بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.
Assalamualaikum w.b.t/السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
بسم الله الرحمن الرحيم
Untuk mengenali seseorang pengendali makanan yang bersih sentiasa.
SENTIASA...
- Memakai topi, serkup atau sebarang penutup kepala yang dibenarkan.
- Memakai uniform atau pakaian bersama apron dalam keadaan bersih.
- Menanggalkan semua aksesori dan barang kemas pada jari dan tangan.
- Memakai kasut yang bersih dan bertutup.
- Memiliki kuku jari yang terpelihara pendek, bersih dan tidak diwarnakan.
- Tidak menggaru-garu, merokok semasa menyediakan makanan, mengamalkan tingkahlaku yang baik.
Sumber: Bahan bacaan pengayaan murid KSSR.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan