Ahad, 30 Ogos 2015

5829. Dr Mahathir berkata:"Kalau kerajaan tidak peduli undang-undang, (kita) kenalah menggunakan demonstrasi sebagai pilihan terakhir."

#

Anda Pasti Terpegun Melihat Keindahan Kampung Tanpa jalan Raya Ini

Nas Rul pada dairishare - Seminit yang lalu
Bagi siapa yang ingin melihat dan merasai kehidupan yang sederhana, mungkin bandar kecil Giethoorn di Belanda boleh menjadi salah satu tempat yang boleh dikunjungi. Bandar kecil Giethoorn tidak mempunyai jalan raya, hampir seluruh bandar di kelilingi oleh terusan-terusan kecil yang indah. Penduduk di bandar kecil ini biasa menggunakan perahu kecil sebagai cara pengangkutan atau berjalan melalui jambatan. Bagi para pelancong yang melawat tempat ini, kereta atau bas harus diletakkan di luar bandar Giethroon. Terletak di wilayah Overijssel, bandar Giethroon mempunyai terusan sepanjan... lagi »

LANGSUNG: Dr Mahathir lawat perhimpunan Bersih 4 sekali lagi

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - 27 minit yang lalu
Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad melambai kepada orang ramai ketika melawat perhimpunan Bersih 4 di Pasar Seni, Kuala Lumpur, jam 4.30 petang tadi. – Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari, 30 Ogos, 2015. Tun Dr Mahathir Mohamad yang membuat persinggahan mengejut di perhimpunan Bersih 4 malam tadi, melakukan satu lagi lawatan petang ini. Bekas perdana menteri itu tiba di Pasar Seni, Kuala Lumpur kira-kira jam 4.30 petang tadi dan dikerumuni orang ramai yang ingin bersalaman serta mencium tangannya. Dr Mahathir berkata beliau tidak peduli mengenai tuntutan peng... lagi »

KALAU SUDAH BEGINI KEBENCIAN RAKYAT, APA LAGI...."UNDURLAH NAJIB".... shahbudindotcom

atsixty pada ZAKRI ALI - 31 minit yang lalu
*Walaupun perhimpunan Bersih 4 secara umumnya menuntut empat perkara asas iaitu pilihanraya bersih, kerajaan bersih, menyelamatkan ekonomi dan hak rakyat untuk membantah, tetapi rata-rata yang hadir lebih mahukan pengunduran Najib Razak sebagai Perdana Menteri.* *Melalui hari pertama perhimpunan yang menyaksikan ratusan ribu sedia turun dengan baju berwarna kuning, sejarah juga tercatit di mana rakyat sedia berhimpun selama dua haru satu malam semata-mata untuk meluahkan perasaan mereka.* *Sudah tentu kesediaan rakyat berkorban meninggalkan tempat tidur yang selama di rumah masi...lagi »

Bersih 4.0- Skandal terbaru Najib akan dibongkar, kata Rafizi

canang pada Cananglahnie - 35 minit yang lalu
KUALA LUMPUR - Naib Presiden PKR Rafizi Ramli berkata, beliau akan membuat pendedahan terbaharu mengenai skandal yang melibatkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak malam ini. Katanya, pendedahan itu akan dibuat di malam kemuncak Himpunan Bersih 4.0 di Pentas Dataran Merdeka malam ini. "Malam ini saya akan berucap lagi....ada pendedahan skandal baharu yang akan saya sampaikan," katanya ketika menyampaikan ceramah di Jalan Masjid Jamek hari ini. Dalam pada itu, Rafizi berkata, mesej peserta Bersih 4.0 jelas iaitu mahukan pembaharuan di dalam sistem pemerintahan. "Kit... lagi »

Mahathir Turun Sekali Lagi Sertai BERSIH Hari Ke-2

atsixty pada ZAKRI ALI - Sejam yang lalu
*5.15pm: Pasar Seni - Dalam sidang medianya, Dr Mahathir Mohamad berkata beliau turun ke Kuala Lumpur sebagai menyatakan sokongan kepada rakyat yang sedang mengadakan bantahan terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak.Ditanya sama ada beliau menyokong BERSIH, mantan perdana menteri berkata beliau menyatakan solidariti dengan orang ramai.Ditanya beliau bersetuju menggunakan demonstrasi untuk menukar kerajaan, Dr Mahathir berkata:"Kalau kerajaan tidak peduli undang-undang, (kita) kenalah menggunakan demonstrasi sebagai pilihan terakhir."Lihat apa yang terj... lagi »

BERSIH 4 cuba hijack Forum Tun M di Johor Posted: 29 Aug 2015 05:41 PM PDT Blogger Din Turtle telah mendapatkan rakaman ekslusif wawancara Tun M di Johor. Untuk makluman, Tun M TIDAK MENYOKONG BERSIH (rujuk Minit 7.0 ke atas). 1. Tadi di forum Tun M...Tun M benar benar sokong Barisan. 2. Seorang wanita dari BERSIH 4 bertanya bagaimana nak membuat Najib turun dari jawataan PM . Tun menjawab "by being a nation n not by using yr yellow t shirt". (Menjadi Bangsa Malaysia yang bermaruah bukannya dengan memakai T Shirt Kuning/Me...lagi »

edyesdotcom

Melagakan Azmin dan DAP Adalah Tafsiran Yang Salah (Kecewa fitnah AntaraPos) Posted: 30 Aug 2015 12:38 AM PDT Kenyataan Media 30 Ogos 2015 *Melagakan Azmin dan DAP Adalah Tafsiran Yang Salah (Kecewa fitnah AntaraPos)* Merujuk kepada laporan berita ( http://antarapos.com/bm/index.php?q9nan56SpKPkoObnaNGXpVvZn7WmbpVmaA==) bertarikh 28-08-2015 12:08 ditulis oleh Wan Anis Ilyani Wan Mohammad Azhar yang jelas ia merupakan satu fitnah. Dalam berita tersebut Antara Pos tersebut dengan sengaja menfitnah cheGuBard dengan mengatakan kononya cheG...
Sajak sempena merdeka negara Posted: 29 Aug 2015 08:55 PM PDT *MARI KITA RAMPAS KEMERDEKAAN ITU* Mari kita rampas kemerdekaan itu yang kosong makna dan erti buat kita berambat dekad kita dijajah dengan kuasa sebuah "kemerdekaan". Kita ertikan semula kemerdekaan ini biar menjadi milik hakiki menghilang haus sebuah kebebasan kita negarakan kemerdekaan menandakan sempadan berdaulat keramat. Mari kita rampas kemerdekaan itu yang dipesongkan tujuannya kita perangi pembelengguan ke atas penguasa setia yang dimandatkan kita tanggalkan cemati birokrasi yang... 

Ketua Polis KL puji peserta BERSIH 4

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - Sejam yang lalu
Anne Muhammad Hari ini, 5:44 pm Hari ini, 5:48 pm Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Tajuddin Md Isa memuji peserta BERSIH 4 yang disiplin dan mematuhi arahan pihak berkuasa untuk tidak masuk ke Dataran Merdeka termasuk membuat sebarang kekacauan. Katanya, keadaan masih terkawal tanpa sebarang tangkapan dilakukan di Kuala Lumpur membabitkan peserta perhimpunan itu. "Setakat ini okay. Peserta ramai dan keadaan terkawal. Peserta BERSIH dilihat berdisiplin dan patuh pada arahan. "Tidak ada sebarang tangkapan di Kuala Lumpur," katanya ketika dihubungi Malaysiakini. Menurutnya, sehingga kin... lagi »

Kereta peserta Bersih 4 terbakar

PBO™ pada pen buruk online ™ - Sejam yang lalu
Sebuah kereta jenis Kia Forte milik seorang peserta himpunan Bersih 4 terbakar, awal pagi tadi. Pemiliknya, Kelvin Thong berkata, hasil siasatan forensik polis mengesahkan, keretanya telah dibakar dan beliau percaya ia akibat perbuatan khianat. “Saya dimaklumkan polis forensik, siasatan awal mendapati kereta saya dibakar. “Dibakar oleh individu atau pihak yang tidak pasti sama ada mempunyai

NAMPAKNYA RAYUAN SHAHIDAN KASSIM AGAR MAHATHIR JANGAN HADIR LAGI DI HIMPUNAN BERSIH 4 TIDAK DIPEDULIKAN.

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - Sejam yang lalu
*Nampak gayanya rayuan Shahidan Kassim agar Tun Mahathir jangan lagi turun ke Himpunan Bersih 4 sedikit pun tidak diambil peduli dan pusing oleh Mahathir.Petang tadi dengan diytemani isterinya Tun Hasmah Ali dan bekas Menteri Datuk Zaid Ibrahim, Tun Mahathir sekali lagi dengan menaiki LRT telah turun ke Pasar Seni untuk memberikan sokongan moral kepada para peserta Bersih 4.Gelagat Mahathir ini bolehlah diibaratkan berpatah arang dan berkorat rotan dengan UMNO/BN .. cara mau cabar agar Najib Razak ambil tindakan keatas dirinya ... semacam mencuit kesabaran Na... lagi »

TERIMA KASIH ABANG POLIS - Ketua Polis KL Puji Perserta BERSIH

atsixty pada ZAKRI ALI - Sejam yang lalu
*5.15pm: Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Tajuddin Md Isa memuji peserta BERSIH 4 yang disiplin dan patuh pada arahan pihak berkuasa untuk tidak masuk ketempat larangan serta membuat sebarang kekacauan.Katanya, keadaan masih terkawal tanpa sebarang tangkapan dilakukan di Kuala Lumpur membabitkan peserta perhimpunan itu."Setakat ini okay. Peserta ramai dan keadaan terkawal. Peserta BERSIH dilihat berdisiplin dan patuh pada arahan."Tidak ada sebarang tangkapan di Kuala Lumpur," katanya ketika dihubungi Malaysiakini.Tambahnya, sehingga kini anggota polis yang dikerah ... lagi »

Terbaik!!!! dari Uncle Soh Bersih 4.0

canang pada Cananglahnie - 2 jam yang lalu
Terbaik!!!! dari Uncle Soh Bersih 4.0 Posted by Cananglahnie Original on 30hb Ogos 2015

Mengapa Menangis ?

Mohd Khalil pada USTAZ MOHD KHALIL (Kadi Kluang), Blog Peribadi Saya - 3 jam yang lalu
"Mengapa Semua Menangis Padahal Aku Selalu Tersenyum Usap Airmata Mu Aku Tak Ingin, Ada Kesedihan....." "Tuhan, Terserah Pada Mu Aku ikut Mahu Mu Tuhan Ku Catat Semua Ceritaku Dalam Harian Ku"

TAKUT KEHILANGANMU - DENIS CHAIRIS

MILx HASHIM pada #JMBELOG.blogspot.com - 3 jam yang lalu
akan ku jaga kisah cinta kita jangan pernah ada hati yang terluka sungguh ku takut jika engkau jauh karena aku takut kau berpaling dariku ku takut sungguh takut, takut kehilanganmu jangan pernah kau pergi, pergi meninggalkanku ku takut sungguh takut, takut kehilanganmu jangan pernah kau hilang, hilang dari cintaku jangan ada dusta di antara kita karena ku tak sanggup hidup tanpa cintamu ku takut sungguh takut, takut kehilanganmu jangan pernah kau pergi, pergi meninggalkanku ku takut sungguh takut, takut kehilanganmu jangan pernah kau hilang, hilang dari cintaku sampai rambutku memuti... lagi »


#

Tiada ulasan: