Jumaat, 28 Mac 2014

4145. Teringat lagu Ku Petik Bintang-Bintang. Sebelum berakhirnya Hayat Seseorang - Satu Demi Satu Orang PETIK keDurjanaannya.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.


Assalamualaikum w.b.t/السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Meja www.peceq.blogspot.com  . Ramai yang tertipu, kena kenc'. Mulakanlah pembersihan diri dari melakukan perkara subahat. Aku ingin lihat penafiandan pelbagai serta ulasan sesiapa yang tegar menyokong dia, selama ini. 
Kenny, Remy & Martin  - Ku Petik Bintang-Bintang

MANA NAJIB NAK SOROK MUKA SEKARANG??? - Kata menteri pertahanan Australia - Tajol Ariffin Omar's photo.

1. SEMUA ADALAH SPEKULASI sehinggalah serpihan pesawat ditemui.

2. Kenyataan dibuat sejurus Najib umumkan penerbangan MH370 berakhir di Lautan Hindi.


3. Katanya semua info2 berkaitan MH370 adalah berbaur spekulasi semata2.


4. Sehingga kita menemukan apa2 bukti, objek, serpihan yang boleh mengaitkan ia dengan kehilangan MH370 maka semua kesimpulan berkaitan MH370 adalah bersifat spekulasi.


5. Kenyataan ini diulas berdasarkan kepada data2 yang
diserahkan oleh firma INMARSAT dari UK yang disampaikan kepada Najib Razak sebelum ia diumumkan di dalam sidang media pada malam semalam.


6. David Johnston menegaskan walaupun dia tak menafikan data2 dari satelit berperanan membantu penyiasatan namun sehingga ada penemuan serpihan berkaitan MH370 ditemui maka semua kesimpulan yang dinyatakan adalah spekulasi semata2.


KEMALANGAN JALANRAYA DI LANCHANG PAHANG MENYEBABKAN PRODUK NADIR BUMI DARI KILANG LYNAS BERTABURAN DIJALAN RAYA!!!!

Kemalangan jalan raya di Lanchang, Pahang pagi ini yang melibatkan sebuah lori sarat dengan muatan produk nadir bumi dari kilang Lynas Lynas menyebabkan muatan berkenaan bertaburan diatas jalanraya sehingga jalan terpaksa di tutup kepada lalu lintas.

Sehingga kini tiada kemalangan jiwa di laporkan.


Anda mungkin juga meminati:
Memali : Akhirnya penipuan Mahathir selama 30 tahun terbongkar jua...

Selepas hampir 30 tahun peristiwa Memali berlaku, bekas timbalan perdana menteri Tun Musa Hitam mendedahkan bahawa perdana menteri ketika itu Tun Dr Mahathir Mohamad berada di Kuala Lumpur, bukannya China sebagaimana yang diberitakan sebelum ini.

Pendedahan ini dibuat sendiri oleh Musa yang juga menteri keselamatan dalam negeri ketika peristiwa itu berlaku pada 19 November 1985 yang mengorbankan 14 orang dan berpuluh yang lain cedera.

Musa mendedahkan perkara ini dalam Diskusi Politik Malaysia: Dulu dan Sekarang anjuran Kerajaan Negeri Kelantan yang diadakan di Kota Bharu malam kelmarin.

Turut serta bersama beliau sebagai panel adalah naib presiden PAS Datuk Husam Musa dan moderatornya adalah Profesor Madya Datuk Dr Mohmamad Agus Yusof.

Musa ketika menjawab soalan Agus berkata, Dr Mahathir berada di Kuala Lumpur ketika kejadian itu bahkan, "Dua tiga hari selepas kejadian itu pun dia berada di Kuala Lumpur."

Ia disambut oleh Agus dengan berkata "Oh my God," dengan nada terkejut ekoran pendedahan Musa itu kerana media melaporkan Dr Mahathir berada di China ketika kejadian itu berlaku.

"Ok, my God, our God," kata Musa menyambut kenyataan Agus sambil ketawa dengan pendedahan itu.

Dalam diskusi itu juga Musa berkata, "titik hitam dalam politik saya adalah Memali, saya cakap terus terang." Musa berkata, itulah juga yang dinyatakan beliau kepada kawan-kawanya dalam politik dan di mana-mana.

Menurut ensiklopedia bebas, Wikipedia, peristiwa Memali berlaku pada 19 November 1985. Insiden ini mengorbankan 14 orang dan berpuluh-puluh yang lain tercedera serta penahanan beratus-ratus orang.

Kesemua yang ditahan telah dibebaskan kecuali 36 orang.

Mereka ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

Dalam pertempuran antara orang kampung dengan pihak polis, Ustaz Ibrahim Mahmud atau lebih dikenali dengan Ibrahim Libya terbunuh.

Polis memanggil operasi ini sebagai 'Operasi Angkara atau Operasi Hapus'.

"Ketika itu Tun Dr Mahathir Mohamad selaku Perdana Menteri Malaysia berada di China," menurut Wikipedia, dan kini baru didedahkan sebaliknya oleh Musa apabila beliau berkata ketika itu Dr Mahathir berada di Kuala Lumpur.

Peristiwa Memali berlaku apabila polis cuba menahan Ibrahim Libya di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) kerana didakwa mengamalkan ajaran sesat.

Ibrahim pula tidak mahu menyerah diri kalau mahu ditahan di bawah ISA. Akibatnya polis merempuh perumahan Ibrahim Libya dan pengikutnya dengan kereta perisai dan mengakibatkan 14 terbunuh.

Musa dipersalahkan dengan peristiwa itu dan Dr Mahathir selaku perdana menteri terlepas kerana dia diberitakan berada di luar negara ketika itu, iaitu China.

Pendedahan Musa hari ini akan memberikan satu episod baru dalam peristiwa hitam ini.

PAS menyifatkan semua yang terbunuh sebagai mati syahid manakala Sultan Kedah Tuanku Abdul Halim menziarahi kubur Allahyarham dan pengikutnya serta menyiramkan air mawar di atas pusara mereka ~ The Malaysian Insider

Sila lihat Videonya:
 

Satu- persatu pekong tun det terdedah!!

atsixty at ZAKRI ALI - 1 hour ago
Adli Muhammad AlHasan's photo. [image: Siapa yang berbohong ? Musa Hitam atau Mahathir Mohamad ?]

MANA NAJIB NAK SOROK MUKA SEKARANG??? - Kata menteri pertahanan Australia

atsixty at ZAKRI ALI - 2 hours ago
Tajol Ariffin Omar's photo. [image: MANA NAJIB NAK SOROK MUKA SEKARANG??? Kata menteri pertahanan Australia 1. SEMUA ADALAH SPEKULASI sehinggalah serpihan pesawat ditemui. 2. Kenyataan dibuat sejurus Najib umumkan penerbangan MH370 berakhir di Lautan Hindi. 3. Katanya semua info2 berkaitan MH370 adalah berbaur spekulasi semata2. 4. Sehingga kita menemukan apa2 bukti, objek, serpihan yang boleh mengaitkan ia dengan kehilangan MH370 maka semua kesimpulan berkaitan MH370 adalah bersifat spekulasi. 5. Kenyataan ini diulas berdasarkan kepada data2 yang diserahkan oleh firma INMARSAT dari... more »

KEMALANGAN JALANRAYA DI LANCHANG PAHANG MENYEBABKAN PRODUK NADIR BUMI DARI KILANG LYNAS BERTABURAN DIJALAN RAYA!!!!

OMAK KAU!!!! at Omak Kau!!!! - 2 hours ago
*Kemalangan jalan raya di Lanchang, Pahang pagi ini yang melibatkan sebuah lori sarat dengan muatan produk nadir bumi dari kilang Lynas Lynas menyebabkan muatan berkenaan bertaburan diatas jalanraya sehingga jalan terpaksa di tutup kepada lalu lintas.Sehingga kini tiada kemalangan jiwa di laporkan.*

Gambar Yang Di Ambil Tepat Pada Waktunya

Nas Rul at dairishare - 2 hours ago
Gambar Yang Di Ambil Tepat Pada Waktunya

SELEPAS HAMPIR 30 TAHUN AKHIRNYA TUN MUSA HITAM DEDAHKAN TUN MAHATHIR BERADA DI KUALA LUMPUR KETIKA PERISTIWA MEMALI.

OMAK KAU!!!! at Omak Kau!!!! - 2 hours ago
*Selepas hampir 30 tahun peristiwa Memali berlaku, bekas timbalan perdana menteri Tun Musa Hitam mendedahkan bahawa perdana menteri ketika itu Tun Dr Mahathir Mohamad berada di Kuala Lumpur, bukannya China sebagaimana yang diberitakan sebelum ini. * *Pendedahan ini dibuat sendiri oleh Musa yang juga menteri keselamatan dalam negeri ketika peristiwa itu berlaku pada 19 November 1985 yang mengorbankan 14 orang dan berpuluh yang lain cedera.* *Musa mendedahkan perkara ini dalam Diskusi Politik Malaysia: Dulu dan Sekarang anjuran Kerajaan Negeri Kelantan yang diadakan di Kota Bharu ... more »

Apakah Yang Tersirat Disebalik Pendedahan Tun Musa Hitam?

greenboc at KELAB GREENBOC - 2 hours ago
S*elepas hampir 30 tahun, Musa Hitam dedah Dr Mahathir berada di KL ketika peristiwa Memali* Selepas hampir 30 tahun peristiwa Memali berlaku, bekas timbalan perdana menteri Tun Musa Hitam mendedahkan bahawa perdana menteri ketika itu Tun Dr Mahathir Mohamad berada di Kuala Lumpur, bukannya China sebagaimana yang diberitakan sebelum ini. Pendedahan ini dibuat sendiri oleh Musa yang juga menteri keselamatan dalam negeri ketika peristiwa itu berlaku pada 19 November 1985 yang mengorbankan 14 orang dan berpuluh yang lain cedera. Musa mendedahkan perkara ini dalam Diskusi Politik ... more »

PANAS!!! BERITA YANG TIDAK AKAN DISIARKAN OLEH UTUSAN SETAN DAN BULETIN TV3 SUKU!

atsixty at ZAKRI ALI - 2 hours ago
[image: Photo: PANAS!!! BERITA YANG TIDAK AKAN DISIARKAN OLEH UTUSAN SETAN DAN BULETIN TV3 SUKU! Musa Hitam Bongkar Penipuan Dr M Dalam Pembunuhan Memali 1985 Tan Sri Musa Hitam yang dahulunya dipersalahkan dengan peristiwa Memali itu mendedahkan bahawa Tun Dr Mahathir yang terlepas kerana mengatakan beliau di China sebenarnya berada di Kuala Lumpur semasa kejadian tersebut. 28 Mac, 2014: Selepas hampir 30 tahun peristiwa Memali berlaku, bekas timbalan perdana menteri Tun Musa Hitam mendedahkan bahawa perdana menteri ketika itu Tun Dr Mahathir Mohamad berada di Kuala Lumpur, bukanny... more »

Isu Memali: Musa perbetul fakta yang dikelirukan

atsixty at ZAKRI ALI - 2 hours ago
*Musa sebagai veteran politik diraikan.* *Bekas Timbalan Perdana Menteri Musa Hitam malam tadi membetulkan fakta mengenai perisitiwa Memali yang berlaku 28 tahun lalu sekaligus memberi maklumat baru yang sungguh mengejutkan mengenai pengkaitan dirinya dengan kejadian tersebut. Ada orang beranggapan kecelakaan nasibnya dalam politik adalah disebabkan hukum karma ke atas pembabitan beliau dalam tragedi berdarah yang meragut 14 nyawa dan puluhan lain yang cedera itu.* *Lebih sadis, ada juga yang mengaitkan tragedi malang yang menimpa anak dan cucunya da... more »

Musa Hitam Mendakwa..Mahathir Memang Berada D Kuala Lumpur Semasa Peristiwa Memali.

Abu Luqman at Media Orang Kampung - 2 hours ago
Tan Sri Musa Hitam yang dahulunya dipersalahkan dengan peristiwa Memali itu mendedahkan bahawa Tun Dr Mahathir yang terlepas kerana mengatakan beliau di China sebenarnya berada di Kuala Lumpur semasa kejadian tersebut. – Gambar diambil dari YouTube, 28 Mac, 2014.Selepas hampir 30 tahun peristiwa Memali berlaku, bekas timbalan perdana menteri Tun Musa Hitam mendedahkan bahawa perdana menteri

Memali : Akhirnya penipuan Mahathir selama 30 tahun terbongkar jua...

Anak Sungai Derhaka at Anak Sungai Derhaka - 4 hours ago
Selepas hampir 30 tahun peristiwa Memali berlaku, bekas timbalan perdana menteri Tun Musa Hitam mendedahkan bahawa perdana menteri ketika itu Tun Dr Mahathir Mohamad berada di Kuala Lumpur, bukannya China sebagaimana yang diberitakan sebelum ini. Pendedahan ini dibuat sendiri oleh Musa yang juga menteri keselamatan dalam negeri ketika peristiwa itu berlaku pada 19 November 1985 yang mengorbankan 14 orang dan berpuluh yang lain cedera. Musa mendedahkan perkara ini dalam Diskusi Politik Malaysia: Dulu dan Sekarang anjuran Kerajaan Negeri Kelantan yang diadakan di Kota Bharu malam k... more »

Blogger Home. 
s3v3n

s3v3n
copyright©

Tiada ulasan: