Ahad, 30 Ogos 2015

5825. Tidak bermakna rakyat harus lupa masa lalu.

#
Tidak bermakna rakyat harus lupa masa lalu.

Sunday, August 30, 2015
Terima Kasih Mahathir, Tapi Ia Silap Anda Juga..


Naib Presiden PKR, Tian Chua mengucapkan terima kasih kepada Tun Dr Mahathir Mohamad kerana menunjukkan sokongan kepada BERSIH 4 hari ini tetapi berkata ini tidak bermakna rakyat harus lupa masa lalu.

Tian Chua, yang secara kebetulan terserempak dengan Mahathir apabila beliau tiba berhampiran Dataran Merdeka malam tadi, telah mengiringi negarawan itu melalui orang ramai.

"Saya sempat bersalam dengan beliau tetapi kami tidak sempat bercakap apa-apa.

"Bagi saya Dr Mahathir berhak untuk menyatakan sokongan tapi ini juga tidak bermaksud rakyat harus lupa sebahagian daripada masalah ini adalah kerana sistem yang telah dibina olehnya dan ruang demokrasi telah tertutup sehingga kita terpaksa bergantung kepada kebangkitan kuasa rakyat," katanya.

Tian Chua pernah ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) semasa pentadbiran bekas perdana menteri itu pada tahun 2001.

Kerajaan Mahathir ketika itu menuduh Tian Chua dan beberapa aktivis lain, cuba untuk menggulingkan kerajaan menggunakan "bom, pelancar bom tangan, bom api, dan senjata berbahaya lain".

Bagaimanapun, Tian Chua berkata kehadiran Mahathir di perhimpunan BERSIH 4 hari ini adalah satu pengakuan bahawa gerakan popular oleh beliau dan aktivis lain itu, adalah betul.

"Akhirnya Dr Mahathir sendiri terpaksa akur bila dalam sistem yang autoritarian yang tidak ada ruang demokrasi, yang sebahagian daripadanya disebabkan puluhan tahun di bawah kuasanya - saluran yang paling berkesan untuk membetulkan kedaan dan membuat perubahan adalah melalui kuasa rakyat.

"Ini bagi saya satu kemenangan rakyat Malaysia kerana (BERSIH 4) dapat menarik sokongan semua pihak.

"Malah Dr Mahathir terpaksa akur bahawa kuasa rakyat satu saluran yang paling berkesan," kata Tian kepada Malaysiakini


Sumber: (Sini)

Ahli UMNO berpaling tadah sertai perhimpunan Bersih tumbangkan Najib - suarakami

atsixty pada ZAKRI ALI - 44 saat yang lalu
*Bekas calon Ketua Umno Bahagian Kota Belud, Sabah pada 2013, Amsor Tuah sanggup terbang ke ibu negara pada malam Jumaat untuk menyertai Perhimpunan Bersih 4.0 yang berlangsung kira-kira 2 petang Sabtu.Amsor tiba di Kuala Lumpur dari Kota Kinabalu pada pukul 11 malam Jumaat.Ahli Umno berusia 46 tahun itu berkata, beliau menyertai perhimpunan berkenaan kerana tidak berpuas hati dengan sikap kepimpinanan tertinggi Barisan Nasional (BN) negeri itu."Saya bukan datang untuk mendesak perdana menteri untuk letak jawatan. Saya datang mewakili suara rakyat Sabah yang sehingga ... lagi »

ALBUM BERSIH Rakaman BERSIH pada 29 08 2015

atsixty pada ZAKRI ALI - 3 minit yang lalu
*DIPEKARANGAN MASJID NEGARA* DIRECTER Gajah Menta

APAKAH MAHATHIR JUGA BAKAL DIKENAKAN TINDAKAN SEBAGAI PESERTA BERSIH 4???????

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - 6 minit yang lalu
*IPOH: Penganjur dan peserta perhimpunan haram BERSIH 4 akan dikenakan tindakan mengikut pelbagai peruntukan undang-undang sedia ada, kata Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi. Beliau yang juga Menteri Dalam Negeri berkata, tiada lagi amaran dan tindakan diambil walaupun selepas perhimpunan tamat. "Polis diberi kuasa sepenuhya untuk mengambil tindakan, siapa makan cili dia akan terasa pedasnya. "Ini bukan amaran, tindakan akan diambil, bukan sekadar amaran sahaja," katanya. Beliau berkata demikian pada sidang media selepas merasmikan Mes... lagi »

Kumpulan "ayahanda" ugut buat kacau dalam BERSIH 4

PBO™ pada pen buruk online ™ - Sejam yang lalu
Polis memberi jaminan akan terus menjaga keselamatan orang ramai, selepas mesej-mesej ugutan tersebar di media sosial, mendakwa penyokong Bersih 4 di ibu negara akan melancarkan serangan. Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Tajuddin Mat Isa mengesahkan, siasatan sedang dijalankan berhubung ugutan sebuah kumpulan bernama “Ayahanda” yang dikatakan berhasrat mengganggu perhimpunan Bersih 4 di ibu kota,

POLIS DAN RAKYAT BERPISAH TIADA SENTIASA MENGULURKAN BANTUAN KEPADA YANG MEMERLUKAN TANPA MENGIRA RAS DAN AGAMA

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - Sejam yang lalu
*Insp Dzul Hashmi dan LKPL Azizi Mohd Noor membantu pemilik kenderaan yang mengalami kerosakan pada jam 10.05 pagi tadi di Jalan Sg Besi menghala ke Kuala Lumpur.*

BERSIH 4 - LANGSUNG DARI DATARAN MERDEKA SUMBER DARI MALAYSIAKINI

atsixty pada ZAKRI ALI - Sejam yang lalu
*Ratusan para peserta berdiri tegak sambil menyanyikan Negaraku.9.28pm - Jalan Raja - Penganjur mengumumkan program hari ini dengan tiga pentas dibina berdekatan Dataran Merdeka, di Masjid Jamek depan Bank OCBC dan di Jalan TAR.Mereka turut mengarahkan peserta berhenti menggunakan vuvuzela kerana ia mengganggu pihak keselamatan dan pengawalan peserta.Mereka juga meminta setiap orang meminimakan muatnaik foto dan video ke internet kerana ia mengurangkan kualiti talian internet kepada orang lain dalam himpunan itu.9.00am - Senaman diikuti ibadat... lagi »

Rakyat bantah amaran kerajaan, penuhi jalan raya tuntut Najib letak jawatan - OLEH JULIA YEOW, PENGARANG BERITA

atsixty pada ZAKRI ALI - Sejam yang lalu
*Seorang peserta memakai penutup mulut dengan perkataan 'kembalikan suara rakyat' ketika menyertai perhimpunan Bersih 4 di Kuala Lumpur, semalam* *Seorang peserta memakai penutup mulut dengan perkataan 'kembalikan suara rakyat' ketika menyertai perhimpunan Bersih 4 di Kuala Lumpur, semalam.* *Puluhan ribu rakyat Malaysia berhimpun di bawah terik mentari sehingga malam tiba buat pertama kalinya dalam himpunan semalaman bagi mendesak peletakan jawatan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan menuntut kerajaan bebas rasuah.* *Penganjur himpunan Bersih 4 berkata, himpunan kali ini ada... lagi »

HA...HA... HA, Bersih 4.0 tiada sambutan, hanya 22,000 sertai – Berita Harian

kerengga pada KERENGGA - Sejam yang lalu
FMT Reporters  PETALING JAYA: Akhbar Berita versi Online melaporkan perhimpunan Bersih 4.0 pada Sabtu tidak mendapat sambutan apabila hanya kira-kira 22,000 menyertainya dan 80 peratus adalah Cina. Akhbar itu melaporkan himpunan haram itu yang lebih bermotif politik diterajui parti pembangkang, menerima tamparan hebat apabila bekas rakan pakatan iaitu Pas tidak menyokong dan keadaan itu

Sajak sempena merdeka negara

mso.im pada . - Sejam yang lalu
*MARI KITA RAMPAS KEMERDEKAAN ITU* Mari kita rampas kemerdekaan itu yang kosong makna dan erti buat kita berambat dekad kita dijajah dengan kuasa sebuah “kemerdekaan”. Kita ertikan semula kemerdekaan ini biar menjadi milik hakiki menghilang haus sebuah kebebasan kita negarakan kemerdekaan menandakan sempadan berdaulat keramat. Mari kita rampas kemerdekaan itu yang dipesongkan tujuannya kita perangi pembelengguan ke atas penguasa setia yang dimandatkan kita tanggalkan cemati birokrasi yang terpundak lenguh dibahu mereka kita pastikan ia subur atas padang adat dan peraturan agama. Mari k... lagi »

Terima Kasih Mahathir, Tapi Ia Silap Anda Juga..

Anak Sungai Derhaka pada Anak Sungai Derhaka - Sejam yang lalu
Naib Presiden PKR, Tian Chua mengucapkan terima kasih kepada Tun Dr Mahathir Mohamad kerana menunjukkan sokongan kepada BERSIH 4 hari ini tetapi berkata ini tidak bermakna rakyat harus lupa masa lalu. Tian Chua, yang secara kebetulan terserempak dengan Mahathir apabila beliau tiba berhampiran Dataran Merdeka malam tadi, telah mengiringi negarawan itu melalui orang ramai. "Saya sempat bersalam dengan beliau tetapi kami tidak sempat bercakap apa-apa. "Bagi saya Dr Mahathir berhak untuk menyatakan sokongan tapi ini juga tidak bermaksud rakyat harus lupa sebahagian daripada masalah i...lagi »

Orang Melayu atau Umno ke yang kesal tu.........?

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - Sejam yang lalu
*Orang Melayu paling kesal Dr Mahathir datang Bersih 4, kata Utusan* *Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menyertai perhimpunan Bersih 4 buat seketika malam tadi. – Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Abd Halim, 30 Ogos, 2015.* Orang Melayu dianggap Utusan Malaysia hari ini, yang paling terkilan apabila mengetahui bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menghadiri perhimpunan Bersih 4 di Dataran Merdeka semalam. Melalui ruangan pojok akhbar milik Umno itu, Awang Selamat berkata ia kerana Dr Mahathir sebelum ini dikenali dengan prinsipnya yang begitu tegar menolak ... lagi »

KEMUNCULAN MAHATHIR DI HIMPUNAN BERSIH 4 MENYEBABKAN DIRINYA SUDAH TIDAK DIALU-ALUKAN LAGI DIPERHIMPUNAN AGUNG UMNO HUJUNG TAHUN INI.

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - Sejam yang lalu
*KUALA LUMPUR:* * Tindakan Mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad ke himpunan BERSIH 4.0 semalam menyebabkan beliau tidak lagi akan dijemput untuk menghadiri Perhimpunan Agung UMNO (PAU) pada hujung tahun ini.Memetik laporan Astro Awani, perkara ini ditegaskan oleh Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Tajuddin Abdul Rahman di mana beliau menyifatkan dengan kehadiran Tun M dalam PAU nanti akan mengundang persepsi negatif di kalangan ahli parti."Elok beliau tidak perlu hadir ke perhimpunan itu nanti. Kehadiran beliau nanti dikhuatiri memberi persepsi negatif da... lagi »

Awang Selamat seru kerajaan ambil ikhtibar

PBO™ pada pen buruk online ™ - 2 jam yang lalu
Kerajaan dinasihatkan supaya mengambil iktibar terhadap pelaksanaan perhimpunan Bersih 4.0 kali ini, supaya tidak berkompromi dengan apa saja bentuk perhimpunan haram selepas ini. Memetik laporan Awang Selamat dalam ruangannya di Utusan Malaysia hari ini, mencadangkan perkara itu sambil menjadikan kerajaan pimpinan orang Cina Singapura sebagai contoh. “Sebanyak 21 rakyat Malaysia ditahan pada

GAMBAR PESERTA BERSIH 4 PIJAK GAMBAR HADI AWANG MENJADI VIRAL DI MEDIA SOSIAL.

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - 2 jam yang lalu
*Kurang ajar 'upacara' pijak gambar Tuan Guru (Datuk Abdul Hadi Awang), Puak DAP LAKNATULLAH pijak gambar TG Hj Hadi ketika demo Bersih4, Puak biadap ni makin kurang ajar!!!! ..... demikian kapsyen sebuah gambar yang menjadi viral di media sosial hari ini.Gambar tersebut menunjukkan bagaimana seorang peserta Bersih 4.0 memijak sebuah gambar yang memaparkan gambar Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang 'berpelukan' dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.Himpunan Bersih 4.0 memasuki hari terakhir hari ini selepas bermula kira-kira jam 2.00 petang semalam.*

TERBUKTI BERSIH 4:0 PERHIMPUNAN AMAN !

atsixty pada ZAKRI ALI - 2 jam yang lalu
* Pasukan Tangkapan Segera Bersih hari ini mengesahkan 26 individu yang ditangkap polis kerana memakai kemeja-T kuning Bersih dibebaskan hari ini. * * Tangkapan Segera Bersih hari ini mengesahkan 26 individu yang ditangkap polis kerana memakai kemeja-T kuning Bersih dibebaskan hari ini. – * * Seramai 26 individu yang ditangkap malam tadi kerana didakwa memakai kemeja-T Bersih kini bebas, kata pasukan Tangkapan Segera Bersih hari ini.* * Seorang anggota pasukan itu, Tarmizi Anuwar, mengesahkan 25 orang dari Melaka dan seorang dari Nilai yang ditahan mengikut Akta Penerbitan dan Mes... lagi »

[VIDEO & GAMBAR] LIVE - BERSIH 4.0 Masuk Hari Kedua

Green Boc pada KELAB GREENBOC - 2 jam yang lalu
Setelah berjaya dengan cemerlang dan setelah berpenat lelah berjalan semalam, Himpunan Bersih 4.0, memasuki hari kedua (terakhir) hari ini.‎ Sekalipun media arus perdana yang dikuasai kerajaan UMNO BN memperkecilkan himpunan BERSIH semalam seperti BH dengan tajuk "BERSIH 4 Tak Dapat Sambutan" dan Utusan dengan tajuk provokatif kononnya himpunan ditawan oleh DAP, namun kebenaran tidak dapat ditutup dan dan dipadam bahawa: HIMPUNAN BERSIH 4.0 telah berjalan aman dan mendapat sambutan rakyat pelbagai kaum di negara ini. Seawal jam 7.00 pagi, peserta sudah mkelihatan membanjiri kawasa... lagi »

Penganut bukan Islam turut menghormati peserta yang melakukan solat

Alhusseyn Alhusseyn pada HARAPAN DAN IMPIAN BARU - 2 jam yang lalu
Peserta perhimpuanan Bersih 4 yang bukan beragama Islam ternyata tahu menghormati agama rakan mereka yang Islam. Mereka secara tidak langsung dapat memerhati dengan dekat bagaimana orang Islam melakukan solat mereka walaupun di tempat awam yang terbuka begitu sahaja. Pastinya, keadaan tersebut sedikit sebanyak turut memberi kesan dan membuka minda mereka tentang betapa mudahnya Islam itu diamalkan. Secara tidak langsung, peserta yang muslim telah turut mendemontrasikan kepada mereka cara solat orang Islam.Ini juga merupakan satu kejayaan dalam uslub berdakwah kepada non-Muslim.... lagi »

Mahathir gelar Najib bangsat

kerengga pada KERENGGA - 3 jam yang lalu
Dr M: Kalau bangsat tu pergi, kita tak bangsat la... Bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata orang Melayu tidak akan menjadi “bangsat” sekiranya orang yang membuat dakwaan sebegitu, meninggalkan Umno, sekali gus tidak memerintah negara lagi. "Orang yang mahu membangsatkan bangsa (Melayu) bukan Umno, tetapi orang ini," katanya. Malah, tegas Mahathir lagi, perkataan

BERSIH DI AUSTRALIA ?

atsixty pada ZAKRI ALI - 3 jam yang lalu

DAP BENGANG KEPADA PARA PESERTA BERSIH 4.0 SEBAB MEREKA BERPESTA MENGGUNAKAN VUVUZELA SEHINGGA MENENGGELAMKAN SUARA PEMIMPIN-PEMIMPIN MEREKA KETIKA BERUCAP.

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - 3 jam yang lalu
*Pengumuman buat semua peserta Bersih 4:Perhatian semua peserta Bersih 4 diminta tidak menggunakan alat 'vuvuzela' lagi kerana ia menghasilkan bunyi yang sangat kuat, ini menjejaskan dan menenggelamkan suara kita semua. Semua ucapan yang di suarakan melalui pembesar suara juga tidak dapat di dengar dengan jelas.Sebarkan kepada semua peserta Bersih 4 untuk berhenti menggunakan alat ini. Suara Kita harus di dengari, bukan vuvuzela! ... DEMOCRATIC ACTION PARTY* *Perhimpunan Bersih 4.0 yang berlangsung semalam di ibu kota seolah-olah menjadi pesta alat muzik, vuvuzela... lagi »

Bersih Sabah tekad teruskan jalan kaki demokrasi walaupun diberi amaran OLEH SHERIDAN MAHAVERA

atsixty pada ZAKRI ALI - 3 jam yang lalu
*Peserta Bersih 4 di Sabah digalakkan memberitahu rakan-rakan mereka untuk menghadiri jalan kaki demokrasi.* *Peserta Bersih 4 di Sabah digalakkan memberitahu rakan-rakan mereka untuk menghadiri jalan kaki demokrasi. * *Selepas tamat hari pertama Bersih 4 di Sabah semalam, penganjur perhimpunan kini bersiap sedia untuk kemuncak acara hari ini – jalan kaki demokrasi yang diharap akan dapat melihat kehadiran lebih ramai peserta berbanding semalam yang mungkin mengundang lebih masalah dengan pihak polis.* *Polis Daerah Kota Kinabalu petang semalam mengulangi amaran kepada orang ram... lagi »

Perhimpunan BERSIH 4 bersambung hari kedua

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - 4 jam yang lalu
Selepas para peserta berihat, perhimpunan BERSIH 4 di Kuala Lumpur, Kuching dan Sabah bersambung untuk hari kedua hari ini. Sekitar jam 6 pagi, aktiviti bersambung di Jalan Tunku Abdul Rahmah dan Jalan Tun Perak, apabila para peserta mula bangun dari tidur dan mengemas barangan mereka. Peserta yang beragama Islam pula bangun untuk mengerjakan solat Subuh. Ada yang menyediakan tempat solat di atas jalan, manakala sesetengahnya pula pergi ke sebuah masjid berdekatan. Di Sabah, peserta perhimpunan itu yang diadakan di Taman Awam Likas di Kota Kinabalu bersurai pada pukul 9 malam dan ... lagi »

Lagi Kejutan Dari BERSIH 4.0..

Addin Deen pada Addin - 4 jam yang lalu
*Lagi Kejutan Dari BERSIH 4.0. *Walaupun kehadiran Tun Dr Mahathir Mohamad di Bersih 4 mengejutkan penganjur perhimpunan itu, ribuan yang berkumpul di sekeliling Dataran Merdeka malam ini sangat gembira apabila perdana menteri paling lama berkhidmat itu datang di situ. Dr Mahathir, yang beberapa jam sebelum itu memberitahu ahli Umno di Johor beliau berfikir untuk menghadiri perhimpunan itu, diserbu ribuan rakyat Malaysia, menjerit "Bersih, Bersih" sekuat hati mereka. Meskipun ia hanya persinggahan sebentar, di mana beliau hanya melambai dan bersalaman dengan beberapa peserta, oran... lagi »

Najib Menggelupur Dengan Kenyataan Mahathir Ini..

atsixty pada ZAKRI ALI - 4 jam yang lalu
[image: Zar Ali's photo.] *Najib Menggelupur Dengan Kenyataan Mahathir Ini. Ringgit akan terus menjunam dengan kejatuhan semasanya melainkan ‘orang’ tertentu sudah tidak ada lagi, kata bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad. * *Meskipun beliau tidak menamakan orang itu, ramai yang mengandaikan negarawan bersara itu merujuk kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.* * Dr Mahathir berkata pencapaian semasa mata wang Malaysia lebih teruk berbanding ketika krisis kewangan Asia pada 1997/1998.* * Memetik baht Thailand sebagai contoh, beliau berkata dalam keadaan paling teru... lagi »

BERSIH 4, peserta Melayu kurang GHB perlu ambil peranan PAS segera.

mantaro pada SISI BUKIT - 4 jam yang lalu
Himpunan BERSIH 4 kali ini memperlihatkan sebahagian besar perserta terdiri daripada kaum Cina, berbeza dengan perhimpunan aman sebelumnya yang menyaksikan kehadiran lebih ramai kumpulan Melayu. Kekurangan kehadiran peserta Melayu dalam BERSIH 4 hari ini juga didakwa kesan perbalahan dalaman Pakatan Rakyat sehingga mendorong ramai ahli PAS meninggalkan parti untuk menyertai Gerakan Harapan Baru (GHB). Konflik itu juga terkesan dengan pendirian PAS untuk tidak mengambil bahagian dalam BERSIH 4 walaupun antara tuntutan dibuat ialah menyeru Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak meleta... lagi »

80 peguam GHB akan tolong jika ada peserta BERSIH ditangkap.

mantaro pada SISI BUKIT - 4 jam yang lalu
80 peguam yang kebanyakannya bekas ahli dan pemimpin PAS menawarkan khidmat percuma untuk peserta Bersih 4 yang akan turun ke jalan raya di ibu negara hari ini. Mereka yang kini bernaung di bawah Pertubuhan Pengamal Undang-undang dan Hak Asasi Manusia Malaysia (ProGuam) menyatakan sokongan kepada penganjuran Bersih 4, kata presidennya Noorazmir Zakaria. Semalam, Noorazmir, yang juga bekas pengarah Jabatan Undang-undang dan Hak Asasi Manusia Pemuda PAS (Juham), dan rakan-rakannya mewakili 4 daripada 16 orang mahasiswa yang terlibat dalam prosiding reman yang dihadapi mereka. Tiga da... lagi »

BERAPI!!! Abby Abadi cetuskan "SESUATU" Di Perhimpuan Bersih 4.0, Jom Terjah!!!

sahabat sejati pada SEDAKA Sejahtera™ - 4 jam yang lalu
Abby Abadi yang baru melangsungkan perkahwinannya dengan suami yang juga orang kuat Harakah, turut menyertai perhimpunan Bersih 4.0 semalam. Perhimpunan Bersih 4.0 kali ini menuntut perkara seperti Clean Elections, Clean Government, Right To Dissent, Save Our Economy dan Strenghten Our Parliament Democracy. Netizen bertindak menyelar tindakan Abby Abadi dan suami yang "berhoneymoon" di perhimpuan Bersih 4.0

SUASANA PARA DEMONSTRAN BERSIH 4.0 BERMALAM MEMBERI GAMBARAN BETAPA MEREKA TIDAK MENDAPAT PERLINDUNGAN KESELAMATAN DARI SKUAD AMK DAN ARIF GHB SEPERTIMANA DIJANJIKAN..

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - 4 jam yang lalu
*Bukan tujuan mainkan nisu ras dan kaum tetapi sekadar memberi gambaran sebenar di akar umbi Himpunan Bersih 4.0 ketika para demonstran diajak untuk berkampong dan bermalam.Amat jelas, rata-rata gambar yang dimuat naik dimedia sosial dan maya warga kaum Tionghua amat mendominasi suasana berbanding dengan kaum-kaum lain.Apa yang lebih menyedihkan ialah tidak nampak langsung mana-mana penggiat maya memuat naik anggota keselamatan yang diwujudkan oleh AMK khas untuk Himpunan Bersih 4.0 Skuad atau ARIF sayap serpihan Unit Amal Malaysia dari GHB turut serta bermalam atau memberikan... lagi »

Perhimpunan BERSIH 4 bersambung hari kedua

atsixty pada ZAKRI ALI - 4 jam yang lalu
*Selepas para peserta berihat, perhimpunan BERSIH 4 di Kuala Lumpur, Kuching dan Sabah bersambung untuk hari kedua hari ini.* *Sekitar jam 6 pagi, aktiviti bersambung di Jalan Tunku Abdul Rahmah dan Jalan Tun Perak, apabila para peserta mula bangun dari tidur dan mengemas barangan mereka.* *Peserta yang beragama Islam pula bangun untuk mengerjakan solat Subuh.* *Ada yang menyediakan tempat solat di atas jalan, manakala sesetengahnya pula pergi ke sebuah masjid berdekatan.* *Di Sabah, peserta perhimpunan itu yang diadakan di Taman Awam Likas di Kota Kinabalu bersurai pada pukul 9... lagi »

Pimpinan Tertinggi DAP - PKR DAN GHB Bermalam Dalam Khemah.

atsixty pada ZAKRI ALI - 5 jam yang lalu
*Jalan Raja - Mohamad Sabu mendirikan dua buah khemah di hadapan sekatan polis.Katanya, beliau akan bermalam di situ bersama para peserta BERSIH pada malam ini.Tindakan itu bertentangan dengan arahan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur yang tidak mahu para peserta mendirikan khemah.Mohamad memberitahu wartawan, beliau ingin memastikan para peserta tidak melanggar sekatan dan memasuki kawasan Dataran Merdeka.* *9.22pm Simpang Jalan Raja-Jalan Parlimen – Pemimpin GHB, Mohammad Sabu dalam ucapannya gambarkan Jho Low sebagai usahawan yang mencuri wang.Beliau dengan berjenak... lagi »

Terbaikkkk : BERSIH 4: Teruskan, kata Dr Mahathir

Abu Luqman pada Media Orang Kampung - 6 jam yang lalu
Keadaan yang perlahan-lahan tenang di sekitar Dataran Merdeka tiba-tiba bertukar kecoh apabila orang ramai mula menyedari kehadiran Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri beliau, Tun Dr Siti Hasmah Ali. "Teruskan, teruskan," katanya kepada orang ramai yang berkumpul dan berebut-rebut mahu bersalaman dengan beliau. Keadaan sangat tidak terkawal apabila para


#

Tiada ulasan: