Google+ Badge

Sabtu, 31 Mei 2014

5010. FB Timeline berkaitan dengan entry 5008.

Sumber: (https://www.facebook.com/photo.php - Sharifah Sofia Syed Rashid)
Masih menunggu apa yang akan diperkatakan seterusnya. Penulisan di bawah telah ditiadakan, tidak diketahui mengapa. Cuma sayangnya tidak terfikir untuk disnap. Setakat ini gambar di atas adalah timeline teratas akaun FB tersebut. Qada dan Qadar Allah SWT. Marilah sama-sama kita berdoa kepada Allah SWT agar dipermudahkan. Ya aku lebih suka mereka semua masih hidup dalam keadaan selamat serta sihat walafiat. Kuasa Allah SWT yang dapat menewaskan kejahatan. Allah SWT Maha Pelindung. Amin Ya Rob. Kita sekarang ni bukan bicara bab politik. Kita berbicara bab MH370. So sofia harap kita semua matang berfikitr dan tak kiralah kita ni parti mana sekali pun walaupun berlainan politik tetapi di dlm menjaga keselamatan negara dan di dlm kes MH370 yg hilangnya penuh misteri kita mesti bersatu hati dan bergabung menentang segala anasir-anasir luar yg jahat dan tak betul.

So sofia tadi dihubungi oleh keluarga MH370 dan beberapa wartawan terkenal yg mengatakan laporan pesawat MH370 telah meletop diruang udara dan kesemua penumpang di dlmnya telah mati adalah mengelirukan malah siap create story yg vietnam telah membersihkan semua bangkai di laut china selatan bagi dikesan oleh mana-mana negara yg menyertai misi SAR. 

Jika betullah apa yg dikatakan oleh blogger tersebut sofia dan seluruh cabin crew Malaysia Airlines membuat cabaran secara terbuka sila kemukakan satu bukti pun jadilah... tak payah banyak malah yg boleh mengaitkan ianya telah meletop. Jika laporan blogger tersebut tak betul ianya dianggap satu berita fitnah dan dosa org memfitnah lebih teruk dari dosa org yg membunuh orang. 

Terdapat byk sgt fakta yg dikemukan salah dan mengelirukan termasuk video dan gambar yg diattachkan. Korang semua boleh baca dan nilai. Malah blogger ini sofia dan anak-anak kapal yg lain sifatkan ceritanya amat menarik utk dibaca tetapi penyelidikan dan utk kita terima bulat-bulat adalah satu yg membahaya dan tak masuk akal malah jika kita tgk laporan pakar-pakar di dlm malaysia dan luar negeri termasuk penyiasat sebulat suara mengatakan belum lagi setakat ini ada satu petanda dan bukti yg jelas menunjukkan pesawat MH370 terhempas dan tiada satu serpihan atau apa jua pun ditemui yg boleh mengaitkan dgn MH370 termasuk kotak hitam. So Blogger tersebut haruslah menghentikan penyebaran berita palsu dan fitnah tersebut. Harap maklum !!!!

Sharifah Sofia Syed Rashid Hebatnya permainan Yahudi. Kerana MH370 kita rakyat malaysia bergaduh sesama sendiri.... Hanya yg berpendidikan, berilmu dan menjaga agamanya saja yg dapat menilai baik buruk dan menjauhi segala bentuk fitnah ini. Teruskan berdoa pada Allah s.w.t agar menggagalkan rancangan Amerika dan sekutu-sekutunya dan tunjukkan jalan-jalan agar dipermudahkan utk menemui kesemua penumpang dan anak-anak kapal MH370 dan berharap mereka semua selamat dan sihat walafiat.

Sharifah Sofia Syed Rashid Berbeza pendapat tidak mengapa. sofia cool aje.. tetapi mengatakan pesawat MH370 telah meletop dan kesemua penumpang di dlmnya telah mati tanpa menyertakan bukti yg kukuh dan klu setakat teori. So sorrylah sofia tak nak berdebat dgn org yg jahil mcm ni.
Jawapan Kehilangan MH370 dan kedudukan terkini dimana pesawat MH370 - Tunggu laporan berani mati yg semestinya panas dan laporan penuh eksklusif tentang MH370 malam ini. Bersama penyiasat dan pakar-pakar penerbangan dlm dan luar negeri disertakan dgn fakta dan bukannya teori lagi. 

Bukan pengetahuan semua kesemua penumpang dan anak kapal MH370 masih hidup dan berada di dlm keadaan selamat .

Segala berita serta laporan " teori " yang mengatakan ianya terhempas di lautan China mahupun di lautan hindi adalah tidak benar dan tidak betul. Harap Maklum 
Sharifah Sofia Syed Rashid sorrylah agak lambat sikit bagitau berita sebenar di wall ni sbb melayan berita palsu yg dicipta oleh seorang hamba Allah ini. 

Sedangkan penyiasat dan seluruh pakar-pakar penerbangan termasuk negara-negara yg menyertai SAR mendapati peswat MH370 tidak terhempas tetapi ada satu blogger ni yg sofia tak perlu dedahkan siapa dia dgn teori yg agak lucu dan tak masuk akal mengatakan pesawat MH370 dah meletup diruang udara laut china selatan. 

Klu setakat ckp sembang tanpa bukti yg kukuh baik tak payah buat laporan tu. Malah menuduh kesemua penumpang yg berada di dlm pesawat tersebut telah mati tanpa ada sebarang bukti boleh mendedahkan kpd fitnah dn hukumnya " Berdosa besar " . 

kalau berani buat facebook sendiri dan dedahkan identiti anda pada semua rakyat Malaysia barulah dikatakan gentlement malh sofia dan seluruh anak-anak kapal mencabar secara terbuka blogger tersebut tunjukkan atleast bukti MH370 telah meletop dan tunjukkan bukti kpd seluruh rakyat Malaysia siapa identiti anda sebenarnya !!!! 

Tlh jgn perbodohkan rakyat Malaysia dgn teori2x bodoh anda malah sofia dah pun forwardkan artikel yg anda tuliskan pada pakar-pakar penerbangan dan wartawan dan majoriti komen tak masuk akal dan ini satu punulisan provokasi dan tak betul !!!!

Sumber: (https://www.facebook.com/photo.php)

2 ulasan:

Aneh berkata...

Betul ke dia ni pilot?
Hari2 update status, tak fly ke?
Aku tengok crew lain dok fly sana sini.
Komen2 kat status dia semua yang puji2 je tinggal..yang mempersoalkan tentang status confirm di-delete.

Kalau ye pun dia memang ada info, atau "intel" "penyiasat bagai, takyah la nak ngaku diri tu "pilot". Sekadar nak tarik 'peminat'?
English pun tahap kesian. Professional pilot, nak2 yang kerja dengan airline luar negara ni, English no.1.
Sebagai pilot /crew Emirates, kena la tinggal kat negara airline company tu, iaitu Dubai.

Jujur jelah.

Tentang "blogger" tu, atleast blogger tu ngaku dia buat kajian sendiri, atas apa yang dia tengok,pendapat je. dia takde pun suruh percaya.
Nak cabar blogger tu tunjuk bukti, si "sofia" ni pun takde plak tunjuk bukti. Dok tulis je "penyiasat" dia.
Tak perlu nak cakap macam2 pasal blogger lain, blogger tu pun takde langsung usik dia.
Nyampah orang macam bagus ni.
Ada komen dari waris mh370 tu komen "tak usah berteka teki" kat status Sofia tu semalam. Hari ni dah hilang..delete komen yang tak best dibaca eh?
Kah!
lagi sekali, jujur jelah.

Matt Evo berkata...

Terima kasih dgn hujah saudara, yang saya yakin ada benarnya. Terima kasih.