Rabu, 26 Februari 2020

Macam seronok jer baca komen-komen dorang neh. So kita muhasabah dirilah. Ada hikmah disebalik kejadian. 9788


Hasil carian imej untuk bunga dedap
Ade Mael Mabanta
PAS sedia jadi sebahagian k'jaan persekutuan

12.30 tengah hari: Kota Bharu - Situasi politik semasa menyaksikan PAS mempunyai potensi untuk menjadi sebahagian parti membentuk kerajaan persekutuan.

Parti Pertama yang membuat kenyataan akan tersenarai dalam pentadbiran kerajaan baru... Hebat juga paki lebai ni... Ada dapat Wahyu kah
SukaBalas9j
Antonio Pas Bodos
Yang paling penting LIM GUAN ENG...SILA KOSONGKAN pejabat MoF. Sudah cukup banyak kerosakan MoF DAP bangang ni buat!
SukaBalas111j
Saripah Jusoh
Kerajaan baru nak bgabung dgn parti mana2 saya SETUJU BUT PLEASE!!!! JANGAN BGABUNG DGN PASUMNO!!!! AMAT TAK SUKA DGN 2 PARTI INI...1 NYA SUKA MEROMPAK HARTA RAKYAT, 1 LAGI PERGUNAKAN AGAMA UTK KEPENTINGAN PARTI POLITIKNYA.
SukaBalas112j
EMAM Copytrade Forex Malaysia
Masa sokong tun sepenggal dalam PH ok plak dap ada. Bongok. Ko sengaja nk pecah belah je, bukan sokong sgt tun
SukaBalas14j
Johnny Tung
Bersatu keluar PH, Bersatulah yang rugi sebenarnya, Bersatu dengan kerusi paling kurang hampir semua MP nya menjadi Menteri di zaman PH, Malah Budak Mentah pun jadi Menteri!!!! Malah yang kalah jadi CEO kelapa sawit!!! selepas ini Bersatu kena syer dengan UMNO, PAS, GPS , Sabah, MIC, MCA melainkan Jawatan menteri di tambahkan, Sama samalah kita tengok kucing bercakaran rebut tulang
SukaBalas2jDisunting
Weei Ping
Bersatu adalah parti khianat dalam PH, tapi itu memang akan berlaku kerana kebanyakan mereka dari Umno, sudah dijangka, dulu pengkhianat Umno, sekarang pengkhianat PH. Itu sudah tunjuk taraf maruah dan integrity mereka. Jadi gabungan baru ada terdiri parti rasuah, parti gila agama, sekarang tampah parti khianat pulak! Nmpaknya nasib Melayu akan dapat jaminan terbaik! Adui!
SukaBalas115j
Fadzil Dil
dap lagi khianat harta melayu...
SukaBalas14j
Weei Ping
Fadzil Dil Hampir semua kelakuan malu dilakukan oleh siapa? Fikirkan betul betul, siapa wira Melayu yang membuat Melayu rasa bangga selama ini? Siapa yang khianat kepada rakyat Malaysia? Kamu boleh terus yakin bahawa DAP yang jahat tapi Tuhan yang tahu hakikat.
SukaBalas13j
Hjazizul Bin Mohdyusof
Kau siapa Rais suruh Tun melantik Zul. Tun tahu apa yang terbaik buat Negara tercinta, Malaysia. Bersatu apa punya BODOH berbaik semula dengan UMNO. Kamu tak Ada perasaan ke siapa sebenarnya KAWAN dan siapa sebenarnya LAWAN. Bila susah Cari AMANAH, DAP dan PKR. Bila senang, jilat balik UMNO. Sungguh menjijik dan memalukan bangsa melayu beragama Islam. Satu contoh yang tidak baik bagi pelajar sekolah dan University. Bersatu Baru berumur 4 tahun sudah tunjuk Taring. Dulu Saya hormat Mohidin. Sekarang tidak. Pada TUN , tabik hormat dari Saya. Seorang Negarawan yang tersohor.
SukaBalas414j
Fadzil Dil
tak habis2 dgn melayu yg tak sedar diri..bangunlah dari mimpi...
SukaBalas14j
Nur Afrina Sofiyah
Demokrasi pemimpin terbaik.
Siasah islam ikut wala.
Rakyat tak boleh rasis
SukaBalas15j

Muhammad Abid
Inilah politik malaysia.
Semua boleh.

Ada bbrapa pemimpin umno dah jumpa anwar....
Utk lengkapkan 112 kerusi.
Mungkin anwar akan jadi PM.

Ada parti yg dah nak lupus@gerakan tiba-tiba bangkit nak tawarkan ahli pada kumpulan 11 pengkhianat rakyat.

Yang lebih hebatnya.
Ada parti yg dari dulu berperasan & berangan nak menjadi sebahagian kerajaan pusat.
Walaupun sebenarnya ianya satu angan-angan kosong.
Serawak syaratkan tanpa pas.
Dap & pkr pula sudah pasti tutup pintu & tingkap utk pelawa pas.

Tapi....
Ada berita yg mungkin tak dijangka oleh pemimpin pas apabila umno bergabung dengan pakatan harapan.

Akhir nya...
Betullah kata allahyarham tgna.
Umno tidak boleh dipercayai ???
SukaBalas9j
Bob Ibrahim
Orang tua inilah mastermind huru hara pentadbiran Malaysia. Mustahil dia tak tahu Pengkhianat-pengkhianat buat kerja ini. Pemimpin politik yang menyokong dia semua LEMBU. Memang ini hajat Orang Tua ini yang tak mati-mati supaya semua menyembah dan angkat dia seolah kali dia tidak mentadbir hancur negara. Macam tiada intelectual dan pemimpin melayu yang boleh mentadbir. Ini bangang orang Melayu!!! Layan sangat orang tua yang tak mati-mati ini. Tenguklah siaran di Media maya dan elektronik lain existing Dongkey and Mule Malay leader berkerumun orang tua yang hendak mendongak langit ini. Dalam hati dia gelak ketawa tenguk kebodohan Pemimpin Melayu lain. Dalam hati dia berkata kalau Majlis President mahu Had kan tempuh jadi PM dia ada perancangan lain untuk dia kekal selamanya sebagai PM dan kini jadi PM Interim dan tidak mustahil jadi PM8 sampai mampus dengan sokongan pemimpin bodoh melayu. Tenguklah sekarang Strategists & Manipulator orang tua hingga tak keruan Negara masa kini. Jenis yang suka mendabik dada PM yang panjang mentadbir, PM tertua didunia, 2 kali jadi PM dan tidak mustahil HATRICK jadi PM8. Itu pasal era reformasi dulu digelar MAHAFIRAUN dan sekarang dianggap GOLIATH yang huru hara pentadbiran negara....
SukaBalas414j
Farisi Faryanafind
atok memang m/mind pun. dia halal haram sapuh semua
SukaBalas13j
Farisi Faryanafind
tukar malayasia negara republik
SukaBalas13j
Farisi Faryanafind
borneo Sabah Sarawak gunakan kepintaranmu bawa rakyat hidup senang ma63 asak terus
SukaBalas13j
Farisi Faryanafind
klu peluang ini kamu x guna sampai kiamatpun kita sama taraf
SukaBalas13j
Farisi Faryanafind
dengar kata ku,aku sudah jumpa seseorang keturunan malaikat beri pedoman tuntut hak borneo
SukaBalas13j
Arif Aziz
Farisi Faryanafind hang ni Majusi Parsi KER?..pelik tengok komen kau nama kau pun pelik...
SukaBalas12j
Wak Jagis
UMNO kata tak mahu masuk kerajaan jika ada DAP...piiirah..boleh belah...tu yg sibuk melobi tu buat apa..jadilah prmbangkang yg baik hingga PRU15. Mahathir hanya mahu Umno dan PAS sokongan di Parlimen je...tak cakap pun utk lantik masuk kabinet...
SukaBalas11j
Berat Nanang
Rileks bro.. tunggu je kabinet baru. Jangan la cepat sangat melatah.
SukaBalas11j
Punniavan Govindasamy
Gagal bentuk kerajaan melalui pintu jamban Maka suruh isthiharkan pemilihan baru.MALU UMNO Dan PAS
SukaBalas14j
Azam Yahya
DAP, Amanah & PKR kena bersabar.
PH masih ada 90 MP.
Rundingan pintu belakang takkan berjaya.
1. Parti serpihan BERSATU perlu berfikir semasak-masaknya sebelum bergabung dengan parti induk, UMNO. Umpama ikan tenggiri mahu tinggal sekolam dengan ikan jerung. Kemasukan ahli ke bersatu bakal terhenti serta merta. Belum ada lagi sejarah parti serpihan bergabung dengan parti induk tanpa membubarkan parti serpihan.
2. Kumpulan JILAT BOLA. Kumpulan ini cuma berpaksikan kesetiaan pada pemegang kuasa untuk hijack kemenangan PH yang lalu.
3. Warisan. Dah berkali-kali dikencing masih tak serik lagi. Jika bergabung, ada 3 parti bertempur di sana. Bersatu, UMNO & Warisan.
4. PRU 15 tak sampai 3 tahun lagi. Pembahagian kerusi akan menjadi sangat sukar. Paling merumitkan ada 3 parti melayu berebut kerusi yang sama.
SukaBalas115j
Fadzil Dil
masih lagi melayu tak sedar diri..murahnya maruah diri tergadai...
SukaBalas14j

Sumber:
https://www.malaysiakini.com/news/512106

Tiada ulasan: