Jumaat, 27 September 2013

1864. Hak sebagai pengguna rangkaian Lebuhraya Malaysia.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.

Assalamualaikum w.b.t/السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
Meja www.peceq.blogspot.com 
Munafik dan kafir laknatullah sebenarnya pemberontak dan pengganas. 
Islam Agama Ku.
KETAHUILAH HAK ANDA SEBAGAI PENGGUNA LEBUHRAYA!!!!

Maklumat penting  Jika Berlaku Kemalangan di sebabkan halangan di Lebuhraya seperti besi, kayu, tayar kenderaan lain, bumper kenderaan lain, apa sahaja.

Jika memandu di lebuhraya kita selalu terserempak dengan objek-objek yang menghalang perjalanan kita seperti serpihan tayar, bumper, besi, batu, kayu dan lain-lain lagi.

Jika kita terlanggar dan kenderaan kita mengalami kerosakan...Tahukah anda...kita boleh tuntut dengan pihak PLUS, kerana kenderaan yang melalui Lebuhraya telah di insuranskan. 


Caranya mudah sahaja, ikuti langkah-langkah berikut:-

1. Hubungi PLUS RONDA  1800 88 00 00 (ada di belakang kad touch n go atau tiket transit)

2. Beritahu lokasi kemalangan dan kemalangan di sebabkan halangan tersebut, pastikan KM berapa dan arah ke mana. 


3. Jika kenderaan anda masih boleh bergerak keluar di mana-mana plaza tol yang berhampiran. Pastikan resit diambil. Sekiranya menggunakan touch n go atau smart tag kena print dari laman web PLUS. 

4. Sila buat laporan di kaunter plaza toll. Kemudian pihak PLUS akan pastikan benar kejadian tersebut dan pihak PLUS akan ambil gambar kenderaan anda sebagai bahan bukti. 

5. Buat laporan di balai trafik yang berhampiran atau di kawasan tersebut. 

6. Kemukakan tuntutan kepada PLUS berserta laporan polis dan gambar kenderaan anda sebelum di baiki dan selepas di baiki. Walaupun anda tuntut insurans kenderaan atau guna duit sendiri. Ada lah nanti borang akan di isi di sana. 

7. PLUS akan membayar ganti rugi kepada anda dalam masa 14 hari dari tarikh kita kemukakan laporan polis beserta gambar sekali. 

Jika pihak PLUS berdegil dan enggan  bayar, sila hubungi mana-mana Peguam ... Lebih afdal dan lebih baik , pastikan peguam itu berwibawa berjiwa Pakatan Rakyat

PESANAN KHIDMAT MASYARAKAT INI DISAMPAIKAN OLEH OMAK KAU!!!!

Sumber: (http://omakkau.blogspot.com/2013/09/ketahuilah-hak-anda-sebaga-pengguna.html) . 

"..KEHIDUPAN DUNIA HANYALAH Kesenangan YANG MEMPERDAYA" [QS. AL 'IMRAN (3):185]. 

Firman Allah S.W.T., yang bermaksud: Wahai orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang yang bukan daripada kalangan kamu (seperti Yahudi, Nasrani, dan Munafiq) menjadi teman karib (yang dipercayai). Mereka tidak akan berhenti berusaha mendatangkan kesusahan kepada kamu. Mereka sukakan apa yang menyusahkan kamu. Telah pun nyata (tanda) kebencian mereka pada pertuturan mulut mereka, dan apa yang tersembunyi oleh hati mereka lebih besar lagi. Sesungguhnya Kami telah jelaskan kepada kamu ayat ayat (Kami), jika kamu memahaminya (memikirkannya).” - [Al Quran Surah Al Imran ayat 118-120] . 

Baca Juga: 
Firman Allah S.W.T., yang bermaksud: “Perkataan yang baik dan pemberian maaf, lebih baik dari sedekah yang diiringi dengan sesuatu yang menyakitkan (perasaan penerima). Allah Maha Kaya lagi Maha Penyantun.” (Al Baqarah: 263). 
Tiada ada daya dan kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah
Firman Allah S.W.T., yang bermaksud: “Mereka yang berjuang di jalan Kami nescaya Kami tunjukkan jalan-jalan Kami. Sesungguhnya Allah berserta orang yang berbuat baik.” (Al Ankabut: 69). 

"Sesungguhnya hanyalah kepada Allah aku mengadukan kesusahan dan kesedihanku." (QS. Yusuf: 86). 


Semasa hidup sederhanakanlah kegembiraan. Supaya wujud keseimbangan jiwa dan roh, bila menerima kesedihan yang pasti ditemui juga. Mengingatkan diri sendiri menjadi keutamaaan sebelum mengingatkan orang lain . In Syaa Allah ''palis'' sekali dari sifat-sifat sombong dan keji. Semuanya kerana Allah S.W.T.. Amin Ya Rob.  (Peceq Admin). 
Perhatian: Pemaparan tajuk-tajuk, gambar-gambar dan segala bagai, adalah pandangan dan pendapat peribadi yang lebih menjurus kepada sikap dan sifat untuk menjadi lebih baik dengan mengamalkan gaya hidup menurut perentah dan larangan Allah S.W.T., antaranya bersikap dengan tiada prasangka, tidak bertujuan untuk kebencian, tidak berkeperluan untuk bersubahat dengan perkara bohong dan tiada kaitan dan berkepentingan dengan mana-mana individu. Jujur., aku hanyalah hamba Allah S.W.T., yang hina dina. BERSANGKA BAIK KERANA ALLAH S.W.T..

Tiada ulasan: