Sabtu, 15 Disember 2018

Pendokong yang membuta tuli tidak akan merealisasikan kebenaran sebagaimana Allah perintah dan larang. Nauzubillahminzalik. 8888.


Menjadi pembangkang (setelah sekian lama menjadi kerajaan) tidak semudah semasa menjadi kerajaan dahulu.
Image may contain: 1 person, text
14 Dicember 2018.
Bila rejim Najib ubah Tabung Haji jadi skim "Pak Man Telo"...
Selepas salah urus dan rompakkan yang berlaku kepada 1MDB, MARA dan Felda, skandal terkini yang sepatutnya mengejutkan orang-orang Melayu, adalah skandal Tabung Haji(TH). Seperti skandal 1MDB, mungkin skandal TH agak terlalu rumit dan kusut bagi orang Melayu  untuk memahaminya, akibatnya mereka tidak mahu ambil tahu apa yang sedang berlaku di TH.

Apa yang mengejutkan,TH  dikatakan terlibat dalam skim cepat kaya ala Pak Man Telo. Mungkin skandal TH ini hampir sama dengan skandal2 yang melibatkan KWSP, PNB, LTAT, KWAP dan sebagainya. TH kini mengalami masalah kewangan selepas kerajaan baru PH mendedahkan bahawa TH memberikan pulangan hibah(dividen) setinggi 8.25% kepada pendeposit2nya.

Rupa-rupanya, pemberian "hibah" (dividen) TH dari tahun 2013 hingga 2017 berkisar antara 6.25% hingga 8.25% - tempoh ketika Najib Razak adalah Perdana Menteri. Secara perbandingan, kadar deposit tetap adalah kira-kira 3%. Dividen yang terlalu baik dan tinggi itu telah menarik pertumbuhan deposit tahunan pada kadar 10.6% antara 2011 dan 2017.

Pulangan dividen yang tinggi dan luar biasa dari TH, yang ditubuhkan untuk membantu umat Islam menunaikan ibadat haji, begitu menarik sekali sehingga ada seorang pendeposit tunggal telah melaburkan lebih daripada RM190 juta dalam dana itu. Pendeposit tunggal itu akan kaut RM15.675 juta dari pelaburannya sekiranya dividen yang diumumkan itu mencecah 8.35%. Dia secara mudah dapat untung besar tanpa melakukan apa-apa pada tahun itu. Ini lebih merupakan Skim Ponzi aka Skim Pak Men Telo yang tidak dapat dikekalkan.

Pelan Kerja Pemulihan dan Penyusunan Semula TH telah menunjukkan berlaku pemusatan pendeposit yang tinggi ke segmen kecil di mana 1.3%, atau hanya 117,000 daripada pendeposit, menyumbang 50% daripada dana deposit dalam TH. Apa yang dimaksudkan ialah sekiranya sejumlah kecil penyimpan yang kaya(117,000 orang) ini menarik keluar deposit mereka dari TH, skim TH ini pasti akan runtuh.
Related image
Laporan kajian semula kedudukan kewangan Lembaga TH mendapati wujudnya keuntungan yang diabaikan, nilai aset yang tidak dinyatakan, profil pendeposit yang tidak seimbang dan urus niaga yang dipersoalkan. Laporan yang disediakan oleh firma perakaunan yang dilantik oleh kerajaan PricewaterhouseCoopers (PwC) untuk mengkaji semula kedudukan kewangan untuk 2017 telah menemui pelbagai kepincangan dalam akaun TH tersebut.

TH sebenarnya telah mencapai kerugian sehingga RM10.2 bilion ekuiti domestik dan antarabangsa pada Oktober tahun ini dan liabilitinya melebehi aset sebanyak RM9 bilion. Satu laporan mengatakan - "Jurang antara aset dan liabiliti adalah RM9 bilion. Sekiranya jurang RM9 bilion tidak dikambusi, maka tiadalah pembahagian hibah (dividen) bukan saja untuk tahun 2018 tetapi juga untuk tahun-tahun berikutnya. "

Malah, TH telah membayar "hibah" secara haram kepada pendeposit sejak 2014 dan ini  melanggar Akta Tabung Haji 1995 di mana TH  tidak dibenarkan mengisytiharkan dividen jika liabilitinya melebihi aset. Menjelang pilihan raya umum ke-14 pada 9 Mei tahun ini, TH telah membayar dividen 6.25%, berjumlah RM2.7 bilion.

Sebagai satu penghinaan terhadap nama baik Islam, kerajaan terdahulu yang dipimpin oleh UMNO dan disokong oleh parti Islam PAS telah 'menghiasi' buku-buku perakaunan TH supaya nampak ada keuntungan besar. Mereka melakukan ini  dengan cara menlupuskan saham2nya di Bank Islam Malaysia Berhad  bagi menunjukkan keuntungan dan kemudiannya membeli balik saham2 yang sama itu. Amalan ini adalah sesuatu yang melanggar penyenaraian bursa saham dan penipuan pada peringkat tertinggi.
Image may contain: 1 person
Satu laporan bebas yang bertajuk "Tinjauan Kedudukan Kewangan TH" oleh PwC menunjukkan bahawa TH menerima keuntungan sebanyak RM553 juta daripada pelupusan saham Bank Islam pada 2017 dan seterusnya membeli semula saham2 yang dilupuskan itu dalam tempoh empat hari selepas tarikh dagangan pada harga yang sama dijual melalui 4 syarikat broker - UOB, Kenanga, TA Securities dan Affin.

Oleh kerana keuntungan yang dikatakan sebanyak RM553 juta itu adalah "palsu", bekas Pengerusi TH, Abdul Azeez Abdul Rahim, juga Ahli Parlimen UMNO, telah berkonspirasi dengan ahli2 lembaga pengarah TH untuk menggagau simpanan pendeposit TH bagi membayar dividen pada 2017. Dengan itu terciptalah ilusi kononnya TH pada 2017 telah menghasilkan pulangan tinggi yang luar biasa, walhal sebenarnya 'keuntungan' itu berasal dari wang pendeposit yang dilabur mereka dengan susah payah tetapi digagau oleh Pengerusi dan ahli2 lembaga TH.

Penipuan itu akan berterusan jika rejim lama memenangi PRU-14 pada 9 Mei 2018 lalu. Menurut skim Ponzi aka Pak Man Telo bukan semua pendeposit akan menarik balik wang mereka di TH. Namun penipuan ala skim cepat kaya ini lambat laun akan diketahui juga dan gelembungnya akan meletus bila dananya tidak mencukupi dan di dalam skandal TH ini - bila liabiliti melebihi aset sebanyak RM9 bilion.

Nasib baik bagi pendeposit2 TH, tetapi malang bagi pembayar2 cukai, dana TH itu dijamin oleh kerajaan. Terima kasih kepada pencuri2 dan penyamun2 UMNO, wang pembayar cukai terpaksa digunakan untuk menyelamatkan dana jemaah haji itu. Kenderaan Tujuan Khas (SPV) telah ditubuhkan untuk mengambilalih aset bernilai hampir RM20 bilion dari TH untuk memulihkan semula nilai itu.
Image may contain: 1 person, text
Tetapi ia juga bermakna Bank Negara akan menyediakan peminjaman jangka pendek sementara sebanyak RM10 bilion untuk meningkatkan kedudukan mudah tunai TH. Bagi tahun kewangan 2017 sahaja, liabiliti TH telah melepasi asetnya dengan jumlah sebanyak RM4.1 bilion. Dan penyangak2 UMNO ada hati menuntut kerajaan baru PH  berhenti membuat kenyataan membimbangkan mengenai salah laku dalam TH - untuk mengelakkan panik dan "melumpuhkan" institusi TH tersebut.

Apa yang anehnya parti PAS yang dikatakan sebagai "pembela Islam" seharusnya kutuk perbuatan perogolan institusi TH ini oleh regim UMNO/BN,tetapi, sebaliknya PAS memilih untuk terus menyesatkan dan menipu orang Melayu dengan menuduh bahawa kerajaan baru PH hanya "bermain dengan angka",sedangkan pengoditan akaun TH dilakukan oleh sebuah syarikat odit terkemuka dunia PricewaterhouseCoopers (PwC). Persoalan yang hangat adalah - siapakah pengerusi dan ahli2 lembaga di TH? Adakah terdapat seorang dua etnik Cina atau India?

Dr. Mahathir sekali lagi telah membuktikan teorinya - bahawa orang Melayu bukan sahaja malas tetapi tidak boleh dipercayai. Bukan sahaja mereka terlalu malas untuk menganalisis dan berfikir secara objektif, tapi mereka adalah penyamun dan penyangak yang sebenar sanggup mencuri,menyamun dan menjatuhkan institusi2 kewangan orang Melayu,. Mereka juga suka mendendam terhadap orang Melayu lain dan suka melaga2kan orang Islam dan bukan Islam.

(Rencana ini adalah terjemahan dan adaptasi dari artikal berjodul "How Najib Regime Transformed Tabung Haji Into A Ponzi “Get-Rich-Quick” Scheme" oleh Finance Twitter) -TS
Image may contain: 10 people, people smiling, people standing, suit and text
Jemaah lebai puas hati...
Image may contain: 2 people, people smiling, people standing and text
Tabung Haji Pilgrim Fund - Signboard
How Najib Regime Transformed Tabung Haji Into A Ponzi “Get-Rich-Quick” Scheme... 

Get your popcorn and Coke ready. The party has just begun. If you believe the police’s final estimate of the recent anti-ICERD turnout at 55,000, then there were only 55,000 gullible Malays who believed UMNO and PAS leaders. But if you believe Zahid Hamidi’s claim of 500,000 rally-goers, then there were half a million of ignorant Malays who trusted UMNO and PAS as their defenders.

In reality, of course, there were 4-million UMNO Malays and 2-million PAS Malays who could not think straight and objectively what is right and what is wrong. By virtue that the ethnic Malays are also Muslims, it’s also logical to say 6-million Malay-Muslims have been conned, or willingly scammed, by their leaders – (former) UMNO President Najib Razak and PAS President Hadi Awang.

One Malay institution after another – slowly but surely – emerges of being robbed, plundered or scammed by the same Malay leaders supposedly to protect them. The Malays’ ignorance and stupidity were so glaringly visible that even PM Mahathir’s granddaughter, Melia Serena Mukhriz, had no choice but took to Instagram to express her disgust over Malay and Muslim protestors at the anti-ICERD rally.

After the mismanagement and plundering at MARA and Felda, the latest scandal that should have shocked the Malay Muslims, but didn’t for weird reasons, is none other than the Tabung Haji (pilgrims fund) scandal. Like the 1MDB scandal, perhaps the Tabung Haji scandal is too complicated to the Malays and Muslims, so much so they have no freaking idea what was going on.

In what appears to be the tip of the iceberg, the pilgrims fund was revealed to have been engaged in get-rich-quick scheme. Make no mistake about it. There could be more of similar jaw-dropping scandal involving EPF, PNB, LTAT, KWAP and whatnot. Tabung Haji is in financial trouble after the new government exposed it gave returns for deposits as high as 8.25%.
 
Apparently, Tabung Haji’s “hibah (dividends)” distribution from 2013 to 2017 ranged from 6.25% up to 8.25% – a period where Najib Razak was the prime minister of the country. Comparatively, fixed deposit rates are at about 3%. The too-good-to-be-true dividends attracted an annual deposit growth at the rate of 10.6% between 2011 and 2017.

The unbelievable dividend returns from Tabung Haji, supposedly set up to help Muslims fulfil their hajj, were so attractive that a single depositor had invested more than RM190 million in the fund. That depositor would have made a cool RM15.675 million for doing nothing in the year it yielded 8.35% of dividend. Of course, it was nothing but an unsustainable Ponzi Scheme.

That’s because the Tabung Haji’s Recovery and Restructuring Working Plan reveal­ed the stunning high concentration of depositors to a small segment where 1.3%, or a mere 117,000 of them (depositors), contributed to 50% of its deposits. What this means is if the small number of powerful and rich depositors pull out, the scheme would definitely collapse.

Overstated profits, under-stated value of assets, an unbalanced profile of depositors and questionable transactions were all uncovered in the review of the financial position of Lembaga Tabung Haji (board of pilgrim’s fund). A report prepared by government-appointed accounting firm PricewaterhouseCoopers (PwC) to review the financial position for 2017 has unveiled more juicy stories.

Tabung Haji was actually sitting on up to RM10.2 billion in losses of its domestic and international equities as of October this year and its liabilities outstripped assets by RM9 billion. A report says – “The gap between the assets and liabilities is RM9 billion. If the RM9 billion hole is not covered, no hibah (dividends) distribution is possible not just for 2018 but also in the coming years.”

Tabung Haji Pilgrim Fund - Saving Books
In fact, the pilgrim’s fund had been illegally distributing “hibah“ to depositors since 2014, contravening the Tabung Haji Act 1995 where the fund is not allowed to declare dividends if its liabilities are more than assets. Ahead of the 14th general election on May 9th this year, the pilgrim’s fund cooked its books to justify paying a 6.25% dividend, amounting to RM2.7 billion.

Yes, in what appears to be an insult to the good name of Islam, the previous government led by UMNO Malay nationalist party and heavily supported by the PAS Islamist party had cooked the Tabung Haji accounting books by selling its shares in Bank Islam Malaysia Berhad to show a profit and then repurchasing the same shares – a breach of listing of stock exchange and cheating at the highest order.

An independent report entitled “Financial Position Review of TH” by PwC showed that the troubled pilgrims fund made a gain of RM553 million from the disposal of the Bank Islam shares in 2017 and subsequently bought back within four days after trade date at the same price sold through 4 brokers – UOB, Kenanga, TA Securities and Affin.

But since the so-called RM553 million gains were “fake”, former Tabung Haji chairman Abdul Azeez Abdul Rahim, also a Member of Parliament of UMNO, had conspired with the board of directors to dip their hands into depositors’ savings to pay the dividends. This created an illusion that the fund was paying an incredible high return when in fact it came from depositors’ hard-earned money.

The scam would have continued had the old regime won the May 9th general election. The assumption of such Ponzi scheme is such that not every depositor would withdraw their money in Tabung Haji. The get-rich-quick scheme would be discovered and the bubble would burst eventually due to insufficient fund – liabilities outstripped assets by RM9 billion.
Related image
Fortunately to Tabung Haji depositors, but unfortunately for taxpayers, the fund is guaranteed by the government. Thanks to the crooks and thieves of UMNO, the taxpayers’ money will be used to bailout the pilgrim’s fund. A Special Purpose Vehicle (SPV) has been set up to take over assets worth close to RM20 billion from Tabung Haji to nurse it back to its value.

But it also means Bank Negara will provide a temporary short-term borrowing of RM10 billion to improve the liquidity position of Tabung Haji. For the financial year 2017 alone, the pilgrims fund’s liabilities have outstripped the assets to the tune of RM4.1 billion. And UMNO has the cheek to demand the new government to stop making alarming statements on the wrongdoings in the fund – to avoid panic and “paralyse” the institution.

Amazingly, instead of condemning the rape at the institution, PAS Islamist party, a supposedly “Islam defender”, has instead chosen to continue mislead and scam gullible and ignorant Malays that the new government could be “playing with figures”. The burning question is – who were the directors and managers at Tabung Haji? Was there a single ethnic Chinese or Indian?

Mahathir Mohamad has once again proven his theory – that the Malays are not only lazy but untrustworthy. Yes, not only they are too lazy to analyse and think objectively the real scumbags and thieves who stole and scammed money from Malay institutions, they also willingly listen to the same untrustworthy Malay crooks that divert attention by putting Muslims and non-Muslims at loggerheads. - FTStop being a dumpsite, neither a recycle center...
Image may contain: text

Image may contain: one or more people and indoor
Yang tinggal dalam UMNO Sabah...
No automatic alt text available.

Image may contain: 2 people, people smiling, text
cheers. 
tumpang sekole...?: Bila rejim Najib ubah Tabung Haji jadi skim "Pak Man Telo"...
https://alditta.blogspot.com/2018/12/bila-rejim-najib-ubah-tabung-haji-jadi.html

15 December 2018

Gelombang hijrah penyamun2 UMNO...


Dari Negeri Bawah Bayu (Sabah) UMNO hilang tenaga saktinya. Wakil rakyat dan Adun tanpa sedu sedan beri bye-bye pada UMNO. Yang tinggal Musa Tak Aman, Bung Mokhtar, Orang Utan Sipilok dan beruk buntut merah di Kinabatangan. 

Nampaknya bomoh Ponorogo tak betah jampi mantranya untuk membedung ombak hijrah ahli dan para pemimpin UMNO ke BERSATU. Nampaknya para penyamun pun menjadi semakin gelisah sebab rumah UMNO menjadi rumah hantu yg ditinggalkan.

Rupa-rupanya ombak penghijrahan juga berlaku di Kedah, Perak dan Johor. Ia sudah berjangkit menular meninggalkan UMNO dengan segala puaka, penyamun, koruptor, pemimpin syok budak bawah umur dan Najib serta Rosmah Mansor yg gila beg Hermes dan Berkin, berlian dan emas atas kesangsaraan rakyat jelata. 

Katak2 UMNO ...

UMNO bawah Zahid tidak diberkati Allah. Jelas dan terang seperti hari siang banyak VIP bakal tinggal di Sg Buloh nanti..

BERSATU patut menerima semua bekas ahli UMNO kecuali para penyamun kelas jerung dan naga bunting. Jangan ada muslihat dan mainan kotor dalam BERSATU yang menyusahkan kemasukan bekas ahli UMNO kelak. 

Jangan lupa kekuatan BERSATU hanya terletak pada Tun Mahathir. Mereka pilih menyertai BERSATU kerana mereka yakin dan sokong kepimpinan Tun Mahathir sahaja.

Mai-mai cepat tinggalkan UMNO sertai BERSATU sebagai pembela bangsa, agama dan tanahair tercinta. Kalau kamu pembela rakyat, berjiwa patriotis dan ingin membentuk sejarah gemilang bagi bangsa Melayu dan rakyat, Islam dan negara BERSATU itulah destinasinya.- Yahaya Ismail

UMNO 2 PULOK
Dr.M perlu henti keghairahan Yb2 UMNO masuk  BERSATU...

Bersatu itu bukanlah kerana mereka yakin dengan perjuangannya atau sebab bersetuju dengan Tun Mahathir, tetapi semata-mata kerana kepentingan peribadi yang disebabkan UMNO sudah tidak lagi berkuasa.

Kalau mereka yakin dengan Bersatu dan mempercayai perjuangan Tun Mahathir, sudah pasti sebelum pilihanraya umum dulu lagi mereka sudah meninggalkan UMNO.

Jika hari ini UMNO masih lagi berkuasa, sudah tentu juga caci maki mereka kekal berterusan terhadap Tun Mahathir dan yang dipuja dan dan disanjung tetaplah Najib Razak dan Rosmah Mansor.

Image may contain: 1 person
Alasan kononnya kemasukan ke dalam Bersatu untuk kepentingan rakyat tidak lebih sekadar pemanis mulut untuk menutup segala kepentingan diri mereka.

Selepas masuk ke dalam Bersatu dan berpelung berdamping rapat dengan Perdana Menteri, dengan kedudukan sebagai Ahli Parlimen, Adun atau bekas Ketua UMNO Bahagian, biasanya kecenderungan mereka seterusnya ialah melobi dan mencium tangan Tun Mahathir untuk tujuan memperolehi jawatan dan kedudukan dalam kerajaan.

Akhirnya, bukan saja pejuang-pejuang asal dalam Bersatu akan tenggelam dan ketinggalan, bahkan Bersatu akan dipenuhi dengan oleh "sampah sarap" daripada UMNO belaka.

Apakah keadaan itu yang Tun Mahathir mahukan berlaku kepada Bersatu? Baca seterusnyaImage may contain: outdoor

Image may contain: 2 people, people smiling, text
Dear Khairy... Story kat SINI dan SINI 
Image may contain: 1 person, smiling, text
How Dr.M Brilliantly Controls A  222-Seat Government With Only 13 Seats...
The older the ginger, the spicier it gets – goes a very popular Chinese idiom. It means the older a person becomes, the wiser the person gets. When Mahathir Mohamad led the opposition coalition, Pakatan Harapan (Alliance of Hope), to a stunning victory in the May 9th general election, the world was shocked and impressed with the emergence of the world’s oldest prime minister.

This is not the first time the grand old man walks the corridors of power. He had enjoyed and tasted the power before – as prime minister for 22 years from 1981 to 2003. But to return to his old job after retired for 15 years is particularly satisfying for him. From a dictator, Mr. Mahathir suddenly becomes a very popular saviour who successfully defeated the evil and corrupt (former) PM Najib Razak.

Heck, he has become so popular that there were concerns the 93-year-old man would be pressured to continue his premiership for as long as he likes, nullifying the agreement to hand over the most powerful job after 2 years to Anwar Ibrahim, his protégé-turned-nemesis-turned-ally. However, Mahathir has repeatedly said he will honour the agreement signed by Pakatan Harapan partners.

The two year period may sound very short, but when a man like Mahathir is put to work, he can deliver more than what an idiot can do in 20 years. The fact that his party – Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) – commands almost theequal share of ministry portfolios among the 4 partners in the ruling coalition, despite being a minority party, was already impressive.

After the historic May 9th win, Anwar’s party (PKR – People’s Justice Party) possessed the lion’s share of 47 parliamentary seats, while DAP (Democratic Action Party) grabbed 42. Mahathir’s PPBM (Malaysian United Indigenous Party) won only 13 seats and Amanah (National Trust Party) managed 11 seats, giving the Pakatan Harapan coalition the required 113 simple majority.

Sure, Mahathir was sworn in as the country’s 7th Prime Minister of Malaysia primarily because all the component parties had agreed to the arrangement. Another factor was due to the fact that there is no dominant party with super majority seats in the coalition. Still, after Anwar was granted a full pardon by the Agong (King) and released from prison, he can kick Mahathir out of the government.

There were strong rumours that Anwar Ibrahim was plotting to partner with either UMNO Malay nationalist party (which was dethroned for the first time in 61 years) or PAS Islamist party or both so that he can instantly grab power. After all, how hard could it be to replace Mahathir’s 13 seats party? Anwar’s advisers believed Mahathir might play him again like in 1998.

Mahathir easily checkmated Anwar, pampered PKR Deputy President Azmin Ali with a very powerful portfolio – a specially created Minister of Economic Affairs. The divide and conquer tactic has essentially split PKR into half. To ensure DAP and ethnic Chinese loyalty to his premiership, Mahathir rewarded them with 6 ministers, including the powerful Minister of Finance.

After ensuring stability and no rebellion within the Pakatan Harapan ruling coalition, Mahathir proceeded to break up the opposition Barisan Nasional coalition. Out of 79 parliamentary seats initially won by the old regime, UMNO alone had in its possession 54 seats. Like a skillful sushi chef, Mahathir skinned Barisan’s so-called fixed-deposit Sarawak Barisan Nasional.

About a month after its humiliating defeat, the extremely corrupt Barisan was shocked when it lost 19 parliamentary seats in June. All the Sarawak parties – PBB, SUPP, PRS, and PDP – abandoned the coalition. Including UPKO (1), PBS (1) and PBRS (1), the Barisan was reduced from 79 to 57. The once arrogant former Deputy PM Zahid Hamidi was reportedly begged the Sarawak Chief Minister not to quit, but to no avail.
Image may contain: 5 people, people smiling, people standing and eyeglasses
It was not a coincidence that Sarawak former Chief Minister Abdul Taib Mahmud’s party PBB, the biggest in the state with 13 parliamentary seats, launched the rebellion after his meeting with PM Mahathir and Daim Zainuddin. In exchange for not investigating Taib’s decades of corruption and illegal logging, Mahathir single-handedly took away Barisan’s fixed-deposit.

UMNO plunged into disarray almost instantly. Its self-proclaimed 3-million members were running around like a headless chicken. From a mighty coalition of 13 component parties, the Barisan Nasional is now reduced to just 3 parties.With MCA and MIC holding 1 seat each (after MIC’s Cameron Highland was declared null and void), the coalition was reduced to 56 seats.

But the slaughtering has just begun. With UMNO members already disillusioned and demoralised by their clueless president Zahid, Mahathir didn’t have to do any heavy lifting. Like it or not, the old man was a master strategist. Besides to gauge the real support of UMNO and PAS, there appeared to be another reason why the anti-ICERD rally was allowed to proceed.

Zahid Hamidi and PAS President Hadi Awang thought the ICERD was a God-sent opportunity to rally the Malays and Muslims against the Mahathir government. The much hyped demonstration had turned out to be a flop – only managed to attract 55,000 protesters. Both gangster Zahid and extremist Hadi had wanted to test the feasibility of UMNO and PAS joining forces.

But the same racial and religious rally would come back to haunt both Zahid and Hadi, sooner than they had expected. On Dec 12, just four days after the mega rally, a mass exodus from Sabah UMNO has begun with nine of 10 of its assemblymen, five of six MPs and two senators leaving the party. There were dozens of reasons (or rather excuses) given for the mass resignations.
Image result for umno kubur
However, according to sources, the main reasons were the fear of UMNO becoming too Islamic-centric and getting closer to PAS. There’s a reason why the PAS Islamist party doesn’t have a presence in Sabah. UMNO in Sabah is different from the Peninsular. Perhaps the stupid Zahid Hamidi hadn’t a clue that Sabah UMNO actually has “non-Muslim” members.

A day after the December 8 rally, which Mr. Zahid proudly declared as a huge success and attended by 500,000 Malay-Muslims, PAS and UMNO told all and sundry that they will set-up a joint committee to discuss and deliberate issues concerning the position of Islam as well as special privileges of the Malay, suggesting a partnership or a coalition or even a merger could be on the horizon.

Mahathir was absolutely naughty to give UMNO enough ropes to hang itself. All UMNO Sabah leaders & elected representatives who were leaving the party have pledged full support to the Pakatan Harapan Government under the leadership of Prime Minister Mahathir Mohamad. UMNO is now left with only one assemblyman and one MP in the state of Sabah.

Thanks to anti-ICERD rally, UMNO’s 54 MPs has been diluted further to 43 after the Sabah fiasco. That’s close to half of the initial 79 MPs lost within 6 months under Zahid leadership. Not bad for a Java-migrant who had dreamt of becoming UMNO president. After the collapse of Sabah UMNO, a second waveof exodus from UMNO is reportedly coming very soon.

At least 32 UMNO MPs have allegedly switched loyalty to Mahathir Mohamad. If that happens, UMNO would be crippled with only 11 MPs left, presumably the most toxic and unacceptable even to the “garbage collector” Mahathir. The PPBM now possesses 16 MPs, up from 13 after three UMNO MPs jumped ship earlier on.
Image result for sabah umno jumping frogs
If Mahathir’s PPBM decides to accept all the 32 UMNO frogs, it would be boosted with a whopping 48 MPs, just second to Anwar PKR’s 50 MPs. To be fair to him, the prime minister did not say all of UMNO MPs will definitely be accepted. They must first become independent or Pakatan-friendly. This is important because the frogs can be used to initiate institutional reforms.

Yes, as a 13 MPs small “mosquito party”, as previously mocked and insulted by former Tourism and Culture Minister and UMNO warlord Nazri Aziz, it’s incredible that Mahathir could control the 222-seat government. Even without the 32 UMNO frogs, the 19 (Sarawak) and 5 (Sabah) respective friendly votes means Pakatan has 146 votes, just 2 seats shy of two-thirds majority.

Pro-UMNO cybertroopers, propagandists and bloggers had predicted and hoped that a merger between UMNO and PAS could create a new powerful force. They suggested that what Zahid and Hadi needed to do was to scream, whine and bitch about 3R (religion, racial and royalty) and the Pakatan Harapan government would collapse.

Instead of a merger, clearly Mahathir has a better solution – to slaughter UMNO like a pig and deny PAS the satisfaction of taking a free ride out of UMNO misery. From the leader of a minority party, Mahathir has not only divided UMNO into pieces of junks, but also recycle the garbage to become useful parts, without any promise of keeping the trash. - FT
Celoteh kami hari ini...
Image may contain: 1 person, standing and text

Image may contain: 1 person, text


Image may contain: text


Image may contain: 2 people, people smiling, text
cheers. 
tumpang sekole...?: Gelombang hijrah penyamun2 UMNO...
https://alditta.blogspot.com/2018/12/gelombang-hijrah-penyamun2-umno.html

Inilah 7 Nama Neraka dan Tingkatannya

yudi pada Islampos - 33 minit yang lalu
[image: nama neraka] Neraka hutamah ini berada di tingkatan ke 3 yaitu yang terletak diatasnya pintu neraka Ladza. Di dalamnya ditempati oleh orang-orang Yahudi dan para pengikutnya. The post Inilah 7 Nama Neraka dan Tingkatannya appeared first on Islampos.

Tiada ulasan: