Google+ Badge

Selasa, 1 September 2015

5852. PM Malaysia masih punya daya pemikat.

#
Bismillahirrohmanirrohim.

PM Malaysia masih bijak untuk terus memikat rakyat Malaysia. Itu kelebihan seorang PM yang berkuasa dalam menentukan penurunan harga petrol dan desel. Itu hak jawatannya. Dengan cara ini PM sedikit sebanyak berjaya meningkatkan sokongan khalayak kepada kepimpinannya, walau pun pelbagai usaha untuk menurunkannya dari jawatan tersebut.

Wassalamu.


Harga petrol, diesel turun mulai tengah malam ini

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - 21 minit yang lalu
Harga petrol RON95, RON97 dan diesel masing-masing turun 10 sen serta 15 sen, mulai tengah malam ini. KUALA LUMPUR, 31 Ogos: Harga petrol dan diesel masing-masing turun 10 sen dan 15 sen seliter, mulai tengah malam ini. Harga jualan runcit bagi petrol RON95 turun 10 sen kepada RM1.95 seliter, berbanding RM2.05 pada Ogos. Menurut Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, harga bagi RON97 pula berkurangan daripada RM2.45 kepada RM2.35, mulai jam 12 tengah malam ini. Harga bagi diesel juga mengalami penurunan sebanyak 15 sen, daripada RM1.95 pada bulan ini, k... lagi »
Walaupun Aku Tak Sokong UMNO, Aku Akui Ucapan Muhyiddin Ini Jauh Lebih Baik Dari Ucapan Najib.. Posted: 30 Aug 2015 09:00 PM PDT Walaupun ucapannya tidak berapi-api macam ucapan Najib, dan walaupun aku tak sokong UMNO tapi bagi aku ucapan Muhyiddin ini jauh lebih baik dari ucapan Najib yang tah apa-apa tu.. Muhyiddin menyelitkan hadis Rasululullah SAW yang bermaksud: "Setiap daripada kamu adalah pemimpin dan setiap pemimpin bertanggungjawab ke atas orang yang dipimpinnya" Najib pulak menyelitkan perumpamaan pahlawan Bugis mabuk... 
NAJIB ! NAJIB !! NAJIB !!! Posted: 30 Aug 2015 09:45 PM PDT [image: Mohd Shafruddin's photo.] [image: Mohd Shafruddin's photo.] Dr Mahathir says, "I'm here not because I support Bersih but because I support the people. We are not here because we hate Umno or BN. We just don't want a prime minister like him (Najib Razak). No Arab would give that amount of money to anyone. It doesn't make sense. "He (Najib Razak) has dismantled the institutions of government by dismantling the task force (on 1MDB), sacking the AG and thr...

Bersih 4: Utusan tabur fitnah perkauman

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 37 minit yang lalu
[image: utusan photo] Dosa kewartawanan Utusan Malaysia yang paling besar ialah menyebarkan dakyah perkauman dan kebencian secara manipulasi fakta, iaitu kebenaran dicampuradukkan dengan pembohongan, dan disampaikan sebagai berita kepada orang Melayu. Untuk perhimpunan aman Bersih 4, sebagai pesta demokrasi terbesar di negara ini, Utusan memilih untuk menghasut rakyat, khususnya orang Melayu, untuk membenci rakan sewarganegara mereka, iaitu kaum Cina. [image: solat3]Hari ini, Mingguan Malaysia sebagai edisi hujung minggu Utusan, telah menjerit dengan tajuk besar “DAP KUASAI BERSIH 4.... lagi »

(Bersih 4) Hishamuddin Rais: Warga Malaysia, Hari Ini Anda Membuat Sejarah

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 37 minit yang lalu

Kita benar-benar merdeka apabila Malaysia bebas daripada fitnah, rasuah, salahguna kuasa dan kemiskinan

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 37 minit yang lalu
oleh Oleh Lim Guan Eng [image: pix lge] Merdeka membolehkan rakyat Malaysia dibebaskan daripada penjajah British dan semangat Merdeka hanya boleh terus hidup sekiranya kita berani berjuang untuk membebaskan Malaysia daripada gejala fitnah, rasuah dan kemiskinan. Sudah 58 tahun Malaysia menikmati Kemerdekaan, tetapi rakyat masih dibelenggu oleh taktik kotor penjajah “pecah dan perintah” beralaskan fitnah yang menjejaskan perpaduan rakyat. Pada masa yang sama, amalan rasuah ini menyebabkan Malaysia berdepan dengan krisis politik dan ekonomi sehingga GST dan penurunan nilai matawang ri... lagi »

Bersih 4: Pesta demokrasi tersebar di Malaysia dalam suasana aman

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 37 minit yang lalu
[image: bersih2] Lebih 100,00 rakyat Malaysia pelbagai kaum menyertai perhimpunan aman Bersih 4 di tengah-tengah ibu kota tanpa sebarang insiden yang tidak diingini. Dengan kerjasama pihak polis menjaga keamanan tanpa sebarang provokasi, perhimpunan itu yang bermula pada jam 2 petang – walaupun rakyat tiba seawal 8 pagi – berakhir untuk hari pertama dengan tenang, aman dan damai tengah malam tadi. Ribuan yang meneruskan perhimpunan sehingga tengah malam tadi telah bermalam secara terbuka di kaki lima, di tepi jalan, di merata-rata tempat setelah penat seharian meraikan pesta demokra... lagi »

Mat Sabu dan penyokong tubuh "Parti Amanah Negara" ganti PAS dalam Pakatan 2.0

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 37 minit yang lalu
KUALA LUMPUR: Gerakan Harapan Baru (GHB) hari ini mengumumkan penubuhan Parti Amanah Negara (Amanah) yang akan berganding dengan DAP dan PKR untuk menubuhkan Pakatan Rakyat 2.0 bagi menghadapi pilihanraya umum ke 14. Pengerusi GHB, Mohamad Sabu berkata, Amanah kini berdaftar sebagai Parti Pekerja namun pihaknya akan mengemukakan beberapa pindaan perlembagaan dan penukaran nama parti kepada Pendaftar Pertubuhan untuk bergerak sebagai sebuah parti Islam. "Memahami akan kesukaran untuk mendapatkan kelulusan sebuah parti baharu melalui pengalaman di negara ini, maka GHB dalam masa yang ... lagi »

12 wakil rakyat keluar PAS sertai parti Amanah

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 37 minit yang lalu
KUALA LUMPUR: Keahlian tujuh Ahli Parlimen dan lima Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) PAS tergugur secara automatik selepas mereka secara rasmi diisytiharkan sebagai pimpinan Parti Amanah Negara, parti baru yang ditubuhkan oleh Gerakan Harapan Baru (GHB). "Bila sertai parti baru, mengikut perlembagaan (PAS), secara automatik beliau akan terkeluar dari parti asal," demikian menurut Pengerusi GHB, Mohamad Sabu. Kesemua dua belas wakil rakyat berkenaan adalah Datuk Dr Mujahid Yusof (Parlimen Parit Buntar), Dr Siti Mariah Mahmud ( Parlimen Kota Raja), Dr Hatta Ramli (Parlimen Kuala Krai... lagi »

Harapan Baru Mat Sabu - Parti Amanah Negara(PAN)...

ali allah ditta pada tumpang sekole...? - 58 minit yang lalu
[image: ghbpcmatsabu-L] *Barisan kepimpinan Parti Amanah Negara.* *Harapan Baru kini parti politik... ‎* *Pengerusi Harapan Baru (HB), Mohamad Sabu hari ini mengumumkan Parti Amanah Negara (Amanah) digunakan sebagai nama rasmi wadah politik HB. Bekas timbalan presiden Pas yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu berkata, HB telah mengambil alih dan akan menjenamakan semula sebuah parti politik sedia ada iaitu Parti Pekerja-pekerja Malaysia sebagai Amanah, dan butirannya akan diserah kepada Pendaftar Pertubuhan (RoS) secepat mungkin bagi mendapatkan kelulusan... lagi »

‘Budaya benci BN, Umno terlalu tebal’ - Zahid

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
[image: TRP310815-13] *Ahmad Zahid berkata, hakikatnya adalah BN dan Umno masih gagal menawan Selangor, kerana sokongan daripada pengundi Cina dan India merosot. * *SERI KEMBANGAN, 31 Ogos:* Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menegaskan, Umno dan Barisan Nasional (BN) perlu menjaga kerohanian pengundi, untuk meraih sokongan rakyat di Selangor, kerana mereka tidak akan bersyukur, sekalipun diberikan wang atau kehendak mereka dipenuhi. “Kita perlu mengawal emosi pengundi dan kepuasan mereka, bukan dengan cara menabur wang ringgit atau berikan apa sahaja yang mere... lagi »

Siapa sebenarnya yang membawa risiko besar kepada negara?... Bukankah Najib sendiri?

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
Rali Bersih 4 tamat tengah malam tadi dan peserta rali beransur-ansur berundur setelah melaungkan perkataan keramat 'merdeka' tepat 12 tengah malam tadi. Ada yang menafsirkan sejumlah empat ratus ribu telah menyertai rali tersebut tetapi saya lebih cenderung untuk menganggarkan seramai 350,000 sahaja. Jumlah itu sudah cukup meyakinkan kita yang kehendak ramai untuk Najib berhenti dan bersara begitu jelas dan susah hendak dinafikan. Apa pun yang dikatakan oleh pihak yang memerintah, Bersih 4 telah berjaya mengumpulkan begitu ramai penyokong yang datang dari jauh dan dekat, pendeknya ... lagi »

Kekal peduli rakyat, Pakatan bakal tawan Persekutuan

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
[image: IMG_7375]SHAH ALAM, 31 OGOS: Pentadbiran peduli rakyat yang diamalkan Pakatan Rakyat (Pakatan) Selangor akan terus mendapat mandat jika dasar yang diterapkan itu terus dikekalkan. Bekas Ketua Pengarang Utusan Melayu, Said Zahari, berkata, Pakatan juga mampu menerajui pentadbiran persekutuan jika kekal membawa aspirasi rakyat dan mengukuhkan hubungan antara parti di dalam konsesus itu. Said yang mengetuai Mogok Utusan pada 1961 yakin keadaan politik semasa memungkinkan Pakatan menyaingi kerajaan sedia ada dengan memperkemaskan gabungan antara mereka. “Saya percaya jika kerajaan... lagi »

GHB belum muktamad nama parti poitik

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
Buat sementara ia menggunakan nama Parti Pekerja Malaysia sebelum ia ditukar kepada Parti Amanah Negara, 16 September depan. [image: harapan_mat-sabu_600] KUALA LUMPUR: Gerakan Harapan Baru (GHB) memutuskan menubuhkan Parti Pekerja Malaysia selepas cadangan untuk menggunakan nama Parti Prograsif Islam tidak mendapat kelulusan Pendaftar Pertubuhan (RoS). Bagaimanapun ia hanya sementara sebelum ia ditukar kepada ‘Parti Amanah Negara’ yang akan dilancar 16 September ini. “Pelancaran parti ini akan dibuat pada tanggal keramat 16 September ini,” katanya pada sidang media pada Isnin. Katanya... lagi »

Harga minyak turun esok

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
Harga petrol dan diesel dijangka akan turun masing-masing 10 sen dan 15 sen per liter pada September, lapor Star Online. Dalam satu laporan, akhbar itu berkata Presiden Persatuan Pengusaha Stesen Minyak Petron Malaysia Datuk Alang Zari Ishak berkata harga bagi kedua-dua RON95 dan RON97 ditetapkan pada RM1.95 dan RM2.35 per liter, turun 10 sen daripada harganya pada Ogos. Laporan itu berkata harga diesel ialah RM1.80 per liter, turun 15 sen daripada RM1.95 bulan sebelumnya. “Maklumat yang kita terima ialah harganya akan turun,” katanya dipetik sebagai berkata dalam laporan berkenaan.

BILA MULUT 'SE EKOR BANGSAT' BERSUARA...

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
*Masihkah Anda Ingat... Terdahulu Najib tak putus2 menuduh DS Anwar Ibrahim ejen Yahudi, ejen Arab Saudi & pelbagai lagi ejen kerana terima dana dari luar negara utk membiayai pada pilihanraya.. TERBUKTI SEKARANG SIAPA SEBENARNYA TERIMA DANA RATUSAN JUTA DOLAR DARI LUAR NEGARA !!!! Siapa Pembelot Bangsa dan Pengkhianat Negara Yang Sebenarnya..??? Satu persatu Allah bukakan kebobrokan & penipuan UMNO !!!*

Sehati Sejiwa Pertahankan Malaysia

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
*A Kadir Jasin* *MASIH* teringat hari itu Lima puluh lapan tahun lalu Aku dan rakan-rakanku Berdiri terpacak terpaku Di padang kawat sekolah Melayu Di pedalaman jauh di hulu. Kami tidak tahu apa-apa Sekadar dimaklumkan ini hari merdeka Bebas daripada belenggu penjajahan Bukan lagi bangsa suruhan. Merdeka! Merdeka! Merdeka! Kini negaraku sudah dewasa Dan aku pun sudah lanjut usia Sudah kurasa suka dan duka Jatuh dan bangun sebuah bangsa. Kepada Ilahi aku bersyukur Negara kini lebih makmur. Kulihat ke dalam mata anak-anakku Ke dalam mata cucu-cucuku Ke dalam mata anak-anak muda Pemu... lagi »

Jangan labelkan Bersih 4.0 perhimpunan perkauman - Presiden MCA

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

(Bersih 4) Lim Kit Siang: Selepas Najib Berundur, Kita Tak Mahu "Najib" Yang Kedua

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

Senarai pemimpin dan jawatan Parti Amanah

kerengga pada KERENGGA - 2 jam yang lalu
KUALA LUMPUR: Keahlian tujuh Ahli Parlimen dan lima Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) PAS tergugur secara automatik selepas mereka secara rasmi diisytiharkan sebagai pimpinan Parti Amanah Negara, parti baru yang ditubuhkan oleh Gerakan Harapan Baru (GHB). "Bila sertai parti baru, mengikut perlembagaan (PAS), secara automatik beliau akan terkeluar dari parti asal," demikian menurut Pengerusi

Nama Iblis di Langit Kedua Adalah Zahid... Bukannya Najib

noreply@blogger.com (Isa) pada IkutSukaAku - Isa - 2 jam yang lalu
Malaikat Jibril dan Mikail Menangis Ketika Allah Melaknat Iblis #Mudah-mudahan ada MANFAAT# *Bismillaahirrahmaanirrahiim. . .* *(Semoga hidayah Allah bersama kita, sehingga kita selamat dari musuh yang nyata iaitu Iblis)* Dalam sebuah kitab karangan Imam al-Ghazali menyebutkan bahwa iblis itu sesungguhnya namanya disebut sebagai Al-Abid (ahli ibadah) pada langit yang pertama, pada langit yang *keduanya disebut Az-Zahid*. Pada langit ketiga, namanya disebut Al-Arif. Pada langit keempat namanya adalah Al-Wali. Pada langit kelima, namanya disebut At-Taqi. Pada langit keenam namanya dis... lagi »

Senarai penuh penjawat jawatan kepimpinan Parti Amanah Negara

TheSniper pada The Sniper - 3 jam yang lalu
MEREKA YANG MEMEGANG JAWATAN DALAM PARTI AMANAH NEGARA GUGUR KEAHLIAN PAS SECARA AUTOMATIK Dengan pengumuman ini, keahlian parti lama bagi mereka yang terlibat memegang jawatan di atas, gugur secara automatik. Pengumuman parti baru, Parti Amanah Negara telah disempurnakan oleh Hj Mohammad Sabu ptg tadi, 31 Ogos 2015 di Vistana Hotel. 1. Mengambil alih Parti Pekerja Malaysia setelah permohonan Parti Progresif Islam ditolak. 2. Nama parti dikekalkan sehinggalah ROS meluluskan nama baru yang dicadangkan iaitu Parti Amanah Negara (AMANAH). 3. Parti AMANAH akan meletakkan Islam seb... lagi »

Jom Lihat Barangan Ciptaan Banduan Yang Pernah Di Rampas

Nas Rul pada dairishare - 4 jam yang lalu
Prisoners in prison showing to be creative with creating complicated items have included the danger of weapons to fight each other.

ANDA MAHU 'pahlawan bugis' jd PM selama 22 tahun !!!...

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
*"Banyak AGENDA saya yang belum selesai..." - * *Najib, 4 Jun 2015 Malaysia kepunyaan rakyat... Bukannya dimiliki penyamun & penyangak terima derma..*

SATU DUNIA TAHU..!!

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
*Malaysia Semakin Glamour di bawah pemerintahan Najib.. Kali ini dari 2 keratan akhbar UAE, Gulf News & Gulf Today harini.. Bravo Najib.. kipidap*

Merdeka kah aku?

MILx HASHIM pada #JMBELOG.blogspot.com - 4 jam yang lalu
Merdeka kah aku? Andainya saat ini masjid surau, masih asing bagi ku; Merdeka kah aku? Andainya ketika solat, hati ku bagaikan lenggok lalang tatkala angin menderu; Merdeka kah aku? Andainya yg wajib bukan pada waktu, yg sunat kadang2 pun belum tentu; Merdeka kah aku? Andainya gadjet ku sentiasa dalam genggaman, manakala al-quran sekadar hiasan; Merdeka kah aku? Andainya dipersimpangan, redha dan penghargaan manusia diaulakan; Merdeka kah aku? Andainya tiada rasa ihsan, bila saudara seagama dipengapakan; Merdeka kah aku? Andainya hati ku tidak merasakan apa2, disaat aku melihat dosa dan... lagi »

APA SELEPAS BERSIH 4.0?

MOHAMED NASSER MOHAMED pada kaki sakat - 4 jam yang lalu
Himpunan Bersih versi ke-4 telah berakhir sudah tepat jam 11.59 malam tadi menjelang ambang kemerdekaan. Himpunan yang mencatat sejarah bukan sahaja daripada segi kehadiran, ia juga mencipta rekod baharu dengan himpunan selama 34 jam sejak jam 2 petang hari Sabtu lalu. Walaupun kepimpinan khususnya daripada UMNO yang memperlekeh himpunan pada kali ini, namun semua yang terlibat tahu apa sebenarnya agenda utama himpunan pada kali ini. Himpunan Bersih pada kali ini juga menyaksikan pelbagai tindakan dan ungkapan yang agak dangkal daripada para pemimpinnya. Timbalan Perdana Menter... lagi »

Jangan labelkan Bersih 4 perhimpunan perkauman - Liow

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
[image: Jangan labelkan Bersih 4 perhimpunan perkauman - Liow] *PUTRAJAYA*: Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai menempelak sesetengah pihak yang mengaitkan perhimpunan Bersih 4 sebagai sebuah perhimpunan perkauman. Malah, beliau menyifatkan tidak perlu untuk melabelkan kaum Cina sebagai peserta yang mendominasi perhimpunan selama 34 jam itu. "Saya ingin nyatakan di sini, tidak ada kena mengena dengan kaum. "Saya tidak mahu sesetengah pihak melabelkan ia perhimpunan kaum. Ini tidak baik untuk negara kita," katanya selepas pelancaran Kembara Kasih Merdeka 2015 di Putrajaya, hari ... lagi »

Parti Amanah Negara jadi wadah politik GHB

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
[image: Parti Amanah Negara jadi wadah politik GHB]*KUALA LUMPUR*: Pengerusi Gerakan Harapan Baru (GHB), Mohamad Sabu hari ini mengumumkan Parti Amanah Negara (Amanah) sebagai wadah politiknya secara rasmi. Mohamad memaklumkan, GHB mengambil alih dan menjenamakan semula Parti Pekerja -Pekerja Malaysia selepas permohonan untuk meletakkan nama Parti Progresif Islam (PPI) ditolak Kementerian Dalam Negeri. "Melalui proses perundangan, kami Gerakan Harapan Baru telah pun memohon pendaftaran sebuah Parti Islam baharu bernama Parti Progresif Islam (PPI) selari dengan hak yang diperuntukan... lagi »

Malaysia PM Najib refuses to resign after mass protests

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu

Bersih 4: Kehadiran Dr Mahathir seolah-olah bersekongkol dengan pembangkang - Salleh

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
[image: Bersih 4: Kehadiran Dr Mahathir seolah-olah bersekongkol dengan pembangkang - Salleh] *KUALA LUMPUR*: Kehadiran bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pada perhimpunan haram Bersih 4 Sabtu lepas seolah-olah menunjukkan beliau bersekongkol dengan parti pembangkang yang ingin menjatuhkan pemimpin negara, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak. Beliau berkata tindakan Dr Mahathir juga menunjukkan beliau bersama-sama menyokong demonstrasi dan perhimpunan haram itu, meskipun tidak mengakuinya. "Saya tidak nampak apa asasnya beliau berkata... lagi »

Tindakan ke atas peserta Bersih 4 luar negara oleh kerajaan Umno@Bn tak masuk akal

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
oleh Robin Stanley Augustin Beratus-ratus ribu peserta perhimpunan Bersih 4 di Kuala Lumpur, Kota Kinabalu dan Kuching berbuat demikian secara aman dan tidak menghadapi masalah dengan pihak berkuasa. Mereka akan meneruskan kehidupan mereka, dengan kenangan semasa perhimpunan ini, mengetahui yang mereka telah melaksanakan hak-hak dan menyuarakan pendapat mereka. Walau bagaimanapun perkara yang sama tidak boleh dikatakan bagi rakyat Malaysia di luar negara yang mengambil bahagian dalam perhimpunan-perhimpunan Bersih 4 di seluruh dunia, termasuk di bandar-bandar seperti London, New Yor... lagi »

Skandal 1MDB: Khairuddin minta HK siasat syarikat berkaitan Najib

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
Beliau mendakwa Najib menjadi 'signatory' terhadap empat buah syarikat termasukk syarikat milik Jho Low serta keluarganya [image: Jho-Low,-najib,-Khairuddin-Abu-Hassan] PETALING JAYA: Satu laporan polis telah dibuat di ibu pejabat polis Hong Kong terhadap empat buah syarikat yang dikaitkan dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak. Dalam laporannya, Bekas Naib Ketua UMNO Bahagian Batu Kawan, Datuk Khairuddin Abu Hassan meminta pihak berkuasa wilayah itu melakukan siasatan rapi terhadap syarikat yang disenaraikannya iaitu: 1) Alliance Assets International Limited 2) Cityf... lagi »

NGO: 500,000 people at Bersih 4 in KL alone

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
Bersih 4 overnight rallies in Kuala Lumpur, Kota Kinabalu, Kuching and 70 cities worldwide a great victory for the people. [image: maria-chin,bersih] KUALA LUMPUR: The Coalition for Clean and Fair Elections (BERSIH 2.0) has hailed the overnight Bersih 4 weekend rallies, on August 29 and 30, in Kuala Lumpur, Kota Kinabalu, Kuching, and 70 cities worldwide as a great victory for the people. “It has victoriously achieved its purpose. We thank the people for making this possible.” “We estimated the turnout in Kuala Lumpur alone at 500,000 over the span of 34 hours,” said Bersih 2.0 Steeri... lagi »

Bersih has given Umno the ammo it needs

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
The upcoming Kongress Rakyat offers a better alternative for those seeking change *[image: bersih-ramai]* *By Sahabat Seperjuangan* Because the Malay crowd was not there, the ruling regime did not feel threatened and therefore accorded the gathering the velvet glove treatment. It could afford to do that because videos and photographs of screaming and shouting Chinese, the more the merrier, can only add to its arsenal to distribute in the rural and semi-urban areas to pump up the adrenalin of its supporters there. What’s more, with the insulting comments on social media directed at Ma... lagi »

BERSIH dakwa Dr M ada 'agenda peribadi'

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
Timbalan Pengerusi BERSIH, Sarajun Hoda Abdul Hasan berkata tindakan bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hadir ke perhimpunan BERSIH 4 di Dataran Merdeka pada Sabtu dan Ahad didakwa mempunyai agenda peribadi. Sarajun berkata Dr Mahathir dilihat menggunakan perhimpunan itu kerana mahu melihat Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berundur dari tampuk pemerintahan negara - seperti mesej yang dibawa oleh penganjur himpunan itu. "Ini adalah agenda Tun M, satu sebab ia mahu lihat Najib berundur dan kedua, dia mahu BN kembali berkuasa," katanya dalam sidang media di ibu negara pe... lagi »

Bersih and 1MDB: One cleans, the other cleans out M’sia

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
One is pushing for a clean government while the other is taking us on a quick route to national financial bankruptcy and disaster. *[image: 1mdb,bersih]* *By Koon Yew Yin* Two big issues gained national attention in the last few weeks. One was the Bersih rally or what can be called the “cleaning” of Malaysia organised by civil society activists. The second was the 1Malaysia Development Berhad (1MDB) scandal which can be called the cleaning out of Malaysia organised by Putrajaya. The first one cost taxpayers – or rather donors – several millions of ringgit. Although the full accounts ar... lagi »

'Baju merah' di Dataran adalah Umno

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
Sekumpulan pemuda yang memakai baju T merah yang muncul hampir tengah malam tadi di Dataran Merdeka adalah Pemuda Umno Wilayah Persekutuan, kata ketuanya Mohd Razlan Rafii. Dalam satu kenyataan di *Facebook*nya, Mohd Razlan berkata kumpulan itu tidak ada kena mengena dengan kumpulan baju merah yang diketuai Ketua Umno Sungai Besar Datuk Jamal Yunos. Jamal sebelum ini berikrar untuk mengadakan perhimpunan bersama 30,000 orang untuk berdepan dengan BERSIH 4 yang berlangsung hujung minggu lalu. Bagaimanapun, Jamal membatalkan hasrat mereka selepas diarah oleh pihak polis. Mohd Razlan be... lagi »

Bersih 4: Police told to investigate cases seriously

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu

'Gerakan Harapan Baru' kini bergelar 'Parti Pekerja'

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu

Mat Sabu expects exodus from PAS

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu

"Tidak kira bangsa, orang jahat kita semua kena lawan.." - Rafizi

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu

Orang asli juga mahu kerajaan Bersih dan tidak mahu dianak-tirikan

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu

Gambar Ustaz Azhar Idrus Yang Menyertai Bersih 4

kerengga pada KERENGGA - 4 jam yang lalu

Bantahan Bersih 4.0 kerja bodoh-anak Zahid Hamidi

canang pada Cananglahnie - 4 jam yang lalu
[image: Nurulhidayah-Ahmad-Zahid_cmmt_600_1] Dalam status yang dimuat naik di Facebooknya, Nurulhidayah Ahmad Zahid turut menggunakan bahasa kasar untuk meluahkan pandangannya PETALING JAYA: Anak perempuan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menyifatkan peserta yang menyertai demonstrasi Bersih 4.0 sebagai kerja bodoh. Bukan setakat itu, dalam status yang dimuat naik di Facebooknya, Nurulhidayah Ahmad Zahid turut menggunakan bahasa kasar untuk meluahkan pandangannya. “Nak sangat pertahankan NEGARA konon? Pergi masuk Askar la. Jaga sempadan. Pegi Ops Pasir.. se... lagi »

Bersih 4: Chicago joins the rally

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu

Bersih 4: It is all about people’s power

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu

BILA "SE EKOR BANGSAT" MENGHINA BANGSA MALAYSIA

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu

Pemungut Hutang Di Tembak mati oleh Penjenayah

Abu Luqman pada Media Orang Kampung - 5 jam yang lalu
Maut di tembak ketika menunggang motosikal GEORGETOWN- Seorang lelaki berusia 31 tahun maut apabila ditembak penjenayah di Jalan Sultan Azlan Shah, di sini pagi tadi. Ketua Jabatan Jenayah Pulau Pinang, Datuk Zakaria Ahmad berkata, mangsa yang ditembak di beberapa bahagian badannya maut ditempat kejadian. "Mangsa yang menunggang motosikal berseorangan dari arah Jelutong ke Gelugor

Baiah wakil rakyat PAS tidak sah lepas Pakatan terkubur - Ahmad Awang

kerengga pada KERENGGA - 5 jam yang lalu
Baiah yang dilafazkan wakil rakyat PAS ketika pilihan raya umum lalu terbatal apabila Pakatan Rakyat terkubur, kata Penasihat Parti Pekerja Ahmad Awang. Baiah yang pernah dilafazkan wakil rakyat PAS meninggalkan parti itu untuk menubuhkan parti baharu tidak lagi sah selepas Pakatan Rakyat (PR) secara rasminya terkubur, kata Ahmad Awang. Penasihat Parti Pekerja itu berkata wakil rakyat

BLOGGER 95 : Pesona & Mustika

MILx HASHIM pada #JMBELOG.blogspot.com - 6 jam yang lalu
[image: Pesona & Mustika]
Doa Kemerdekaan Posted: 30 Aug 2015 03:47 PM PDT Malaya ini bumi bertuah dan berdaulat. Terlalu banyak rahsia sejarah silam yang maseh belum terbongkar. Di hari kemerdekaan ini saya post doa yang pernah dibacakan oleh Syeikh Ahmad Bin Muhammad Said Linggi sempena kemerdekaan. Diharapkan semua pemimpin AMANAH dalam pentadbiran tak kira di Pusat atau di Negeri. Doa ini juga memohona negara dihindari dari bala bencana dan jugaagar Allah menunjukkan KEMURKAAN ke atas orang yang cuba menimbulkan huru hara. Untuk makluman Syeikh A... 

#

Tiada ulasan: