendapat sorakan dan tepukan gemuruh. 

Akhir zaman. Akan kedapatan imam atau pemimpin yang bermegah-megah dan bermuka-muka segala perbuatan baiknya di khalayak. Sedangkan belum tentu perbuatan baik yang dimegah-megahkannya itu diterima Allah Tuhan Yang Maha Esa. 

Akhir zaman. Untuk kesinambungan kuasa dan pengaruh maka berwayanglah kononnya pejuang Islam, pejuang suci dan sagala bagai. Jadilah Islam sebagai isu nyawa politiknya. Sedangkan pada hakikatnya banyak badan-badan Islam yang bermuatkan wang simpanan dan zakat orang Islam dihancur leburkan dengan perbuatan dusta dan kekufurannya. Jangkanya bila terkumpul zakat, maka setiap tahun akan berkuranganlah fakir miskin di sesebuah kawasan.
Akhir zaman. Pemimpin dan imam yang berdolak dalik dalam penyelesaian sebarang masalah dan dikelilingi pengampu dusta yang terhutang budi kepadanya, terus menjadi igauan khalayak yang berpegang Hidup Ini Fitrah dan Amanah Allah jadi pegangan. Sedangkan hakikatnya orang yang jujur disingkir, dinafikan keberadaannya, difitnah dan segala bagai. Untuk terus hidup dengan kuasa palsu dan kejahatan maka fitnah jadi gurauan. Seeronok menyalahkan pihak lain akibat kebebalan sendiri sebagai imam atau pemimpin. Astagfirullahalazim. 
Usaha tani yang menurun. 

Akhir zaman. Cuaca tidak menentu. Ribut, hujan hingga banjir, tanah runtuh, panas sehinggakan tanah merekah dan berlakunya kemarau yang berpanjangan. Jadilah tanah yang hilang suburnya, walau dibaja segala bagai. Inilah akibatnya bila kepala ikan itu busuk. Sebadan ikan akhirnya tidak boleh di eat. 

Akhir zaman. Tidakkah ada yang sedar semua kejadian itu adalah Perintah Allah kepada bala tentera-Nya. Bertujuan menginsafkan hamba-Nya. Tetapi ramai yang seronok kata itu malapetaka, bencana alam dengan sebab begitu, begini kononya dari ilmu kejuruteraan, ilmu kaji bumi dan ilmu kaji cuaca. Sedangkan semua ilmu itu Hak dan Milik Allah belaka. Hakikatnya Allah hendak rakyat banyak sedar jangan bersubahat dan berimamkan atau berketuakan orang-orang yang munafik dan pendusta. 

Akhir zaman. Bila negara berketuakan orang yang dusta maka hilanglah keberkatan dari Allah. Rahmat Allah pun tersekat sebab kita mengiakan ketua yang dusta. Jadi imam keluarga sendiri pun sudah ketara tidak betul dengan menafikan aurat itu Hak Allah yang mesti dilakukan setiap hamba-Nya. Lihatlah berapa ramai berpakaian tetapi telanjang. Hendak menghalalkan cara kononnya maka keluarlah kata-kata munafik "Yang bertudung belum tentu baik" dan macam-macam lagi kata-kata yang menidakan aurat itu Hukum Allah. Sedangkan cara tidak menghalalkan hukum. Sendiri mengajilah bagaimana pakaian lelaki dan perempuan bila solat. 

Akhir zaman. Akhirnya petani yang tidak sedar, kehairanan mengapa daun tanamannya gugur banyak kali tidak seperti tahun-tahun sebelumnya. Penghasilan dan pendapatannya merosot sedangan baja cukup dan segala bagai. Maka si pendusta pun keluarkanlah hujah semua ini gara-gara ekonomi, kuasa beli dan sebagainya. Kepada yang insaf dan taubat tentu menyedari bahawa semua ini terjadi dan semua itu menjadi lebih afdhal bila hamba-Nya beroleh dengan adanya izin dan kehendak Allah dengan keredhoaan-Nya, keberkatan-Nya serta rahmat-Nya. 

Khalayak atau orang ramai. 

Akhir zaman. Semakin ramai yang berkata tidak menjaga mulut. Celupar jadi sebutan dan makanan ruh setiap hari. Keluarlah perkataan kata nesta dan keji. Menghina, memburuk-burukan hamba Allah yang lain dan tanpa sedar telah memburukan kejadian dan milik Allah. 

Akhir zaman. Melebel, memperlekeh, mengungkit, mengumpat, mengkeji, gemar bermusuh-musuhan, melebihkan penyakit hasad dengki, khianat, fitnah dan segala bagai jadi permainan mulut atau tulisan individu. Malah secara berani tanpa segan silu mengistiharkan dirinya tidak dapat berkata atau bertaip bicara dengan bahasa Islam yang Indah.

Akhir zaman. Hamba Allah semakin lupa, di Pengadilan Allah kelak mulut terkunci rapi dan semua anggota tubuh lainnya menjadi saksi setia Allah untuk menunjukan perbuatan dusta mulutnya semasa hidup dahulu. Astagfirullahalzim. 


Orang kafir berat hati untuk menganut Islam. 

Akhir zaman. Dengan tingkah laku dan perbuatan mungkar orang yang namanya Islam telah menipiskan ruang orang kafir untuk berIman kepada Allah. Keterampilan orang Islam, pertengkaran politik dan perkauman serta adu dumba telah menambah parahkan lagi pandangan kafir terhadap Islam. 

Akhir zaman. Sewajarnyalah orang kafir sebagaimana orang Islam hendaklah merujuk kepada Al Quran dan Hadis. Jangan melihat kepada perbuatan dan kata-kara buruk, maki hamun dan kata nista penganutnya. Sebenarnya Islam tidak mengajarkan umatnya bermusuh-musuhan walau pun berlainan bangsa, warna kulit, berbeza budaya, berbeza fahaman politik dan sebagainya. 

Akhir zaman. Islam mengajar makhluk Allah hamba-Nya bersatu padu, bersahabat dan tidak berpecah belah, walau pun berlainan agama dan keturunan. Hidup rukun damai sebab semuanya hamba Allah. Sebagaimana Firman Allah yang bermaksud:  Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu). (Surah Al-Hujurat ayat 13)

Aamiin. 
In Syaa Allah bermanfaat. 
Wassalamu. 
www.peceq.blogspot.com .
www.p3c3q.blogspot.com .Cara tidak menghalalkan Hukum Allah. 

Selamatkan Malaysia: Jom Ke BERSIH 4.0

Green Boc pada KELAB GREENBOC - 6 minit yang lalu
T*urun Bersih, tiada jalan lain kecuali jalan raya – Iqkram Ismail* Pada 29 Ogos 2015 dan 30 Ogos 2015 ini, himpunan untuk menyuarakan tuntutan rakyat Malaysia akan diadakan di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur anjuran Gabungan Menuntut Pilihan Raya Yang Adil Dan Bersih (Bersih 2.0). Dengan 5 tuntutan Bersih 2.0 yang diajukan kepada kerajaan Malaysia yang memerintah pada hari ini, iaitu: 1) Bersihkan pilihan raya, 2) Kerajaan bersih, 3) Hak membantah, 4) Kukuhkan demokrasi Parlimen dan 5) Selamatkan ekonomi Malaysia Bersih 2.0 buat pertama kalinya akan mengadakan himpunan di l... lagi »

Cerita #DEIG - Apa Yang Anda Perlu Tahu. - AMENO WORLD

atsixty pada ZAKRI ALI - 7 minit yang lalu
*Dalam masa beberapa hari je cerita DEIG dihebahkan menerusi laporan berita, terus viral sehingga berjaya mensenyapkan skandal 1MDB. Hebat tak hebat juga la cerita DEIG Azmin kau neh.Ramai dikalangan penyokong pembangkang sendiri menolak kewujudan DEIG. Kecuali yang memang tegar atau penyokong setia Azmin. Mungkin ini disebabkan beberapa adun dari PAS dan DAP sendiri mengkritik kewibawaan dan keupayaan DEIG yang diwujudkan untuk menguruskan aset2 bawah MBI.DEIG dijangka mula beroperasi pada tahun 2016. Tetapi skandal DEIG dah kecoh di media sosial meskipun belum ada apa2 sala... lagi »

Surat Terbuka Buat Abang Mat Sabu - Dr Riduan Mohamad Nor

kerengga pada KERENGGA - 8 minit yang lalu
Dr Riduan Mohamad Nor Pagi ini saat bergegas di kaunter pesawat tambang murah bandara kuala Terengganu, saya berpapasan dengan ikon anak muda dekad 80an yang juga abang saya dalam perjuangan, iaitu haji Mohamad Sabu. Tak terkesan dengan gelombang yang menimpa parti Islam pasca muktamar, Abang Mat tetap dengan senyuman khasnya kepada saya, bercanda dan kami bersarapan bersama di cafe bandara.

HARAPAN BARU ISTIQOMAH BERSAMA PERJUANGAN ISLAM MEMBELA RAKYAT DAN NEGARA

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
Saya memandang berat kenyataan Dato' Seri Haji Abdul Hadi Awang, Presiden PAS yang mahukan wakil rakyat PAS yang bakal menyertai parti baru oleh Harapan Baru untuk meletakkan jawatan mereka sebagai wakil rakyat. Rakyat telah memilih mereka kerana mereka mewakili Pakatan Rakyat yang menjanjikan agenda untuk membuat perubahan politik dalam negara dengan matlamat menjatuhkan rejim pemerintahan UMNO/BN. Selagi mana wakil rakyat yang dipilih kekal memperjuangkan matlamat ini, maka mereka layak untuk terus menggalas amanah rakyat. Di satu segi lain, tidak ada peruntukan perundangan dalam... lagi »

Melayu sudah cukup "dibangsatkan" oleh Najib

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
*Oleh Hafidz Baharom * Sebagai seorang bangsa Melayu yang tidak memihak kepada mana-mana parti politik, saya tercengang membaca berita hari ini di mana perdana menteri kita sendiri mengatakan tanpa Umno, Melayu akan 'dibangsatkan'. Apakah Datuk Seri Najib Razak sudah lupa dia sendiri sebagai presiden Umno yang membangsatkan Melayu sepanjang tempoh sebagai perdana menteri? Walaupun bangsa Melayu dikatakan mudah lupa, kita tidaklah begitu bangang sampai lupa siapa sebenarnya dalang dalam memporak-perandakan Melayu di Malaysia ini, sampaikan hanya datang hendak meraih undi lepas itu la... lagi »

Menteri patut risau derma "Arab" RM2.6 bilion & skandal 1MDB bukan DEIG

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
[image: 1MDB]SHAH ALAM, 23 OGOS : Terdapat perbezaan besar antara penubuhan Darul Ehsan Investment Group (DEIG) berbanding isu derma RM2.6 bilion yang diterima Datuk Seri Najib Razak. Adun Damansara Utama, Yeo Bee Yin, berkata DEIG adalah syarikat berkaitan kerajaan (GLC) yang belum beroperasi, sebaliknya derma RM2.6 bilion sudah terbukti dimasukkan ke dalam akaun peribadi Perdana Menteri. Katanya isu itu jauh lebih serius dan membimbangkan yang sepatutnya diberi perhatian kerajaan memandangkan ia membabitkan salah guna kuasa dan rasuah dalam pentadbiran. “DEIG dibangkitkan Jawatankua... lagi »

Bersih 4.0: Polis patut hormati hak rakyat berhimpun

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
[image: Bersih 4 - Profile Photo-01]SERI KEMBANGAN, 23 OGOS: Polis perlu menghormati hak rakyat untuk berhimpun di ibu kota pada 29 dan 30 Ogos ini bagi menuntut pilihan raya bersih dan adil kerana ia termaktub dalam Akta Perhimpunan Aman 2012. Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Nik Nazmi Nik Ahmad, berkata mahkamah turut membenarkan perhimpunan diadakan asalkan ia berlangsung dalam keadaan aman dan tidak mengganggu ketenteraman awam. “Ketua Polis Negara (KPN) kena ingat saya sudah lawan kes Akta Perhimpunan dan menang, jadi mereka sepatutnya hormat hak perlembagaan untuk berhimpun. ... lagi »

Tidak adil minta wakil rakyat PAS sertai GHB kosongkan kerusi, kata Dr Dzulkefly

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
[image: Dr Dzulkefly Ahmad berkata undang-undang tidak memaksa Adun dan ahli Parlimen PAS yang menyertai GHB untuk meletakkan jawatan. – Gambar fail The Malaysian Insider, 23 Ogos, 2015.] Dr Dzulkefly Ahmad berkata undang-undang tidak memaksa Adun dan ahli Parlimen PAS yang menyertai GHB untuk meletakkan jawatan. Ahli Parlimen dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) PAS yang menyertai Gerakan Harapan Baru (GHB) tidak perlu mengosongkan kerusi yang diwakili kerana perundangan dan perlembagaan tidak memaksa mereka berbuat demikian, kata Dr Dzulkefly Ahmad. Setiausaha GHB itu berkata, ... lagi »

Rakyat diajak sertai kempen bergambar sokong Bersih 4

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
[image: Warga Malaysia di seluruh dunia diseru memuat naik gambar bersama poster Bersih 4 yang akan disediakan. – Gambar fail The Malaysian Insider, 23 Ogos, 2015.] Warga Malaysia di seluruh dunia diseru memuat naik gambar bersama poster Bersih 4 yang akan disediakan. Warga Malaysia seluruh dunia kini berpeluang menyatakan sokongan mereka kepada himpunan Bersih 4 yang akan diadakan pada hujung bulan ini dengan memuat naik gambar mereka bersama poster yang disediakan. Kempen yang dilancarkan bersama Bersih 2.0, Bersih Shanghai dan Global Bersih itu membolehkan mereka yang berada di ... lagi »

Orang Melayu "bangsat" sedang bersedia bakar Umno

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
*Oleh AZIZ MUDA * KUALA LUMPUR: Umno- BN ternyata berada dalam keadaan amat ‘sakit’ sekarang, sehingga ia digambarkan akan ditolak secara total atau dibakar hangus oleh orang Melayu dalam pilihan raya akan datang. Bekas Menteri Penerangan, Tan Sri Zainuddin Maidin secara sinis berkata, orang Melayu secara umumnya sedang membakar dan sedang bersedia untuk membakar hangus Umno dalam pilihan raya akan datang jika Dato’ Seri Najib Razak masih kekal sebagai Perdana Menteri. Menurut beliau, Timbalan Perdana Menteri yang juga Naib Presiden parti itu, Dato’ Seri Ahmad Zahid Hamidi tidak sepa... lagi »

Saya ditukar kerana gesa siasatan 1MDB telus, kata bekas timbalan ketua SB

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
[image: Bekas timbalan pengarah Cawangan Khas Datuk Abdul Hamid Bador bercakap kepada wartawan selepas sarapan di Kota Damansara di Petaling Jaya, Selangor hari ini. – Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari, 23 Ogos, 2015.] Bekas timbalan pengarah Cawangan Khas Datuk Abdul Hamid Bador bercakap kepada wartawan selepas sarapan di Kota Damansara di Petaling Jaya, Selangor hari ini. Bekas timbalan pengarah Cawangan Khas Datuk Abdul Hamid Bador berkata, beliau percaya keceluparan beliau berhubung beberapa isu, termasuk siasatan ke atas syarikat sarat hutang 1Malaysia Development... lagi »

Yahudi - APCO: SATU LAGI percubaan perbodohkan rakyat oleh Umno

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
*Cerdiknya kepala hotak puak2 UMMO ni..NK LAWAN YAHUDI TAPI BAWA & TAJA MASUK YAHUDI APCO DALAM NEGARA..!!! Sendiri buat tak ngaku, tuduh org lain pula.. Mmg bijak Aziz Kaprawi ambil peluang nak bodek KERAjaan di hadapan Zahid Hamidi yg juga sama2 berada di mesyuarat perwakilan UMNO bahagian Sri Gading. Mcm biasalah dah kalah, nak cepat naik balik MESTI KUAT JILAT..*

Derma RM2.6 bilion kerana kagum kelantangan Najib melawan Yahudi kata macai APCO

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
Ketegasan Perdana Menteri menyekat pengaruh Yahudi di negara ini mendorong penderma dari Arab menderma RM2.6 bilion untuk dana politik. [image: umno-kepong] KUALA LUMPUR: Derma RM2.6 bilion dari negara Arab kepada Perdana Menteri kerana kagum dengan kelantangan Datuk Seri Najib Tun Razak melawan Yahudi. Ketua UMNO Bahagian Kepong, Datuk Ridzuan Abdul Hamid berkata, Malaysia masih lagi bebas daripada pengaruh Yahudi yang mendorong penderma itu memilih negara ini. Tegasnya, jika dibandingkan dengan negara lain di rantau Asia, Malaysia masih lagi bebas dan selamat daripada ancaman Yahudi ... lagi »

Najib Menanti Saat Umno Pecah Berderai

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
*Oleh Abu Hassan Adam * Jikalau aku tak silap, pernah pada suatu ketika dalam tahun-tahun 1960an, selepas penubuhan Malaysia, Saudara Lee Kuan Yew, Perdana Menteri Singapura mengeluarkan ‘peribahasa’ mengatakan bahawa ‘orang yang mengantuk adalah makanan si jaga dan si bodoh adalah makanan si cerdik’. Tentu ada sebabnya mengapa beliau menyatakan ‘peribahasa’ berkenaan. Yang aku boleh rasakan bahawa beliau menyatakan demikian ialah dalam suasana orang Melayu di Semenanjung Tanah Melayu ketika itu, dilihat sebagai golongan yang tidak begitu cerdik dan boleh diputar-belitkan, disampin... lagi »

Umno satu-satunya kerajaan lawan Yahudi, kata ketua bahagian Kepong....ha..ha..lawak Ahad dari macai Apco...!!!

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
[image: Ketua Umno Bahagian Kepong Datuk Ridhuan Abdul Hamid menyampaikan ucapan semasa mesyuarat dengan delegasi Umno Kepong di Hotel Hilton Kuala Lumpur, KL Sentral hari ini. – Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Abd Halim, 23 Ogos, 2015.] Ketua Umno Bahagian Kepong Datuk Ridhuan Abdul Hamid menyampaikan ucapan semasa mesyuarat dengan delegasi Umno Kepong di Hotel Hilton Kuala Lumpur, KL Sentral hari ini. Kerajaan Umno merupakan satu-satunya kerajaan yang menentang Yahudi, kata Ketua Umno Bahagian Kepong Datuk Ridhuan Abdul Hamid hari ini, mempertahankan sumbangan derma polit... lagi »

151 AJK PAS Kelana Jaya, Subang Jaya lepas jawatan

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
[image: Ahli Gerakan Harapan Baru (GHB) bersama Yang Dipertua PAS Kawasan Kelana Jaya Isham Hashim (kedua dari kiri) semasa di sidang media di restoran di Shah Alam hari ini. – Gambar The Malaysian Insider oleh Najjua Zulkefli, 23 Ogos, 2015.] Ahli Gerakan Harapan Baru (GHB) bersama Yang Dipertua PAS Kawasan Kelana Jaya Isham Hashim (kedua dari kiri) semasa di sidang media di restoran di Shah Alam hari ini. PAS hari ini menyaksikan peletakan besar-besaran jawatan tertinggi di peringkat kepimpinan Selangor yang membabitkan kawasan Kelana Jaya dan cawangan Subang Jaya bagi menyert... lagi »

91 AJK Pas Gelang Patah letak jawatan

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
[image: 91 AJK Pas Gelang Patah letak jawatan] ‎Dzulkefly (duduk, tengah) bersama AJK Pas Kawasan Gelang Patah pada sidang media perletakan jawatan mereka, tengahari tadi. JOHOR BAHRU - Seramai 91 ahli jawatankuasa yang memegang pelbagai jawatan dalam Pas Kawasan Gelang Patah meletak jawatan masing-masing berkuatkuasa hari ini bagi menyertai parti baru yang bakal dilancar 31 Ogos ini. Seramai 16 daripada 32 AJK Pas kawasan berkenaan menghantar surat peletakan jawatan mereka termasuk Yang Dipertua Pas Kawasan Gelang Patah, Dzulkefly Ahmad, Naib YDP Kawasan, Isnin Hassan dan Setiaus... lagi »

Bekas No 2 SB pernah temui Dr M, minta henti serang PM

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
Bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas PDRM Datuk Abdul Hamid Bador berkata, beliau pernah diarahkan bertemu Tun Dr Mahathir Mohamad bagi mendapatkan persetujuan supaya tidak menyerang Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak secara terbuka. Bekas pegawai tinggi PDRM itu berkata pertemuan bersama bekas perdana menteri itu dilakukan beberapa kali, sejak kira-kira tiga tahun lalu. "Saya jumpa Tun (Dr M) sebab diarahkan bos saya untuk dapatkan pandangan dan dapatkan persetujuan beliau untuk tidak buat sesuatu. "Beliau (Tun) akur pada mulanya, dengan kata tidak akan serang perdana menteri s... lagi »

Hamid: Tegas siasatan telus skandal 1MDB punca ditukar

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
Bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas Polis Diraja Malaysia (PDRM) Datuk Abdul Hamid Bador berkata, antara sebab beliau ditukarkan ke Jabatan Perdana Menteri mungkin disebabkan kelantangannya meminta supaya siasatan telus dilakukan terhadap isu 1MDB. Katanya, antara kemungkinan lain menjadi faktor beliau ditukar selepas 37 tahun berkhidmat di bahagian cawangan khas itu kerana beliau tidak mahu melaksanakan "agenda tertentu". "Mereka mungkin meragui taat setia saya untuk laksana agenda tertentu. Saya (bersikap) profesional dan apa yang saya siasat, itulah hasil siasatan. "Kami tidak ... lagi »

Dua tahun SB minta Putrajaya jelaskan isu 1MDB, kata bekas timbalan ketua

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
[image: Bekas timbalan pengarah Cawangan Khas Datuk Abdul Hamid Bador bercakap kepada wartawan selepas sarapan di Kota Damansara di Petaling Jaya, Selangor hari ini. – Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari, 23 Ogos, 2015.] Bekas timbalan pengarah Cawangan Khas Datuk Abdul Hamid Bador bercakap kepada wartawan selepas sarapan di Kota Damansara di Petaling Jaya, Selangor hari ini. Kerajaan menyangka ia boleh menerangkan dengan baik isu sekitar syarikat sarat hutang 1Malaysia Development Bhd (1MDB), tetapi ia gagal meyakinkan rakyat, kata bekas timbalan pengarah Cawangan Khas... lagi »

Saksi dalam kes SRC bersembunyi di luar negara, kata bekas timbalan ketua SB

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 27 minit yang lalu
[image: Bekas timbalan pengarah Cawangan Khas Datuk Abdul Hamid Bador bercakap kepada wartawan selepas sarapan di Kota Damansara di Petaling Jaya, Selangor hari ini. – Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari, 23 Ogos, 2015.] Bekas timbalan pengarah Cawangan Khas Datuk Abdul Hamid Bador bercakap kepada wartawan selepas sarapan di Kota Damansara di Petaling Jaya, Selangor hari ini. Beberapa saksi yang sedang dicari penyiasat anti-rasuah berkaitan dengan sebuah syarikat milik Kementerian Kewangan kini bersembunyi di luar negara dengan bantuan pihak tertentu, kata bekas timbala... lagi »

PM: Melayu 'terbangsat' jika Umno hilang kuasa

atsixty pada ZAKRI ALI - 40 minit yang lalu
*Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata orang Melayu Islam akan "terbangsat" sekiranya Umno tidak lagi memerintah negara.* *"Kalau tak ada Umno, apa berlaku dekat orang Melayu Islam? Ada orang kata, kami akan tersungkur, kecundang, tertiarap.* *"Saya pilih perkataan orang Melayu akan terbangsat, kalau tiada Umno, akan hilang segala-galanya jika Umno hilang kuasa," katanya sambutan disambut dengan sorakan hadirin.* *Najib yang juga presiden Umno menyampaikan ucapan merasmikan mesyuarat perwakilan Umno untuk bahagian Padang Besar, Kangar dan Arau.* *Beliau selaku m... lagi »

Bekas Timbalan Pengarah SB dakwa ada usaha sembunyi saksi SRC International

kerengga pada KERENGGA - 40 minit yang lalu
Bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas PDRM Datuk Abdul Hamid Bador hari ini mendakwa terdapat usaha untuk menyembunyikan saksi utama SRC International Sdn Bhd dengan bantuan "kuasa-kuasa tertentu". Tanpa memberi maklumat secara terperinci, Abdul Hamid mendakwa salah seorang saksi utama itu sebelum ini bersembunyi di Indonesia dan Thailand. Bagaimanapun, Abdul Hamid mendakwa salah seorang


Melayu Terbangsat Jika UMNO Hilang Kuasa Kata Najib - Ini Surat Terbuka Dari Melayu Untuk Najib Razak.

PASTA DotMy pada Ameno World - 18 minit yang lalu
Menurut laporan Malaysiakini, Najib berkata ; Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata orang Melayu Islam akan "terbangsat" sekiranya Umno tidak lagi memerintah negara. "Kalau tak ada Umno, apa berlaku dekat orang Melayu Islam? Ada orang kata, kami akan tersungkur, kecundang, tertiarap. "Saya pilih perkataan orang Melayu akan terbangsat, kalau tiada Umno, akan hilang segala-galanya jika Umno hilang kuasa," katanya sambutan disambut dengan sorakan hadirin. Najib yang juga presiden Umno menyampaikan ucapan merasmikan mesyuarat perwakilan Umno untuk bahagian Padang Besar, Kan... lagi »
GAMBAR GAMBAR PELANCARAN HARAPAN BARU DI KEDAH 22.8.2015

AMIR Wartawan Rasmi LR pada WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI - 28 minit yang lalu
Kami dah tak larat lagi.... Dengan puak UMNO bukan kawan kami. GHB DAN PAKATAN HARAPAN BARU KAMI.

5 cara untuk menyelamatkan ekonomi Malaysia

AMIR Wartawan Rasmi LR pada WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI - 28 minit yang lalu
Ogos 2015 oleh LIEW CHIN TONG [image: Liew-Chin-Tong] Krisis ekonomi yang sangat kritikal sedang melanda Malaysia dan seakan-akan tidak kelihatan jalan keluar dalam masa terdekat ini. Kerajaan pula tidak sedikit pun dilihat bersedia mengakui keadaan ekonomi yang amat merudum kini, apatah lagi untuk menangani beberapa asas pemahaman makroekonomi atas apa yang sedang berlaku dan apa yang perlu dilakukan untuk Malaysia ke hadapan nanti. Tukaran matawang ringgit pula telah mencecah nilai terendah semenjak 17 tahun sebelum ini ke paras bukan lagi RM3.80/USD, bahkan menjangkau RM4/USD! ...lagi »

Jho Low Sedia Bantu SPRM

atsixty pada ZAKRI ALI - 28 minit yang lalu
*Low Taek Jho atau lebih dikenali sebagai Jho Low akan membantu Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malahysia (SPRM) dalam siasatan berkaitan SRC International Sdn. Bhd, menurut jurucakap ahli perniagaan itu, malam tadi.Jurucakap itu dalam satu kenyataan berkata bahawa wakil Low akan menghubungi SPRM untuk mengetahui bagaimana beliau dapat membantu.Dalam kenyataan satu perenggan, jurucakap itu berkata: "Low telah melihat laporan akhbar bahawa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) meminta bantuannya.Ini kali pertama Low menyedari wujudnya permintaan seperti itu. B... lagi »

Letak jawatan Ustaz Ahmad Awang jawab TG Haji Hadi.

mantaro pada SISI BUKIT - 46 minit yang lalu
Kenyataan Media. HARAPAN BARU ISTIQOMAH BERSAMA PERJUANGAN ISLAM MEMBELA RAKYAT DAN NEGARA www.harapanbaru.net Saya memandang berat kenyataan Dato' Seri Haji Abdul Hadi Awang, Presiden PAS yang mahukan wakil rakyat PAS yang bakal menyertai parti baru oleh Harapan Baru untuk meletakkan jawatan mereka sebagai wakil rakyat. Rakyat telah memilih mereka kerana mereka mewakili Pakatan Rakyat yang menjanjikan agenda untuk membuat perubahan politik dalam negara dengan matlamat menjatuhkan rejim pemerintahan UMNO/BN. Selagi mana wakil rakyat yang dipilih kekal memperjuangkan matlamat ini, m... lagi »

GHB bukan wujud kerana kecewa.

mantaro pada SISI BUKIT - Sejam yang lalu
Gerakan Harapan Baru bukanlah gerakan yang wujud kerana kekecewaan akibat tersingkir daripada posisi kepartian.Kekecewaan yang tersirat ialah terbantutnya gagasan,pendekatan dan idealisme perjuangan. Fenomena ini berlaku kerana wujud khilaf dalam pendekatan politik yang berhubung kait dengan matlamat maqasid dan fiqh keutamaan.Jurang perbezaan ini tidak mencernakan manfaat dalam mengurus dan meraikan perbezaan pandangan.Perbezaan ini menjurus kepada pendekatan politik berpatah arang dalam mengurus perbezaan dan tercalarnya prinsip musyawarah,berlapang dada sehingga merobek nilai akh... lagi »

Abdul Hamid dakwa ada usaha sembunyi saksi skandal 1MDB ??

atsixty pada ZAKRI ALI - Sejam yang lalu
*Bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas Polis Diraja Malaysia (PDRM) Datuk Abdul Hamid Bador hari ini mendakwa terdapat usaha untuk menyembunyikan saksi utama 1MDB dengan bantuan "kuasa-kuasa tertentu". * *Tanpa memberi maklumat secara terperinci, Abdul Hamid mendakwa salah seorang saksi utama itu sebelum ini bersembunyi di Indonesia dan Thailand. * *Bagaimanapun, Abdul Hamid mendakwa salah seorang saksi itu kini berada di New Zealand untuk menyembunyikan dirinya. * *"Ada usaha untuk sembunyikan saksi utama 1MDB. * *Mereka ialah saksi yang dikehendaki oleh SPRM. * *"Salah seorang... lagi »

Haram jatuhkan pemimpin cara kekerasan, kata Shahidan

atsixty pada ZAKRI ALI - Sejam yang lalu
*Haram hukumnya menjatuhkan seorang pemimpin dengan cara kekerasan, kata Datuk Seri Dr Shahidan Kassim, mengulas isu hukum menggulingkan kerajaan yang memerintah* *susulan pendedahan timbalan perdana menteri wujud kumpulan tertentu dalam Umno yang berhasrat berbuat demikian.Bercakap pada majlis pembukaan mesyuarat perwakilan parti bahagian Kangar, Arau dan Padang Besar di Kangar hari ini, pengerusi badan perhubungan Umno negeriitu bagaimanapun berkata, majlis fatwa membenarkan orang di bawah mengkritik pemimpin mereka."Tetapi, sekiranya seorang pemimpin dijatuhkan denga... lagi »


Fitnah “DAP dibiayai Yahudi”: DAP mahu polis ambil tindakan terhadap UMNO

AMIR Wartawan Rasmi LR pada WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI - 6 minit yang lalu
23 Ogos 2015 [image: 11831740_1205559666127636_78792010440135309_n] BAGAN, 23 OGOS: Pimpinan UMNO sudah hilang akal kerana bersikap “desperado” apabila pemimpinnya seperti Ketua Bahagian UMNO Sri Gading, Datuk Abdul Aziz Kaprawi, membuat fitnah jahat dan tidak masuk akal kononnya DAP dibiayai Yahudi. Sehubungan itu, Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, berkata pihak DAP akan membuat laporan polis mendesak tindakan diambil ke atas tuduhan fitnah yang tidak berasas itu. Katanya, Abdul Aziz yang juga Timbalan Menteri Pengangkutan sanggup memfitnah semata-mata mahu menutup skandal RM42 bi... lagi »

Kenapa Najib masih belum saman Sarawak Report, WSJ?

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - 12 minit yang lalu
DAP hari ini mengajukan soalan mengapa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak masih belum menyaman Sarawak Report dan The Wall Street Journal (WSJ) berhubung laporan mereka mengenai wang AS$700 juta (RM2.67 bilion) yang dikatakan dipindahkan ke dalam akaun peribadi beliau. Ia susulan pendedahan Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi semalam yang mengatakan tiada satu sen pun dari wang itu datang daripada dana pencen kerajaan Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) (KWAP). Setiausaha Publisiti Kebangsaan DAP Tony Pua berkata, laman web pemberi maklumat dan akhbar k...lagi »

Anak mithali: Walaupun kudung kedua-dua tangan tapi masih mampu menjaga ibunya yang uzur (Gambar)

kerengga pada KERENGGA - 29 minit yang lalu
XINGYIN menggunakan mulut untuk menyuapkan makanan kepada ibunya dengan sudu. Chongqing, China: Kudung kedua-dua tangan tidak menghalang seorang petani di bandar ini menjalani kehidupan seperti individu normal termasuk menjaga ibunya yang uzur. Chen Xingyin, 48, yang tinggal di kampung Tongxin dekat sini kudung kedua-dua tangan akibat kemalangan ketika berusia tujuh tahun. Sejak itu dia

Langkah lain ke syorga ...

Alhusseyn Alhusseyn pada HARAPAN DAN IMPIAN BARU - 52 minit yang lalu
Mat Sabu: Pas sudah tidak boleh 'reform' DIGELAR ‘pengkhianat parti’ antara cemuhan yang diterima oleh bekas Timbalan Presiden Pas, MOHAMAD SABU selepas beliau menubuhkan Gerakan Harapan Baru. Bagaimanapun, bagi Mohamad atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu, beliau ada sebab tersendiri untuk meneruskan langkah politiknya bersama Harapan Baru yang juga bermakna akan ‘menguburkan’ perjuangannya hampir 40 tahun bersama Pas. Ikuti wawancara wartawan Sinar Harian, SITI NURSYAHIDAH ABU BAKAR dan MUHAMMAD SHAMSUL ABD GHANI serta juru foto ROSLI TALIB bersama Mat Sabu bagi memahami hala tu... lagi »

Melayu 'terbangsat' jika Umno hilang kuasa kata Najib...berapa kali "bangsat" ...!!!!

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata orang Melayu Islam akan "terbangsat" sekiranya Umno tidak lagi memerintah negara. "Kalau tak ada Umno, apa berlaku dekat orang Melayu Islam? Ada orang kata, kami akan tersungkur, kecundang, tertiarap. "Saya pilih perkataan orang Melayu akan terbangsat, kalau tiada Umno, akan hilang segala-galanya jika Umno hilang kuasa," katanya sambutan disambut dengan sorakan hadirin. Najib yang juga presiden Umno menyampaikan ucapan merasmikan mesyuarat perwakilan Umno untuk bahagian Padang Besar, Kangar dan Arau. Beliau selaku menteri kewangan tu... lagi »

Kalau dah 'fitnah', saman aje le......

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - Sejam yang lalu
Fitnah “DAP dibiayai Yahudi”: DAP mahu polis ambil tindakan terhadap UMNO BAGAN, 23 OGOS: Pimpinan UMNO sudah hilang akal kerana bersikap “desperado” apabila pemimpinnya seperti Ketua Bahagian UMNO Sri Gading, Datuk Abdul Aziz Kaprawi, membuat fitnah jahat dan tidak masuk akal kononnya DAP dibiayai Yahudi. Sehubungan itu, Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, berkata pihak DAP akan membuat laporan polis mendesak tindakan diambil ke atas tuduhan fitnah yang tidak berasas itu. Katanya, Abdul Aziz yang juga Timbalan Menteri Pengangkutan sanggup memfitnah semata-mata mahu menutup skandal... lagi »

Kekalkan K'jaan BN Yang Goyang Di Bawah Najib, Tidak Perlu Usul Tak Percaya. Posted by Ibnu Hasyim

atsixty pada ZAKRI ALI - Sejam yang lalu
*KL: Kekalkan kerajaan BN yang goyang di bawah kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak sekarang, daripada wujudnya kerajaan BN yang dibangunkan kembali setelah Najib dijatuhkan dalam sidang Dewan Rakyat pada Oktober ini. * *Kerana kerajaan BN yang baru sudah tentu kuat dan kukuh akan memperlambatkan kejatuhan BN menjelang Pilihan raya umum Ke 14 akan datang.* *Demikian pandangan yang dikemukakan oleh Weblog Ibnu Hasyim.* *"Jadi, untuk kempen selamatkan Malaysia, tidak perlu dilakukan menerusi usul undi tidak percaya terhadap kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak dalam sidang Dewan R... lagi »

Doktor Bergambar Dengan Kemaluan Pesakit Terdedah, Dikecam Netizen

Abu Luqman pada Media Orang Kampung - Sejam yang lalu
JOHOR BAHRU - Gambar seorang doktor 'junior' merakam gambar dirinya dengan isyarat 'peace' sehingga menampakkan kemaluan/aurat pesakit wanita di sebuah hospital kerajaan, tersebar di laman sosial. Gambar yang dimuat naik oleh pengguna Facebook, Kak Long, menunjukkan doktor berkenaan menunjukkan isyarat 'peace' ketika sedang bertugas di Dewan Bersalin sehingga aurat pesakit wanita itu juga

PANAS!!! Bekas timbalan pengarah SB ikrar buat lebih banyak pendedahan

kerengga pada KERENGGA - Sejam yang lalu
Bekas timbalan pengarah Cawangan Khas Datuk Abdul Hamid Bador (berdiri) berkata beliau tidak takut tindakan akan dikenakan terhadapnya kerana berjanji akan mendedahkan lebih banyak lagi mengenai ‘isu semasa’. Bekas timbalan pengarah Cawangan Khas (SB) Datuk Abdul Hamid Bador berjanji akan mendedahkan lebih banyak lagi mengenai “isu semasa” dan berkata beliau tidak takut tindakan akan

Umno Selangor ikrar desak Azmin batalkan DEIG, kata Noh Omar OLEH DIYANA IBRAHIM

atsixty pada ZAKRI ALI - Sejam yang lalu
[image: Zar Ali's photo.] *Umno Selangor akan terus mendesak menteri besar batal penubuhan Kumpulan Pelaburan Darul Ehsan (DEIG) Sdn Bhd, kata Datuk Seri Noh Omar. * * Umno Selangor akan terus mendesak menteri besar batal penubuhan Kumpulan Pelaburan Darul Ehsan (DEIG) Sdn Bhd, kata Datuk Seri Noh Omar.* * Umno Selangor hari ini berikrar akan terus memberi desakan kepada Menteri Besar Selangor Mohamed Azmin Ali untuk membatalkan penubuhan Kumpulan Pelaburan Darul Ehsan (DEIG) Sdn Bhd, kata Datuk Seri Noh Omar.* * Beliau yang merupakan pengerusi badan perhubungan Umno negeri itu men... lagi »

Hamid dakwa ada usaha sembunyi saksi SRC International

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
Bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas PDRM Datuk Abdul Hamid Bador hari ini mendakwa terdapat usaha untuk menyembunyikan saksi utama SRC International Sdn Bhd dengan bantuan "kuasa-kuasa tertentu". Tanpa memberi maklumat secara terperinci, Abdul Hamid mendakwa salah seorang saksi utama itu sebelum ini bersembunyi di Indonesia dan Thailand. Bagaimanapun, Abdul Hamid mendakwa salah seorang saksi itu kini berada di New Zealand untuk menyembunyikan dirinya. "Ada usaha untuk sembunyikan saksi utama SRC International. Mereka ialah saksi yang dikehendaki oleh SPRM. "Salah seorang saksi utama ... lagi »

Bersih 4 harus jadi penanda aras bantahan terhadap Najib

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
oleh Shahbudin Husin Himpunan bersih datang lagi. Kali ini dinamakan Bersih 4 yang menandakan sudah masuk kali keempat ia diadakan. Tidak seperti tahun-tahun sebelumnya, yang menariknya himpunan kali ini diadakan selama dua hari iaitu 29 dan 30 Ogos, manakala acara berlangsungnya pula serentak di tiga bandar utama iaitu Kuala Lumpur, Kota Kinabalu dan Kuching. Peserta himpunan akan mula berkumpul pada jam 2 petang 29 Ogos dan akan berlarutan sehingga tengah malam 30 Ogos, yang bermakna akan memakan masa selama kira-kira 34 jam tanpa henti. Dengan matlamat utama menuntut perletakan... lagi »

Tahan pegawai SPRM tindakan jijik, hina - Abdul Hamid Bador

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
[image: Abdul Hamid Bador] DAMANSARA - Bekas‎ Timbalan Pengarah Cawangan Khas I Bukit Aman, Datuk Abdul Hamid Bador menyifatkan tindakan menahan pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sebagai perbuatan jijik dan hina. Bekas pemimpin nombor dua di Cawangan Khas itu berkata, tindakan itu dilihat sebagai tidak melihat kepada semangat undang-undang. "Sepatutnya guna pendekatan lain sepetti memanggil mereka memberikan keterangan sahaja bukannya menangkap mereka. "Mereka adalah pegawai kerajaan yang berintegriti, bukan samseng bukan pengamal ajaran sesat," katanya ke... lagi »

Haram jatuhkan pemimpin cara kekerasan, kata Shahidan

PBO™ pada pen buruk online ™ - 2 jam yang lalu
Haram hukumnya menjatuhkan seorang pemimpin dengan cara kekerasan, kata Datuk Seri Dr Shahidan Kassim, mengulas isu hukum menggulingkan kerajaan yang memerintah susulan pendedahan timbalan perdana menteri wujud kumpulan tertentu dalam Umno yang berhasrat berbuat demikian. Bercakap pada majlis pembukaan mesyuarat perwakilan parti bahagian Kangar, Arau dan Padang Besar di Kangar hari ini,

LIVE TRAFFIC FEED

MILx HASHIM pada #JMBELOG.blogspot.com - 2 jam yang lalu
Live Traffic Stats

Have we pawned our nation to the Arabs?

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
The Malays must now search their conscience and ask if they will permit a foreign ‘donor’ to determine who and how this sovereign nation should be governed. *[image: arabs4]* *By J. D. Lovrenciear* Right-minded Malaysian citizens would no doubt have been shocked by the revelation that some Arab gave hard cash to the tune of billions of ringgit in order to see Umno remain in power. This revelation has conclusively established that the Arabs are the ones who are now determining the fate and future of the Malays in their own sovereign land. The Malays within and outside of Umno must now ... lagi »


Mahathir to Shahrir: You just wait and see

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
Former premier brushes off Najib ally's statement that Dr M will have no impact on elections [image: Shahrir-Samad-Mahathir-umno] KAMPAR: Just wait and see, Dr Mahathir Mohamad said dismissively yesterday about a remark by Johor Bahru MP Shahrir Samad that the former premier was no longer relevant. “(Shahrir) should read the comments made by the people, not from their own newspaper,” Dr Mahathir said to reporters here. “Their newspaper is directed to praise the Government, but not (the comments) from the internet. I didn’t tell these people what to say. He just needs to look at the...lagi »

DAP nafi dakwaan Umno terima sumbangan dari Yahudi YB Anthony Loke DAP.

atsixty pada ZAKRI ALI - 3 jam yang lalu
* SHAH ALAM - DAP hari ini menafikan parti itu mendapat sumbangan kewangan daripada mana-mana sumber asing termasuk melibatkan musuh Islam iaitu regim Yahudi.* * Setiausaha Organisasinya, Anthony Loke menegaskan dakwaan tersebut hanyalah untuk mengalihkan perhatian rakyat terhadap isu sebenar iaitu penyaluran dana RM2.6 bilion ke dalam akaun bank peribadi Datuk Seri Najib Tun Razak.* * "Saya juga ingin mengingatkan pemimpin-pemimpin Umno bahawa apa pun usaha mereka untuk mengalihkan perhatian rakyat, isu RM2.6 billion akan terus menghantui Najib dan Umno, kini dan selama-lamanya!... lagi »

Hadi minta wakil rakyat PAS sertai Amanah kosongkan kerusi OLEH LOOI SUE-CHERN

atsixty pada ZAKRI ALI - 3 jam yang lalu
*Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang bersama penyokong mengibar bendera parti pada perhimpunan PAS Tolak BN di Kota Sarang Semut, Kedah, petang tadi. * * Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang bersama penyokong mengibar bendera parti pada perhimpunan PAS Tolak BN di Kota Sarang Semut, Kedah, petang tadi. * * Wakil rakyat yang menang dalam pilihan raya umum pada 2013 atas tiket PAS perlu mengosongkan kerusi jika mereka menyertai parti baru yang dirancang kumpulan serpihan Gerakan Harapan Baru (GHB).* * Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, mereka yang menyertai ... lagi »

Najib Terkedu Dengan Pendedahan Ini

Addin Deen pada Addin - 3 jam yang lalu
*Najib Terkedu Dengan Pendedahan Ini. *Bekas timbalan pengarah Cawangan Khas (SB) Datuk Abdul Hamid Bador berjanji akan mendedahkan lebih banyak lagi mengenai “isu semasa” dan berkata beliau tidak takut tindakan akan dikenakan terhadapnya. Hamid berkata beliau masih dibayar gaji oleh kerajaan dan sedia maklum mungkin ada akibatnya kerana bercakap secara terbuka, tetapi menambah kesetiaannya adalah kepada negara dan agama. “Insya-Allah, saya akan berpegang kepada janji untuk mendedahkan perkara berkaitan isu semasa. Kesetiaan saya kepada negara dan Tuhan. Jika saya mati ketika mel... lagi »

PKR mahu undi tak percaya terhadap Najib, cadang kerajaan peralihan

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 3 jam yang lalu
[image: Sekumpulan ahli Parlimen PKR, termasuk Rafizi Ramli (tengah), menggesa ahli-ahli supaya menyokong usul undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dalam pilihan raya umum akan datang. – Gambar fail The Malaysian Insider, 23 Ogos, 2015.] Sekumpulan ahli Parlimen PKR, termasuk Rafizi Ramli (tengah), menggesa ahli-ahli supaya menyokong usul undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dalam pilihan raya umum akan datang. Menggesa semua ahli Parlimen bersatu menyokong usul undi tidak percaya terhadap Datuk Seri Najib Razak, susulan ... lagi »

MP's BOMBSHELL: Evil plot to sack Muhyiddin hatched in holy land Mecca, SB No. 2 a ploy to discredit Dr M

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
The PM needed an expert on security to be physically present in his office. So he transferred or rather takes out an irritant, the deputy director of the SB to his department. Everyone then says, the expertise of the deputy director is needed in the PMO. PM Najib has acquired a fetish of taking out people. He disbanded the special task force consisting of the 4 tan sris. He sacked his onetime servile AG. He caused the transfer of officers from the MACC. He caused the expulsion of officers in the AG department. He showed the previous director of the SB the exit. Of course, he sacked ... lagi »

Kenapa Najib masih belum saman Sarawak Report, WSJ..??

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
DAP hari ini mengajukan soalan mengapa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak masih belum menyaman Sarawak Report dan The Wall Street Journal (WSJ) berhubung laporan mereka mengenai wang AS$700 juta (RM2.67 bilion) yang dikatakan dipindahkan ke dalam akaun peribadi beliau. Ia susulan pendedahan Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi semalam yang mengatakan tiada satu sen pun dari wang itu datang daripada dana pencen kerajaan Kumpulan Wang Persaraan (Diperbadankan) (KWAP). Setiausaha Publisiti Kebangsaan DAP Tony Pua berkata, laman web pemberi maklumat dan akhbar kewa... lagi »

ZAHID CONFIRMS IT: NAJIB HAS 'SOLD' MALAYSIA TO THE ARABS TO COVER HIS 1MDB 'GRAVE'

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
The Home Minister of Malaysia has shocked all right-minded citizens by declaring that some Arab determined to see Umno remain in power has given hard cash to the tune of billions of ringgit. [image: ZAHID CONFIRMS IT: NAJIB HAS 'SOLD' MALAYSIA TO THE ARABS TO COVER HIS 1MDB 'GRAVE']In declaring so, the Home Minister has conclusively established that the Arabs are the ones who are now determining the fate and future of the Malays in their own sovereign land. The Malays within and outside of the Umno political party must now search their conscience and ask if they will allow a foreign ... lagi »

Dengan adanya GBH, PAS bakal rugi meskipun bersama Umno

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
oleh Hazlan Zakaria Dengan semakin ramai ahli di peringkat akar umbi keluar parti, mungkin PAS perlu gusar tentang kesan penubuhan entiti yang dikenali sebagai Gerakan Harapan Baru (GHB). Meskipun kepimpinan ulama di dalam PAS menafikannya dan bersikap tidak acuh dengan pihak yang dianggap sebagai serpihan, mereka seharusnya mengambil perhatian terhadap GHB yang bakal menubuhkan parti politiknya sendiri. Penganalisa menjelaskan, ia bukan seperti Hamim atau Berjasa, yang dahulu dicetuskan golongan serpihan PAS. PAS bukan melakukan pembersihan dengan keluarnya golongan yang tidak puas ... lagi »

Orang ramai sudah muak dengan telatah Ramesh Rao!

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
oleh V Shuman Masih ingat Ramesh Rao, watak lucu yang muncul bagi menjayakan misi Putrajaya bagi memburuk-burukkan *Sarawak Report* dan pengarangnya Clare Rewcastle-Brown? Dia dan orang kanannya Lester Melanyi membuat pendedahan mengejutkan ke atas Sarawak Report (SR) dan Clare Brown sebelum terus mendiamkan diri. Kini, dia muncul semula dan mahu memerangi *Malaysiakini* pula. Namun kelibat Melanyi tidak pula bersamanya kali ini. Si muflis itu yang menerajui NGO tak ternama Pertubuhan Minda and Sosial Prihatin pada Rabu lalu telah menghantar memorandum kepada Suruhanjaya Komunikasi da... lagi »

Najib jadi liabiliti Umno, akar umbi resah berdepan rakyat

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
Datuk Seri Najib Razak yang terpalit dengan skandal dan kontroversi dianggap liabiliti kepada Umno, kata ahli akar umbi yang resah untuk berdepan dengan rakyat ketika ini. Kepercayaan kepada presiden Umno tersebut tercalar akibat beberapa kontroversi membabitkan beliau bermula daripada isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB) hingga wang RM2.6 bilion yang penjelasannya sukar diterima, malah oleh ahli Umno sendiri. "Rakyat hendak Najib letak jawatan. Kalau cakap baik-baik pun tidak mahu dengar, hendak cakap macam mana lagi? "Orang Umno masih sayang Umno, tetapi orang Umno sudah tida... lagi »

Mufti Perak diminta Jangan 'double standard'

atsixty pada ZAKRI ALI - 4 jam yang lalu
[image: http://assets.bharian.com.my/images/articles/28mufti_cropped.transformed.jpg] *GEORGETOWN - Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria diminta tidak mengeluarkan kenyataan 'double standard' berhubung isu tindakan menggulingkan kerajaan. Ahli Parlimen Parit Buntar, Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa berkata, kenyataan Harussani itu jelas menunjukkan kenyataan bersifat peribadi yang menyebelahi kerajaan semata-mata. Beliau tidak pasti sama ada kenyataan itu adalah fatwa atau pandangan peribadi kerana dalam Islam jelas menunjukkan, jika seseorang pemimpin itu tidak membela da... lagi »

Masuk Islam, Ahmad Thomson Dedah Sistem Dajjal

Detik Islam pada Detik Islam - 4 jam yang lalu
[image: ahmad thomson] Untuk para pemerhati nubuwat akhir zaman sekarang ini, nama Ahmad Thomson tentu tidak asing lagi. Bukunya "Sistem Dajjal" menjadi salah satu buku pegangan "wajib" bagi umat Islam yang ingin mengetahui konspirasi tangan-tangan besar penguasa dunia. Ia begitu fasih memaparkan fenomena-fenomena akhir zaman. Tak disangka mungkin kalau Ahmad Thomson sebenarnya adalah seorang mualaf. Ahmad Thomson masuk Islam 38 tahun lalu. Dilahirkan di Rhodesia Utara (sekarang Zambia), Thomson menempuh pendidikan dasar serta menengahnya di Rhodesia Selatan (sekarang Zimbabwe). Ma... lagi »

Mysterious Transparency: I Photograph Simple Objects To Show Their Uniqueness

Dwi Asmara pada Dunia Cacamarba - 4 jam yang lalu
In this Project I decided to photograph transparent objects. These objects were each photographed two times: the first time from above, the second time – only one detail. The second photograph of each object tries to show you that even the most simple object can be something mysterious and have its own identity if you photograph it the right way. This project has a dark and mysterious environment, giving each photo its own strong identity. Viewer can see each photo without thinking about others. More info: cargocollective.com

Belanja Lebih Dari Gaji ?

atsixty pada ZAKRI ALI - 4 jam yang lalu
Mafiaboss Melayu Ori [image: Mafiaboss Melayu Ori's photo.] *Dengan Amanah Yang Suci PM Najib Telah Membelanjakan RM3.5 juta Menggunakan Kad Kredit Semasa Bercuti Di Eropah Pada Bulan Ogos 2014 !!* * Sarawak Report kacau Najib Razak lagi. Kali ini dengan pendedahan PM berbelanja USD1 juta (atau RM3.5 juta) menggunakan 2 kad kredit CIMB dan Maybank semasa bercuti di Eropah dalam bulan Ogos 2014. * *Saya cuba congak-congak dengan gaji Perdana Menteri. Mula saya rasa macam tidak masuk akal. Kemudian saya terfikir: mesti ada orang derma lagi ni, Najib kan pejuang Islam terulung!*

Basikal Tua

MILx HASHIM pada #JMBELOG.blogspot.com - 4 jam yang lalu
gambar sumber google Teringat masa kecil bila lihat gambar ini. #banyakkenanganlama

Betul ke ?

MILx HASHIM pada #JMBELOG.blogspot.com - 4 jam yang lalu
5 sebab kenapa anda digemari ramai ♥ Jom Mencuba nasib di sini ( http://my.vonvon.me/ )

BAJU BARU

MILx HASHIM pada #JMBELOG.blogspot.com - 5 jam yang lalu
JM PAKAI BAJU BARU LAWA TAK ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? klik gambar untuk lihat lebih jelas CUBA KOMEN SIKIT ? ? ?


Na'im Nikmat pada Na'im Nikmat @blog - 5 jam yang lalu

'GHB bagai nyamuk'

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - 5 jam yang lalu
*Abdul Hadi berkata, PAS pernah berdepan situasi hanya tinggal seorang ahli parlimen pada 1982 dan kehilangan kuasa pemerintahan di Kelantan, namun mereka akhirnya berjaya mengatasi masalah itu.* ALOR SETAR, 23 Ogos: Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyifatkan saingan yang diberikan Gerakan Harapan Baru (GHB) bagaikan ‘nyamuk’. Ini kerana, katanya, cabaran yang dihadapi parti itu buat masa ini tidak sebesar masalah yang pernah dialami parti berkenaan. Jelasnya, parti itu pernah berdepan situasi hanya tinggal seorang ahli parlimen pada 1982 dan kehilangan kuasa pemerintah... lagi »

Bekas timbalan pengarah SB ikrar buat lebih banyak pendedahan

atsixty pada ZAKRI ALI - 5 jam yang lalu
*Bekas timbalan pengarah Cawangan Khas Datuk Abdul Hamid Bador (berdiri) berkata beliau tidak takut tindakan akan dikenakan terhadapnya kerana berjanji akan mendedahkan lebih banyak lagi mengenai ‘isu semasa’. – Gambar fail The Malaysian Insider, 22 Ogos, 2015. * * Bekas timbalan pengarah Cawangan Khas (SB) Datuk Abdul Hamid Bador berjanji akan mendedahkan lebih banyak lagi mengenai “isu semasa” dan berkata beliau tidak takut tindakan akan dikenakan terhadapnya.Hamid berkata beliau masih dibayar gaji oleh kerajaan dan sedia maklum mungkin ada... lagi »

BETUL KE RAKYAT KUALA TERENGGANU TOLAK PAS???? ... YANG INI APA KES?????

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - 5 jam yang lalu
*Semalam beberapa blog berjiwa GHB memuat naik beberapa gambar himpunan GHB di Dataran Syahbandar Kuala Terengganu dengan memberikan ulasan kononnya warga Kuala Terengganu telah secara berjemaah dan berbondong-bondong berhijrah dari menyokong PAS terus mendakap perjuangan GHB yang dipimpin oleh mantan Timbalan Presiden PAS yang tewas sebagai calon PAS di Parlimen Kuala terengganu pada PRU tahun 2008, Hj Mohamad Sabu.Seolah-olah warga Kuala Terengganu tolak Tuan Guru Dato' Seri Hj Abdul Hadi Awang selaku Presiden PAS dilubuk serta tempat lahirnya sendiri ... hakikatnya???? ... ... lagi »

Tidak bertajuk

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - 5 jam yang lalu
KMU - Kelab Maya UMNO 12 hrs · Perbahasan usul politik,pembahas pertama mohon Perdana Menteri letak jawatan.Pembahas kedua mahu Kerajaan tubuhkan Suruhanjaya siasatan DiRaja (RCI) bagi menyiasat skandal 1MDB.Usul dilulus sebulat suara oleh Persidangan Perwakilan UMNO Merbok.

Rosmah sedia bantu peniaga lebar jaringan

atsixty pada ZAKRI ALI - 5 jam yang lalu
*Jika anda seorang usahakan yang mencari peluang melebarkan jaringan ke perintang antarabangsa, Datin Seri Rosmah Mansor mungkin boleh membantu.* *Isteri perdana menteri itu menyatakan, untuk berjaya dalam bidang perniagaan, seseorang tidak hanya perlu memberi perhatian kepada pasaran luar, malah penting mencari peluang di luar negara.* *"Untuk mencari pasaran antarabangsa, anda mesti mempunyai rangkaian. (Untuk) rangkaian itu, saya boleh bantu anda," katanya.* *Rosmah berucap di Konvensyen Ekonomi Wanita Cina Malaysia di Ibu Pejabat MCA di Kuala Lumpur hari ini.* *Kata Rosmah, j... lagi »

Kenapa Si Mati Lebih Memilih Untuk Bersedekah Seandainya Dikembalikan Ke Dunia ?

MILx HASHIM pada #JMBELOG.blogspot.com - 5 jam yang lalu
Sebagaimana firman Allah, "*...wahai Tuhanku, alangkah baiknya Engkau lambatkan kedatangan ajalku ke suatu masa yg sedikit saja lagi, supaya aku dpt bersedekah.....*" -(Surah Munafiqun : Ayat 10) Sedangkan dia tidak pun berkata "supaya aku dapat mengerjakan umrah" atau "supaya aku dpt solat" atau "supaya aku dpt berpuasa"? Latihlah anak-anakmu supaya membiasakan diri dgn bersedekah. *"Kalaulah org yg bersedekah itu mengetahui dgn sebenarnya dan dpt menggambarkan bhw sedekah itu diletakkan dalam 'tangan Allah' sebelum ia ke tangan orang faqir, nescaya kelazatan orang yang memberi ...lagi »

Kasihan.... Orang Melayu Sememang Suka Diperbodohkan !!

atsixty pada ZAKRI ALI - 6 jam yang lalu
Tinjauan: Derma parti kena uar-uarkan *Ada ahli akar umbi Umno berpendapat, tindakan memasukkan wang sebanyak RM2.6 bilion ke akaun peribadi presiden mereka bukan sesuatu yang wajar.* *Jika transaksi itu masih diperlukan, kata seorang veteran Umno Kuala Nerus, ia sepatutnya diuar-uarkan kepada beberapa pihak.* *Beliau yang mahu dikenali sebagai Pak Syed, 75, juga berkata penerangan secara berterusan ke pihak bawahan juga penting bagi memastikan semua ahli jelas denga segala perkara berlaku.* *"Secara terus terang, mereka (akar umbi) tak setuju dengan masukkan wang ke akaun peribadi... lagi »

Saya akan terus turun ke jalanan bantah ketidakadilan, kata ‘Aunty Bersih’

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
[image: Aunty Bersih, nama sebenarnya Annie Ooi yang muncul sebagai ikon selepas mengambil bahagian dalam perhimpunan Bersih 2.0 semasa ditemuramah di kediamannya di Setapak, Kuala Lumpur pada 20 Ogos, 2015. – Gambar The Malaysian Insider oleh Seth Akmal, 23 Ogos, 2015.] Aunty Bersih, nama sebenarnya Annie Ooi yang muncul sebagai ikon selepas mengambil bahagian dalam perhimpunan Bersih 2.0 semasa ditemuramah di kediamannya di Setapak, Kuala Lumpur pada 20 Ogos, 2015. Annie Ooi, atau lebih dikenali sebagai Aunty Bersih, yang muncul sebagai ikon selepas mengambil bahagian dalam perhi... lagi »

Permaisuri Johor ambil inisiatif bantu rakyat Malaysia

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
Yayasan Raja Zarith Sofiah Negeri Johor tidak akan digunakan bagi tujuan berkenaan, sebaliknya inisiatif lain akan dilakukan. [image: zarith-sofiah_studn_600_1] PETALING JAYA: Permaisuri Johor, Raja Zarith Sofiah Ibni Almarhum Sultan Idris Shah akan mengambil inisiatif berasingan bagi membantu pelajar Malaysia yang belajar di luar negara yang dibebani dengan kejatuhan matawang Ringgit. Jelas Baginda Yayasan Raja Zarith Sofiah Negeri Johor yang yang ditubuhkan pada 2012 tidak akan digunakan bagi tujuan berkenaan. “Ingin jelaskan bahawa Yayasan Raja Zarith Sofiah Negeri Johor yang yang ... lagi »

Jho Low akan hubungi SPRM berkenaan siasatan SRC International, kata wakil

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
Ahli perniagaan Low Taek Jho akan menghubungi pihak berkuasa anti rasuah Malaysia bagi membantu siasatan terhadap kes SRC International Sdn Bhd, kata jurucakapnya hari ini, beberapa jam selepas Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) meminta beliau dan 2 lagi individu tampil bagi membantu siasatan. Low, lebih dikenali sebagai Jho Low, dan bekas pengarah urusan SRC International Nik Faisal Ariff Kamil serta pengarah SRC International Datuk Suboh Md Yassin dinamakan dalam satu notis SPRM dihantar kepada media hari ini. "Low sudah melihat laporan media mengatakan SPRM meminta ban... lagi »

Zahid: Plot leader was to be unity PM

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
'Former senior Umno man as head, deputy PMs from DAP and Keadilan - but plot was foiled' [image: zahid,vote] KUALA LUMPUR: A former senior Umno leader who planned to oust Najib Razak would have become prime minister of a unity government, with deputy prime ministers appointed from the DAP and Parti Keadilan Rakyat, according to Umno vice-president Ahmad Zahid Hamidi. Speaking at Sri Gadin Umno’s delegates meeting in Johor today, he said the plotters had intended to get 128 MPs on their side, Malaysian Insider reported. “They called it a unity government. Their plan was that the prime ... lagi »

Terengganu MP switches to Harapan Baru

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
PAS loses Raja Kamarul Bahrin to splinter movement of party dissidents. [image: raja-bahrain,ghb] KUALA TERENGGANU: Kuala Terengganu MP Raja Kamarul Bahrin Shah has been named as state chairman of Gerakan Harapan Baru, the new movement by PAS dissidents hoping to launch a new political party. He was named chairman at a launching ceremony of the movement here on Friday night. Another state PAS leader, Batu Burok state assemblyman Syed Azman Syed Ahmad Nawawi, who was said to be aligned with the Kuala Terengganu MP, was absent at the event, which affirmed his claims that he was not invol... lagi »

Are BN leaders as ugly as Mahathir says?

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
If we believe the ex-PM, then it's true that there's a culture of greed in the ruling coalition. [image: naib-mahathir] If you’ve been following the exploits of one Mahathir Mohamad, former premier and current opposition leader (or so it seems), you may remember him revealing, some time ago, that several Umno leaders had approached him to complain about Prime Minister Najib Razak. He didn’t give names, but he implied that they had realised what a disaster Najib’s leadership was. As the weeks marched on and the rumblings of thunder from Putrajaya got louder and louder, we wondered if ... lagi »

Undi tidak percaya: Kit Siang perlu sokongan Hadi

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
Usul itu boleh selamat jika sekurang-kurangnya 78 Ahli Parlimen pembangkang termasuk 21 daripada Pas bersatu. [image: hadi-awang,-lim-kit-siang] PETALING JAYA: DAP memerlukan sokongan Pas, bagi meluluskan usul undi tidak percaya kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak, Oktober depan. Dalam erti kata lain, Penasihat DAP Lim Kit Siang perlu meminta jaminan dan kerjasama dengan bekas seterunya dalam Pakatan Rakyat (PR), iaitu Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang. Dalam kenyataannya, Kit Siang menegaskan usul itu boleh selamat jika sekurang-kurangnya 78 Ahli Parlimen ... lagi »

Tak sebulu bukan alasan pecat, kata Shafie

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
Sebahagian daripada ahli Umno bahagian Semporna juga tidak sependapat dengan pemimpin mereka namun ketuanya tidak pernah berpendapat mereka perlu dipecat. Merasmikan mesyuarat agung tahunan Umno Bentong, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berkata, Umno Semporna mempunyai 458 cawangan sehingga menyaksikan lebih 2,000 perwakilan hadir mesyuarat bahagian itu baru-baru ini. "Tetapi syukur kepada Allah, mereka mengikuti "mazhab Shafie" sejak lima tahun lalu," ujarnya berseloroh. Kata Naib Presiden Umno yang dipecat Datuk Seri Najib Razak itu, berbeza pandangan dalam hal tertentu bukanlah masal... lagi »

MCA selar DEIG, tapi bagaimana dengan kegagalan BN sendiri?

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
oleh Robin Stanley Augustin Apabila pemimpin politik mula mengritik pihak lawan, mereka perlu lihat juga kesilapan sendiri. Ini nasihat kepada kedua-dua BN dan pembangkang. Dalam kes terbaru, setiausaha Jawatankuasa Perhubungan MCA Selangor Ng Chok Sin mengeluarkan kenyataan tentang Darul Ehsan Investment Group (DEIG), badan pelaburan negeri Selangor yang kini berdepan kontroversi. Kenyataan berjudul “MB Selangor bankrap moral kerana kelirukan Sidang DUN”. Ng berkata langkah MB Selangor Azmin Ali menyalurkan RM30 bilion aset di bawah Syarikat Menteri Besar Inc. (MBI) kepada syarika... lagi »

DOA MURAH REZEKI

MILx HASHIM pada #JMBELOG.blogspot.com - 6 jam yang lalu

Hanya Puteri Umno harus bercirikan Islam.........?

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - 6 jam yang lalu
Saranan tutup aurat kena dengan perlembagaan Umno *MUHAMMAD SHAMSUL ABD GHANI23 OGOS 2015* *Foto ahli Puteri Umno ini yang viral.* SHAH ALAM - Pengerusi Jawatankuasa Kerja Himpunan Ulama Muda Malaysia (Ilmu), Fathul Bari Mat Jahaya berkata, saranan Puteri Umno Bahagian Sungai Siput agar penampilan atau pemakaian Puteri Umno haruslah bercirikan Islam adalah selaras dengan perlembagaan Umno. Katanya, secara prinsipnya beliau bersetuju dengan saranan itu kerana dalam perlembagaan Umno sendiri telah menggariskan peruntukan bahawa perjuangan Umno untuk mempertahankan agama, bangsa dan n... lagi »


#

Tiada ulasan: