Rabu, 2 Januari 2019

Kecaman terhadap Islam oleh kaum kafir laknatullah adalah bukti Islam Agama yang diredhai Allah. 8973.Apa Mahkluk Yg Lahir Tanpa Ibu? Soalan Pelik Yg Ditanya Kepada Saidina Omar

Pohon yang Disukai JIN !!! ~ KHAZANAH Islam 7 September 2017

Jika Melihat Ombak Berbentuk Kotak, Jangan Didekati, Tapi Cepat Kabur, Karena ini Alasannya #YtCrash

Viral "Bayi DAJJAL" Telah Dilahirkan | Ustaz Wadi Annuar

SUBHANALLAH INILAH POSISI RUMAH NABI MUHAMMAD DAN PARA SAHABAT. USTADZ REZA BATSALAMAH Lc.Ma.

KIAMAT SUDAH DEKAT,siapakah Dajjal? (2/2) SELESAI #Kajian Akhir Zaman | Ust. Zulkifli M. Ali, Lc, MA

UNTUKMU YANG MERAYAKAN MALAM TAHUN BARU 2019 - Ust. Abdul Somad. Lc., MA

Raja Salman dan Fenomena Akhir Zaman, Munculnya Imam Mahdi dan Dajjal,Tanda Tanda Kiamat

MINTA DISEMBAH..!! 5 Orang Ini Mengaku Tuhan Nabi dan Rasul

UNTUKMU YANG MERAYAKAN MALAM TAHUN BARU 2019 - Ust. Abdul Somad. Lc., MA

UNTUKMU YANG MERAYAKAN MALAM TAHUN BARU 2019 - Ust. Abdul Somad. Lc., MA - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=iT13wowAatg


TAMAN SURGA. NET
Tayangan perdana pada 30 Dis 2018
Rasulullah ﷺ bersabda:

فَوَ اللهِ ، لأَنْ يَهْدِيَ اللهُ بِكَ رَجُلاً وَاحِداً خَيْرٌ لَكَ مِنْ أَنْ يَكُونَ لَكَ حُمْرِ النَّعَمِ

“Demi Allah, apabila Allah memberikan hidayah kepada seorang laki-laki dengan perantaraan usahamu, maka hal itu lebih baik daripada engkau memiliki unta-unta merah.” (Muttafaq ‘Alaih)

Mari kita Mempererat Ukhuwah Islamiyah, Menjadi Ummat Terbaik dengan Saling Menasehati, Silahkan Share Video ini Kepada Sahabat, Keluarga dan Orang orang yang Kita Cintai karena Allah Ta'ala.

TAMANSURGA. NET channel Youtube yang berisikan ceramah-ceramah agama dari tuan guru ustadz Abdul Somad, Lc. MA

Mohon dukung media dakwah ini dengan cara LIKE, SHARE dan KLIK Tombol SUBSCRIBE, Jangan lupa nyalakan loncengnya agar anda mendapatkan notifikasi ketika ada video baru dari channel ini

Kami Ucapakan Jazakumukallahu Khoiran kepada..
Sumber Video : Saksi Mata Channel
Link Video Full : https://www.youtube.com/watch?v=V1G0K...
Silahkan Cek ceramah Ust. Abdul Somad, Lc., MA yang lain disini : https://www.youtube.com/tamansurganet


Kecaman kaum kafir laknatullah, tidak berupaya meluakkan atau mengurangi kekukuhan iman seorang Islam kepada Allah dan Nabi Muhammad ﷺ Pesuruh Nya. 

Kecaman mereka adalah akibat dengki dan bisikan iblis laknatullah. Majoriti orang Islam xkacau pun orang kafir. Tetapi akibat kebencian terhadap Islam yang dibisikan iblis laknatullah ke telinga mereka kaum kafir, hasad dengki dan syak wasangka mereka semakin menjadi-jadi. 

Di Malaysia kaum China dan India bebas amalkan kepercayaan mereka. Berbeza dengan negara asal mereka India dan China yang sentiasa mewujudkan ketengan antara mereka dengan penganut Islam di negara berkenaan. 

Kerana jahat seseorang Islam sudah tentu tidak patuh perintah dan larangan Allah maka sewenang-wenang mereka mendakwa Islam itu jahat. Walhal siapa ceroboh dan buat kejahatan di bumi Palestin? Orang Islam Palestin kah yang mengacau yahudi laknatullah? Orang Melayu pertahankan Tanah Melayu tanah air mereka dicop penjahat - si penjajah British dianggap suci? Endasmu kerewak!!! 

Di bawah antara contoh pandangan jahat terhadap Islam akibat mereka belum beroleh hidayah Allah dan masih dikuasai bisikan iblis laknatullah: Nauzubillahminzalik. 

Aktivis Muda Pendukung Donald Trump Tuding Islam Sumber Terorisme

Rabu, 2 Januari 2019 17:17 
Foto: Direktur Penghubung Israel dan Yahudi untuk Turning Point USA Sophia Witt.

KIBLAT.NET, Florida – Direktur Penghubung Israel dan Yahudi untuk Turning Point USA, mengecam kelompok-kelompok solidaritas Palestina di kampus-kampus AS. Menurutnya, tindakan anti Israel itu dapat mendorong perkembangan terorisme.

Witt juga mengatakan terorisme dulunya seperti Partai Nazi di Jerman. Tetapi hari ini muncul dalam bentuk mahasiswa Muslim dan profesor di kampus-kampus.

“Saya bahkan tidak ingin menyebutnya ‘Islam radikal’, tapi hanya ‘Islam’,” kata Witt yang disambut tepuk tangan peserta sebuah konferensi konservatif yang diadakan Turning Point USA, sebuah kelompok muda pendukung Donald Trump.

“Ada organisasi pro-Israel yang memberi tahu siswa untuk menemukan kesamaan dengan Palestina,” tambah Witt. “Persetan dengan itu – aku tidak ingin hidup damai denganmu, kamu seorang teroris.”

Witt mengatakan kepada orang-orang muda yang hadir bahwa mereka harus menolak seruan persatuan antara Israel dan Palestina. “Berhenti bersatu dengan teroris,” katanya.

Setelah presentasinya, Witt mengadakan tanya jawab dengan para siswa di mana ia menekankan akar Yahudi yang kuat dan memperluas pandangannya. Dia kemudian mengatakan semua Muslim adalah radikal dan mendorong peserta untuk mengungkap kejelekan mereka dan Islam.

“Ada banyak cara untuk mengekspos (kejelekan) orang-orang ini. Kami benar-benar perlu mengekspos Islam,” tambahnya. “Bukan hanya Islam, tapi juga Muslim.”

Dia meminta peserta untuk tidak mempercayao praktik Muslim moderat. Witt mengatakan: “Mereka melukis gambar yang sangat cantik untuk hal yang benar-benar jelek. Mereka memungkinkan kita untuk percaya ada Muslim moderat.”

BACA JUGA  Ketua PP Muhammadiyah: Radikalisme Kebangsaan Kita Sangat Memprihatinkan

Sumber: Business Insider
Redaktur: Ibas Fuadi
Aktivis Muda Pendukung Donald Trump Tuding Islam Sumber Terorisme - Kiblat
https://www.kiblat.net/2019/01/02/aktivis-muda-pendukung-donald-trump-tuding-islam-sumber-terorisme/

TITIAN

BERITA TERKAIT#bersamaUAS #abdulsomad #ceramahlucu

Ceramah Lucu_Akibat bagi yang Bakhil_Manfaat Sedekah_Ust Abdul Somad,Lc MA

Ceramah Lucu_Akibat bagi yang Bakhil_Manfaat Sedekah_Ust Abdul Somad,Lc MA - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=BtAwyZ_JSxo


Diterbitkan pada 6 Dis 2018

Subscribe untuk video terbaru: https://www.youtube.com/channel/UCS5X... =============================== Assalamualaikum. wr.wb Sahabat Fillah,jika video ini bermanfaat, silahkan share ke sahabat-sahabat muslim yang lain, agar syiar dakwah ini dapat dirasakan oleh kaum muslimin yang lain di penjuru dunia, semoga menajadi amal kebajikan kita semua. Aamiin Mari sampaikan dakwah Islam ini sesuai dengan kemampuan kita, dalam Kitab Shahih Muslim tertulis Rasulullah saw bersabda: Barang siapa menunjuki kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti orang yang mengerjakannya (HR.Muslim) wallohu a'lam bis showab Wassalamualaikum.wr.wb #bersamaUAS #abdulsomad #ceramahlucu

RECENT POSTS

Patutlah Bila Umur 35-40 Tahun Selalu Kita Akan “DIUJI”, Allah Nak Panggil Kita PuIang Bertaubat..
  4 Weeks Ago

Patutlah Bila Umur 35-40 Tahun Selalu Kita Akan “DIUJI”, Allah Nak Panggil Kita PuIang Bertaubat.. | Dalam kita menempuh liku-liku hidup, tanpa sedar umur semakin berganjak dan masuk dunia 35-40 tahun. Yang mana waktu inilah ada sesetengah kejadian berlaku tanpa disangka-sangka.
Namun siapa kita untuk menghalang ujian yang tiba, jalan terbaik reda dan bersedia menerima apa saja kemungkinan yang berlaku. Seperti yang dikongsikan Puan Ainul Mardhiah di laman facebook miliknya, umur 35 tahun – 40 tahun ialah umur dimana kebanyakan kita mula diuji.
Masuk Saja Umur 35-40 Tahun
Ujian boleh datang dari ibu bapa (jatuh sakit, kematian), atau dari pasangan hidup (perceraian, jatuh sakit, pergaduhan) atau dari anak-anak yang meningkat remaja.
Memang bermula 35 tahun – 40 tahun, Allah akan memanggil kita pulang bertaubat kepadaNya. Panggilan dari Allah selalunya berbentuk ujian. Kerana hanya dengan itu kita akan kembali bersimpuh dan bersujud mengadu dan memohon pertolonganNya.
Orang yang bijak akan memperbaiki diri dan amalannya, memperbaiki hubungan dengan ahli keluarga dan pasangannya, berjimat menyimpan untuk hari tuanya. Semua dengan niat mahu berkumpul bersama di syurga nanti.
Orang yang kurang bijak tetap leka dan langsung tak membuka deria terhadap panggilan Allah malah tetap leka dengan keseronokan dunia, berkumpul dengan rakan-rakan dan kurang memberi perhatian kepada suami/isteri/anak-anak.
Usia 35 – 40 ini menjadi lebih menarik apabila al-Quran di dalam surah “al-Ahqaaf ayat 15” ada menyebut tentang itu. Allah berfirman yang bermaksud,
“Dan kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua-dua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung susah payah dan telah melahirkannya dengan menanggung susah payah. Sedang tempoh mengandungnya berserta dengan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa tiga puluh bulan. Setelah ia besar sampai ke peringkat dewasa yang sempurna kekuatannya dan sampai ke peringkat umur empat puluh tahun, berdoalah ia dengan berkata: “Wahai Tuhan ku, ilhamkanlah daku supaya tetap bersyukur akan nikmat-Mu yang engkau kurniakan kepadaku dan kepada ibu bapaku, dan supaya aku tetap mengerjakan amal salih yang Engkau redhai dan jadikanlah sifat-sifat kebaikan meresap masuk ke dalam jiwa zuriat keturunanku. Sesungguhnya aku bertaubat kepadaMu dan sesungguhnya aku dari orang-orang Islam (yang tunduk patuh kepada Mu).”
Ada segelintir golongan yang sudah berumur 50 tahun, 60 tahun, malah 70 tahun, masih memikirkan kereta Sportnya, tanaman Duriannya, ternakan kerbaunya, harta2nya, anak2 dan cucu-cucunya. Alangkah baiknya jika apabila sudah berumur, masa diisi untuk mendengar Kuliah Agama, ibadat di Masjid, Umrah, Haji dan sebagainya.
Ada yang masih merasakan diri muda belia. Melayan naf su yang marak menyala padahal kedut dan uban dah tumbuh merata. Sibuk mencari cinta diluar, sedangkan rumah tangga yang halal dibiar berantakan.
Ada yang rasa macam masih sihat, walaupun sahabat2, sedara-mara ramai yg sudah menin ggal, kadangkala tanpa disangka. Itu semua hanya menjadi bahan cerita “ehh, tak sangkaaa…muda lagi, sihat je nampak, boleh meninggal…”
Amatlah menyedihkan tatkala orang lain bersiap bertemu Tuhan, kita masih ralit dibuai perasaan akibat tertipu dengan naf su sendiri.
Naf su memang tak pernah tua. Ia sentiasa muda dan galak. Yang semakin lelah dan tua adalah tubuh dan kudrat kita.
Rasanya jika Tuhan menghalang tubuh manusia mengalami penuaan, pasti kita semua lebih leka, lebih degil untuk menyahut panggilan pulang.
Sehinggalah tiba saat roh kita diheret dan diseret kembali merengkuk di hadapan Tuhan.
Kita hidup di dunia, tidak lama.. Rasulullah, Sallallaahu alaihu wasallam, telah bersabda:
“Umur-umur umatku antara 60 hingga 70 tahun, dan sedikit orang yang bisa melampaui umur tersebut”. [HR. Ibnu Majah: 4236].
Kalau sekarang kita rasa 35 – 40 tahun atau 70 tahun itu lama, bagaimana setelah alam barzakh atau akhirat juga kita dibangkitkan dan hidup dalam waktu yang sangat lama, SATU HARINYA = RIBUAN TAHUN…
Ingat, ketika itu tak ada yang berguna kecuali amal baik kita..
Oleh karena itu, lihatlah diri Anda, sudahkah kita mempersiapkanny.?!
Allah ta’ala berfirman (yang artinya):
“Wahai orang-orang yang beriman, bertakwalah kalian kepada Allah, dan LIHATLAH DIRI MASING-MASING apakah yang sudah ia PERSIAPKAN untuk KEHIDUPAN ESOKNYA”. [Al-Hasyr:18]
Sumber: Mingguan Wanita
Jika anda suka dengan kisah ini. Sila berikan sokongan dengan KONGSI bersama rakan anda supaya kami dapat terus berusaha menyediakan kandungan berkualiti buat tatapan komuniti semua. Ribuan Terima Kasih.
Anda juga boleh Like Page Kami Juga Di Facebook untuk dapatkan lebih banyak cerita menarik.
Patutlah Bila Umur 35-40 Tahun Selalu Kita Akan “DIUJI”, Allah Nak Panggil Kita PuIang Bertaubat.. – My Info Maya
https://www.myinfomaya.com/?p=15246&fbclid=IwAR3r_uYa4lyw_nq63Pv9fvVteZLPAPWsSC-IWomvDqVIUihvyhPodqmlrJw


RELATED POSTS


4 Amalan Sunnah Jika Di Amalkan Di Pagi Hari Akan Membuka Pintu Rezeki Yang Luas

Doa Selepas Solat Fardhu Berserta Makna Ringkas dan Mudah Dihafal

SOLAT SUNAT TAHAJJUD DENGAN BETUL SERTA FADHILAT MENGAMALKANNYA

Baca ayat ini sebanyak 7 kali setiap kali selesai solat fardhu, dengan izin Allah.

Mengapa Dianugerahkan Malam ‘Lailaltul Qadar’ Kepada Umat Ini. Ini Penjelasannya Menurut Para Mufassir

Cara Sujud Sahwi Bila Terlupa Rakaat Dan Doa Qunut
Tiada ulasan: