Selasa, 8 Mei 2018

Bila mereka fikir kerajaan itu milik parti. 7502.

Putrajaya Kempen Pakatan Harapan. 
N9 - Kempen Pakatan Harapan dengan kehadiri Rais 
Air Mawang, Johol. 

Mari dengar penjelasan antara DAP dengan Parti² Cina kawan Umno.
Sebab Umno mainkan unsur resis dan perkauman ...Ini jawapannya.
Tun dari sudut pandang Nik Omar.

Kononnya Melayu bertuankan Umno Tuan Melayu, memperjuangkan ketuanan Melayu, Singapura, Tg Pagar, Batu Putih dan lain-lain pun jual/gadai kepada Bangsa China. Kononnya Kerajaan Malaysia milik Umno.

Sudut menentang Umno pun disebut dan dilebel menentang Kerajaan Malaysia. Kerajaan Malaysia bukan Kerajaan Komunis (Komunis mengamal sistem satu parti) Demokrasi membenarkan semua rakyatnya yang layak untuk bertanding dalam pilihan raya umum.

Nota: Kerajaan Malaysia tidak pernah bertanding dalam mana-mana PRU. Yang bertanding ialah parti-parti politik untuk merebut, memenangi amanah Rakyat Malaysia untuk mentadbir.

Kerajaan Malaysa milik Rakyat Malaysia tanpa mengira agama dan bangsa.
In Syaa Allah.
Pulau Pinang di bawah pentadbiran Pakatan Harapan.

Secara objektifnya keperibadian seseorang pemimpin itu sangat penting. Namun, ketika ini kita berada pada topik subjektif yang mana jika kita memilih keperibadian pemimpin semata mata dengan mengabaikan dasar dan misi parti yang mereka bawa secara simboliknya kita telah mengambil keuntungan yang sedikit dalam masa yang sama menempah musibah yang lebih besar. Di situ secara kasarnya saya berpandangan jika kita mengangkat seorang ulama sekalipun sedangkan dia mewakili parti yang dasarnya akan menjahanamkan agama bangsa dan tanah air, atau menguntungkan musuh agama , ianya sama erti tidak membawa faedah apa apapun.
Jadi pilihan yang tepat untuk PRU-14 adalah BN

Opee Lutenjasa BISMILLAAH.

SEMEMANGNYA JAUH PERBEZAAN ANTARA GABUNGAN PARTI PEMBANGKANG (DAP, PPBM, PAN, LKR), DENGAN BN !


PAKATAN HARAPAN PEMBANGKANG, HANYA :

(1) TIDAK ADANYA KESEFAHAMAN PERJUANGAN DLM IDEOLOGI POLITIK !

(2) CUMA ADA SATU SAHAJA YG MEREKA SETUJU BERSAMA IA ITU, 
...UNTUK JATUHKAN DS NAJIB SBG PM & TUMBANGKAN KERAJAAN SEDIA ADA ! 

ITU ATAS SEBAB² :
- DENDAM TUN M KERANA DS NAJIB ENGGAN TOLONG BELIAU LAKUKAN KERJA² 'KOTOR' YG AKAN MENGKHIANATI KERAJAAN & KEBAJIKAN MASA HADAPAN RAKYAT MALAYSIA !

- KERANA HENDAK SELAMATKAN DIRI, ANAK², KRONI², DRPD TINDAKAN UNDANG² & PERBICARAAN ATAS TUDUHAN² PENYALAH GUNAAN KUASA, RASUAH, PEYELEWENGAN WANG/ASET² NEGARA !

(3) LANGSUNG TIDAK ADA KESEFAHAMAN SEKUMIT PUN ANTARA PARTI² DLM GABUNGAN PAKATAN HARAPAN, UNTUK PERJUANKAN PEMBANGUNAN NEGARA, AGAMA, RAKYAT !

(4) NAMUN, APA YG SAYA SETUJU & YG SAYA TERIMA, PH ADA IKATAN KUKUH, TEGUH, & KUAT...
IA ITU :

BOHONG KPD RAKYAT !

MENIPU AHLI² PARTI, PENYOKONG, & RAKYAT !
HASAD TERHADAP KEJAYAAN KERAJAAN BN !
FITNAH TERHADAP KERAJAAN, DS NAJIB, MCA, MIC, AHLI² TERTENTU DLM UMNO & BN !

DENGAN IKATAN YG RAPUH, LONGGAR, & LEMAH INI, SUDAH PASTINYA PAKATAN HARAPAN TIADA : 

KEKUATAN !!!

KEUPAYAAN !!!

KEMAMPUAN !!!

UNTUK MENGURUS !!!
UNTUK MENTADBIR !!!

NEGARA INI DENGAN :

ADIL !

SAKSAMA !

BIJAK !

AMAN !

MAKMUR !

HARMONI !

TETAPI, BN & UMNO TELAH LAKSANAKANNYA DENGAN CEMERLANG SEKALI !!!

MAKA TIDAK ADA PERLU LAGI HENDAK TUKAR KEPADA YG PRESTASINYA AMAT BURUK SEKALI !!!

BUKTI ?
LIHAT DAP, PPBM, PKR, & PAN, MENTADBIR PARTI MEREKA !!! 

LIHAT PRESTASI BURUK MEREKA MENTADBIR NEGERI² SELANGOR & PULAU PINANG !!!

JIKA TADBIR NEGERI PUN GAGAL....

INIKAN PULA NAK TADBIR NEGARA !!!???

SAH...
LINGKUP....
SELURUH NEGARA....
WANG RAKYAT....
PASTI LEBIH BANYAK LESAP.....!
BANK NEGARA PUN HANCUR, LUMAT !!!!!

BN JUGA HAIBAT !!!

DS NAJIB JUGA PENTADBIR CEKAP !!!

IN-SYÀ ALLÃH.
WALLÃHU'ALAM.

-

5 Perkara Dalam Perlembagaan Yang TIDAK BOLEH DIUBAH Oleh 222 Kerusi Parlimen (Dewan Rakyat) Dan Oleh Mana-Mana Parti Sekalipun Yang Membentuk Kerajaan KECUALI Mendapat Persetujuan Majlis Raja-Raja. 

Rahsia untuk memperbodohkan Melayu. Bila diperbodohkan mudahlah untuk mengekalkan kuasa dan melupakan apa itu demokrasi.

Selama ini kita telah dirahsiakan oleh pihak yang diberi amanah untuk mentadbir kerajaan persekutuan tentang 5 perkara dibwh.
5 Perkara Dalam Perlembagaan Yang TIDAK BOLEH DIUBAH Oleh 222 Kerusi Parlimen (Dewan Rakyat) Dan Oleh Mana-Mana Parti Sekalipun Yang Membentuk Kerajaan KECUALI Mendapat Persetujuan Majlis Raja-Raja. ● Had Kuasa Yang Di-Pertuan Agong dan Majlis Raja-Raja hanya untuk Perkara-Perkara Perundangan (Legislative), bukannya Perkara-Perkara Penting Dalam Perlembagaan. ● Pindaan Perlembagaan yang telah berlaku pada tahun 1983, 1984 dan 1994 terhadap Artikel 66 (4) dan (4A), adalah berkaitan Had Masa Kuasa Untuk Menangguhkan Proses Kelulusan Sesuatu Undang-Undang. ● Sebelum (Pindaan), ia adalah Tanpa Had Tempoh, manakala Selepas (Pindaan) Had Masa 30 Hari telah ditetapkan sebagai Tempoh Had Maksimum Sesuatu Undang-Undang Boleh Ditangguhkan. ● Ramai pihak yang tersalah anggap bahawa Kuasa Menangguhkan Proses Kelulusan Sesuatu Undang-Undang Tanpa Had Masa ini sebagai Kuasa Veto Yang Di-Pertuan Agong dan Majlis Raja-Raja. Sebenarnya, ia hanya satu tradisi, resam (convention) dan mengikut pertimbangan yang waras. ● Kuasa Veto atau Kuasa Membuat Kata Putus oleh Yang Di-Pertuan Agong dan Majlis Raja-Raja adalah pada Perkara-Perkara Penting Dalam Perlembagaan. ● Yang Di-Pertuan Agong dan Majlis Raja-Raja mempunyai Kuasa Veto untuk 11 perkara yang terkandung dalam Artikel 2 (b), 38 (b) dan 159 (5) Perlembagaan Persekutuan. ● Kuasa Veto Yang Di-Pertuan Agong dan Majlis Raja-Raja ini tidak dihadkan atau terkesan kepada pindaan Artikel 66 Perlembagaan Persekutuan sepertimana yang telah disebutkan di atas. ● Penulisan ini secara spesifik ingin membawa perhatian kita semua kepada Artikel 159 (5) Perlembagaan Persekutuan, dalam memperkatakan tentang Kuasa Veto itu tadi. ● Artikel 159 (5) Perlembagaan Persekutuan menyebut "Sesuatu undang-undang yang membuat sesuatu pindaan kepada Fasal (4) Perkara 10, apa-apa undang-undang yang diluluskan dibawahnya, peruntukan Bahagian III, Perkara 38, 63 (4), 70, 71 (1), 72 (4), 152, atau 153 atau kepada Fasal ini tidaklah boleh diluluskan tanpa persetujuan Majlis Raja-Raja". ● Apakah perkara-perkara itu ? 1. Islam sebagai Agama Rasmi Persekutuan 2. Hak Istimewa Raja-Raja Melayu 3. Hak Istimewa Orang Melayu 4. Bahasa Melayu sebagai Bahasa Kebangsaan 5. Hak Pengisytiharan Darurat. ● 5 Perkara ini sudah terpahat kemas di dalam Perlembagaan. Ia TIDAK BOLEH DIUBAH sekalipun diluluskan 100% oleh 222 orang Ahli (Kerusi) Dewan Rakyat dan tidak kira parti mana yang akan memerintah atau membentuk Kerajaan KECUALI mendapat persetujuan Majlis Raja-Raja, seperti yang disebut di dalam Artikel 159 (5) Perlembagaan Persekutuan. ● Justeru, segeralah berhenti daripada terus memperbodoh-bodohkan rakyat khususnya orang-orang Melayu dan Islam. ● PRU14 adalah perihal memilih Calon dan Parti mana yang bersedia menawarkan Dasar, Program dan Khidmat yang terbaik kepada rakyat dan negara.

Tiada ulasan: