Google+ Badge

Selasa, 21 Februari 2017

6221. Perempuan isteri suami lelaki.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ. 
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
آمين...آمين... آمين... ياالله يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِن
ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ
Bismillahirrahmanirrahim. Alhamdulillahirabbilalaamiin. Perempuan yang sebenar² isteri terletak di mata suami yang beroleh Taufik dan Hidayah Allah ...lelaki. Seorang suami mengadukan apa yang dirasakannya kepada seorang Syeikh. Dia berkata: 1. Ketika aku mengagumi calon isteriku, sewaktu itu seolah-olah dalam pandanganku, Allah tidak menciptakan perempuan yang lebih cantik darinya di dunia ini. 2. Ketika aku sudah meminangnya, aku melihat ramai perempuan seperti dia. 3. Ketika aku sudah menikahinya, aku lihat ramai perempuan yang jauh lebih cantik dari dirinya. 4. Ketika sudah berlalu beberapa tahun pernikahan, aku melihat seluruh perempuan lebih manis dari isteriku. Syeikh berkata, "Apakah kamu mahu aku beritahu yang lebih dahsyat daripada itu dan lebih pahit?" Suami menjawab,"Ya, mahu." Syeikh: "Sekalipun kamu mengahwini seluruh perempuan yang ada di dunia ini, pasti anjing yang berkeliaran di jalanan itu juga akan nampak lebih cantik di matamu jika dibandingkan dengan mereka semua." Si suami tersentak, dan bertanya, "Kenapa tuan Syeikh berkata demikian?" Syeikh: "Kerana masalahnya bukan terletak pada isterimu. Tetapi masalahnya adalah bila manusia diberi hati yang tamak, pandangan yang menyeleweng, dan kosong dari rasa malu kepada Allah, tidak akan ada yang bisa memenuhi pandangan matanya kecuali tanah kuburan." Rasulullah bersabda: "لَوْ أَنَّ لِابْنِ آدَمَ وَادِيًا مِنْ ذَهَبٍ أَحَبَّ أَنْ يَكُونَ لَهُ ثَانِيًا، وَلَنْ يَمْلأَ فَاهُ إِلا التُّرَابُ، وَيَتُوبُ اللَّهُ عَلَى مَنْ تَابَ " "Andaikan anak Adam itu memiliki lembah penuh berisi emas pasti ia akan menginginkan lembah kedua, dan tidak akan ada yang bisa memenuhi mulutnya kecuali tanah. Dan Allah akan menerima taubat siapa yang mahu bertaubat" Jadi, masalah yang kamu hadapi sebenarnya adalah kamu tidak menundukkan pandanganmu dari apa yang diharamkan Allah. Sekarang, apakah kamu menginginkan sesuatu yang akan mengembalikan kecantikan isterimu seperti pertama kali kamu mengenalnya? Ketika ia menjadi wanita tercantik di dunia?" Suami itu menjawab: "Ya, tentu sekali." Syeikh: "TUNDUKKAN PANDANGANMU." AJARKANLAH KEPADA DIRI SENDIRI, ANAK-ANAK 1. Tidur dalam Wudhu. 2. Tidur ke arah kanan. 3. Tidur dengan niat untuk bangun solat malam (1/3 pagi); 4. Mengucap Dua Kalimah Syahadah 5. Menghayati pbacaan Ayatul-Kursi. 6. Melafazkan Salawat 10 x. 7. Membaca Surah Fatiha 4 x. 8. Membaca Surah Ikhlas 3 x. 9. Membaca Surah 4 Qul 10. Mengucap Istighfaar 11. Memaafkan semua orang sebelum tidur; 12. Akhir, "sesiapa yang mbaca 'Bismillah' 21 x sebelum tidur, Allah akan mmaklumkan kepada Malaikat untuk menulis segala kebaikan bagi setiap tarikan nafas si pembaca."

🍁 Kirimkan kepada kawan² sebagai sedekah jariah kita (amalan yang tidak pernah putus) kerana Allah.

🍁 Jika ada org yg menerima dan mengamalkannya, mengajarkan kepada orang lain.. anda akan menimba pahalanya sebagai ilmu yang bermanafaat... yang dapat membantu kita di akhirat kelak... MAKA sebarkanlah.... kerana Allah.

🍁 Aamiin Ya Allah.

🍁 Wassalamu.Tiada ulasan: