Selasa, 3 Disember 2019

Perwatakan Perempuan pengikut dajjal. 9394


Ciri-Ciri Wanita Pengikut Dajjal di Akhir Zaman

KEMUNCULAN Dajjal menjadi pertanda besar akhir zaman yang tandanya sudah sampai pada ciri-ciri hari kiamat yang nyata. 

Ciri-ciri wanita pengikut Dajjal di akhir zaman :

BACA JUGA: Begini Doa Agar Terhindar dari Fitnah Dajjal
BACA JUGA: 6 Macam Fitnah Dajjal

Ciri-ciri wanita pengikut Dajjal di akhir zaman :

1. Tabarruj dan suka pamer.

Tabarruj adalah wanita yang suka memamerkan atau melihatkan ‘perhiasaan mereka’. Suka dan terlena dengan dunia dan bersenang-senang karena dorongan hawa nafsu dunia yang besar. Melupakan dan berpaling dari akhirat.

2. Berpakaian tapi telanjang.

Yaitu wanita yang berpakaian ketat, membentuk dan menonjolkan lekuk tubuh, mengenakan bahan pakaian yang tipis dan transparan serta pakaian yang tidak menutup auratnya dengan baik. Sementara wanita dalam Islam diwajibkan untuk menutup auratnya.

BACA JUGA: Begini Doa Agar Terhindar dari Fitnah Dajjal

3. Kufur kepada suami.

Masih sering mengumpat dan tidak bersyukur kepada suami atas apa yang telah diberikan. Padahal kewajiban wanita setelah menikah itu harus taat pada suami, memperlakukan suami dengan baik dan menjaga kehormatan suami.

4. Wanita yang meninggalkan Sholat.

Wanita yang sering meninggalkan sholat dan mengacuhkan seruan adzan maka termasuk pada pengikut dajjal sebagai penghuni neraka. Tidak hanya untuk wanita saja, namun juga untuk laki-laki.

5. Wanita yang membaca Al-Quran hanya sampai kerongkongan.

Maksudnya adalah wanita yang rajin membaca Al-Quran, namun hanya sebatas membaca saja dan tidak meresapinya ke dalam hati. Sehingga menunjukkan wanita yang gemar membaca Al-Quran namun akhlaknya tidak terpuji dan masih saja melakukan perbuatan tercela.

BACA JUGA: 6 Macam Fitnah Dajjal

6. Wanita yang mengabaikan fitnah Dajjal.

Yaitu wanita yang tidak takut dengan kedatangan dajjal dan tidak memohon perlindungan kepada Allah dari fitnah Dajjal.
Ia tidak peduli dengan fitnah dajjal dan orang seperti inilah yang disukai Dajjal untuk menjadi pengikutnya.

7. Wanita yang murtad.

Wanita yang memilih untuk keluar dari menganut agama Islam karena berbagai sebab dan faktor maka kelak akan termasuk pada golongan dari pengikut dajjal.

Jika tidak ingin menjadi bagian dari golongan ini pada akhir zaman maka perkuatlah iman dan memintalah kepada Allah agar terbebas dari fitnah Dajjal. Wallaahu a’laam. []

Sumber: gulalives.com
https://www.islampos.com/ciri-ciri-wanita-pengikut-dajjal-di-akhir-zaman-170970/
https://www.islampos.com/ciri-ciri-wanita-pengikut-dajjal-di-akhir-zaman-170970/BUKTI TERKUAT! IMAM MAHDI AKAN SEGERA DATANG DITENGAH TENGAH KITA - Ust.Rahmat Baequni

24.2K pelanggan
LANGGAN
Mohon maaf, dikarenakan alasan tertentu, kami merubah nama channel Pencari Ilmu menjadi Fatria Media. BUKTI BUKTI TERKUAT! IMAM MAHDI AKAN SEGERA DATANG (DI BAIAT) Jazakallau Khairan Ust. Rahmat Baequni, Spdi,. LC. Siapa itu Imam Mahdi (Al Mahdi)? dalam bahasa Arab, Al Mahdi artinya orang yang di tunggu tunggu. Jadi, ia merupakan orang terpilih yang di tunggu tunggu umat muslim. Rasulullah SAW bersabda,"Namanya seperti Namaku, dan nama bapaknya seperti nama Bapakku". Jadi namanya itu adalah Muhammad bin Abdullah. Al Mahdi berasal dari garis keturunan Rasulullah. *CHANNEL INI UPLOAD SETIAP KAMIS, JUMAT *UNTUK MENDAPATKAN NOTIFIKASINYA SAHABAT BISA KLIK TOMBOL SUBSCRIBE DAN NYALAKAN LONCENGNYA. TERIMAKASIH SEMOGA BERMANFAAT


#12 Tanda alam kemunculan Imam Al Mahdi - Ceramah Padat Akhir Zaman9.35K pelanggan
LANGGAN
Jika anda suka kandungan ini, sila SUBSCRIBE channel kami sebagai tanda sokongan. Terima kasih! *** SEMINAR AKHIR ZAMAN: Kajian Islam Masjid Az-Zikra, Sentul, Bogor, Jawa Barat, Indonesia, 22 Mei 2016 oleh Ustaz H. Zulkifli Muhammad Ali, Lc, MA yang dipetik dari Youtube Al-Hujjah Channel Islam Disunting, dipadatkan isi kandungannya dan dipermudahkan untuk dirujuk mengikut topik oleh Dakwah Maya Team LIKE page fb kami: https://goo.gl/RehVSi Urutan Tajuk 18 Video Seminar Akhir Zaman #1 Pembukaan https://goo.gl/LW43dx #2 Akidah Tentang Kiamat https://goo.gl/DzLuzU #3 Realiti bangsa Arab Kini https://goo.gl/TzlsAR #4 5 Fasa Zaman Umat Islam https://goo.gl/2SwiCb #5 Umur Umat Islam https://goo.gl/6vAX3G #6 Pengenalan Tanda dan Ad Dukhan https://goo.gl/7rgI6J #7 Dajjal https://youtu.be/OeLk9TtNceY #8 Nabi Isa, Yakjuj Makjuj dan Fasa 5 https://youtu.be/wgUgP9IS7Yg #9 Tanda Kiamat ke 5, 6 dan 7 https://youtu.be/4C3p1QrbT6I #10 Tanda Kiamat ke 8, 9 dan 10 (Api di Yaman) https://youtu.be/5PqrsJWOw0w #11 Ciri-Ciri Imam Al-Mahdi https://youtu.be/HuS_-8ArnLY #12 Tanda alam kemunculan Imam Al Mahdi https://youtu.be/5uAaY9nRHZQ #13 Meteor menghentam bumi https://youtu.be/-PkIeKqgm7o #14 Semangat Akhir Zaman https://youtu.be/LecEwaq87mQ #15 Persiapan Ilmu dan Amalan https://youtu.be/GVu2jKp114M #16 Persiapan Material https://youtu.be/UdF_2ewAxQw #17 Persiapan Ruqyah https://youtu.be/4vCqnxBDw5M #18 Persiapan Pembenteng Terkuat dan Penutup https://youtu.be/x3lHwTCLa4o Video asal: https://goo.gl/io0Zg0 Kongsikan ilmu ini, mudah-mudahan akan menjadi amal kita yang diberkati-Nya. *** No Copyright in Islamic Knowledge Dakwah Maya Team
Tiada ulasan: