Google+ Badge

Isnin, 25 Mei 2015

5262. 100 meter sahaja dengan sempadan Thailand.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Assalamualaikum warohmatullahi wabarakatuh.

الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
 • Rangka pertama dikeluarkan di kubur Wang Kelian

  Written By canang on Isnin, 25 Mei 2015 | 5/25/2015 09:37:00 PTG

  Satu rangka manusia yang telah reput dipercayai mangsa sindiket pemerdagangan manusia dibawa keluar dari hutan Wang Kelian, petang ini.
   
  Menurut Ketua Polis Daerah Padang Besar, Supt Rizani Che Ismail rangka itu ditemui anggota pasukan forensik polis di satu kubur berhampiran sebuah kem yang ditinggalkan.
   
  "Mayat mangsa mungkin tidak sempat dikebumikan kerana mereka dipercayai tergesa-gesa meninggalkan kawasan kem," katanya kepada pemberita di Wang Kelian.
   
  Beliau berkata rangka tersebut yang dibawa keluar 3.45 petang dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah di Alor Setar untuk bedah siasat sebelum tindakan selanjutnya diambil.
   
  "Kedudukan kubur tempat rangka itu ditemui dalam hutan kira-kira 100 meter sahaja dengan sempadan Thailand dan permukaan muka bumi juga sukar didaki, mengambil masa hampir tiga jam untuk sampai dari tempat operasi kem Pasukan Gerak Am (PGA) di Wang Kelian," kata Rizani.
   
  Menurutnya usaha menggali kubur-kubur yang ditemui akan bermula esok.
   
  Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar sebelum ini mengumumkan penemuan 139 kubur di 28 kem haram yang dipercayai digunakan oleh sindiket pemerdagangan manusia di sebelah Malaysia di Wang Kelian.
   
  -Bernama

  Sumber: (btmmari.blogspot.com)
  My Dashboard. 
  IP
  s3v3n

  s3v3n

Test

Tiada ulasan: