Sabtu, 19 Mei 2018

Realiti yang masih perlu jawapan. 7686.

Kekebalan umno telah menghilang kerana melanggar pantang larang erti terma-terma sebuah kehidupan yang Allah Subhanahuwatalla. Nauzubillahminzalik. Baca juga: Pemimpin penipu besar dan hipokrit.

Realiti yang masih perlu jawapan. 

Wednesday, 7 October 2015

Siapa dalang disebalik pembunuhan Kevin Morais ? Ahmed Najadi?

Seperti yang telah dijangka, Kevin Morais yang menjadi  pendakwaraya siasatan kes 1MDB telah dibunuh.. Sebelum ini dia telah dilaporkan hilang ketika berangkat di Pejabatnya di Putrajaya..

Laporan berita menemui keretanya yang telah dikikis no. engine

SHAH ALAM - Penyiasatan terhadap sebuah kereta Proton Perdana yang ditemui rentung di kawasan ladang kelapa sawit di Kampung Sungai Samak, Hilir Perak menjadi sukar berikutan nombor casis dan enjinnya yang telah dipadam.

BACA : Kenderaan Dijumpai Terbakar Dipercayai Mirip Milik Kevin Anthony Morais

Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Zainuddin Ahmad, setakat ini tiada perkembangan positif berhubung penemuan kereta terbabit.

“Kereta yang dijumpai di Hutan Melintang itu tidak ada nombor casis dan nombor enjin untuk dikenal pasti.

“Dua nombor berkenaan telah dikikis,” katanya.

Penemuan kereta terbabit dikaitkan dengan laporan kehilangan Timbalan ketua Bahagian Bicara dan Rayuan Jabatan Peguam Negara, Anthony Kevin Morais yang dilaporkan hilang sejak Jumaat lepas.

Laporan polis telah dibuat oleh abang Kevin, Datuk Richard Morais pada jam 7  malam di Balai Polis Jingjang. 

Polis dan Badan Peguam Negara menafikan Kevin Morais dengan siasatan kes 1MDB.. 

Adakah  mereka cuba menyembunyikan sesuatu ?? 

Melalui kupasan  didalam blog saya yang terdahulu, saya telah menjelaskan bahawa melalui Kenyataan Gabenor Bank Negara, Zeti Aziz menegaskan mereka telah menyerahkan siasatan kes 1MDB kepada Peguam Negara .. Baca disini: 1MDB punca kejatuhan Ringgit


Ketua Peguam Negara  yang diangkat oleh Najib cuba menyembunyikan kebenaran tersebut setelah Peguam Negara dipecat. !! 
 Kenyataan Ketua Peguam Negara upahan Najib Razak

Peguam Negara upahan Najib juga cuba berpakat untuk tidak meneruskan siasatan kes 1MDB ini..  (Mungkin telah menerima rasuah berjuta-juta ringgit daripada beliau) 
Bukankah dia sendiri pernah menyatakan tidak perlu pasukan Petugas Khas dalam siasatan 1MDB tersebut?  Rakyat ditipu dengan pembohongan setiap pembohongan melalui media kerajaan.. 

Ketua Peguam Negara yang baru diangkat oleh Najib menyatakan bahawa Kevin Morais tidak terlibat dalam siasatan kes 1MDB..  Tetapi yang sebenarnya, Kevin Morais telah menerima hasil siasatan dari Bank Negara  isu berhubung 1MDB.. 
Salah satu kaedah menutup bukti tersebut adalah dengan melakukan pembunuhan.. Itulah yang berlaku dan menjadi tanda tanya  selama ini.. Bukankah hal yang sama juga telah berlaku kepada Pegasas AmBank Ahmed Najadi? baca: najib-wang-dan-rasuah

Hussien dilaporkan telah membuat laporan polis berhubung wang sejumlah USD 700 juta atau kira-kira RM 2.63 bilion kedalam akaun Perdana Menteri pada  28 Julai 2013 akhirnya mati ditembak setelah pulang dari membuat laporan polis tersebut.

Siapakah dalang disebalik pembunuhan tersebut?

Seperti  mana pertanyaan Tun Mahathir kepada Najib Razak.!

6. Apabila dituduh telah lesapkan duit Kerajaan melalui 1MDB, Najib serah siasatan kepada Ketua Audit Negara dan Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC – Public Accounts Committee) Dewan Rakyat. Rakyat disuruh tunggu sehingga siasatan oleh badan-badan ini selesai.

7. Apabila wang sebanyak RM2.6 bilion terdapat dalam akaun peribadi Najib, dan dia tak dapat menafi duit ini ada dalam akaunnya, dan ramai bertanya daripada mana duit ini datang, dan penjelasan yang munasabah tidak dapat diberi oleh Najib, maka satu pasukan bertugas (task force) dibentuk untuk secara rasmi menyelidik wang ini.

Kenyataan SPRM mengaitkan dengan penderma, bukan 1MDB.. 
adakah SPRM juga telah diberi rasuah?
Kenyataan SPRM mengaitkan dengan penderma, bukan 1MDB.. adakah SPRM juga telah diberi rasuah ?

Ucapan Najib Razak semasa dibulan Puasa.. cuba menafikan wang tersebut didalam akaun peribadinya.. lihat video tersebut. Kata-katanya berlagak sombong dan cuba membodohkan rakyat dan penyokongnya sendiri. 

8. Pasukan ini terdiri daripada Pendakwa Raya, Ketua Polis Negara, Ketua Badan Pencegah Rasuah dan Gabenor Bank.

9. Rakyat menunggu hasil siasatan ini. Tiba-tiba Pendakwa Raya disingkir oleh Najib, Ketua Badan Pencegah Rasuah diarah bercuti, dan Gabenor Bank diugut kononnya kerana Bank Negara bocor maklumat. Dan terhentilah siasatan oleh badan ini.
10. Di masa yang sama Pengerusi PAC dan tiga lagi ahli diberi jawatan dalam Kerajaan dan siasatan berkenaan wang 1MDB oleh PAC pun dihentikan.

11. Beberapa pegawai polis dan lain-lain pegawai dipindah ke jawatan lain supaya tidak lagi dapat meneruskan siasatan.

http://www.sinarharian.com.my/nasional/saya-ingin-jawapan-kenapa-ditendang-1.427870

Timbalan Pendakwa Raya (SPRM) ditangkap polis. 

Semua saluran untuk menyiasat 1MDB dan RM2.6 bilion dalam akaun Najib sudah tidak lagi ada.

Soalannya.. 

Kenapa Najib begitu takut dan menyekat kesemua saluran untuk menyiasat wang didalam akaunnya..?  Mengapa akaun tersebut ditutup? Wang berjumlah RM 2.63 bilion bukanlah sedikit tetapi begitu banyak dan sehingga sekarang, si Penderma masih lagi tidak diberi tahu dan tidak masuk akal wang sebanyak itu diterima dari penderma.  

Najib mulai merasuah blogger-blogger pengampunya untuk 'backup' dirinya.. Si pengampu hanya membuat kerja setelah menerima upahan.. 

Dari mana Najib memperoleh wang tersebut ? 

Selaku menteri Kewangan, dia boleh  berbuat sesuka hati dengan wang.. Money is King.. !! Wang inilah yang disembah oleh Najib.. Dia berkuasa kerana mempunyai wang selanjutnya untuk mengekalkan kedudukannya, dia perlu lebih lagi banyak wang.. !!

Persoalan melalui sejumlah wang didalam akuan peribadinya masih tidak dijawab. Si penderma juga tidak  diberi tahu.  Tidak Logik dan tidak masuk akal penderma tersebut mendermakan jumlah wang yang begitu banyak dan tidak tahu untuk tujuan apa wang tersebut didermakan. 

Seperti yang dilaporkan  berhubung penemuan mayat Kevin Morais. 

Fakta:
1- Dia didapati hilang dan keretanya  ditemui 
dan di kikis no engine serta dibakar.
2- Mayatnya dijumpai disimen.

Pertanyaan kepada fakta diatas.!

Adakah suspek seorang doktor yang menjadi suspek utama, juga adalah seorang yang pakar menghakis no. engine kenderaan tersebut?

Adakah suspek seorang doktor yang juga merupakan seorang yang pakar dalam menggunakan simen  dan menyimen mayat tersebut?

Kerja-kerja pembunuhan dan teknik menghapuskan bukti tersebut bukanlah calang-calang boleh dilakukan oleh rakyat biasa. Apatah lagi suspek-suspek yang menjadi kambing hitam didalam kes ini.

Bagaimana Altantuya dibunuh? di Bom.. Siapakah yang melakukannya?? Polis sendiri. 
Dan agak menghairankan juga apabila kes pembunuhan Kevin Morais tersebut digesa siasat  oleh Perdana Menteri Datuk Seri  Najib Razak.

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/najib-mahu-polis-ambil-tindakan-pantas-kes-bunuh-kevin-morais

Mengapa kes tersebut digesa dan menjadi perhatian untuk Najib Razak dan mengapa kes-kes lain tidak  menjadi perhatian beliau?

Seperti halnya pembunuhan terancang PI Bala yang mendedahkan  penglibatan  VVVIP  dalam kes Altantuya akhirnya dia ditemui mati. 

http://darah-satria.blogspot.my/2015/05/pi-bala-dibunuh-kerana-dedah.html

Wahh begitu hebatnya dunia apabila wang sudah menguasai diri. 

Money is King. !

Dua orang anggota polis dituduh menembak mati wanita berkenaan, dibicara, didapati bersalah, kemudian didapati tidak bersalah dan dibebaskan. Kemudian dibicara semula dan dikena hukum bunuh. 
Seorang daripada mereka berada dalam tahanan tetapi Sirul seorang lagi berada 
di Australia. Dia membuat kenyataan bahawa dia diarah untuk membunuh.

Bagaimana Sirul boleh berada diAustralia?
Rakyat tertanya-tanya siapa yang memberi arahan. Sebagai pengawal peribadi Dato Sri Najib, dakwaan Sirul perlu disiasat untuk menentukan siapa yang memberi arahan. Tetapi selain daripada Najib berkata Sirul “merepek”, tidak ada siasatan yang dibuat. Ini adalah nyawa manusia. 
Amatlah zalim jika Sirul dibunuh kerana menjalankan arahan.

Melalui laman portal Al Jazeera pernah memaparkan pembunuhan dasyat ini serta mengaitkannya dengan Najib Razak.. Tetapi mengapa Najib tidak berani menyaman berita portal tersebut? Sama seperti keadaannya yang tunjuk berani mahu menyaman WSJ kerana mendedahkan RM 2.6 bilion sejumlah wang didalam akaun peribadinya??

Sehingga sekarang ini rakyat diperbodohkan oleh permainan Najib dan pandai berlakon..  Lihat dokumentari pembuhunan yg didedahkan oleh portal berita tersebut disini: aljazeera.com

Berani kerana benar dan takut kerana salah.. kita sendiri boleh lihat Najib seperti ketakutan dan cuba menghalang siasatanm kes 1MDB dan wang peribadinya berjumlah RM 2.63 bilion. Jika dia benar dan tidak takut, dia sudah menyaman Wall Street Journal dan Al Jazeera tersebut.. mungkin kerana telah dipengarui oleh wang menyebabkan nyawa manusia sudah lagi tidak ada nilainya..

Kita juga agak hairan mengapa Najib begitu takut dengan setiap persoalan Tun Mahathir berhubung 1MDB seolah-olah cuba menyembunyikan sesuatu. Akhirnya dirinya telah terperangkap oleh permainannya sendiri.. Sampai bila dia boleh bertahan dengan menggunakan pengaruh kuasa dan wang??

Masa depan UMNO & BN juga malang hanya menunggu masa untuk tumbang dalam PRU14 jika ia terus menjadi Presiden UMNO, Presiden BN serta Perdana Menteri Malaysia.

UBAH atau REBAH. !!

ref:
Pembunuhan Kevin Morais dan Ahmed Najadi

Utusan kesuntukan masa, kakitangan diberi peringatan
FMT Reporters
May 19, 2018

Pihak pengurusan dalam satu mesyuarat baru-baru ini berkata syarikat mungkin kehabisan dana seawal selepas Hari Raya bulan depan.

KUALA LUMPUR: Utusan Malaysia mungkin tidak mampu bertahan melepasi tahun ini, apabila kakitangan diberitahu akhbar berkaitan Umno itu akan kehabisan dana seawal selepas sambutan Hari Raya bulan depan, ketika akhbar itu bersusah payah ekoran kekalahan Barisan Nasional baru-baru ini, FMT difahamkan.

Satu sumber mengatakan pengurusan tertinggi Kumpulan Utusan Melayu, syarikat yang menerbitkan akhbar itu, bertemu kakitangan pada Rabu, untuk memaklumkan penstrukturan semula secara besar-besaran sedang dirancang sebagai sebahagian daripada strategi untuk berdepan cabaran akan datang.

“Penstrukturan semula akan menjadi sangat rumit, dan mungkin beberapa tindakan perlu diambil,” kata sumber itu.

Walaupun jumlah pembaca menurun, akhbar bahasa Melayu itu masih bertahan menerusi kontrak kerajaan, yang diperoleh menerusi hubungannya dengan Umno.

Pada tahun lepas sahaja, dilaporkan syarikat itu diberi kontrak membekalkan lebih 180,000 peranti tablet kepada guru seluruh negara. Beberapa minggu sebelum pillihan raya 9 Mei, Utusan juga yang diberi tugas mencetak poster kempen untuk BN.

“Kakitangan diberitahu, tempoh paling lama ia boleh bertahan adalah sehingga akhir tahun ini,” kata sumber itu.

ref: NAK JADI APA?

Kejora Bapuk Bodo19 May 2018 at 09:56
Pendedahan disebalik Pembunuhan dan skandal 1MDB (Siri 3) - 
Pendedahan disebalik pembunuhan-dan.html

Siapa dalang disebalik pembunuhan Kevin Morais ? Ahmed Najadi?

Seperti yang telah dijangka, Kevin Morais yang menjadi pendakwaraya siasatan kes 1MDB telah dibunuh.. Sebelum ini dia telah dilaporkan hilang ketika berangkat di Pejabatnya di Putrajaya..

Laporan berita menemui keretanya yang telah dikikis no. engine

Kenderaan Dijumpai Terbakar Dipercayai Mirip
Milik Kevin Anthony Morais

SHAH ALAM - Penyiasatan terhadap sebuah kereta Proton Perdana yang ditemui rentung di kawasan ladang kelapa sawit di Kampung Sungai Samak, Hilir Perak menjadi sukar berikutan nombor casis dan enjinnya yang telah dipadam.

Teruskan baca di link yg diberikan..

ref: NAK JADI APA?

Aku cdg Zahid dn Hisyam digugurkan. Pencalonan utk 
Presiden - Datuk Seri Muhamad Hasan - xN9.
Timb Presiden - Khalid Nordin
SU - Jamil Khir
Naib Presiden -
- Puad Zakarshi
- KJ
- Sabri Yunus
Ketua Pemuda - Hahasarin Johor
Ketua Wanita - Mas
Yg lain, xlayak termasuk Zahid Hamidi.
ref: NAK JADI APA?SATURDAY, MAY 19, 2018

Pendedahan disebalik Pembunuhan dan skandal 1MDB (Siri 3)

Siapa dalang disebalik pembunuhan Kevin Morais ? Ahmed Najadi?

Seperti yang telah dijangka, Kevin Morais yang menjadi  pendakwaraya siasatan kes 1MDB telah dibunuh.. Sebelum ini dia telah dilaporkan hilang ketika berangkat di Pejabatnya di Putrajaya..

Laporan berita menemui keretanya yang telah dikikis no. engine

Kenderaan Dijumpai Terbakar Dipercayai Mirip 
Milik Kevin Anthony Morais 
SHAH ALAM - Penyiasatan terhadap sebuah kereta Proton Perdana yang ditemui rentung di kawasan ladang kelapa sawit di Kampung Sungai Samak, Hilir Perak menjadi sukar berikutan nombor casis dan enjinnya yang telah dipadam.

Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Zainuddin Ahmad, setakat ini tiada perkembangan positif berhubung penemuan kereta terbabit.

“Kereta yang dijumpai di Hutan Melintang itu tidak ada nombor casis dan nombor enjin untuk dikenal pasti.

“Dua nombor berkenaan telah dikikis,” katanya.

Penemuan kereta terbabit dikaitkan dengan laporan kehilangan Timbalan ketua Bahagian Bicara dan Rayuan Jabatan Peguam Negara, Anthony Kevin Morais yang dilaporkan hilang sejak Jumaat lepas.

Laporan polis telah dibuat oleh abang Kevin, Datuk Richard Morais pada jam 7  malam di Balai Polis Jingjang. 

Polis dan Badan Peguam Negara menafikan Kevin Morais dengan siasatan kes 1MDB.. 

Adakah  mereka cuba menyembunyikan sesuatu ?? 

Melalui kupasan  didalam blog saya yang terdahulu, saya telah menjelaskan bahawa melalui Kenyataan Gabenor Bank Negara, Zeti Aziz menegaskan mereka telah menyerahkan siasatan kes 1MDB kepada Peguam Negara ..Lihat disini : darah-satria

Ketua Peguam Negara  yang diangkat oleh Najib cuba menyembunyikan kebenaran tersebut setelah Peguam Negara dipecat. !!

Lihat berita ini: Astroawani

 Kenyataan Ketua Peguam Negara upahan Najib Razak

Peguam Negara upahan Najib juga cuba berpakat untuk tidak meneruskan siasatan kes 1MDB ini.. 

(Mungkin telah menerima rasuah berjuta-juta ringgit daripada beliau)

Bukankah dia sendiri pernah menyatakan tidak perlu pasukan Petugas Khas dalam siasatan 1MDB tersebut ?  Rakyat ditipu dengan pembohongan setiap pembohongan melalui media kerajaan.. 

Ketua Peguam Negara yang baru diangkat oleh Najib menyatakan bahawa Kevin Morais tidak terlibat dalam siasatan kes 1MDB..  Tetapi yang sebenarnya, Kevin Morais telah menerima hasil siasatan dari Bank Negara  isu berhubung 1MDB.. 

 Salah satu kaedah menutup bukti tersebut adalah dengan melakukan PEMBUNUHAN..

Itulah yang berlaku dan menjadi tanda tanya  selama ini.. Bukankah hal yang sama juga telah berlaku kepada Pegasas AmBank Ahmed Najadi ?

NAJIB WANG DAN RASUAH

Hussien dilaporkan telah membuat laporan polis berhubung wang sejumlah USD 700 juta atau kira-kira RM 2.63 bilion kedalam akaun Perdana Menteri pada  28 Julai 2013 akhirnya mati ditembak setelah pulang dari membuat laporan polis tersebut.

Siapakah dalang disebalik pembunuhan tersebut ?

Seperti  mana pertanyaan Tun Mahathir kepada Najib Razak. !

6. Apabila dituduh telah lesapkan duit Kerajaan melalui 1MDB, Najib serah siasatan kepada Ketua Audit Negara dan Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC – Public Accounts Committee) Dewan Rakyat. Rakyat disuruh tunggu sehingga siasatan oleh badan-badan ini selesai.

7. Apabila wang sebanyak RM2.6 bilion terdapat dalam akaun peribadi Najib, dan dia tak dapat menafi duit ini ada dalam akaunnya, dan ramai bertanya daripada mana duit ini datang, dan penjelasan yang munasabah tidak dapat diberi oleh Najib,maka satu pasukan bertugas (task force) dibentuk untuk secara rasmi menyelidik wang ini.

Kenyataan SPRM mengaitkan dengan penderma, bukan 1MDB.. adakah SPRM juga telah diberi rasuah ?

Ucapan Najib Razak semasa dibulan Puasa.. cuba menafikan wang tersebut didalam akaun peribadinya.. lihat video tersebut. Kata-katanya berlagak sombong dan cuba membodohkan rakyat dan penyokongnya sendiri. 

8. Pasukan ini terdiri daripada Pendakwa Raya, Ketua Polis Negara, Ketua Badan Pencegah Rasuah dan Gabenor Bank.

9. Rakyat menunggu hasil siasatan ini. Tiba-tiba Pendakwa Raya disingkir oleh Najib, Ketua Badan Pencegah Rasuah diarah bercuti, dan Gabenor Bank diugut kononnya kerana Bank Negara bocor maklumat. Dan terhentilah siasatan oleh badan ini.

10. Di masa yang sama Pengerusi PAC dan tiga lagi ahli diberi jawatan dalam Kerajaan dan siasatan berkenaan wang 1MDB oleh PAC pun dihentikan.

11. Beberapa pegawai polis dan lain-lain pegawai dipindah ke jawatan lain supaya tidak lagi dapat meneruskan siasatan.~ Sinarharian

Timbalan Pendakwa Raya (SPRM) ditangkap polis

Semua saluran untuk menyiasat 1MDB dan RM2.6 bilion dalam akaun Najib sudah tidak lagi ada.

Soalannya.. 

Kenapa Najib begitu takut dan menyekat kesemua saluran untuk menyiasat wang didalam akaunnya..?  Mengapa akaun tersebut ditutup ? Wang berjumlah RM 2.63 bilion bukanlah sedikit tetapi begitu banyak dan sehingga sekarang, si Penderma masih lagi tidak diberi tahu dan tidak masuk akal wang sebanyak itu diterima dari penderma.  

Najib mulai merasuah blogger-blogger pengampunya untuk 'backup' dirinya.. Si pengampu hanya membuat kerja setelah menerima upahan.. 

Dari mana Najib memperoleh wang tersebut ? 

Selaku menteri Kewangan, dia boleh  berbuat sesuka hati dengan wang.. Money is King.. !! Wang inilah yang disembah oleh Najib.. Dia berkuasa kerana mempunyai wang selanjutnya untuk mengekalkan kedudukannya, dia perlu lebih lagi banyak wang.. !!

Persoalan melalui sejumlah wang didalam akuan peribadinya masih tidak dijawab. Si penderma juga tidak  diberi tahu.  Tidak Logik dan tidak masuk akal penderma tersebut mendermakan jumlah wang yang begitu banyak dan tidak tahu untuk tujuan apa wang tersebut didermakan. 

Seperti yang dilaporkan  berhubung penemuan mayat Kevin Morais

Fakta :

1- Dia didapati hilang dan keretanya  ditemui dan di kikis no engine serta dibakar. 

2- Mayatnya dijumpai disimen.Kuku kaki dan kuku tangan tidak dijumpai kemungkinan untuk melupuskan DNA.

Pertanyaan kepada fakta diatas.!

Adakah seorang doktor suspek utama seorang yang pakar menghakis no. engine kenderaan tersebut ?

Adakah seorang doktor adalah seorang yang pakar dalam  menggunakan simen  dan menyimen mayat tersebut?

Kerja-kerja pembunuhan dan teknik menghapuskan bukti tersebut bukanlah calang-calang boleh dilakukan oleh rakyat biasa apatah lagi suspek-suspek yang menjadi kambing hitam didalam kes ini.

Bagaimana Altantuya dibunuh ?Altantuya ditembak di kepala dri jarak dekat dan diletopkan menggunakan BOM C4 dan badannya lenyap.cebisan bertaburan .. siapakah yang melakukannya??

Polis sendiri. 

Altantuya ada memberitahu rakannya jika dia ' hilang' 2 atau 3 jam pada 19 Oktober 2006, cepat-cepatlah buat laporan polis dan carilah 'Razak Baginda'.

Dan agak menghairankan juga apabila kes pembunuhan Kevin Morais tersebut digesa siasat  oleh Perdana Menteri Datuk Seri  Najib Razak. 


Mengapa kes tersebut digesa dan menjadi perhatian untuk Najib Razak dan mengapa kes-kes lain tidak  menjadi perhatian beliau?

Seperti halnya pembunuhan terancang PI Bala yang mendedahkan  penglibatan  VVVIP  dalam kes Altantuya akhirnya dia ditemui mati. Baca di sini

Wahh begitu hebatnya dunia apabila wang sudah menguasai diri. 

Money is King. !

Dua orang anggota polis dituduh menembak mati wanita berkenaan, dibicara, didapati bersalah, kemudian didapati tidak bersalah dan dibebaskan. Kemudian dibicara semula dan dikena hukum bunuh.

Seorang daripada mereka berada dalam tahanan tetapi Sirul seorang lagi berada diAustralia. Dia membuat kenyataan bahawa dia diarah untuk membunuh.

Bagaimana Sirul boleh berada diAustralia ?

Rakyat tertanya-tanya siapa yang memberi arahan. Sebagai pengawal peribadi Dato Sri Najib, dakwaan Sirul perlu disiasat untuk menentukan siapa yang memberi arahan. Tetapi selain daripada Najib berkata Sirul “merepek”, tidak ada siasatan yang dibuat. Ini adalah nyawa manusia. 

Amatlah zalim jika Sirul dibunuh kerana menjalankan arahan.

Melalui laman portal Al Jazeera pernah memaparkan pembunuhan dasyat ini serta mengaitkannya dengan Najib Razak.. 

Tetapi mengapa Najib tidak berani menyaman berita portal tersebut? Sama seperti keadaannya yang tunjuk berani mahu menyaman WSJ kerana mendedahkan RM 2.6 bilion sejumlah wang didalam akaun peribadinya ??

 Sehingga sekarang ini rakyat diperbodohkan oleh permainan Najib dan pandai berlakon.. 

Lihat dokumentari pembuhunan yg didedahkan oleh portal berita tersebut disini: aljazeera

Berani kerana benar dan takut kerana salah.. kita sendiri boleh lihat Najib seperti ketakutan dan cuba menghalang siasatanm kes 1MDB dan wang peribadinya berjumlah RM 2.63 bilion. Jika dia benar dan tidak takut, dia sudah menyaman Wall Street Journal dan Al Jazeera tersebut.. mungkin kerana telah dipengarui oleh wang menyebabkan nyawa manusia sudah lagi tidak ada nilainya..

Kita juga agak hairan mengapa Najib begitu takut dengan setiap persoalan Tun Mahathir berhubung 1MDB seolah-olah cuba menyembunyikan sesuatu. Akhirnya dirinya telah terperangkap oleh permainannya sendiri.. Sampai bila dia boleh bertahan dengan menggunakan pengaruh kuasa dan wang ??

🔷Luahan Hati Azilah Hadri

Adalah luahan hati Cif Inspektor Azilah Hadri semasa membacakan nota bertulisnya.
"Saya tidak mempunyai sebarang sebab untuk mencederakan apatah lagi mengambil nyawa mangsa dengan begitu kejam. Saya merayu kepada mahkamah yang kini berada di dalam kedudukan dan mempunyai kuasa untuk menentukan hidup dan mati saya, agar tidak menghukum saya sekaligus menyempurnakan perencanaan mereka terhadap saya.
Saya tidak mempunyai sebarang motif untuk membunuh dan melenyapkan wanita itu sebaliknya tujuan saya berjumpa dengannya (Altantuya) hanya untuk menasihatinya secara lembut supaya tidak mengugut Abdul Razak dan tidak membuat kecoh di rumah penganalisis politik itu.
Saya telah diarahkan oleh seorang anggota polis atasan, DSP Musa Safri untuk membantu Abdul Razak dan tidak mungkin melakukan perbuatan 'bodoh' (membunuh) itu apatah lagi saya adalah anggota polis".
...............

Masa depan UMNO & BN juga malang hanya menunggu masa untuk tumbang dalam PRU14 jika ia terus menjadi Presiden UMNO, Presiden BN serta Perdana Menteri Malaysia.

A) Siri 1
B) Siri 2

Senarai nama yg mati :

1. Altantuya Shariibu- Ditembak di kepala dan di bom menggunakan C4: Badan nya hanya tinggal cebisan  sepenuhnya

2. Kevin Morias - lemas dan disimen, kuku kaki dan kuku tangan tidak dijumpa mungkin untuk melupuskan DNA (Tim pendawa Raya siasatan 1MDB)

3. Ahmed Najadi - mati ditembak (Pengasas Ambank)

4.PI Bala - dikatakan serangan jantung selepas membuat akuan bersumpah, ada laporan mengatakan terdapat kesan lebam di leher (penyiasat peribadi Razak Baginda)

5. Azilah Hadri (bekas anggota UTK) dijatuhkan hukuman gantung sampai mati oleh mahkamah. Pada 2016, Azilah mohon pengampunan Sultan Selangor terhadap hukuman mati beliau.. Tiada info terkini pda 2018 sama ada masih hidup atau pun telah di gantung. 

🔷 Yg masih Hidup hingga kini:  Sirul (bekas anggota UTK) :
Dia kini ditahan di Pusat Tahanan Imigresen Villawood di Sydney.
Bagaimana beliau berjaya melarikan diri dari Malaysia walaupun nama beliau telah disenarai hitam keluar dari Malaysia?

Semoga pembunuhan ini mendapat keadilan !
#Justice
#keadilan 
#tundrmahathir 
#kevinmorais 
#altantuya 
#pdrm 
#sprm

⤵🔊WAJIB TONTON!!!

Panas! Episod #1 "Kisah Benar 1MDB: Ibu Segala Skandal" - DERMA RM2.6 BILION bersama Tony Pua 
Jangan lupa tonton episod-episod seterusnya!!!
Enjoy, sebarkan dan "SHARE"!


✅ like " ViralMalayNews " untuk berita terkini

ref:
Pendedahan disebalik Pembunuhan dan skandal 1MDB (Siri 3)Tiada ulasan: