Isnin, 27 Julai 2015

5683. Suhu Harian Yang Tinggi dan Kemarau Berpanjangan.

#
♡ ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ ♡


♡ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه ♡

اللهُــــــم ۩★۩ صَـلٌ ۩★۩ علَى سَــيدنـا مُحـمَّـدْ ۩★۩ وعلَى آل ســيدنا مُحـمَّـدْ ۩★۩ كما صلٌيت علَى ســيدنـا إِبْرَاهِيـمَ ۩★۩ وعلَى آل سًــيدنــُا إِبْرَاهِيـمَ ۩★۩ وبارك علَى ُسَــيدنـُا مُحــمَّـدْ ۩★۩ وعلَى آل سَـيدنا مُحـمَّــدْ ۩★۩ كما باركت علَى سًـيدنا إِبْرَاهِيمَ ۩★۩ وعلَى آل ًسيدنا إِبْرَاهِيمَ ً۩★۩ فى الْعَالَمِينَ ۩★۩ إن ك حَمِيدٌ مَجِيدْ

♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ♡  الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
“”
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
آمين...آمين... آمين... ياالله يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِن
ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ
 •
“”
Sokong atau tidak semua merasai keadaan cuaca Malaysia dewasa ini. Siap ada ribut sekali. Kenapa tuu. Apa yang telah sebahagian manusia yang bergelar pemimpin telah buat. 

Pemimpin atau Iman yang dimaksudkan bukan hanya Sultan, Yang Di Pertuan Agong, Tokoh-tokoh Islam, Perdana Menteri, Timbalan Perdana Menteri, Menteri-Menteri, Timbalan Menteri, Senator, Pemimpin Parti-Parti Politik dan Pertubuhan, Peguam Negara, Ketua Polis Negara, Ketua-Ketua Pengarah, Menteri Besar, Ketua Menteri, Ketua Hakim Negara, Hakim-hakim, Peguam-peguam, Ketua-ketua Jabatan, tetapi juga Imam Rumah Tangga. 

Kementerian Kesihatan Malaysia sudah pun mengeluarkan risalah-risalah nasihat kepada warga negara dalam menghadapi musim kemarau.

Sudah berapa tahun kita menghadapi keadaan sedemikian rupa? Rasa-rasanya sejak pertengahan tahun 1980an dahulu hingga sekarang. Banyak sudah Allah tunjukan sedikit demi sedikit dari waktu itu hinggalah ke tahun 2015 ini. Apakah dalam tempuh itu benar-benar hidup kita dalam keberkatan dan rahmat Allah. Apakah tanah taneh Malaysia dulunya subur dan sekarang telah bertukar menjadi tanah gersang? BismillahirRohmanirRohim maksud Firman Allah: “Sesungguhnya hanyalah kepada Allah aku mengadukan kesusahan dan kesedihanku.” (QS. Yusuf: 86). Aameen.

Hilangnya keberkatan dan rahmat Allah di sesebuah kawasan, antara sebabnya ialah ramai manusia sudah tidak peduli halal dan haram. Sudahlah demikian, ramai pula bersubahat, yang pastinya dengan perkara mungkar. Peniaga sudah tidak peduli dengan keberkatan hasilan perniagaan kecuali berharap beroleh untung berlipat kali ganda. “Engkau datang kedai aku, engkau bayar sahajalah berapa aku kira” Masing-masing berlumba-lumba mencari alasan menaikan harga barangan dan perkhidmatan. Musim kemarau sekarang, sayur tidak berapa menjadi. Katanya sektor pertanian sekarang sudah menggunakan teknologi moden.

Tanah subur tanpa perlu baja, itu semua kuasa Allah dengan berkat amalan Imam-imam dari sebuah rumah tangga hingga ke peringkat tertinggi Imam yang akur dengan perentah dan larangan Allah. Maka Allah limpahkan kurnia rezeki dan rahmatNya. BismillahirRohmanirRohim Maksud Firman Allah: “Mereka yang berjuang di jalan Kami nescaya Kami tunjukkan jalan-jalan Kami. Sesungguhnya Allah berserta orang yang berbuat baik.” (Al Ankabut: 69). Aameen Ya Allah Ya Tuhan kami. Itu janji Allah kepada hamba-hambaNya. Janji Allah pasti.

Akhir zaman yang pendusta diangkat sebagai Imam, amanah semakin hilang serinya dalam jiwa Imam. Fitnah dan aib jadi permainan dan sebahagian besar berlumba-lumba memperbesar-besarkan agar menjadi berita yang gah. Orang yang jujur dikata pendusta dan yang pendusta dikirakan amanah. Hasilnya punya pengaruh, mempergunakan pengaruh dan kuasa itu, bukan ke jalan Allah dan kerana Allah. Nauzubillahminzaliq.

Berapa ramai yang bersedia menegur Imam yang pendusta dan bila ada yang menegur si pendusta, penegur itu akan dipatrikan sebagai pengkhianat dan segala bagai gelaran seolah-olah penegur itu jahat dan si Imam itu sebagai Imam yang cukup sempurna. Astaghfirullahalazim.

Akhir zaman caci maki jadi permainan hidup, gelar menggelar, lebel melebel sudah seolah-olah menjadi jati diri keperibadian yang dirasakan tidak bersifat mungkar. Hamba Allah yang tergolong tidak khuatir khianatnya mereka kepada Allah. Astagfirullahalazim.

Manusia semakin takut kehilangan nikmat dan kekayaan serta kemewahan dunia. Sedangkan itu semua rezeki Allah yang hanya diberi pinjam kepada setiap hamba-hamba-Nya. Apakah semakin ramai yang tidak peduli dengan kenikmatan Alam Akhirat? BismillahirRohmanirRohim Firman Allah yang bermaksud yang bermaksud: “..Kehidupan dunia hanyalah kesenangan yang memperdaya” [QS. AL 'IMRAN (3):185]. Apakah kita masih terus ingin membiar roh sendiri terjangkit menjadi golongan yang terperdaya? Nauzubillah MinzaliQ.

Marilah kita ramai-ramai kembali kepada Allah selaku Imam, selaku Makmum yang hidup dan matinya kerana Allah. Bersihkan jiwa roh dari kemaksiatan, bersubahat dengan fitnah, aib dan perkara kejahatan yang tidak diredhoi Allah. Ampuni kami hamba-Mu Ya Allah.

Jadilah Imam Rumahtangga yang memimpin ke Jalan Allah.
Inilah selemah-lemah teguranku yang terlebih dahulu untuk diri sendiri kerana Allah. Kerana aku ingin melepaskan diri kerana Allah dari dipersoalkan mengapa tidak berpesan-pesan semasa di dunia di muka Pengadilan Allah di Akhirat kelak.

In Syaa Allah bermanfaat.
Wassalamu.
 photo good_zps9ceffaa5.gif
 

Bila nak dakwa jerung besar 1MDB, soal Nurul Izzah

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Seminit yang lalu
Selepas penghantar surat ditahan bagi membantu siasatan terhadap 1Malaysia Development Berhad (1MDB), Nurul Izzah Anwar hari ini mempersoalkan bilakah individu utama yang terlibat dalam skandal syarikat sarat hutang itu akan disiasat polis. Naib presiden PKR itu berkata, dengan penahanan penghantar surat itu, jelas menggambarkan sikap pilih kasih kerajaan yang tidak serius mahu menyiasat skandal berbilion ringgit membabitkan 1MDB. "Kepada peguam negara, bila lagi mahu dakwa? Tak akan nak cari siapa yang membancuh teh selepas ini? "Agak merisaukan bila mana pemilik akaun yang men... lagi »

Perghh : SUASANA HARI RAYA DI CHINA, MENAKJUBKAN

Abu Luqman pada Media Orang Kampung - 9 minit yang lalu
HARI RAYA DI CHINA, ISLAM BUKAN HAK MELAYU ISLAM telah bertapak di Tanah Besar China lebih 1,000 tahun dahulu. Tapi segelintir orang Malaysia terus mencerca agama itu seolah-olah Islam itu agama orang Melayu. Sahabat saya seorang Cina beragama Islam asal dari negara China, Haji Yusuf Liu menghantar gambar-gambar menunjukkan kebesaran Islam di tanah besar itu. MasyaAllah kita lihat

MUHYIDDIN HENDAKLAH TUNGGU HASIL SIASATAN 1MDB KATA PEJABAT PERDANA MENTERI

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - 56 minit yang lalu
*KUALA LUMPUR: Pejabat Perdana Menteri menggesa semua pihak termasuk Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya bersabar dan menunggu hasil siasatan kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB). Dalam satu kenyataan media pada Isnin, Pejabat Perdana Menteri berkata siasatan Pasukan Petugas Khas sedang berjalan dan semua pihak perlu beri ruang kepada proses siasatan. "Semua pihak lebih-lebih lagi anggota Pentadbiran termasuk Tan Sri Muhyiddin Yassin hendaklah menunggu hasil siasatan." "Sewajarnya kita mengelak membuat kenyataan yang boleh mengeruhkan persepsi rakyat... lagi »

PMSP akan buat laporan SPRM terhadap Muhyiddin

canang pada Cananglahnie - 58 minit yang lalu
NGO itu mengaitkan kegagalan projek 1BestraiNet dan hubungan perniagaan antara Muhyiddin dengan pemilik akhbar The Edge.PETALING JAYA: Persatuan Minda Sosial Prihatin (PMSP) akan membuat aduan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Memorandumnya akan dihantat kepada SPRM di Putrajaya jam 11.30 pagi pada Selasa. PMSP diketuai Ramesh Rao selaku Presiden yang sebelum ini bertanggungjawab mendedahkan video pengakuan Lester Melanyi yang mendakwa Sarawak Report membuat penipuan terhadap dokumen mengenai 1MDB. Dalam... lagi »

Skandal 1MDB: 'Petugas khas sudah ada cukup bukti'

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
Tokoh wartawan Datuk A Kadir Jasin berkata, beliau mendapat maklumat bahawa pasukan petugas khas yang menyiasat 1MDB sudah memperolehi bukti memadai untuk mendakwa individu terbabit. Tanpa mendedahkan sumbernya, A Kadir mengaitkan maklumat daripada “bekas pengawai tinggi perundangan” itu dengan siasatan ke atas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. "Kata (sumber), undang-undang berhubung rasuah yang terpakai ke atas penjawat awam agak jelas. “Apa yang mereka dapat yang bukan gaji atau elaun membangkitkan gambaran rasuah dan salah guna kuasa. (Perdana Menteri Datuk Seri) Najib (R... lagi »

Najib sudah sedia gugurkan timbalannya, Muhyiddin?

kerengga pada KERENGGA - Sejam yang lalu
Mengkritik dan dikritik adalah perkara biasa dalam dunia politik hari ini. Namun untuk bertindak menggugurkan seseorang pemimpin yang bersuara lantang bukanlah perkara yang mudah, lebih-lebih lagi tanpa mengundang tindak balas negatif. Menurut penganalisis politik, Prof James Chin adalah mustahil untuk Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menggugurkan timbalannya sendiri Tan Sri

BELUM APA-APA DIKATAKAN PKR JOHOR DAH MULA NAK AMBIL KERUSI YANG DIPERUNTUKKAN KEPADA PAS PADA PRU KE-13 LALU

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - Sejam yang lalu
*Parti Keadilan Rakyat (PKR) Negeri Johor akan bertanding lapan lagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) akan datang.Pengerusi PKR Johor, Hassan Karim berkata, setakat ini sebanyak tiga kerusi DUN telah dikenal pasti iaitu Gambir (Parlimen Ledang), DUN Puteri Wangsa (Parlimen Tebrau) dan DUN Permas (Parlimen Pasir Gudang)“Ini bermakna, PKR Johor akan kekal bertanding di 12 kerusi Parlimen dan bersedia untuk bertanding sekurang-kurangnya 20 kerusi daripada 56 kerusi DUN,” katanya dalam kenyataan me... lagi »

TPM hendaklah tunggu hasil siasatan 1MDB kata PMO

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
Semua pihak lebih-lebih lagi anggota pentadbiran termasuk Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, hendaklah menunggu hasil siasatan berkaitan 1MDB, kata Pejabat Perdana Menteri (PMO) hari ini. Muhyiddin dilaporkan menggesa kerajaan mengambil langkah segera untuk menyelesaikan permasalahan negara terutama isu skandal 1MDB. Jika tidak, isu itu akan menjadi beban kepada Umno sebagai parti yang mendukung kerajaan, kata beliau yang juga timbalan presiden Umno. Dalam satu kenyataan lewat petang ini, PMO berkata: "Sewajarnya kita mengelak membuat kenyataan yang boleh menger... lagi »

Lepas Mahathir, Siapa taja Muhyidin dan UMNO Cheras di Berjaya Times Square soal Blogger UMNO

Anak Sungai Derhaka pada Anak Sungai Derhaka - 2 jam yang lalu
Dr Mahathir telah menyambut hari ulang tahun kelahirannya ke-90 tahun di Hotel Berjaya milik ahli perniagaan terkemuka Tan Sri Vincent Tan pada 10 Julai lalu yang lalu.. Beberapa tetamu undangan kenamaan dilihat hadir dalam majlis tertutup tersebut akan tetapi pihak media tidak dibenarkan untuk masuk membuat liputan. Antaranya Ketua Bahagian Umno Cheras Datuk Seri Syed Ali Alhabshee, Menteri Kabinet Tan Sri Joseph Kurup dan presiden MIC yang sedang berdepan kemelut dalam parti, Datuk Seri G. Palanivel juga bersama-sama tetamu VIP yang hadir. Bekas Ketua Pengarang New Straits Tim... lagi »

Subhanallah !! Perompak Islam Yang Memalukan Negara Islam ?

atsixty pada ZAKRI ALI - 2 jam yang lalu
*Mafiaboss Melayu* *[image: Mafiaboss Melayu's photo.]* *PKR mendakwa sejumlah USD1 bilion wang 1Malaysia Development Sdn Bhd (1MDB) dipindahkan ke akaun peribadi milik Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan bukannya USD700 juta seperti yang dilaporkan sebelum ini.* * Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali mendakwa, jumlah itu sangat besar dalam sejarah negara untuk seorang Perdana Menteri.* * “Kita sebelum ini ingat jumlah wang yang dimasukkan ke dalam akaun peribadi USD700 juta.* * “Angka terbaru yang saya perolehi daripada ‘authority’ USD1 bilion dimasukan ke dalam ak... lagi »

Semuga Berita Ini Benar....

Green Boc pada KELAB GREENBOC - 2 jam yang lalu
A*da pemimpin Umno minat masuk GHB, kata Mat Sabu* Pengerusi Gerakan Harapan Baru (GHB) Mohamad Sabu mendakwa terdapat pemimpin Umno yang terdiri daripada wakil rakyat serta bekas wakil rakyat menyatakan hasrat untuk menyertai mereka, lapor Utusan Malaysia. Bekas timbalan presiden PAS yang lebih mesra dengan panggilan Mat Sabu itu berkata, ini membuktikan parti baharu yang akan ditubuhkan untuk bersama-sama dengan DAP dan PKR itu diterima banyak pihak. *"Bukan setakat itu, pemimpin Umno (sendiri), bekas menteri (malah) ada wakil rakyat yang telefon dan bertanya boleh ke untuk ser... lagi »

MEMANG BERTUAH jadi pemimpin negara.. BERTUAH LAGI jadi isteri pemimpin negara..!!

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
*Rakyat LAGI LAH BERTUAH kerana dapat BR1M setiap tahun sampai mati. Satu2nya negara di dunia KERAjaan bg BR1M pd rakyatnya..* *S'pore mana ada bagi BR1M..Brunei pun xda bg BR1M..*

" KLIA2 MULA MENDAP DAN TENGGELAM OI. MENTERI NAK NAFI LAGI KAH "

tikaq buloh pada tikaqbuloh blog - 2 jam yang lalu
Habis duit berbilion-bilion, tetapi hasilnya macam sampah. Macam mana orang tak beranggapan adanya rasuah dan penyalahgunaan dana dalam pembinaan KLIA2. Sebelum ini isu bangunan retak, banjir di landasan telah heboh dan menjadi viral. Menteri pula macam biasa nak mempertahankan kesilapan mereka. Agaknya mau tunggu satu kapal terbang tenggelam dek kerana mendap baru nak mengaku kesilapan kot.

Satu saat pun Anwar tidak berhak di penjara, kata Azmin FMT Reporters

atsixty pada ZAKRI ALI - 3 jam yang lalu
[image: azmin_anwar_600] *Anwar perlu dibebaskan segera dan pulangkan kepada rakyat untuk membawa perubahan total kepada negara.* *PETALING JAYA: Mohamed Azmin Ali berkata Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak berhak di penjara walaupun satu saat.* *Timbalan Presiden PKR itu berkata, Anwar sepatutnya berada di sisi keluarga dan rakyat.* *Katanya, Anwar perlu dibebaskan segera dan pulangkan kepada rakyat untuk membawa perubahan total kepada negara.* *“Datuk Seri Anwar tidak berhak berada di penjara.* *“Bukan lima tahun, bukan empat tahun malahan satu saat pun tempatnya m... lagi »
 ► ▼

PKR Johor mahu tambah 8 kerusi DUN pada PRU14

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 3 jam yang lalu
Parti itu telah mengenal pasti tiga kerusi untuk ditandingi iaitu DUN Gambi, Puteri Wangsa dan Permas. [image: hassan-karim] PETALING JAYA : Parti Keadilan Rakyat (PKR) Negeri Johor akan bertanding lapan lagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) akan datang. Pengerusi PKR Johor, Hassan Karim berkata, setakat ini sebanyak tiga kerusi DUN telah dikenal pasti iaitu Gambir (Parlimen Ledang), DUN Puteri Wangsa (Parlimen Tebrau) dan DUN Permas (Parlimen Pasir Gudang) “Ini bermakna, PKR Johor akan kekal bertanding di 12 kerusi Parlimen dan bersedia untuk ... lagi »

Takiyuddin terkejut, hairan dipecat AJK PAS Kota Baru

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 3 jam yang lalu
Setiausaha Agung PAS Datuk Takiyuddin Hassan merasakan pemecatannya sebagai ahli jawatankuasa (AJK) Kota Baru tidak logik dan sukar untuk diterima, lapor Utusan Malaysia. Ahli Parlimen Kota Baru itu berkata, beliau sudah dimaklumkan mengenai pemecatan itu namun tiada sebarang surat rasmi daripada kawasan itu yang diketuai Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah. "Benda (pemecatan) itu sahih tetapi saya masih belum dapat apa-apa surat lagi, saya cuma dimaklumkan saja. Saya sendiri tidak faham mengapa saya dipecat. "Walaupun saya dulu adalah timbalan yang dipertua PAS kawasan, saya tida... lagi »

Ada pemimpin Umno minat masuk GHB, kata Mat Sabu

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 3 jam yang lalu
Pengerusi Gerakan Harapan Baru (GHB) Mohamad Sabu mendakwa terdapat pemimpin Umno yang terdiri daripada wakil rakyat serta bekas wakil rakyat menyatakan hasrat untuk menyertai mereka, lapor Utusan Malaysia. Bekas timbalan presiden PAS yang lebih mesra dengan panggilan Mat Sabu itu berkata, ini membuktikan parti baharu yang akan ditubuhkan untuk bersama-sama dengan DAP dan PKR itu diterima banyak pihak. "Bukan setakat itu, pemimpin Umno (sendiri), bekas menteri (malah) ada wakil rakyat yang telefon dan bertanya boleh ke untuk sertai GHB," katanya seperti dilaporkan akhbar milik Umno... lagi »

Sudah cukup masalah dengan Pas, kata Kit Siang

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 3 jam yang lalu
KUALA LUMPUR - Cukuplah masalah yang telah ditimbulkan Pas dan tiada keperluan untuk mencari masalah lain lagi dengan parti itu. Demikian kata Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang yang enggan mengulas lanjut apabila diajukan soalan supaya membabitkan Pas dalam kempen Selamatkan Malaysia dalam isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB). "Mari fokus kepada perkara ini, sama ada boleh dilaksanakan, kita tidak tahu, bagaimana kita nak yakinnya? "Sudah cukup masalah (sedia ada), tidak perlu cari masalah lagi," katanya pada sidang media di ibu pejabat DAP, di sini, hari ini. Terdahulu, ... lagi »

Pas Sabah tolak Harapan Baru, kekal dengan Hadi

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 3 jam yang lalu
[image: Harapan Baru] KOTA KINABALU - Pas Sabah akan terus menyokong kepimpinan Presiden, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan menolak kumpulan progresif gerakan Harapan Baharu, kata Pesuruhjayanya, Aminuddin Aling. Katanya, tiada alasan untuk menubuhkan Harapan Baru dan menganggap ia diwujudkan atas dasar kekecewaan pihak tertentu kerana tidak mendapat tempat dalam pemilihan jawatan pada Muktamar Tahunan Pas, Jun lalu. "Kami tetap bersama tuan guru presiden (Abdul Hadi). Yang menyertai Harapan Baharu ini adalah yang kalah dalam pemilihan jawatankuasa... dan rindu pada kedudukan," ... lagi »

Kecewa punca DHPP Perak isytihar keluar Pas

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 3 jam yang lalu
[image: Kecewa punca DHPP Perak isytihar keluar Pas] Ketua DHPP Perak, Nelli Raja (dua, kanan) mengisytihar keluar Pas bagi menyatakan sokongan kepada Harapan Baru. IPOH - Dewan Himpunan Penyokong Pas (DHPP) Perak mengisytiharkan keluar daripada Pas sekali gus menyokong pembentukan Gerakan Harapan Baru (Harapan Baru) sebagai sebuah parti politik yang sah. Ketuanya, S Nelli Raja berkata, tindakan itu dibuat selepas kecewa dengan komitmen dan hala tuju yang dibawa oleh kepimpinan baru Pas di peringkat Pusat dan negeri. “Kita sebulat suara pada hari ini (semalam) bahawa semua ahli jaw... lagi »

PENGEMIS TERCANTIK DI DUNIA

atsixty pada ZAKRI ALI - 3 jam yang lalu
*BEIJING - CHINA. Mempunyai rupa paras cantik bak ‘supermodel’, namun siapa sangka si gadis yang bernama Han Biyao ini 'bekerja' sebagai pengemis.Han Biyao merupakan seorang gadis Tionghua, disebut-sebut sebagai pengemis tercantik di dunia.Di mana sebalik rupa parasnya yang rupawan, ada kisah tragis yang pernah melanda dirinya. Memetik laporan Rocket News baru-baru ini melaporkan, bahawa sebelum meninggal ayah Biyao merupakan seorang jutawan.Sepeninggalan ayahnya menyebabkan ibunya jatuh sakit sehingga tidak mampu bekerja bagi menyara hidup. Keperitan keluarga Bi... lagi »

'Kami bukan parti serpihan Pas' - DR DZULKEFLY AHMAD

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 3 jam yang lalu
*PELANCARAN *Gerakan Harapan Baru pada 13 Julai lalu, mewarnai kancah politik di negara ini. Melihatkan barisan kepimpinannya, ramai menyifatkan Harapan Baru sekadar parti serpihan Pas yang tidak akan bertahan lama. [image: DR DZULKEFLY AHMAD] Namun, tidak kurang ramai juga yang mengalu-alukan penubuhannya dan berharap ia mampu membawa pembaharuan dalam landskap politik tanah air. Ikuti wawancara wartawan Sinar Harian, Siti Nursyahidah Abu Bakar, Sinar Online, Nizam Zain, jurufoto, Rosli Talib dan juruvideo, Fauzi Mohamed bersama Setiausaha Harapan Baru, DR DZULKEFLY AHMAD b... lagi »

RAMALAN POLITIK OLEH PERAMAL POLITIK TANAH AIR

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - 4 jam yang lalu
*Pada 2008, ada sesiapa yang menjangka kerajaan Barisan Nasional (BN) di Selangor bersama 4 negeri lain akan jatuh ke tangan Pakatan Rakyat (PR)?Pada 2013, persepsi dibina seolah-olah BN akan jatuh, berapa antara kita yang menjangka BN boleh menang dengan selesa?Siapa pula yang dapat menjangka Tan Sri Khalid Ibrahim akan dibuang sebagai menteri besar Selangor setelah Selangor menyapu 44 kerusi daripada 56 kerusi DUN yang dipertandingkan? Siapa yang menjangka ‘musuh’ Khalid yang menjadi pengganti beliau pada akhirnya?Namun, ramalan politik tetap dibu... lagi »

Muhyiddin Pengkhianat kepada orang Melayu - Macai

Anak Sungai Derhaka pada Anak Sungai Derhaka - 4 jam yang lalu
Sebagaimana yang dijangka, setelah Muhyiddin meluahkan apa yang terbuku di hatinya mengenai Skandal 1MDB beliau kini mula menjadi sasaran serangan penyokong-penyokong UMNO yang taksub dengan kepimpinan Rosmah dan Najib. Tambahan pula kenyataannya kelihatan sama sekali bercanggah atau tidak sealiran langsung dengan apa yang penyokong-penyokong Najib mahukan. Lagipun Muhyiddin tidak langsung mempertahankan Najib tapi mengasak Najib ke penjuru dengan isu 1MDB yang Muhyiddin sendiri turut mahu Najib yang memberikan penjelasan bukannya orang-orang di keliling Najib yang jelaskan. Rente... lagi »

Ramalan politik

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
Oleh Timmy Say Pada 2008, ada sesiapa yang menjangka kerajaan Barisan Nasional (BN) di Selangor bersama 4 negeri lain akan jatuh ke tangan Pakatan Rakyat (PR)? Pada 2013, persepsi dibina seolah-olah BN akan jatuh, berapa antara kita yang menjangka BN boleh menang dengan selesa? Siapa pula yang dapat menjangka Tan Sri Khalid Ibrahim akan dibuang sebagai menteri besar Selangor setelah Selangor menyapu 44 kerusi daripada 56 kerusi DUN yang dipertandingkan? Siapa yang menjangka ‘musuh’ Khalid yang menjadi pengganti beliau pada akhirnya? Namun, ramalan politik tetap dibuat dari semasa ke... lagi »

Skandal 1MDB: Naib Ketua Pemuda UMNO sokong kenyataan Muhyiddin

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
Dia setuju kenyataan Muhyiddin bahawa kontroversi 1MDB boleh melebarkan jurang kepercayaan terhadap UMNO. [image: khairulumno] PETALING JAYA : Naib Ketua Pemuda UMNO, Khairul Azwan Harun menyokong kenyataan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin bahawa kontroversi 1MDB mampu mengurangkan kepercayaan rakyat terhadap parti. Katanya, sama seperti Muhyiddin, ahli dan pucuk pimpinan juga mahukan kebenaran serta mempunyai kewajipan untuk menjaga amanah yang diberi oleh rakyat. “Dari amanah inilah kita warisi kuasa politik yang digunakan untuk memajukan agama, bangsa dan tanah ai... lagi »

Muhyiddin, berhentilah menangguk di air keruh kata Lokman Adam

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
*[image: muhyiddin]* *Oleh Lokman Adam* Semenjak Datuk Seri Anwar Ibrahim dipenjara Disember lalu, Tun Dr Mahathir Mohamad mula melancarkan serangan ke atas Datuk Seri Najib Tun Razak secara besar-besaran. Sejak itulah tugas jentera Barisan Nasional (BN) dan kerajaan yang selama hari ini fokus pada usaha menjawab pembangkang, akhirnya lari fokus kepada menjawab dakwaan-dakwaan pembangkang yang diulang oleh Tun Mahathir. Jika sebelum ini ia lebih mudah untuk mematikan hujah dan fitnah pihak lawan, namun apabila hujah dan fitnah itu diulang oleh bekas Perdana Menteri yang pernah berkhi... lagi »

DAP sokong Muhyiddin, gesa laporan interim skandal 1MDB didedah

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
KUALA LUMPUR - Kebimbangan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yasin terhadap skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB) boleh melumpuhkan negara semakin berasas apabila beliau kembali menyerang kepimpinan bosnya, Datuk Seri Najib Tun Razak, semalam. Demikian kata Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang yang menyambut baik tindakan Muhyiddin itu yang mengakui tidak memahami skandal syarikat yang sarat dengan hutang itu. "Daripada pengakuan Muhyiddin malam semalam, menunjukkan tiada seorang pun yang berupaya menjelaskan isu 1MDB walaupun dalam Kabinet. "Muhyiddin terpaksa mendap... lagi »

Muhyiddin sudah tiup peluit serang Najib

atsixty pada ZAKRI ALI - 4 jam yang lalu
*Muhyiddin Yassin, pening.* *Ucapan Muhyiddin Yassin semasa merasmi mesyuarat agung Umno bahagian Cheras malam tadi yang menyentuh berbagai aspek dan pandangannya dalam isu 1MDB dan isu-isu ekonomi dan kewangan adalah sangat penting dan merupakan satu mesej jelas yang perlu dilayani.Apa yang dituturkan Muhyuddin itu, khasnya mengenai isu 1MDB adalah perulangan kepada apa yang pernah disebut sebelum ini termasuk dalam Mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) Umno dan juga dalam Perhimpunan Agungnya.Pernyataan malam tadi mengenai isu itu adalah penegasan daripad... lagi »

Sediakah PM gugurkan timbalannya?

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
Mengkritik dan dikritik adalah perkara biasa dalam dunia politik hari ini. Namun untuk bertindak menggugurkan seseorang pemimpin yang bersuara lantang bukanlah perkara yang mudah, lebih-lebih lagi tanpa mengundang tindak balas negatif. Menurut penganalisis politik, Prof James Chin adalah mustahil untuk Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menggugurkan timbalannya sendiri Tan Sri Muhyiddin Yassin melalui rombakan kabinetk. Malah menurut Pengarah Institut Asia di Universiti Tasmania itu, bukanlah tugas mudah untuk menggantikan timbalan presiden Umno itu yang sudah menjadi mente... lagi »

Program Transformasi Ekonomi (ETP) ciptaan Najib semakin berjaya.

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
*SEJARAH TAK MENIPU..* *Sejak UMNO/BN memerintah negara berpuluh2 tahun lamanya nilai matawang negara terus jatuh DAN TERUS JATUH MERUDUM !!!APA YANG NAIK ???Yang naik hanyalah Najib, Rosmah, anak & menantu terbang NAIK ke luar negara naiki jet mewah VVIP kerajaan.. DAN kos sara hidup rakyat terus NAIK !!!*

Asal aja UMNO/BN sentuh pasti menjahanamkan..

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
*SUDAH TERBUKTI !!!.. Syarikat penerbangan kebanggaan negara musnah & bangkrap di bawah tgn2 kotor UMNO/BN.. Dahlah bangkrap tanggung liabiliti lagi lebih kurang RM12 bilion dan kerugian tiap-tiap hari RM7 juta..* *Mcm mana nak berkat jika 'rompak' duit rakyat yg kos asal pembinaan KLIA2 yg hanya RM1.7 bilion.. tup2 meningkat mendadak mnjadi RM5 bilion !!!*

VIDEO - TPM: Anggota kabinet tak senang saya baca The Edge

atsixty pada ZAKRI ALI - 5 jam yang lalu
*Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata tiada seorang pun yang mampu memberi penjelasan sebenar berhubung skandal 1MDB yang sarat hutang, termasuk anggota jemaah menteri atau kabinet.Justeru, katanya, beliau cuba mendapatkan maklumat daripada media termasuk akhbar minggan perniagaan The Edge Financial Weekly yang kini digantung penerbitannya, tetapi ditegur oleh rakan-rakan dalam Kabinet.*

TPM: Anggota kabinet tak senang saya baca The Edge

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu

DAP saran Mahathir sertai gabungan 'Selamatkan M'sia'

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu

'Selamatkan M'sia' - Lim enggan ulas peranan PAS

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu

Skandal 1MDB: BN akan tumbang jika PRU sekarang

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu

Pengundi sudah lebih daripada meluat - TPM

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
Mengakui agak 'takut' selepas video pertama kenyataannya berkaitan isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB) menjadi viral baru-baru ini, Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin malam tadi berkata, beliau harus berpegang kepada kata-kata, 'berkata benar biar pun pahit'. Kenyataan terbaharu itu merujuk kepada andaian sekiranya Parlimen dibubarkan pada masa ini, Barisan Nasional katanya tidak akan menang berlandaskan senario politik hari ini. "Kalau ikut kata hati saya, kalau esok pilihan raya, kita tak mungkin boleh menang. Sudah ada asas-asas kajian yang dibuat banyak pihak y... lagi »

Terima Kasih dan Terbaik Abang Polis .. Membantu Walaupun Hujan Lebat

Abu Luqman pada Media Orang Kampung - 6 jam yang lalu
Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police ) POLIS & MASYARAKAT BERPISAH TIADA: Peronda lebuhraya zon utara unit 12, Koperal Sa'dat telah membantu pemandu sebuah van yang mengalami kerosakan dengan menolaknya ke laluan kecemasan di KM142 Sg Petani- Bandar Baharu. Hujan lebat tidak sesekali jadi penghalang bagi KPL Sa'dat memberikan bantuan terhadap mereka yang memerlukan.

PM perlu jawab tuduhan duit masuk akaun peribadinya, kata Muhyiddin

atsixty pada ZAKRI ALI - 6 jam yang lalu
*Tan Sri Muhyiddin Yassin melihat laporan The Wall Street Journal (WSJ) mengenai sejumlah wang disalurkan ke dalam akuan peribadi Datuk Seri Najib Razak adalah satu perkara serius yang perlu dijelaskan.Timbalan perdana menteri yang pertama kali mengulas isu tersebut mengakui begitu banyak persoalan mengenai dakwaan media antarabangsa yang masih tidak jelas dan ini menimbulkan kebimbangan kerana ianya bukan melibatkan jumlah kecil tapi hingga beratus juta dolar."Pada awal berita itu, saya teks beliau, saya panggi 'sir' (panggilan hormat) saya kata pada dia ... lagi »

Mat Sabu : Kami jamin Hak Melayu dan Islam (vdo dialog di Ipoh)

Alhusseyn Alhusseyn pada HARAPAN DAN IMPIAN BARU - 6 jam yang lalu
Pengerusi Harapan Baru, Hj Mohamad Sabu sewaktu dalam sesi dialog bersama orang ramai di Symphony Suites Hotel, Ipoh petang kelmarin telah mengambil kesempatan menjelaskan beberapa perkara yang telah ditimbulkan oleh hadirin di majlis itu. Antara persoalan menarik ialah mengenai isu ‘Melayu akan hilang kuasa’ disebabkan munculnya parti baru yang kononnya akan menambah kepada perpecahan ummat Melayu di Malaysia dan Negara nanti akan dikuasai oleh orang bukan Melayu. Mat Sabu telah berjaya menampilkan hujah-hujah yang mudah dan ringkas untuk menangkis momokan yang selama ini dima... lagi »

Serang Al-Aqsa: Hamas isytihar perang zionis Israel

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
*Harakat al-Muqawwamatul Islamiyyah* (Hamas) mengisytiharkan perang secara rasmi dengan kerajaan Zionis Israel, pasca penyerbuan dan kemusnahan Masjid Al-Aqsa yang dilakukan pengganas Yahudi pagi semalam. Dalam kenyataan selang beberapa jam selepas serangan di Masjid Al-Aqsa itu, jurucakap Hamas, Dr Sami Abu Zuhri menegaskan, pejuang Palestin tidak akan berpangku tangan atas pelanggaran salah satu tempat suci ketiga umat Islam di dunia dengan merujuk kemungkinan konfrontasi ketenteraan dengan penjajah Zionis Israel. "Penyerbuan dan perosakan Masjid Al-Aqsa adalah peningkatan serius d... lagi »

Pendedahan media, pembangkang mengenai skandal 1MDB bukan lawan demokrasi

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
Peguam menyuarakan kebimbangan apabila polis mula menyiasat pemilik media, penerbit dan pembangkang, kerana "aktiviti memudaratkan demokrasi berparlimen", menjelaskan mereka hanya menyuarakan pendapat berhubung syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang dibebani hutang. Mereka berkata, polis menyalahgunakan kuasa di bawah Seksyen 124 Kanun Keseksaan kerana pendapat yang disuarakan terhadap 1MDB tidak bermaksud untuk menjatuhkan kerajaan. Seksyen 124 berkaitan aktiviti yang dianggap memudaratkan sistem demokrasi berparlimen. Ia mengandungi beberapa peruntukan termasuk percetaka... lagi »

Laman pro Umno desak Muhyiddin undur kalau tak setuju dengan PM

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
Blog pro Umno MyKMU.net hari ini mengingatkan Tan Sri Muhyiddin Yassin sekiranya beliau tidak bersetuju dengan perdana menteri, beliau yang harus berundur. Ia berkata demikian mengulas beberapa kenyataan pedas dibuat timbalan perdana menteri itu semasa merasmikan mesyuarat perwakilan Umno Cheras di Kuala Lumpur malam tadi. Antara lain beliau mengatakan, Barisan Nasional (BN) akan kalah sekiranya Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) dilakukan dalam tempoh terdekat ini. "Kebenarannya begini sajalah Tan Sri, pahit dan susah juga nak sebut tapi kita perlu sebutkan juga, Tan Sri juga yang... lagi »

Felda guna buruh paksa, dakwa WSJ

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
[image: Akhbar The Wall Street Journal dakwa industri kelapa sawit Malaysia guna buruh paksa. – Gambar fail The Malaysian Insider, 27 Julai, 2015.]Akhbar The Wall Street Journal dakwa industri kelapa sawit Malaysia guna buruh paksa. – Gambar fail The Malaysian Insider, 27 Julai, 2015. Rekod pemerdagangan manusia Malaysia sekali lagi dikritik apabila industri penanaman kelapa sawit didakwa salah satu pesalah terbesar dalam penggunaan buruh paksa. Akhbar The Wall Street Journal (WSJ) hari ini melaporkan, pendatang asing tanpa izin dari Bangladesh dan Rohingya yang bekerja di ladang ke... lagi »

Salahkan Haji Razman, kenapa Ketua DHHP Perak meluat dengan PAS.

mantaro pada SISI BUKIT - 6 jam yang lalu
Ipoh-Kesemua Ahlijawatankuasa DHPP Perak meletak jawatan bermula kelmarin(26 Julai).Kenyataan itu diumumkan oleh Ketua DHHP , Sdr S.Nalliraja di Ipoh. Nalliraja mendakwa 70 peratus daripada 17,000 ahli DHHP Perak keluar daripada Dewan Himpunan itu.

Ringgit paling rendah sejak 17 tahun....hebat kerajaan Najib & Rosmah...!!!

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
Nilai ringgit hari ini mencatatkan kemerosotan paling rendah sejak 17 tahun dalam pasaran antarabangsa ekoran kebimbangan terhadap eksport yang lembap. Ringgit dilaporkan jatuh 0.1 peratus kepada 3.8110 berbanding satu dolar Amerika Syarikat. Ia angka paling lemah sejak September 1998, lapor Reuters. Mata wang ini pernah diikat pada RM3.8 untuk sedolar Amerika Syarikat daripada tahun 1998 hingga 2005.

KLIA2 ditenggelami air, kata CEO AirAsia

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
Terminal lapangan terbang antarabangsa bagi syarikat penerbangan tambah murah dilapor menakung air susulan rekahan di bahagian laluan teksi. Air juga didakwa bertakung seperti kolam di tempat laluan pesawat, lapor *Bloomberg*. Menurut AirAsia Bhd, pengguna terbesar lapangan terbang itu, perkara itu boleh menyebabkan kelewatan penerbangan serta berpotensi mengundang risiko keselamatan. Pegawai Eksekutifnya Aireen Omar berkata, walaupun pelepasan dan pendaratan tidak terjejas, pihaknya telah meminta pihak berkuasa menyelesaikan masalah itu kerana dikhuatiri mencederakan penumpang. ... lagi »

Dr M patut sertai gabungan 'Selamatkan Malaysia' - LKS

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
Selepas pertelingkahan berdekad-dekad, pemimpin popular DAP Lim Kit Siang Siang kini berpaling kepada bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad. Beliau mencadangkan Mahathir dan dua bekas timbalannya Tun Abdullah Ahmad Badawi dan Tun Musa Hitam bersama dalam gabungan besar baru “Selamatkan Malaysia” bagi berdepan BN dalam pilihan raya umum akan datang. Lim, ketua anggota parlimen DAP, berkata kemelut 1MDB tidak harus dibiarkan memusnahkan negara ini. “Kini tiba masanya pemimpin politik, tidak kira parti, bangsa, agama, umur atau gender mengetepikan perbezaan dan bersama-sama me... lagi »

PMSP akan buat laporan SPRM terhadap Muhyiddin

Written By canang on Isnin, 27 Julai 2015 | 7/27/2015 08:16:00 PTG
NGO itu mengaitkan kegagalan projek 1BestraiNet dan hubungan perniagaan antara Muhyiddin dengan pemilik akhbar The Edge.PETALING JAYA: Persatuan Minda Sosial Prihatin (PMSP) akan membuat aduan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Memorandumnya akan dihantat kepada SPRM di Putrajaya jam 11.30 pagi pada Selasa.
PMSP diketuai Ramesh Rao selaku Presiden yang sebelum ini bertanggungjawab mendedahkan video pengakuan Lester Melanyi yang mendakwa Sarawak Report membuat penipuan terhadap dokumen mengenai 1MDB.

Dalam memorandum kali ini, PMSP mendesak supaya suruhanjaya bebas itu menyiasat kegagalan projek runding terus 1BestariNet yang bernilai RM663 juta yang diluluskan oleh Muhyiddin selaku Menteri Pendidikan.

Pada Mac lalu, Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) mendapati fasa pertama bagi projek 1BestariNet gagal dilaksanakan sejak projek tersebut dimulakan pada 2011.

PAC juga berpendapat, pelaksanaan projek yang bernilai RM4.077 bilion ini lemah dan ia tidak seharusnya diteruskan lagi ke fasa seterusnya.

Syarikat YTL Communications juga disaman sebanyak RM 2.4 Juta apabila mereka didakwa gagal memenuhi sasaran di bawah kontrak 1BestraiNet.

Tindakan itu dibuat selepas pihak Kementerian Pendidikan Malaysia mendapati YTL gagal memenuhi kontrak memasang rangkaian internet jalur lebar 1BestariNet kepada 1003 buah sekolah.

Dalam jemputan media itu juga, PMSP menyatakan pihaknya mendesak Muhyiddin supaya menjawab dakwaan pembabitan hubungan perniagaan pembinaan rumah dengan pemilik akhbar The Edge, Datuk Tong Kooi Ong.

Desakan terhadap Muhyiddin itu dipercayai susulan kritikan terbukanya terhadap Datuk Seri Najib Tun Razak dan 1MDB ketika merasmikan Mesyuarat Agung UMNO Bahagian Cheras pada Ahad.

IMG-20150727-WA0004
1BestariNet, projek seluruh negara yang diterajui oleh Kementerian Pendidikan Malaysia dan YTL yang mana setiap ibu bapa, pelajar dan guru dibekalkan dengan kata laluan (ID) yang memberikan mereka akses kepada pelbagai alatan yang dapat menjadikan proses pembelajaran menjadi lebih menarik dan menyeronokkan.SUMBER

Sumber: http://btmmari.blogspot.com/2015/07/pmsp-akan-buat-laporan-sprm-terhadap.html.
#

Tiada ulasan: