Rabu, 31 Julai 2013

1128. Si Kulit dilupakan oleh Si Kacang (Kacang Lupakan Kulit).

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.

Assalamualaikum w.b.t/السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
. 006. Nota Buat Pengunjung Blog..

Kisah Kacang Lupa Kulit

malaysiaberih.blogspot
penarikbeca.blogspot

Renungkan :
saat kita lapar, tangan ibu yang menyuapi. saat kita haus, tangan ibu yang berikan minuman. saat kita menangis, tangan ibu yang menyeka air mata. saat kita gembira, tangan ibu yang menadah syukur,
memeluk kita jamant dengan deraian
air mata bahagia.

saat kita mandi, tangan ibu yang meratakan air ke semua badan, bersihkan semua kotoran. saat kita dirundung masal... ah, tangan ibu yang membelai duka sembari berkata, sabar nak, sabar ya sayang.

tetapi,
saat ibu telah tua serta kelaparan, tiada tangan dari anak yang menyuapi. dengan tangan yang gemetar, ibu menyuapkan sendiri makanan ke mulutnya dengan linangan air mata. saat ibu sakit, di mana tangan anak yang ibu inginkan bisa menjaga ibu yang tengah sakit ?

saat nyawa ibu terpisah dari jasad. saat jenazah ibu akan dimandikan, di mana tangan anak yang ibu inginkan untuk menyirami jenazah ibu untuk paling akhir kali.

tangan ibu, tangan ajaib.
sentuhan ibu, sentuhan kasih, bisa membawa ke surga firdaus.

__._,_.___
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
Recent Activity:
***************************************************************************
*             Selamat meyambut Aidil Fitri, maaf zahir & batin            *
* Mereka yang menghantar spam MLM atau skim cepat kaya yang berulang-kali *
* akan terus di-block dari boleh menghantar posting.                      *
***************************************************************************
.

__,_._,___
Sumber: Kisah Kacang Lupa Kulit. (penarikbeca.blogspot.com).
Zulfarizan Zakaria "FABI AYYI AALA IRABBIKUMA TUKAZZHIBAN" = Nikmat Tuhan Manakah Yang Engkau Hendak Dustakan?........muhasabah buat diri kite ni belake kerana Allah S.W.T..... 

Perhatian: Pemaparan tajuk-tajuk, gambar-gambar dan segala bagai, adalah pandangan dan pendapat peribadi yang lebih menjurus kepada sikap dan sifat untuk menjadi lebih baik dengan mengamalkan gaya hidup menurut perentah dan larangan Allah S.W.T., antaranya bersikap dengan tiada prasangka, tidak bertujuan untuk kebencian, tidak berkeperluan untuk bersubahat dengan perkara bohong dan tiada kaitan dan berkepentingan dengan mana-mana individu. Jujur., aku hanyalah hamba Allah S.W.T., yang hina dina. BERSANGKA BAIK KERANA ALLAH S.W.T..

Tiada ulasan: