Ahad, 30 Ogos 2015

5822. Anggota keselamatan Bersih 4 halang cubaan langgar pengadang masuk Dataran - Tok Pa: Bersih 'kurang ajar' - Tiada laporan godam laman sesawang kerajaan setakat ini - Jailani - Interpol tolak permohonan Malaysia tahan Clare - Polis: Tiada tangkapan setakat petang ini - Ini kuasa rakyat, kata Tun Hasmah - Dr M: Kalau bangsat tu pergi, kita tak bangsat la... - Russia, Australia antara ada gema 'Bersih' - Dr M: Orang Pekan jangan undi Najib - BERSIH 4: Teruskan.

#
"Bismillahir Rohman Nir Rohiim "
*Sayidina Ali karromallahu wajhahu ,dia berkata *

"Tiada kebaikan dalam salat tanp khusyuk '
Tiada kebaikan dalam berpuasa tanpa menahan pembicaraan yg tidak berguna ,
Tiada kebaikan dalam membaca Al qur'an ,tanpa memikirkan isinya (tadabur bil ma'na),
Tiada kebaikan dlam ilmu tanpa wira'i ,.tiada kebaikan dlam harta benda yang tidak dibarengi kedermawanan '
Tiada kebaikan dalam persahabatan yang tidak diikuti salaing menjaga diri(dari kejelekan)
Tidak ada kebaikan dalam kni'matan yang tidak abadi ,
Dan tiada kebaikan dalam doa yang tidak dipanjatkan drngan ikhlas "

Sumber: (Sini)

Anggota keselamatan Bersih 4 halang cubaan langgar pengadang masuk Dataran - Tok Pa: Bersih 'kurang ajar' - Tiada laporan godam laman sesawang kerajaan setakat ini - Jailani - Interpol tolak permohonan Malaysia tahan Clare - Polis: Tiada tangkapan setakat petang ini - Ini kuasa rakyat, kata Tun Hasmah - Dr M: Kalau bangsat tu pergi, kita tak bangsat la... - Russia, Australia antara ada gema 'Bersih' - Dr M: Orang Pekan jangan undi Najib - BERSIH 4: Teruskan, 

#JMBELOG.blogspot.com
#justsharingstories _ VIA / SUMBER

Saturday, August 29, 2015
dahsyat di Malaysia sudah tercatat dalam WangSpekulasi bencana di Malaysia mula disebarkan di media sosial berdasarkan gambar-gambar mercu tanda Malaysia yang terdapat dalam wang kertas RM1, RM10 dan RM50.

"Mercu tanda kebanggaan Malaysia yang tercatat dalam wang kertas telah ditarik satu demi satu. Sedarlah, Allah menegur kita semua wahai pemimpin dan semua rakyat Malaysia," Ibnu Yusoff.

Apa yang ingin disampaikan individu berkenaan ialah kaitan bencana yang berlaku pada Malaysia seolah-olah sudah dirancang.

Gambar pesawat Malaysia Airlines (MAS) pada not RM10 dikaitkan dengan tragedi yang menimpa MH17 yang meletup ditembak dan MH370 yang hilang entah kemana masih menjadi misteri dunia.

Begitu juga dengan kejadian gempa bumi di Sabah baru-baru ini menyebabkan belasan mangsa menjadi korban juga didakwa sudah tertulis di not RM1.

Kemudian, dengan laporan kehilangan sebuah kapal tangki minyak yang membawa minyak RON95 baru-baru ini juga telah dinyatakan dalam not RM10.

Manakala not RM50 yang menunjukkan gambar pelantar minyak memberikan maksud kenaikan harga minyak. Gambar pokok sawit di bahagian belakang not RM50 itu pula mengambarkan kejatuhan saham Felda Global Ventures (FGV).

Namun, percubaan individu berkenaan mengaitkan perkara-perkara yang terjadi di Malaysia dengan gambar-gambar tertera pada wang kertas itu menjadi bahan ketawa netizen.

"Selepas ini apa pula? Wau bulan? Dan adakah ini semua sumpahan terhadap Ringgit Malaysia?" kata mereka disusuli dengan gelak ketawa.


Sumber: (http://jmbelog.blogspot.com/2015/08/dahsyat-di-malaysia-sudah-tercatat.html)

Terbaikkkk : BERSIH 4: Teruskan, kata Dr Mahathir

Abu Luqman pada Media Orang Kampung - 24 minit yang lalu
Keadaan yang perlahan-lahan tenang di sekitar Dataran Merdeka tiba-tiba bertukar kecoh apabila orang ramai mula menyedari kehadiran Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri beliau, Tun Dr Siti Hasmah Ali. "Teruskan, teruskan," katanya kepada orang ramai yang berkumpul dan berebut-rebut mahu bersalaman dengan beliau. Keadaan sangat tidak terkawal apabila para petugas media

BERSIH 4: Gambar Mat Sabu tidur dalam khemah

kerengga pada KERENGGA - Sejam yang lalu
KUALA LUMPUR: Pengerusi Harapan Baru, Mohamad Sabu dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang antara pemimpin yang turut tidur bersama peserta Bersih di pekarangan Dataran Merdeka. Mohamad atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu menyifatkan tidur dalam khemah adalah biasa bagi dirinya. "Saya tidak kisah. Tidur dalam khemah ini sudah biasa. Tidur di tempat enam bintang boleh, tempat tiada bintang pun

dahsyat di Malaysia sudah tercatat dalam Wang

MILx HASHIM pada #JMBELOG.blogspot.com - Sejam yang lalu
Spekulasi bencana di Malaysia mula disebarkan di media sosial berdasarkan gambar-gambar mercu tanda Malaysia yang terdapat dalam wang kertas RM1, RM10 dan RM50. "Mercu tanda kebanggaan Malaysia yang tercatat dalam wang kertas telah ditarik satu demi satu. Sedarlah, Allah menegur kita semua wahai pemimpin dan semua rakyat Malaysia," Ibnu Yusoff. Apa yang ingin disampaikan individu berkenaan ialah kaitan bencana yang berlaku pada Malaysia seolah-olah sudah dirancang. Gambar pesawat Malaysia Airlines (MAS) pada not RM10 dikaitkan dengan tragedi yang menimpa MH17 yang meletup ditemba... lagi »

SUNDAY, AUGUST 30, 2015
Terbaikkkk : BERSIH 4: Teruskan, kata Dr MahathirKeadaan yang perlahan-lahan tenang di sekitar Dataran Merdeka tiba-tiba bertukar kecoh apabila orang ramai mula menyedari kehadiran Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri beliau, Tun Dr Siti Hasmah Ali.
"Teruskan, teruskan," katanya kepada orang ramai yang berkumpul dan berebut-rebut mahu bersalaman dengan beliau.
Keadaan sangat tidak terkawal apabila para petugas media dan orang ramai tolak-menolak untuk mengambil gambar beliau.
Ketika tiba, beliau cuma berjalan dari Jalan Parlimen menuju ke Jalan Tun Perak sambil diiringi pengawal keselamatannya.
Bagaimanapun disebabkan keadaan terlalu sesak, Dr Mahathir kemudian berpatah balik dan menuju ke keretanya.
Keadaan tolak menolak dan kelam kabut itu berlanjutan kira-kira 10 minit.
Sementara itu, ketika ditanya pemberita apakah tujuannya hadir pada hari ini, beliau hanya berkata: "Just to look around (saja nak melihat-lihat).
Sebelum Dr Mahathir memasuki keretanya, beliau sempat melambaikan tangannya dan meninggalkan kawasan berkenaan bersama Dr Siti Hasmah.

Sumber: (SINI)
Maksud yang tersarat.
#

Tiada ulasan: