Google+ Badge

Rabu, 2 September 2015

5883. Kelembaistudio Saz uploaded a new video.

#

Selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke 58
Tanamkan semangat kemerdekaan dlm jiwa anda..
Ingatlah kepada pejuang2 kemerdekaan yg tlh pergi meninggalkan kita...
Tanpa mereka takkan wujud apa yg kita kecapi hari ini....
# t kasih kepada kelembai band..
Maju dan terus maju..kipidap n dont give up...
Yearghhh.... Salam Merdeka...
— feeling pumped with Puteri Anis and 38 others.
14,367 Views
Kelembaistudio Saz uploaded a new video.
#tanah tumpahnya darah ku....Malaysia dihati..........peace....
SINI sumbernya.

Mari baca apa Tan Sri Rafidah Aziz kata............

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - 18 minit yang lalu
Pemimpin berkuasa akan jadikan Malaysia negara melarat, kata Rafidah Published: 2 September 2015 6:00 PM Malaysia akan berakhir jadi negara melarat jika kerajaan masih terus enggan mendengar rintihan dan suara rakyat, kata bekas menteri Tan Sri Rafidah Aziz. – Gambar fail The Malaysian Insider, 2 September, 2015. Malaysia akan berakhir menjadi negara tanpa pentadbiran yang baik dengan rasuah berleluasa jika pihak berkuasa tidak ambil peduli isu sebenar disuarakan rakyat, kata Tan Sri Rafidah Aziz. Bekas menteri itu berkata, pihak berkuasa seolah-olah cuba memekakkan telinga terhadap... lagi »

Bekas peguam kerabat diraja Johor ditahan polis

atsixty pada ZAKRI ALI - 25 minit yang lalu
[image: Bekas peguam kerabat diraja Johor ditahan polis]*JOHOR BAHRU - Polis Johor mengesahkan penangkapan seorang bekas peguam kepada kerabat diraja Johor yang dikehendaki di Singapura, pagi tadi.* *Ketua Polis Johor, Datuk Rusli Ahmad berkata, pihaknya telah menghantar pegawai bagi membawa pulang peguam tersebut ke negeri ini yang dikaitkan dengan kes jenayah pecah amanah, tiga tahun lalu.* *Difahamkan, peguam berusia 40-an itu tiba di Singapura malam semalam dari Timur Tengah bagi menziarahi saudaranya yang dirawat di sebuah hospital di negara tersebut.-SinarHarian* *Artikel Pe...lagi »

Nizar saman fitnah PJ PAS Perak, Haji Razman RM3juta.

mantaro pada SISI BUKIT - 27 minit yang lalu
Akibat suruh Nizar masuk DAP, dia terpaksa masuk mahkamah.... Bekas Menteri Besar Perak Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin hari ini memfailkan saman fitnah berjumlah RM3juta terhadap Pesuruhjaya PAS Perak, Razman Zakaria kerana kenyataan berunsur fitnah terhadap plaintif. Writ saman dan pernyataan tuntutan melalui Tetuan Awi & Co bertarikh 14 Ogos 2015 di Mahkamah Tinggi Ipoh. Pihak defendan dikehendaki hadir ke Mahkamah Tinggi Ipoh pada 12 Oktober 2015 jam 9.00 pagi untuk pengurusan kes. Sekiranya defendan engkar hadir pada tarikh dan masa yang ditetapkan, penghakiman boleh dimas... lagi »

Siaran Langsung Ceramah Parti Amanah Negara - Sekarang Giliran Dr. Hatta

kerengga pada KERENGGA - 27 minit yang lalu
http://dpedasfm.blogspot.com/

Swiss freeze millions amid 1MDB fund probe

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 51 minit yang lalu
The OAG is already in contact with the Malaysian authorities. [image: swiss_1mdb_money_600] ZURICH: Swiss authorities said on Wednesday they had frozen funds in Swiss banks amid a probe into people linked to Malaysia’s troubled state investment fund, 1Malaysia Development Berhad (1MDB), on suspicion of corruption and money laundering. “The Office of the Attorney General of Switzerland (OAG) has frozen assets amounting to several tens of millions of US dollars on Swiss bank accounts,” an OAG spokeswoman said by email in response to an enquiry. “At this early stage of the procedure, th... lagi »

Bekas timbalan pengarah SB akhirnya terima surat tunjuk sebab

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
[image: Bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas (SB) Datuk Abdul Hamid Bador menerima surat tunjuk sebab daripada Ibu Pejabat Polis Bukit Aman yang meminta beliau untuk memberikan penjelasan bertulis tentang mengapa beliau melanggar tata etika sebagai anggota polis. Beliau mempunyai 2 minggu untuk memberikan penjelasan. – Gambar fail The Malaysian Insider, 2 September, 2015.] Bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas (SB) Datuk Abdul Hamid Bador menerima surat tunjuk sebab daripada Ibu Pejabat Polis Bukit Aman yang meminta beliau untuk memberikan penjelasan bertulis tentang mengapa beliau... lagi »

Akibat suruh Nizar masuk DAP, dia terpaksa masuk mahkamah....

Alhusseyn Alhusseyn pada HARAPAN DAN IMPIAN BARU - Sejam yang lalu
Bekas Menteri Besar Perak Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin hari ini memfailkan saman fitnah berjumlah RM3juta terhadap Pesuruhjaya PAS Perak, Razman Zakaria kerana kenyataan berunsur fitnah terhadap plaintif. Writ saman dan pernyataan tuntutan melalui Tetuan Awi & Co bertarikh 14 Ogos 2015 di Mahkamah Tinggi Ipoh. Pihak defendan dikehendaki hadir ke Mahkamah Tinggi Ipoh pada 12 Oktober 2015 jam 9.00 pagi untuk pengurusan kes. Sekiranya defendan engkar hadir pada tarikh dan masa yang ditetapkan, penghakiman boleh dimasukan terhadap defendan. Kenyataan berunsur fitnah terse... lagi »

Dr Mahathir berani kerana Anwar di penjara

atsixty pada ZAKRI ALI - Sejam yang lalu
*Meskipun kehadiran Tun Dr Mahathir Mohamad ke perhimpunan Bersih 4 hujung minggu lalu bersama isterinya Tun Siti Hasmah Mohd Ali dialu-alukan Datuk Seri Anwar Ibrahim, namun ramai melihat keberanian Dr Mahathir hanya apabila Anwar di penjara.* *Sebelum ini beliau juga berani menziarahi allahyarham Pak Brahim, ayahanda Anwar di kediamannya ketika Anwar masih belum sampai untuk menziarahi ayahnya.* *Dr Mahathir yang satu ketika dulu turut mengundang kemarahan rakyat atas tindakannya menyingkirkan Anwar sebagai timbalannya dengan tuduhan liwat, hari ini dilihat bijak menggunakan pe... lagi »

Nak Cemburu Apa Dengan......

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
*Kejayaan BN menjahanamkan ekonomi negara, mengamalkan budaya rasuah, menswastakan segala aset negara, menjadikan hutang negara lebih 700 bilion ringgit, dan banyak lagi malang2 berlaku merupakan kejayaan yang.. ...DICEMBURUI rakyat terutama pembangkang...*

Detik akhir Najib semakin pasti, kata akhbar Indonesia

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
*Akhbar harian berpengaruh Indonesia menyamakan perhimpunan Bersih 4 hujung minggu lalu dengan pemberontakan anti Suharto pada akhir 90an, menunjukkan saat akhir Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak semakin hampir. Akhbar itu membuat perbandingan antara reaksi Najib dengan Suharto semasa demonstrasi "reformasi" di Jakarta yang memaksa diktator paling lama berkhidmat itu meletakkan jawatannya pada Mei 1998. "Dakwaan rasuah dan penyalahgunaan kuasa terhadap perdana menteri semakin kuat dan beliau nampaknya gagal meyakinkan rakyat yang beliau tidak bersalah," kata akhbar itu. ... lagi »

Erti demokrasi berbeza mengikut negara, kata speaker Parlimen Malaysia

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
[image: Speaker Parlimen Malaysia Tan Sri Pandikar Amin Mulia berkata pemahaman tentang demokrasi di sesetengah negara tidak sepatutnya dipaksa untuk diterima oleh negara lain yang mempunyai budaya, agama dan latar belakang sosial yang berbeza. – Gambar fail The Malaysian Insider, 2 September, 2015.] Speaker Parlimen Malaysia Tan Sri Pandikar Amin Mulia berkata pemahaman tentang demokrasi di sesetengah negara tidak sepatutnya dipaksa untuk diterima oleh negara lain yang mempunyai budaya, agama dan latar belakang sosial yang berbeza. Speaker Parlimen Malaysia Tan Sri Pandikar Amin... lagi »

Bertindak tanpa rasa takut lawan rasuah, Abu Kassim beritahu pegawai SPRM

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
[image: Ketua Pesuruhjaya SPRM Tan Sri Abu Kassim Mohamed berkata, pihaknya tidak memberi sebarang kekebalan kepada mana-mana pihak daripada disiasat oleh SPRM, malah bersedia untuk berkorban dalam memperjuangkan kepentingan awam. – Gambar fail The Malaysian Insider, 2 September, 2015.] Ketua Pesuruhjaya SPRM Tan Sri Abu Kassim Mohamed berkata, pihaknya tidak memberi sebarang kekebalan kepada mana-mana pihak daripada disiasat oleh SPRM, malah bersedia untuk berkorban dalam memperjuangkan kepentingan awam. Pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) diingatkan supaya berti... lagi »

Pemimpin berkuasa akan jadikan Malaysia negara melarat, kata Rafidah

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
[image: Malaysia akan berakhir jadi negara melarat jika kerajaan masih terus enggan mendengar rintihan dan suara rakyat, kata bekas menteri Tan Sri Rafidah Aziz. – Gambar fail The Malaysian Insider, 2 September, 2015.]Malaysia akan berakhir jadi negara melarat jika kerajaan masih terus enggan mendengar rintihan dan suara rakyat, kata bekas menteri Tan Sri Rafidah Aziz. – Gambar fail The Malaysian Insider, 2 September, 2015.Malaysia akan berakhir menjadi negara tanpa pentadbiran yang baik dengan rasuah berleluasa jika pihak berkuasa tidak ambil peduli isu sebenar disuarakan rakyat, k...lagi »

‘Saya tidak mahu makan gaji buta’ - Abdul Hamid Bador

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
[image: Abdul Hamid Bador] SHAH ALAM - Bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas (SB) Bukit Aman, Datuk Abdul Hamid Bador mengesahkan menerima surat tuntutan penjelasan daripada Ketua Polis Negara berikutan mengadakan sidang media 23 Ogos lalu. Abdul Hamid berkata, surat berkenaan diterimanya petang tadi. "Saya sudah terima surat meminta penjelasan daripada IGP (Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar) petang tadi. "Pihak IGP menghendaki saya menjawab secara bertulis kepada bahagian tatatertib Bukit Aman dalam masa dua minggu," katanya kepada Sinar Online. Sebelum ini, Abdul Ham... lagi »

(Bersih 4) Bersih: Why Charge Us RM65,000? It's DBKL's Job To Do The Clean Up

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

World anti-corruption head slams Najib on home ground

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

(Bersih 4) Bukit Aman Questioned 7 Organisers Of The Bersih 4 Rally

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

Tahanan dipaksa tukar tuala wanita depan polis?

kerengga pada KERENGGA - Sejam yang lalu
Patah semangat - itu dirasakan sebahagian daripada tahanan polis yang ditangkap di gig Party Tonight, Revolution Tomorrow di Rumah Api di Pekan Lama Ampang minggu lalu. Seorang daripada mereka - wanita - memberitahu dia berasa begitu kerana didakwa cuba menjatuhkan kerajaan sedangkan apa yang dibuat ketika ditahan ialah menonton persembahan muzik saja. Wanita yang enggan didedahkan
#

Tiada ulasan: