Google+ Badge

Rabu, 25 Februari 2015

5158. Bila sudah kaya.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Assalamualaikum warohmatullahi wabarakatuh.

الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
 • Apa Jadi Pada Kereta-Kereta Mewah Yang Di Abaikan Di Dubai

  Kita semua tahu bahawa Dubai merupakan sebuah bandaraya yang sangat kaya. Berbanding dengan bandar-bandar lain  dunia yang mempunyai masalah dengan pencemaran atau bunyi, lain pula dengan bandar terkaya dan mewah ini yang mempunyai masalah aneh; pengabaian kereta mewah di tempat letak kereta di pinggir bandar dan lapangan terbang.

  Model-model seperti Ferrari, BMW, Porche ... kereta mewah yang terkumpul terutamanya di tempat letak kereta Lapangan Terbang Antarabangsa. Satu contoh yang ketara adalah Ferrari Enzo eksklusif (hanya terdapat 400 di seluruh dunia) yang telah dirampas oleh polis selepas berbulan di tempat letak kereta. Tetapi sudah tentu, ada yang mendapat manfaat daripada semua ini, kereta-kereta mewah yang dirampas akan di lelong dengan harga yang jauh lebih rendah daripada biasa; Ferrari Enzo berkenaan telah dilelong dengan harga $ 1 juta dan kereta-kereta mewah lain.

  My Dashboard. 
  IP
  s3v3n

Tiada ulasan: