Ahad, 20 Mei 2018

Bahasa Prasangka sebagai gambaran sebatinya hasad dengki, perkauman dan lebih mengisukan Islam untuk terus berkuasa dan akhirnya temui jalan kandas. 7691.

Mengadu domba pun dia untuk melaga-lagakan antara kaum dalam masyarakat Malaysia masyarakat majmuk, provokasi pecah belahkan orang lain. Menjadikan Islam sebagai isu dan bukan sebagai perjuangan, demi mengekalkan kuasa. 

Memperbodohkan orang lain untuk terus kekal berkuasa. Hipokrit pemimpin kaya, rumah serupa kilang kapal selam saiznya. Hingga tidak sedar sudah kaya raya dengan kereta mewah berbilang-bilang. Sedangkan pengikut terus tidak sedar miskin dan dimiskinkan dengan terbelenggu dan keinginan mendedak dari sang penguasa yang sombong, tamak haloba dan mempergunakan rakyat banyak. 

Keadaan seperti ini adalah sebagai jalan tiada kesudahan melepaskan perasaan sakit hati, tidak dapat menerima hakikat lengit dan ketengi di PRUM 14. Nauzubillahminzalik. 

Masing-masing lupa masa berkerajaan, ditampuk kuasa, mengapa tidak laksanakan. Itulah bising sang pembangkang yang baru beroleh title anugerah Rakyat Malaysia dengan izin, kehendak, takdir dan ketentuan Allah Subhanahuwatalla. Aamiin

Baca juga: 
Melayu Dari Sudut Sikap dan Perilaku

Pecah dan Perintah.

Penyakit Hasad Dengki.

Contoh adu domba dan salakan mereka. 


Ahmad Shokri Osman
9 jam 
Salah satu janji PH yg belum ditunaikan..!!! Bila Nak Tubuh...Ke Penipuan Aje juga Utk dpt Undi...???
Zulkefli Yunus Teruskan
Yusof Ariffin Mna janji nak bongkar perasuah madey
Zulkefli Yunus Setuju siasatan dibuat khas nya jet yang tayar pancit tempoh hati..jerat takkan lupa umpannya.
Ct Hawa Siasat jgn tak siasat.. Jgn lupa atau spinn pulak..
Mohdnoor Yaacob Wajib di tubuhkan...jgn janji2 saje..!!
Kes salah laku dlm forex, memali dan kerja kekayaan luar bisa anak2 nya..wajib tubuh.

Zulhadiff Zulkifli Wayang ja
Esah Bakar Ya yg org mati kena timbak kt memali tu siasat siapa punya keja
Bro Aziz Ada dah bg tau itu Polis punya kerja .

Eisham Othmam Tubuh jangan tak tubuh.nanti rakyat yang memilih anda akan beralih arah pulak.tunjukkan pada rakyat yang PH adalah parti yang telus dan bersih untuk mecari keadilan.
Mohd A. Bakar Trick aja tuu..
Sephia A. Gani Amek!!!! Tak mustahil....suami nya merengkok 20 tahun.
Kamar Salman Khan Siasat jangan tidak siasat, jangan ada pengcualiaan walaupun dia seorang pm sekali pun, dan juga kekayaan anak anak nya hasiil dari mana mereka perolihi...
Jo Joyah Kita peringatkan kpd ketua pkr supaya igt kembali dan lakukan seterusnya 
Khalil Ariffin Siasat siasat jgn x siasat
Rahimah Lasa ber belit2 ber pusing2 ..
nama pun manusia xhenti dari ber fikir xhenti dari ber persangka bulan mulia ni sepatut nya fikir yg ter baik untuk bersama memakmur kan negara jgn di rebut kuasa semuga allah ttp kan iman manusia yg tamak .

Rahimah Lasa TIDUR SEBANTAL MIMPI NYA XMUNAKIN SAMA ... ATAU TIDUR SEBANTAL MIMPI MU TIDAK KU TAU .
Rahimah Lasa bila lepas gigit balik cam mana ni?
Naemah Muhammad Janji tinggl jnji je kot.bb sudah berkuasa
Bro Aziz SIAPA BERANI CADANGKAN . Nak usul dalam kabinet ke nak cadangkan melalui Council Eminent.
Shafie Hassan Pening dgn pakatan ni
Mohd Nasir Jika mereka tak nak tubuh kan pun tak apa. Yakin dan percaya lah. Hayat PH tidak lebih 2 tahun. Tunggu dan lihat.
Aris Arman mohon PM 7 siasat harta luar biasa bekas PM 4 anak beranakLuz Clarita

TERBARU
Dimaklumkan oleh anak perempuan DSNajib
Nooryana Najwa Najib
POLIS SERBU RUMAH AHLI KELUARGA NAJIB, DAN ARAH PEMBANTU RUMAH SEDIAKAN MAKANAN
1. Rumah salah seorang ahli keluarga Datuk Seri Haji Najib Bin Tun Abdul Razak telah digeledah oleh pihak PDRM selama lebih 10 jam dan barang - barang peribadi seperti hadiah kahwin, barang hantaran, beg tangan dan sebagainya telah dirampas.
2. Malah kasut - kasut bayi kepunyaan cucu kepada Datuk Seri Haji Najib Bin Tun Abdul Razak juga turut dirampas oleh pihak berkuasa.
3. Bukan itu sahaja, pembantu rumah di rumah tersebut juga dilaporkan disuruh oleh pihak yang membuat serbuan untuk menyediakan makanan untuk beberapa orang pihak berkuasa. Malah makanan di dalam rumah tersebut habis dimakan oleh pihak polis semasa serbuan.
4. Apa yang pelik tentang serbuan dan rampasan yang dilakukan pada lewat malam semalam adalah komputer dekstop dan komputer riba di dalam rumah tersebut tidak pula diambil, ini menimbulkan tanda tanya sama ada serbuan tersebut benar-benar untuk mencari bukti 1MDB atau ada agenda lain.
6. Walaupun pihak polis membuat kenyataan bahawa serbuan dilakukan dengan professional, namun realiti sebenar adalah berlainan, seperti yang berlaku di atas. Mungkin ini adalah cubaan untuk menakut-nakutkan dan mengaibkan mantan Perdana Menteri Malaysia tersebut dan ahli keluarga beliau.
7. Seperti orang lain, Datuk Seri Najib adalah manusia biasa yang tidak sempurna. Namun beliau dan keluarga beliau sejak dari zaman ayahanda beliau Allahyarham Tun Abdul Razak dan ibunda beliau Tun Rahah telah banyak berjasa kepada negara, tanahair dan rakyat selama berdekad lamanya. Apakah kerana geram dan dendam semua ini dilupa dan beliau kini dicerca dan dihina?
8. Marilah kita berdoa dalam bulan Ramadan yang mulia ini supaya Allah SWT melindungi orang-orang yang teraniaya.

Eisham Othmam Dap picit telo TM.TM pula picit telo KPN.dan seterus kepada anggota polis yg melakukan tugas yang tidak bermoral tu sehingga menjadi seperti kereta api senandung malan. 


Abdmalek Markom Rezab akan susut. 
Baru perintah tak sampai 1 bulan kata pembinaan ECRL kos akan meningkat 10 billion sedangkan DSN dan pasukannya kata tiada interest selama 10 tahun. 
Penyamun sedang beraksi utk menyapu apa saja.

Zain Azman Kaki sakau sudah mulakan langkah.. rakyat ph yang bodoh
Kamar Salman Khan Mungkin ekonomi kn jatuh merundum
Yasim Nor Genap 100 hari kita check akaun BNM berapa rezab BNM semada menaik atau menyusut dari jumlah diakhir pemerintahan BN
Abd Ghani Abdullah Emmm tgk la apa akan jadi..jgn terlepas pandang...
Abdullahripain Abdullahripain Kita pakat ingat angka itu 438
Mohd Nasir Nanti banyak yg hilang dalam terowong ke. Tanya awal2 ni. Jika bertambah2 mmg patut di puji.

Antara gambar-gambar provokasi, penghinaan yang merendahkan KeTuhanan dan maruah sendiri.
Orang Islam takkan sanggup berbuat demikian demi kelangsungan kuasa politik yang dulu gah tetapi kini hilang. Pihak mereka hilang kuasa. Masa berkuasa begitu sombong. Yang salah disucikan dan yang benar dicari salahnya sehingga terhukum. Nauzubillahminzalik. Tiada ulasan: