Ahad, 30 Ogos 2015

5820. Perkataan sedemikian tidak sepatutnya keluar daripada mana-mana mulut pemimpin di negara ini.

#

Sunday, August 30, 2015
VIDEO BERSIH 4:0 - PANAS - UCAPAN TUN MAHATHIR MALAM INI TADI !

Dicatat oleh atsixty di 12:00 AM
Sumber: (SINI)

[VIDEO & GAMBAR] BERSIH 4.0 Disambut Di Serata Dunia

Green Boc pada KELAB GREENBOC - 21 minit yang lalu
B*ersih Global bermula di serata dunia* Sementara beribu peserta turun padang ke Kuala Lumpur di perhimpunan Bersih 4 hari ini, beribu lagi melakukan perkara yang sama di serata dunia dalam cara mereka tersendiri. Di Perth, Australia, rakyat Malaysia berkumpul sejak pagi di Langley Park untuk perhimpunan Bersih 4 mereka sendiri yang dianjurkan Bersihkan Malaysia Perth dan Malaysian Progressive Australia. Gambar-gambar dimuatnaik ke laman Facebook Bersih 4 Perth, menunjukkan para peserta – ramai antara mereka memakai kemeja-T kuning Bersih 4 dan memegang bendera Malaysia – berkum... lagi »

Ramai terkejut, Mahathir hadir BERSIH 4

PBO™ pada pen buruk online ™ - 32 minit yang lalu
Walaupun kehadiran Tun Dr Mahathir Mohamad di Bersih 4 mengejutkan penganjur perhimpunan itu, ribuan yang berkumpul di sekeliling Dataran Merdeka malam ini sangat gembira apabila perdana menteri paling lama berkhidmat itu datang di situ. Dr Mahathir, yang beberapa jam sebelum itu memberitahu ahli Umno di Johor beliau berfikir untuk menghadiri perhimpunan itu, diserbu ribuan rakyat Malaysia,

Tun M sedia dikenakan tindakan

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - 36 minit yang lalu
*Dr Mahathir menegaskan, dalam ada jua keadaan dan cara sekali pun, undang-undang dan perlembagaan perlu diguna pakai dan ditegakkan. - Foto TRP/ Ben Tan* KUALA LUMPUR, 29 Ogos: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad bersedia dikenakan tindakan undang-undang, di atas kelantangannya mengkritik pemimpin negara. Jelasnya, itu adalah risiko yang perlu ditanggungnya dan beliau hanya berserah, jika pihak berkuasa mengambil tindakan terhadapnya, termasuk dipenjarakan. “Kalau nak buat sesuatu, kena ada risikonya. Kalau nak tangkap saya, tangkaplah. “Kalau nak penjarakan saya, ta... lagi »

Dr M: Kalau bangsat tu pergi, kita tak bangsat la...

atsixty pada ZAKRI ALI - 45 minit yang lalu
*Bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata orang Melayu tidak akan menjadi “bangsat” sekiranya orang yang membuat dakwaan sebegitu, meninggalkan Umno, sekali gus tidak memerintah negara lagi.* *"Orang yang mahu membangsatkan bangsa (Melayu) bukan Umno, tetapi orang ini," katanya.* *Malah, tegas Mahathir lagi, perkataan sedemikian tidak sepatutnya keluar daripada mana-mana mulut pemimpin di negara ini.* *"Saya ingat kalau bangsat tu pergi, kita tak bangsat la," tambahnya.* *"Ia bukan salah Umno, awak yang salah. Jika awak pergi, segala-galanya akan selesai," kata Tun M... lagi »

Kecewa,sepantas kilat permohonan nama parti Islam ditolak - Dr Dzulkefly Ahmad

kerengga pada KERENGGA - 54 minit yang lalu
Dr Dzulkefly Ahmad Malangnya, sikap pantas penguasa politik ini bersifat selektif. Umum wajar tahu bahawa permohonan kami dihantar pada hari Khamis, 27hb Ogos, bererti jawapan dibuat KDN dalam masa 24 jam. 3. Kami kecewa kerana cita-cita untuk mendapat sebuah wadah yang diberi nama PPI itu ditolak. Meskipun kami sangat memahami yang penting bukanlah diukur pada nama. Namun ia mustahak supaya

Dr M: Kalau bangsat tu pergi, kita tak bangsat la..........

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - Sejam yang lalu
Alyaa Azhar Hari ini, 9:00 pm Hari ini, 11:13 pm Bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata orang Melayu tidak akan menjadi “bangsat” sekiranya orang yang membuat dakwaan sebegitu, meninggalkan Umno, sekali gus tidak memerintah negara lagi. "Orang yang mahu membangsatkan bangsa (Melayu) bukan Umno, tetapi orang ini," katanya. Malah, tegas Mahathir lagi, perkataan sedemikian tidak sepatutnya keluar daripada mana-mana mulut pemimpin di negara ini. "Saya ingat kalau bangsat tu pergi, kita tak bangsat la," tambahnya. "Ia bukan salah Umno, awak yang salah. Jika awak pergi, se... lagi »

Bangkit lawan penzalim adalah wira, kata Mufti Perlis

kerengga pada KERENGGA - Sejam yang lalu
Mufti Perlis Datuk Dr Mohamad Asri Zainul Abidin dipercayai merujuk kepada perhimpunan Bersih 4 yang akan berlangsung hari ini, dan mengatakan sesiapa yang menentang si zalim yang kuat, pastinya seorang wira. Menjelang perhimpunan Bersih 4 hari ini, Mufti Perlis Datuk Dr Mohamad Asri Zainul Abidin berkata, sesiapa yang bangkit menentang si zalim yang kuat ataupun pengkhianat yang berkuasa,

Najib Menggelupur Dengan Kenyataan Mahathir Ini..

Addin Deen pada Addin - Sejam yang lalu
*Najib Menggelupur Dengan Kenyataan Mahathir Ini. *Ringgit akan terus menjunam dengan kejatuhan semasanya melainkan ‘orang’ tertentu sudah tidak ada lagi, kata bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad. Meskipun beliau tidak menamakan orang itu, ramai yang mengandaikan negarawan bersara itu merujuk kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. Dr Mahathir berkata pencapaian semasa mata wang Malaysia lebih teruk berbanding ketika krisis kewangan Asia pada 1997/1998. Memetik baht Thailand sebagai contoh, beliau berkata dalam keadaan paling teruk sekalipun, kadar tukaran antara ... lagi »

Ahli UMNO Sertai Bersih 4 Kerana Ketirisan BN

Anak Sungai Derhaka pada Anak Sungai Derhaka - Sejam yang lalu
Bekas calon Ketua Umno Bahagian Kota Belud, Sabah pada 2013, Amsor Tuah sanggup terbang ke ibu negara pada malam Jumaat untuk menyertai Perhimpunan Bersih 4.0 yang berlangsung kira-kira 2 petang Sabtu. Amsor tiba di Kuala Lumpur dari Kota Kinabalu pada pukul 11 malam Jumaat. Ahli Umno berusia 46 tahun itu berkata, beliau menyertai perhimpunan berkenaan kerana tidak berpuas hati dengan sikap kepimpinanan tertinggi Barisan Nasional (BN) negeri itu. "Saya bukan datang untuk mendesak perdana menteri untuk letak jawatan. Saya datang mewakili suara rakyat Sabah yang sehingga hari ini ma...lagi »

Gambar Mahathir datang jengah Bersih 4.0

kerengga pada KERENGGA - Sejam yang lalu
FMT Reporters PETALING JAYA: Peserta perhimpunan Bersih 4.0 dikejutkan dengan kehadiran negarawan Tun Dr Mahathir Mohamad. Beliau yang tiba sekitar jam 7.15 beredar 30 minit kemudian. Ketika ditanya tujuan beliau datang, bekas Perdana Menteri itu memberikan jawapan ringkas “ Saya hanya datang untuk tengok,” katanya. Ketika diajukan soalan mengenai Bersih 4.0, dia memberikan jawapan

BERSIH 4:0 Berjaya Menghadirkan Lebih 1 Juta Rakyat Berbagai Kaum !

atsixty pada ZAKRI ALI - 2 jam yang lalu
Kehadiran Bukti Mahathir Sokong BERSIH Dan Kuasa Rakyat *9pm: Tian Chua memberitahu Malaysiakini, kedatangan Mahathir menunjukkan bekas PM itu sendiri memberi sokongan kepada BERSIH.* *Ia juga menunjukkan Mahathir akur bahawa saluran paling berkesan untuk membetulkan keadaan dan buat perubahan ialah melalui kuasa rakyat, katanya."Ini bagi saya satu kemenangan rakyat Malaysia dalam menarik sokongan dari semua pihak."Mahathir terpaksa juga akur kuasa rakyat itu ialah saluran paling berkesan."* Mahathi... lagi »

Tun Mahathir Dan Isteri Hadiri #Bersih 4, Teruskan, Teruskan Katanya

Anak Sungai Derhaka pada Anak Sungai Derhaka - 3 jam yang lalu
Tun Dr Mahathir Mohamad tiba di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur kira-kira jam 7.30 malam tadi bersama isterinya Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali untuk menyertai peserta perhimpunan Bersih 4 yang berkumpul sejak siang hari ini. Kehadirannya di situ menimbulkan kekecohan dan orang ramai mula mengelilinginya sebaik saja beliau turun daripada kenderaannya. Bekas perdana menteri itu pada awal hari ini ketika ditemui di Johor Baru berkata beliau masih mempertimbangkan sama ada akan menyertai Bersih 4 yang menuntut perubahan dalam institusi negara itu atau tidak. Dr Mahathir berkata beliau data... lagi »

Himpunan Bersih 4 hari pertama berjaya

mso.im pada . - 3 jam yang lalu
*CORETAN BERSIH 4* *Jenguk rakan di ICU Selayang. Doakan...**Selepas* Asar tadi saya sempat turun ke ibu kota untuk meninjau reptai himpunan Bersih 4 yang bermula sejak petang tadi. Mulanya saya berhajat ke hospital Selayang dahulu untuk menziarahi seorang rakan yang terlantar di ward ICU, tetapi mengenangkan waktu melawati di sebelah tengah hari sudah ditutup saya bersama Zulaimi dan Zamani mengubah niat melencung ke ibu kota untuk tinjau Bersih. Ingat besok sahaja untuk menyertai himpunan Bersih, tetapi rasa tidak adil dan tidak kena pula apabila membiarkan ribuan rakyat sudah mul... lagi »

Syabas Bangkit Demi Rakyat

canang pada Cananglahnie - 3 jam yang lalu
Mereka lemah. Mereka kurang upaya. Tetapi... Semangat mereka kuat. Seandainya mereka yang sihat tidak menyokong @ tak hadir utk menyatakan ketidakpuasan hati dgn pemerintahan skrg nii,golongan tersebut adalah lebih teruk dari mereka yang berstatus OKU. Kenapa mereka yang sihat, tak segigih mereka. Adakah krn jiwa mereka tlh sakit..sumber

APAKAH TUJUAN MAHATHIR TURUN BERSIH 4.0 CUBA NAK "HIJACKED" BERSIH 4.0 DEMI KEPENTINGAN POLITIK DENDAMNYA?????

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - 4 jam yang lalu
*Sebentar tadi selepas berucap di Pasir Gudang Tun Mahathir dan isterinya Tun Hasmah Ali turun di Dataran Merdeka sebagai memberikan sokongan moral kepada para peserta Bersih 4.0 yang dikatakan masih berkampong disana sehingga esok.Tun Mahathir semasa zaman pemerintahannya cukup anti dengan budaya demonstrasi terutamanya zaman reformasi '98 ini tetiba sudah membuat pusingan U menyokong padu cara turun kejalanraya sebagai suatu cara untuk mengubah kerajaan semata-marta dilihat kerana sifat politik dendam kesumat yang cukup pekat .. memberikan sokongan moral dengan ada niat d... lagi »

Video!!!! Dr Mahathir turun demo BERSIH 4.0

canang pada Cananglahnie - 4 jam yang lalu
Kalibat Dr M Bersih 4.0https://www.youtube.com/watch?v=e7ZWtls9duw Posted by Cananglahnie Original on 29hb Ogos 2015

Tun Mahathir dan isteri hadiri Bersih 4

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - 4 jam yang lalu
Astro Awani | Ogos 29, 2015 19:50 MYT *Dr Mahathir tiba di Dataran Merdeka pada jam 7.25 malam ini. - Twitter/bernamadotcom* KUALA LUMPUR: Tun Dr Mahathir Mohamad dan isterinya, Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali hadir ke perhimpunan Bersih 4, dekat Dataran Merdeka. Kehadiran mereka disambut peserta perhimpunan yang tidak melepaskan peluang merakamkan gambar bersama mantan perdana menteri itu. Dr Mahathir tiba di lokasi perhimpunan pada jam 7.25 malam. Tun Mahathir dan isteri bagaimanapun dikawal ketat apabila ramai peserta yang mahu mendekati dua sosok berkenaan. Dua tokoh itu berad...lagi »
#

Tiada ulasan: