Isnin, 31 Ogos 2015

5847. Malaysia Independence Day 2015.

#

Bismillahirrohmanirrohim.

malaysia-independence-day-2015-5106782590468096-hp


MP Umno perlu berani buat undi tidak percaya - Mahathir

atsixty pada ZAKRI ALI - 16 minit yang lalu
*KUALA LUMPUR - Semua ahli Parlimen Umno perlu berani membuat undi tidak percaya kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak jika mahu dipilih lagi dalam PRU akan datang.Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, pemimpin Umno perlu berani bertindak jika mereka sayangkan parti."Kita nak singkir Najib sahaja, BN kekal, tetapi beliau tidak akan letak jawatan. Jika undi tak percaya mahu berjaya, MP Umno yang setia kepada parti perlu sokong undi tidak percaya."Lepas itu kerajaan Najib akan jatuh. Kerajaan selepas itu perlu BN kerana BN ada majoriti," k... lagi »

BERSIH 4: Apa sebenarnya berlaku semalam

PBO™ pada pen buruk online ™ - 27 minit yang lalu
1.05 -  Jalan Raja – Penyelaras pasukan perubatan BERSIH Tan Gengta memberitahu Malaysiakini tiada kes melibatkan keganasan. Katanya, pasukan itu terlibat dalam 48 kes bermula 9 pagi Sabtu sehingga 12.30 tengah malam tadi. Menurut Tan, sebanyak 15 kes sejak jam 5 pagi Ahad tetapi kebanyakannnya kes kecil.  Selain 13 kes keracunan makanan, terdapat 13 lagi kes yang menyaksikan pesakit dihantar

PM: Demo tak matang, minda cetek - Shakira Buang

atsixty pada ZAKRI ALI - 34 minit yang lalu
*Sejak semalam, beribu-ribu penunjuk perasaan berdemonstrasi di ibu negara untuk mendesak perdana menteri meletakkan jawatan ekoran kontroversi 1MDB serta sejumlah RM2.6 bilion derma yang dimasukkan ke dalam akaun peribadi beliau.* *Datuk Seri Najib Razak bagaimanapun berkata meskipun pihak polis telah mengisytiharkan acara itu menyalahi undang-undang, dan ia tidak dibenarkan tetapi mereka tetap meneruskan.* *Malah, Najib turut peserta himpunan BERSIH 4 sebagai “tidak matang” dan “berminda cetek” sekali gus memberi amaran kepada sesiapa sahaja yang menjadi dalang serta pengkhiana... lagi »

Bersih 4: 27 laporan diterima, lima kertas siasatan dibuka

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - 46 minit yang lalu
*Polis menambah bilangan anggotanya berdekatan Dataran Merdeka, sejak jam 11 malam tadi.* - Foto TRP/ Noraizura Ahmad KUALA LUMPUR, 31 Ogos: Polis menerima 27 laporan mengenai perhimpunan Bersih 4 sehingga jam 10.45 malam tadi dan telah membuka lima kertas siasatan. Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Tajudin Md Isa berkata, 14 daripada laporan itu dibuat kelmarin, selebihnya dibuat semalam. Beliau berkata, seorang lelaki berusia 21 tahun ditahan di Dataran Merdeka, pada Ahad, kerana berkelakuan lucah dan gagal menunjukkan kad pengenalan. Sejurus sebelum tengah malam, bilangan peserta... lagi »

VIDEO ..... PENGERUSI BERSIH 4 MARIA CHIN ABDULLAH DITAHAN POLIS?????

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - 59 minit yang lalu
*Penganjur Bersih 4.0, Maria Chin Adullah ditahan pihak polis selepas lebih 34 jam berhimpun di Dataran Merdeka sebentar tadi.Menurut maklumat Maria Chin ditahan pada pukul 12.40 pagi tadi dan dibawa ke balai polis untuk siasatan.Salah seorang pegawai polis yang bertugas ketika ditemui enggan memberikan sebarang penjelasan berhububg tangkapan tersebut.Sementara itu salah seorang pegawai pengiring Maria memberitahu, Pengerusi Bersih itu telah dibawa ke hotel terlebih dahulu oleh sekumpulan pegawai polis untuk mengambil barangan peribadinya.Beliau kemudiannya di bawa memas... lagi »

'Tiada tempat untuk Tun Mahathir di Perhimpunan Agung UMNO'

kerengga pada KERENGGA - Sejam yang lalu
KUALA LUMPUR: Kehadiran Tun Dr Mahathir Mohamad ke Perhimpunan Agung UMNO pada hujung tahun ini hanya akan mengundang persepsi negatif di kalangan ahli parti.Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Tajuddin Abdul Rahman berkata adalah lebih baik jika mantan perdana menteri itu tidak dijemput ke perhimpunan itu selepas hadir ke perhimpunan Bersih 4 di ibu negara pada Sabtu. "Elok beliau tidak perlu

#

Tiada ulasan: