Sabtu, 30 November 2013

2600. Patuh kepada perentah dan larangan Allah S.W.T..


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.

Assalamualaikum w.b.t/السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
Meja www.peceq.blogspot.comAda pihak kata adat pertandingan ada kalah menangnya, kalau berfikiran macam ini cukup bagus. Ada satu pihak lain kata terutama yang kalah, cara pertandingan ada yang tidak kena. Tidak kurang juga satu lagi pihak mengata "padan muka" kalah. Tidak menariknya ada pula pihak yang berkata sebelum pertandingan "tengoklah!, tak kan menang punya". 

Allah Maha Adil Lagi Maha Bijaksana. Sebagai hamba Allah S.W.T.. Sesama manusia hormatilah dan menghormatilah.

Sebagai pembaca, ambil yang baik dan hindari yang sebaliknya. Jadikan diri tidak terikut-ikut. Kalau ikut pun ada rasionalnya. Kalau tidak ikut pun biarlah sentiasa rasional. Patuh kepada perentah dan larangan Allah S.W.T.. 
Lidah Islam. Jangan "kaco owang". Kalau orang kacau kita, bijak-bijakkanlah diri bermuhasabah diri kerana Allah S.W.T., dan carilah jalan penyelesaian yang dianjurkan Islam. Supaya lidah kita sentiasa menggambarkan, kita umat Islam hamba Allah S.W.T.. 

HTML Setting:

<center><iframe align="center" id="IW_frame_1438" src="http://www.tvquran.com/add/Shatri.htm" frameborder="0" allowtransparency="1" scrolling="no" width="302" height="334"></iframe></center>

Munafik dan kafir laknatullah adalah pemberontak dan pengganas sebenar.
Baca juga:
Penyakit Hasad Dengki.

Semasa hidup sederhanakanlah kegembiraan. Supaya wujud keseimbangan jiwa dan roh, bila menerima kesedihan yang pasti ditemui juga. Mengingatkan diri sendiri menjadi keutamaaan sebelum mengingatkan orang lain . In Syaa Allah ''palis'' sekali dari sifat-sifat sombong dan keji. Semuanya kerana Allah S.W.T.. Amin Ya Rob. (pCq). 

Perhatian: Pemaparan tajuk-tajuk, gambar-gambar dan segala bagai, adalah pandangan dan pendapat peribadi yang lebih menjurus kepada sikap dan sifat untuk menjadi lebih baik dengan mengamalkan gaya hidup menurut perentah dan larangan Allah S.W.T., antaranya bersikap dengan tiada prasangka, tidak bertujuan untuk kebencian, tidak berkeperluan untuk bersubahat dengan perkara bohong dan tiada kaitan dan berkepentingan dengan mana-mana individu. Jujur., aku hanyalah hamba Allah S.W.T., yang hina dina. BERSANGKA BAIK KERANA ALLAH S.W.T.. 

KLIK UNTUK KE MENU UTAMA. eaho™.  

Tiada ulasan: