Isnin, 29 Julai 2013

1113. Penipuan Kamal Atatürk kepada Umat Islam. Jangan kata bumi Turki, seluruh bumi Allah S.W.T., ini tidak menerima Kamal Atatürk.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.

Assalamualaikum w.b.t/السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
. 006. Nota Buat Pengunjung Blog..
Dalam episod ini terserlahlah kebolehan Atatürk pada pandangan orang Islam. Atatürk adalah seorang lelaki yang tidak ada tolok bandingnya bagi Inggeris. 

Beliau telah meruntuhkan Kesucian Islam (lebih-lebih lagi peradabannya) dalam masa satu hari sahaja sedangkan pihak Inggeris sendiri tidak mampu untuk melakukannya walau pun setahun. 

Apabila Inggeris berasa yakin dengan keupayaan dan kekuasaan Atatürk, mereka melantiknya menjadi Ketua Kerajaan Boneka tersebut dan sesudah itu mereka pun keluar dari negara kami.”

Sesungguhnya pembubaran Sistem Khilafah Islamiah merupakan titik tolak dalam urutan strategi yang didokong oleh Atatürk demi untuk memisahkan Agama Islam daripada Sistem Pemerintahan di Turki dan meminggirkan Islam daripada Aspek Kehidupan.

Atatürk melarang pakaian-pakaian Islam sebaliknya mewajibkan pemakaian fesyen-fesyen Barat. Dalam tempoh beberapa tahun sahaja, beliau telah berjaya menghapuskan Perayaan Hari Raya Aidil Fitri dan Hari Raya Aidil Adha serta melarang orang Islam mengerjakan Ibadah Haji.

Beliau turut menutup beberapa buah masjid. Umpamanya, mengubah Masjid Besar Aya Sofea menjadi sebuah gereja dan selepas itu menjadikannya sebuah gedung. 

Dalam Urusan Munakahat, beliau melarang poligami dan membenarkan perkahwinan wanita Islam dengan bukan Islam. Beliau membatalkan cuti hari Jumaat, melarang Azan dalam Bahasa Arab dengan menukarkannya kepada Bahasa Turki.

Disamping itu, belau turut menghapuskan penggunaan huruf-huruf Arab dalam penulisan dan menukarkannya kepada huruf Latin.

Tindakan yang dilakukan oleh Atatürk ini nyata sekali telah memisahkan budaya Turki daripada akar umbi Agama Islam dan menghapuskan satu peruntukan yang termaktub dalam Perlembagaan Turki iaitu Agama Islam sebagai Agama Rasmi negara Turki. 

Atatürk berusaha dan bekerja keras untuk menghapuskan para penentangnya. Beliau membakar akhbar-akhbar, menangkap ketua-ketua pengarang akhbar dan juga mengawasi Para Ulama. Atatürk juga telah mengasaskan Parti rakyat Republikan pada tahun 1342H (1923M) dan menjadikan dirinya sebagai presiden sehinggalah mampos pada tahun 1357H (1938M). 

DASAR-DASAR SEKULAR SEMASA PEMERINTAHAN
 1. Membolehkan perempuan memakai tudung dengan syarat pakai skirt.
 2. Membolehkan lelaki memakai seluar panjang dengan syarat pakai tali leher dan topi (sesuai dengan kehendak barat).
 3. Menyuruh wanita dan lelaki menari di khalayak ramai. Beliau sendiri pernah menari dengan seorang wanita di satu parti umum yang pertama di Ankara.
 4. Beliau pernah menegaskan bahawa “negara tidak akan maju kalau rakyatnya tidak cenderung kepada pakaian moden.”
 5. Menggalakkan minum arak secara terbuka.
 6. Mengarahkan Al-Quran dicetak dalam bahasa Turki.
 7. Menukar Azan ke dalam bahasa Turki. Bahasa Turki sendiri diubah dengan membuang unsur-unsur Arab dan Parsi.
 8. Mengambil arkitek- arkitek dari luar negara untuk memodenkan Turki. Hakikatnya mereka diarah mengukir patung-patung dan tugu-tugunya di seluruh bandar Turki.
 9. Satu ucapan beliau di bandar Belikesir di mana beliau dengan terang-terangannya mengatakan bahawa Agama Islam harus dipisahkan dengan urusan harian dan perlu dihapuskan untuk kemajuan.
 10. Agama Islam juga di buang sebagai Agama Rasmi negara.
 11. Menyerang Islam secara terbuka dan terang-terangan.
 12. Menggubal undang-undang perkahwinan berdaftar berdasarkan undang-undang barat.
 13. Menukar Masjid Ayasophia kepada muzium, ada sesetengah masjid dijadikan gereja.
 14. Menutup masjid serta melarang dari bersembahyang berjemaah.
 15. Menghapuskan Kementerian Wakaf dan membiarkan anak-anak yatim dan fakir miskin.
 16. Membatalkan undang-undang waris, faraid secara Islam.
 17. Menghapus penggunaan kalendar Islam dan menukarkan huruf Arab kepada huruf Latin.
 18. Mengganggap dirinya tuhan sama seperti firaun. Berlaku peristiwa apabila salah seorang askarnya ditanya “siapa tuhan dan di mana tuhan tinggal?” oleh kerana takut, askar tersebut menjawab ‘Kamal Atartuk adalah tuhan” beliau tersenyum dan bangga dengan jawapan yang diberikan oleh askar itu.
KEMATIAN KAMAL ATTATURK YANG MENYEKSAKAN. 

Di saat kematiannya, Allah S.W.T., telah mendatangkan beberapa penyakit kepada beliau sehingga beliau rasa terseksa dan tak dapat menanggung seksaan dan azab yang Allah S.W.T., berikan di dunia.

Antaranya ialah :
 • Didatangkan penyakit kulit hingga ke kaki dimana beliau merasa gatal-gatal seluruh badan.
 • Sakit jantung.
 • Penyakit darah tinggi.
 • Panas sepanjang masa, tidak pernah merasa sejuk sehingga terpaksa diarahkan kepada bomba untuk menyiram rumahnya 24 jam.

Mustafa Kamal Atatürk - Kematianya amat menyeksakan
Mustafa Kamal Atatürk - Kematianya amat menyeksakan

Pembantu-pembantunya juga diarahkan untuk meletak ketulan-ketulan ais di dalam selimut untuk menyejukkan beliau. Maha Suci Allah S.W.T., buat macam mana pun rasa panas tak hilang-hilang.

Oleh kerana tidak tahan dengan kepanasan yang ditanggung, beliau menjerit sehingga seluruh istana mendengar jeritan itu. Oleh kerana tidak tahan mendengar jeritan, mereka yang bertanggung jawab telah menghantar beliau ke tengah lautan dan diletakkan dalam bot dengan harapan beliau akan merasa sejuk.

Allah S.W.T., itu Maha Besar, panasnya tak jugak hilang! Pada 26 september 1938, beliau pengsan selama 48 jam disebabkan terlalu panas dan sedar selepas itu tetapi beliau hilang ingatan.
EtnaGrafi - Muzium tempat persemadian Mustafa Kamal Atatürk
EtnaGrafi - Muzium tempat persemadian Mustafa Kamal Atatürk

Pada 9 November 1938, beliau pengsan sekali lagi selama 36 jam dan akhirnya mampos. Sewaktu beliau mampos, tidak seorang pun yang memandi, mengkafan dan menyembahyangkan bangkai beliau.

Bangkainya diawetkan selama 9 hari 9 malam, sehingga adik perempuan beliau datang meminta Ulama-ulama Turki memandikan, mengkafankan dan menyembahyangkannya.

Tidak cukup dari itu, Allah S.W.T., tunjukkan lagi balasan azab ketika mayatnya di bawa ke tanah perkuburan. Bila mayatnya hendak ditanam, tanah tidak menerimanya (tak dapat nak bayangkan bagaimana tanah tidak menerimanya).

Kerana tidak diterima tanah, mayatnya ditanam di dalam batu mar-mar.

Disebabkan putus asa, bangkainya diawetkan sekali lagi dan dimasukkan ke dalam muzium yang diberi nama EtnaGrafi (kalau tak silap dengar) selama 15 tahun sehingga tahun 1953.

Selepas 15 tahun bangkainya hendak ditanam semula, tapi Allah S.W.T., Maha Agung, bumi sekali lagi tak menerimanya. Habis ikhtiar, bangkainya dibawa pula ke satu bukit ditanam dalam satu binaan marmar beratnya 44 tan.

Bangkainya ditanam di celah-celah batu marmar.

Ulama-ulama sezaman dengan Kamal Atatürk telah mengatakan bahawa jangan kata bumi Turki, seluruh bumi Allah ini tidak menerima Kamal Atatürk.

//--irfanirsyad.wordpress.com | +Mencari Sinar KasihMu..

Sumber: Hinanya kematian Mustafa Kamal Atartuk.

Teringat dulu belajar Tawarih (Sekolah Rendah)., ada tajuk Laknatullah ini. Kisahnya diolah cantik sekali, hingga aku terpedaya mempercayai dan menyakini Laknatullah ini begitu hebat orangnya. Alhamdulillah beberapa tahun kemudiannya aku temui kisah sebenar Laknatullah ini.
Zulfarizan Zakaria "FABI AYYI AALA IRABBIKUMA TUKAZZHIBAN" = Nikmat Tuhan Manakah Yang Engkau Hendak Dustakan?........muhasabah buat diri kite ni belake kerana Allah S.W.T..... 

Perhatian: Pemaparan tajuk-tajuk, gambar-gambar dan segala bagai, adalah pandangan dan pendapat peribadi yang lebih menjurus kepada sikap dan sifat untuk menjadi lebih baik dengan mengamalkan gaya hidup menurut perentah dan larangan Allah S.W.T., antaranya bersikap dengan tiada prasangka, tidak bertujuan untuk kebencian, tidak berkeperluan untuk bersubahat dengan perkara bohong dan tiada kaitan dan berkepentingan dengan mana-mana individu. Jujur., aku hanyalah hamba Allah S.W.T., yang hina dina. BERSANGKA BAIK KERANA ALLAH S.W.T..

Tiada ulasan: