Google+ Badge

Khamis, 3 September 2015

5890. Jadi hamba Allah belajarlah mencari kesilapan dan kekurangan diri sendiri.

#
Bismillahirrohmanirrohim.

Dengan tujuan untuk memperbaiki dan meluruskan perjalanan hidup di dunia menurut acuan Amanah Allah. Ingat untuk memperkasa Akhirat disebalik kesungguhan hidup di dunia yang bersifat sementara. Bergerak dengan usaha kerana Allah dan beriringan dengan ketekunan berdoa.
Untuk itu hindarilah dari berbahasa kotor, kesat, memperdaya kepada orang yang lemah dari kita, menyalah gunakan kuasa dan pengaruh serta menguburkan amanah, apabila diberi amanah dan keyakinan. Usah sekali memperlekeh, mentertawakan, mengumpat, mengeji, melebelkan, mencerca, mencaci, mencarut, khianat, hasad dengki, mewar-warkan aib, membuat fitnah, menjadi orang yang berdusta dan bersubahat. Apabila diberi kepercayaan menegakan undang-undang tidak bertindak dengan adil dan saksama.

Marilah kita sama-sama ingat dengan "PENGADILAN ALLAH" di Akhirat kelak.

Wassalamu.
www.peceq.blogspot.com .


Apakah Najib bakal ditumbangkan Mahathir dan penggerak Reformasi?

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 8 minit yang lalu
oleh Lokman Mustafa Perhimpunan jalanraya merupakan satu-satunya cara untuk menumbangkan Perdana Menteri Najib Razak. “(Sebab itulah) saya terpaksa menyertai demonstrasi jalanan anjuran BERSIH yang bertema singkirkan Najib kerana rasuah.” Itulah kata-kata Dr Mahathir Mohamad, bekas perdana menteri yang 22 tahun mentadbir negara ini. Mungkin ianya pengakuan bahawa persaraan Mahathir sendiri ada kaitan dengan siri perhimpunan Reformasi yang dianjurkan setiap minggu oleh penyokong-penyokong bekas Timbalan Perdana Menteri Anwar Ibrahim yang bermula pada September 1998. Para penunjuk ... lagi »

Melalui Amanah, GHB boleh buktikan ia bukan PAS

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 11 minit yang lalu
oleh Alyaa Alhadjri Asas agama Islam ialah memberikan rahmat kepada semua manusia, dan mungkin inilah hikmah mengapa parti baru yang akan dilancarkan kelak Gerakan Harapan Baru tidak akan mengandungi perkataan Islam dalam nama rasminya. Kebelakangan ini, tindakan mempolitikkan agama semakin kerap berlaku di Malaysia, dan pemerhati menyatakan yang parti politik baru GHB perlu membuktikan- berbanding menunjukkan- kemampuannya untuk menjunjung prinsip demokratik yang selari dengan Islam. Selain daripada itu, parti baru kini mempunyai kemampuan untuk membezakan dirinya dengan lebih bai... lagi »

Selamatkan nasib peneroka FELDA!

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 11 minit yang lalu
*Oleh **Anis Afida* Di Menara FELDA pagi tadi bersama Pengerusi NGO ANAK dalam sesi serahan memorendum isu: 1) Kejatuhan teruk saham FGV. 2) Bantahan cadangan pembelian kepentingan 37% dalam PT Eagle High Plantation (EHP) oLeh FELDA Global Venture (FGV) di Ladang Kalimantan Indonesia. Bersama-sama hadir Dr Rosli Yaakop, Mohd Said Jonit, Dato' Mustapha Kamal Maulut, Sdr Abd Rahman Ramli dan peneroka2 sebagai pemegang saham FGV. Seperti sebelum2 ini, memorendum hanya diterima oleh wakilnya sahaja iaitu Encik Md Najid Md Yahya, Naib Presiden FGV. Tan Sri Isa Samad dan CEO, Dr Emir Ma... lagi »

Orang Melayu perlu bersama Dr Mahathir tumbangkan Najib, kata bekas menteri

atsixty pada ZAKRI ALI - 14 minit yang lalu
*Bekas menteri Umno Datuk Zaid Ibrahim menggesa rakyat bersama-sama Tun Dr Mahathir Mohamad untuk menyingkirkan Datuk Seri Najib Razak daripada terus berkuasa.* *Bekas menteri Umno Datuk Zaid Ibrahim menggesa rakyat bersama-sama Tun Dr Mahathir Mohamad untuk menyingkirkan Datuk Seri Najib Razak daripada terus berkuasa.* *Satu-satunya cara mengeluarkan Datuk Seri Najib Razak daripada terus berkuasa ialah dengan menggerakkan rakyat di belakang Tun Dr Mahathir Mohamad yang merupakan satu-satunya pemimpin Melayu bersedia bertindak terhadap perdana menteri, kata bekas menteri Umno Da... lagi »

Satu Malapetaka Besar Menimpa UMNO Jika Pecat Muhyuddin & Shafie Apdal ?

atsixty pada ZAKRI ALI - 14 minit yang lalu
*Jangan pecat Muhyiddin, Shafie daripada Umno, kata timbalan pengerusi tetap* *OLEH MOHD FARHAN DARWIS* *Published: 3 September 2015.* *Timbalan Pengerusi Tetap Umno Tan Sri Mohamed Aziz berkata, tindakan memecat atau menggugurkan Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Datuk Seri Shafie Apdal daripada parti hanya akan menimbulkan kemarahan ahli. – * *Timbalan Pengerusi Tetap Umno Tan Sri Mohamed Aziz berkata, tindakan memecat atau menggugurkan Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Datuk Seri Shafie Apdal daripada parti hanya akan menimbulkan kemarahan ahli. – * *Tan Sri Mohamed Aziz mengingatkan an... lagi »

Pandangan politik Nik Mohamad Abduh

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 15 minit yang lalu
*Oleh Izwan Abdul Halim* *WACANA* ini untuk menggantikan program ceramah yang biasa PAS dikenali dengan program ceramah umum sejak puluhan tahun. Ia sesuai dengan perubahan angin anak muda yang berbeza daripada orang tua. Dulu ceramah laku, kerana rakyat Malaysia tidak ada maklumat, yang ada hanyalah TV, Utusan Malaysia dan Berita Harian. Jadi apabila pemimpin datang, mereka memang hendak mendengar kerana mereka tidak ada maklumat. Tapi sekarang anak muda tidak perlu lagi maklumat, kerana mereka mungkin lebih banyak maklumat dari pemimpin. Jadi orang muda mahu berkongsi maklumat. B... lagi »

Muhyiddin mungkin tidak dipecat tapi digantung

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 17 minit yang lalu
UMNO bimbang tindakan memecat Muhyiddin dan beberapa pemimpin lain akan menambahkan lagi perpecahan dalam parti itu. [image: Muhyiddin-Yassin,-Hishammuddin-Hussein,-Umno] PETALING JAYA: Tan Sri Muhyddin Yassin dijangka tidak akan dipecat daripada UMNO sebaliknya beliau dikatakan digantung tugas sebagai Timbalan Presiden sehingga 2018. Tugas beliau akan dipangku oleh dua Naib Presiden, Datuk Seri Hishamuddin Hussein dan Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi. Sumber-sumber memaklumkan kepada FMT, Majlis Tertinggi UMNO (MT) yang akan bermesyuarat 9 September ini dijangka membuat keputusan itu... lagi »

Wan Azizah: “Yang naikkan Najib kini bersama rakyat mahu jatuhkan dia”

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 17 minit yang lalu
[image: IMG_20150903_123949]SHAH ALAM, 3 SEP: PKR sedia bekerjasama dengan mana-mana pihak yang mahu menjatuhkan kerajaan zalim, kata Presidennya, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail. Beliau berkata, kesediaan itu penting dalam usaha memperkuat barisan menentang kerajaan yang memporak-perandakan kesejahteraan rakyat termasuk meneruskan kerjasama politik dengan PAS. “Kita bekerja dengan semua orang untuk jatuhkan kerajaan zalim yang membuatkan ekonomi jadi begini dan mahu tatakelola baik. “Sesiapa sahaja rakyat Malaysia yang mahu bersama kita, dialu-alukan. Seseorang yang naikkan Najib me... lagi »

'Beliau bukan lagi Perdana Menteri,' bidas Najib

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 18 minit yang lalu
[image: Najib Mahathir] KUALA LUMPUR - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini berkata, Tun Dr Mahathir Mohamad tidak sepatutnya mencari tumpuan kerana beliau tidak lagi menerajui pentadbiran negara. "Beliau bukan lagi perdana menteri, beliau tidak sepatutnya mencari tumpuan," kata Najib semasa memulakan ucaptamanya pada Simposium Pasaran Modal Sedunia di sini. Dr Mahathir kebelakangan ini begitu lantang mengkritik Najib dan malah memintanya meletak jawatan berhubung isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB). Perdana Menteri tidak menyebut nama Dr Mahathir se... lagi »

Kuasa Dan Kedudukan: Pas kekal dalam kerajaan Negeri Selangor

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 18 minit yang lalu
Pas Selangor menafikan spekulasi bahawa parti Islam itu akan disingkirkan daripada kerajaan negeri apabila Pakatan Rakyat 2.0 ditubuhkan [image: Khairuddin-Othman_pas_selangor_600] PETALING JAYA: Pas Selangor yakin kedudukan parti itu dalam kerajaan negeri tidak akan terjejas walaupun dua Ahli Dewan Undangan Negerinya (ADUN) menyertai Parti Amanah Negara (PAN). Setiausahanya, Mohd Khairuddin Othman menafikan spekulasi bahawa parti Islam itu akan disingkirkan daripada kerajaan negeri apabila Pakatan Rakyat 2.0 ditubuhkan. “Kita masih dalam kerajaan dan berubahnya dua wakil rakyat kita i... lagi »

Khalid Samad dakwa menteri umno halang tubuh AMANAH

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 18 minit yang lalu
MP Shah Alam membidas kenyataan Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Nur Jazlan Mohamed bahawa Parti Pekerja-Pekerja Malaysia *tidak boleh dijenamakan semula* sebagai AMANAH kerana ia bukan parti politik tetapi sebuah parti yang memperjuangkan hak pekerja. Khalid Samad turut mendakwa Nur Jazlan antara tiga menteri Umno yang mahu menghalang penubuhan Parti Amanah Negara (AMANAH) kerana mengeluarkan kenyataan yang tidak bijak. "Jawapan Nur Jazlan nak halang kemaraan pihak kami yang berasal dari G18 setelah mendapat sokongan, diubah ke GHB untuk menyertai parti politik sedia ada dan men... lagi »

Pekerja DBKL kerja 36 jam bersih sampah perhimpunan sembang Menteri Umno

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 18 minit yang lalu
Pekerja Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) terpaksa bekerja 36 jam untuk membersihkan longgokan sampah yang ditinggalkan peserta perhimpunan BERSIH 4 di ibu negara, hujung minggu lepas. Justeru, Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Abdul Rahman Dahlan berkata penganjur perhimpunan itu harus bertanggunjawab dalam menanggung kos pembersihan berjumlah RM65,000. Beliau berkata pihak penganjur mempunyai kewangan yang cukup untuk membayar kos pembersihan itu memandangkan mereka berjaya mengutip derma sebanyak RM2.4 juta. "Bukan sekadar sampah yang perlu di... lagi »

Ketua Hakim Syarie Kelantan langgar etika

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 29 minit yang lalu
*Oleh Faiz Fadzil* Saya sebagai pengamal peguam syarie berpendapat berkaitan isu baiah talaq tiga: Tidak jatuh talaq sebab kata-kata tersebut adalah sumpah yang boleh ditebus. Ia bukan satu takliq yang biasa dilafazkan terhadap isteri. Pendapat Ketua Hakim Syarie Kelantan bahawa telah jatuh talaq adalah melanggar etika kehakiman kerana kes belum didengar dan tiada keadilan bercanggah dengan Hadith Muaz Bin Jabal. Ia juga adalah prejudge dan subjudis kerna ia berbentuk arahan kepada hakim bawahan yang mendengar kes jika difailkan memandangkan kes jika difailkan akan didengar oleh ... lagi »

Cukuplah kita menyalahkan orang Cina..

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 29 minit yang lalu
*Oleh Mohammad Agus Yusoff* Tidak habis saya fikir, kenapa apabila berlaku kekecohan dalam politik Melayu, baik itu dalam UMNO atau PAS, maka DAP, LGBT, dan kaum Cina yang dipersalahkan?Pada saya, cukuplah kita menyalahkan kaum lain dengan masalah yang kita hadapi. Takkanlah masalah politik UMNO dan PAS hari ini adalah disebabkan oleh DAP dan kaum Cina? Sepatutnya, jika kita orang Melayu bergaduh, kita muhasabah diri dan bertanya—apa puncanya? Adakah itu kerana terlalu mengejar kuasa, menjaga kuasa, memburu kekayaan, terlalu berpuak, atau adakah kerana terlalu sombong dan angkuh? ... lagi »

Mahathir! Hang Bukan Perdana Menteri Dah.. Najib Kata

Anak Sungai Derhaka pada Anak Sungai Derhaka - 29 minit yang lalu
Maksud Najib ini mudah.. Mahathir bukan lagi seorang Perdana Menteri, dia dah jadi bekas Perdana Menteri.. Jadi kalau dah jadi bekas Perdana Menteri tu.. duduk rumahlah jaga cucu, petang-petang pergi ke Masjid.. Jangan dok sibuk hal pentadbiran negara, Najib nak kutip derma dari seluruh dunia ke apa ke.. biarkan dia.. Ikut cara Pak Lah.. duduk rumah tanam pokok bunga.. Jangan nak menyibuk mencari tumpuan ramai dan media.. Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini berkata, Tun Dr Mahathir Mohamad tidak sepatutnya mencari tumpuan kerana beliau tidak lagi menerajui penta... lagi »

Beginikah nilai politik bangsa Melayu?

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 30 minit yang lalu
*Oleh AIMAN ATHIRAH AL JUNDI* Umno juara mempelopori "politik sodomi", sehingga menjadi bualan dan bahan lawak anak-anak muda lewat tahun 90-an dan menjelang tahun 2000. Terkini, PAS pula menjuarai "politik bai'ah ta'liq talak 3", 15 tahun selepas masyarakat negara ini dirosakkan aqal dan hati budinya dengan "politik sodomi", usung tilam dan bicara air mani. Iyya, lepas ini pernikahan dan institusi perkahwinan serta kekeluargaan bukan lagi suatu yang suci dan serius. Ia akan menjadi mainan orang-orang politik atas nama agama. Adakah begini nilai politik bangsa Melayu - Islam? Lebi... lagi »

Skandal RM2.6B: Mahkamah arah Najib bela diri dakwaan belanja lebih PRU13

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 47 minit yang lalu
Tengku Adnan, syarikat 1MDB dan SPR juga diarah memfailkan pembelaan terhadap dakwaan itu yang difailkan oleh pembangkang pada 12 Ogos lalu. [image: najib_Tengku-Adnan_1mdb_spr_600] PETALING JAYA: Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur memerintahkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak memfailkan pembelaan terhadap saman berbelanja lebih pada kempen Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) yang difailkan pembangkang. Selain Najib, tiga lagi yang diarahkan berbuat demikian ialah Setiausaha Agung Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan S... lagi »

Rosmah seru isteri pemimpin bantu hentikan fitnah..??

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 47 minit yang lalu
Ahli Bakti perlu memainkan peranan dengan tidak membenarkan sesiapa sahaja untuk memainkan sebarang isu yang boleh menyemarakkan api perkauman. [image: rosmah-mansur] PETALING JAYA : Isteri pemimpin negara mempunyai tanggungjawab untuk membantu mengekalkan perpaduan rakyat serta menghentikan penyebaran fitnah yang berlaku di media sosial. Presiden Badan Amal dan Kebajikan Tenaga Isteri-Isteri Menteri dan Timbalan Menteri (Bakti), Datin Seri Paduka Rosmah Mansor berkata, mereka perlu memainkan peranan dengan tidak membenarkan sesiapa sahaja untuk memainkan sebarang isu yang boleh meny... lagi »

Negara luar minta PM jujur dalam skandal 1MDB dan RM2.6B..!!

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 49 minit yang lalu
PUTRAJAYA - “Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak perlu jujur dalam isu membabitkan RM2.6 bilion dan juga 1Malaysia Development Berhad (1MDB),” kata Pengasas bersama Transparency International (TI), Michael Hershman. Ujar beliau, Najib sepatutnya bersikap lebih telus dalam berhadapan dengan isu tersebut selain berpendapat pemimpin negara itu sepatutnya meminta maaf sekiranya melakukan kesalahan atau melanggar mana-mana undang-undang dalam negara. “Beliau (Najib) mempunyai tanggungjawab yang besar kepada masyarakat dalam negaranya, jika dia buat salah, dia perlu mem... lagi »

Pakar antirasuah: Najib, jangan tutup, tak berjaya...malunya negara dan rakyat..!!

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 49 minit yang lalu
Ahli Majlis Persidangan Anti Rasuah Antarabangsa (IACC) Michael Hershman menggesa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berterus terang mengenai sumbangan RM2.6 bilion yang diterimanya. Hershman berkata, kebenaran akhirnya akan muncul dan sebarang percubaan untuk menutupnya tidak akan berjaya. Justeru itu, beliau berkata, lebih baik bagi Najib dan demi kepentingan Malaysia sendiri untuk mendedahkan apa yang berlaku lebih awal daripada terlambat. "Nasihat saya kepada perdana menteri Malaysia ialah lebih baik tidak menutup, tidak menghalang keadilan kerana ia tidak akan berkesan. "Be... lagi »

Sia-sia siasat Bersih 2.0 bila rasuah berleluasa

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 49 minit yang lalu

PKR Sedia Kerjasama Dengan Parti Baharu - Wan Azizah

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 49 minit yang lalu

Anwar Tak Berpeluang Beri Keterangan - Wan Azizah

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 49 minit yang lalu

Bersih 4.0: Ramai Akan Dipanggil

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

‘Indeks Persepsi Rasuah Malaysia akan terus terjerumus'

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

SPRM masih siasat SRC, enggan dedah butiran sekarang

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

RM2.6B: Cover-up won't work, Najib told

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

'Pijak gambar Najib, Hadi agenda provokasi pihak tertentu' - Khalid

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

Menteri Umno 'kurang bijak ' halang penubuhan Parti Amanah

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

Wan Azizah kemuka afidavit qazaf terhadap Shafee

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

Khalid akui Melayu berkurangan tanpa PAS

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

IGP: Polis siasat Dr Mahathir ikut Kanun Keseksaan

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

Gambar Najib di wang neraka bangkitkan kemarahan - IGP

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

Polis: Siasatan ke atas The Edge, Justo masih berjalan

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

Langgar bai'ah, bekas pemimpin PAS bayar kafarah esok

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

Anina setia bersama Umno, tak sertai pembangkang

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

Tarik pemecatan atau hadapi tindakan, kata Anina

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

Wan Azizah: Semua kita kerjasama, termasuk Mahathir

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

Belum apa-apa Parti Amanah Negara dapat 10 wakil rakyat

atsixty pada ZAKRI ALI - Sejam yang lalu
*Selain dari MP Tumpat dan MP Kuala Terengganu aku cukup yakin akan ada beberapa orang lagi wakil rakyat yang akan bersama Parti Amanah Negara tu selepas ni. * *Kredit imej: Fb Parti Amanah Negara* *mStar melaporkan:* *PAS kehilangan 10 wakil rakyat serentak selepas lima Ahli Parlimen dan lima Ahli Dewan Undangan (Adun) parti Islam itu menyertai parti politik baharu yang ditubuhkan Gerakan Harapan Baru (GHB).* *Bekas Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu berkata keahlian 10 wakil rakyat itu gugur secara automatik apabila mereka dilantik menganggotai jawatankuasa parti baharu yang a... lagi »

ISU BAI'AH DAN TAKLIK MENGIKUT PANDANGAN DAN KUPASAN KHALID SAMAD TAHUN 2009 DAN SEKARANG ... DULU LAIN SEKARANG LAIN WALAUPUN ISUNYA SAMA.

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - 2 jam yang lalu
*16hb November 2009:- Pada 8 Ramadhan tahun ke-92 Hijrah, tentera-tentera Islam di bawah pimpinan Tariq Ibn Ziyad telah mendarat di bumi Sepanyol selepas merentasi lautan Mediterranean. Sebaik sahaja mendarat, Tariq mengarahkan supaya kapal-kapal tentera Islam ini dibakar. Beliau melakukan ini dengan tujuan supaya tentera-tenteranya menyedari bahawa mereka tiada pilihan lain selain dari meneruskan perjuangan, samada gugur atau mencapai kemenangan.Bagi yang tidak faham, tind... lagi »

Lain Kali Jangan Jadi "ANJING UMNO"

atsixty pada ZAKRI ALI - 2 jam yang lalu
*FB Pembaling Mercun Tersebar. * *Siap berselfie lagi selepas ditangkap kerana melakukan provokasi terhadap pendemo2 BERSIH4.Oke. Sekarang pengguna media sosial dok giat sebarkan fb individu di atas. Nama fb tok ketua.Link --> https://www.facebook.com/suhaimi.tokketua?fref=tsSaja aku godek2 FB dia, aku dapati dia neh memang tak suka dengan orang cina.* *Tu dia. Semangat nak belasah cina tak kesampaian siap buat cerita sedih dalam fb lagi. Macam orang gila. Tak pun dia memang orang gila. Bila dah kantoi mana ada UMNO ke apa ke nak tolong. Merana la kau seseorang kena da... lagi »

Akhirny Najib terpaksa hadir ke mahkamah

kerengga pada KERENGGA - 2 jam yang lalu
Mahkamah arah Najib, 3 individu bela diri berhubung dakwaan terlebih belanja PRU13  V. ANBALAGAN  Mahkamah Tinggi hari ini mengarahkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan 3 lagi individu memfailkan pembelaan mereka terhadap saman yang difailkan pembangkang berhubung dakwaan perbelanjaan berlebihan dalam kempen pilihan raya umum ke-13 (PRU13). Peguam Choo Shi Jiu yang hadir

Baiah Talak : Wajah Hodoh PAS Semakin Jelas

Green Boc pada KELAB GREENBOC - 3 jam yang lalu
C*ukuplah mengkhianati Hatta, biarlah dia berlalu...*Oleh msomelayu Lewat petang semalam saya menghubungi seorang Exco Kelantan yang juga pimpinan tertinggi Pas negeri itu. Saya memohon kepada exco berkenaan supaya meminta Mohd Amar Nik Abdullah (Nik Amar) tidak menimbul atau memainkan isu bai'ah yang membabitkan ahli Parlimen Kuala Krai, Dr Mohd Hatta Ramli. Saya sungguh sedih apabila isu bai'ah Dr Hatta itu dijadikan isu politik murahan. Saya meminta agar Nik Amar dapat dinasihati supaya tidak menjadi terlalu buruk dan huduh dengan menimbulkan perkara itu. Biarlah kalau hendak ... lagi »

Nik Abduh: GHB ni jin, manusia atau emamalia?

PBO™ pada pen buruk online ™ - 3 jam yang lalu
PAS belum boleh mengadakan hubungan politik dan menentukan sikap terhadap Gerakan Harapan Baru (GHB) yang ditubuhkan oleh bekas pemimpin PAS kerana masih belum jelas bentuk dan kedudukannya. Ketua Pemuda PAS berkata Nik Abduh Nik Aziz, PAS masih belum berbuat demikian kerana tidak meniktiraf GHB yang menurutnya tidak jelas sama ada ia "jin atau manusia" dan "mamalia atau amfibia". "GHB masih

Dipecat Dari UMNO?.. Ini Jawapan Mukhriz

Anak Sungai Derhaka pada Anak Sungai Derhaka - 3 jam yang lalu
Ini apa yang tersebar melalui WhatsApp hari ini, kononnya tujuh orang Pemimpin UMNO akan dipecat dalam Mesyuarat MT UMNO pada 9 September ini.. antaranya ialah MB Kedah, Mukhriz Mahathir.. Mesy MT 9/9 ni 7 pemimpin Umno akan di pecat.. Khabarnya besuk akan pecat Mukriz sebagai MB.. 5hb umum MB baru dan 9/9 pecat keahlian... Dato aziz sheikh fadzir d laporkan akan dipecat kerana didapati membocorkan maklumat 1mdb dan didapati menaja beberapa org untuk menghentam najib, 1. TS Muhyiddin 2. DS Shafiee Afdal 3. DS Mukhriz Mahathir 4. DS Aziz Sheikh Fadzir - MP & KB Umno Kulim/Ban...lagi »

Najib diserang isu dana RM2.6 bilion di persidangan anti rasuah FMT Reporters

atsixty pada ZAKRI ALI - 3 jam yang lalu
[image: najib] *Kerajaan Malaysia tidak sepatutnya membuat apa-apa kenyataan mengenai anti rasuah sehingga Perdana Menteri memberitahu siapa penderma dana itu.* *PETALING JAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak diserang dengan pelbagai soalan mengenai identiti ‘penderma’ dana RM2.6 bilion yang disalurkan ke akaun peribadinya dalam persidangan Antirasuah Antarabangsa (IACC) pada Rabu.* *Pengerusi Transparency International (TI), Jose Ugaz menyatakan tanpa jawapan yang tulus dan sahih berkaitan dana RM2.6 bilion itu, kerajaan Malaysia tidak sepatutnya membuat apa-apa kenya... lagi »

KHALID SAMAD CAKAP DIA TIDAK BERSALAH LANGGAR BAI'AH TETAPI DALAM MASA YANG SAMA AKAN BAYAR KIFARAH ESOK

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - 3 jam yang lalu
*Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad dan Ahli Parlimen Kota Raja Dr Siti Mariah Mahmud serta beberapa rakan lain akan membayar kifarah atau tebus dosa kerana melanggar baiah atau sumpah dengan memberi fakir miskin makan berikutan tindakan mereka menyertai parti baru.Menurut Khalid, majlis itu akan diadakan pada malam esok mulai 8.00 malam di Dewan Merbau Seksyen 17 Shah Alam dengan memberi makanan kepada golongan miskin.Pelik juga pendapat Khalid Samad ini .... cakap tidak melakukan kesalahan langgar bai'ah tetapi nak tebus dosa dengan beri fakir miskin makan pula ... apaka... lagi »

Nik Abduh: GHB ini jin, manusia atau mamalia?

atsixty pada ZAKRI ALI - 3 jam yang lalu
*PAS belum boleh mengadakan hubungan politik dan menentukan sikap terhadap Gerakan Harapan Baru (GHB) yang ditubuhkan oleh bekas pemimpin PAS kerana masih belum jelas bentuk dan kedudukannya.Ketua Pemuda PAS berkata Nik Abduh Nik Aziz, PAS masih belum berbuat demikian kerana tidak meniktiraf GHB yang menurutnya tidak jelas sama ada ia "jin atau manusia" dan "mamalia atau amfibia"."GHB masih lagi satu masalah dan isu dalaman PAS. PAS tidak memberi sebarang pengiktirafan pada GHB, kerana masih tidak jelas sama ada ia jin atau manusi... lagi »

FB Pembaling Mercun Tersebar.

PASTA DotMy pada Ameno World - 4 jam yang lalu
Siap berselfie lagi selepas ditangkap kerana melakukan provokasi terhadap pendemo2 BERSIH4. Oke. Sekarang pengguna media sosial dok giat sebarkan fb individu di atas. Nama fb tok ketua. Link --> https://www.facebook.com/suhaimi.tokketua?fref=ts Saja aku godek2 FB dia, aku dapati dia neh memang tak suka dengan orang cina. Tu dia. Semangat nak belasah cina tak kesampaian siap buat cerita sedih dalam fb lagi. Macam orang gila. Tak pun dia memang orang gila. Bila dah kantoi mana ada UMNO ke apa ke nak tolong. Merana la kau seseorang kena dakwa. Itula sapa suruh buat kerja bodoh. ... lagi »

PRESIDEN PKR TEMPELAK PARTI "CANGKUL" SEBAB DESAK JANGAN TERIMA PAS DALAM GABUNGAN BARU PAKATAN 2.0

OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - 4 jam yang lalu
*Inilah dinamakan keanggotaan dan kekuatan parti tidak seberapa tetapi dia punya bersuara macam hampir melebehi 70 peratus ahli PAS sudah berhijrah ke parti cangkul.Dia ingat Ketua Umum PKR Dato' Seri Anwar kecil anak baru nak bertatih berpolitik tidak mampu nak hidu parti mana yang kuat dan mampu menyumbang kepada keteguhan dan kekuatan Pakatan 2.0* *Patutnya para pemimpin Parti Cangkul ini kena sedar diri sikit ... kalau parti kamu ini cukup kuat untuk menyumbang sokongan rakyat terutamanya warga Bani Melayu kepada Pakatan 2.0 pada PRU ke-14 nanti tidaklah perlu K... lagi »

Informasi Penerimaan Dosen UNISSULA Semarang 2015

Muhammad Zeer El-Watsy pada SANTRICLUMUT.COM - 4 jam yang lalu
Informasi Penerimaan Dosen UNISSULA Semarang 2015 - Unissula atau Universitas Islam Sultan Agung yang merupakan salah satu universitas swasta kebanggaan masyarakat semarang, saat ini tengah membuka lowongan dosen di beberapa prodi atau program studi, yaitu: [image: Informasi Penerimaan Dosen UNISSULA Semarang 2015]*Informasi Penerimaan Dosen UNISSULA Semarang 2015* Prodi Teknik Sipil (S1) Prodi Teknik Informatik (S1) Prodi Teknik Industri (S1) Prodi Psikologi (S1) Prodi Pendidikan Guru Sekolah Dasar atau PGSD (S1) Prodi Pendidikan Bahasa Inggris (S1) Prodi Pendidikan Agama Islam (S1) P... lagi »

SAYU, MAYAT KANAK-KANAK SYRIA TERDAMPAR DI PANTAI

Abu Luqman pada Media Orang Kampung - 4 jam yang lalu
SAYU, MAYAT KANAK-KANAK SYRIA TERDAMPAR DI PANTAI TURKI - Sayu hati melihat mayat seorang kanak-kanak Syria terdampar di tepi pantai Turki yang dipercayai antara 12 pelarian Syria yang dilaporkan lemas setelah bot mereka karam dipukul ombak. Gambar seorang kanak-kanak kecil dengan wajahnya tertiarap di sebuah resort utama pelancong di Turki, menunjukkan betapa terdesaknya mereka

Pemuda, Wanita DHPP Selangor umum keluar PAS, sertai Amanah

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
Ketua Wanita Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Selangor Rajkumar Batumalai, bersama Ketua Wanita DHPP Selangor Pushpa Nagiah Vengdesa mengumumkan keluar parti dan menyertai Parti Amanah Negara (Amanah) bersama anggota jawatankuasa mereka. Turut bersama-sama mereka adalah 24 ahli jawatankuasa Pemuda dan Wanita DHPP di Selangor termasuk ahli daripada beberapa kawasan seperti Kuala Selangor, Kuala Langat, Kota Raja, Subang, Shah Alam, dan Kapar. "Kami memilih untuk bersama parti baharu ini atas pilihan kami sendiri tanpa paksaan atau pujukan mana-mana pihak. "Kami percaya parti baharu... lagi »

Bersih 4: Yang ini betul-betul punya lawak

kerengga pada KERENGGA - 4 jam yang lalu
Himpunan Bersih 4 dianjur kerana cemburu Najib satukan Fatah-Hamas Penganjuran himpunan Bersih 4 hujung minggu lalu dikatakan berpunca daripada cemburu dengan usaha Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menyatupadukan puak Islam Hamas dan Fatah di Palestin. Tindakan penganjur Bersih 4 menganjurkan perhimpunan haram dan sengaja menimbulkan huru-hara pada minggu lalu adalah kerana cemburu

Tempat-Tempat Pelik Di Dunia DiRakam Oleh Google Earth

Nas Rul pada dairishare - 5 jam yang lalu
Bumi adalah tempat yang sangat luas, dan pastinya ada banyak keunikan di dunia yang kita huni ini. Beberapa dari keunikan yang ada di Bumi berjaya diabadikan oleh satelit google earth. JIka dilihat dari angkasa, ada banyak pemandangan yang sangat menakjubkan di seluruh penjuru dunia. Lihat video berikut ...

Lepas PM, Anina ugut tindakan pada Ku Nan pula

canang pada Cananglahnie - 5 jam yang lalu
Lepas PM, Anina ugut tindakan pada Ku Nan pula Selepas menyaman Datuk Seri Najib Razak, bekas anggota Umno Kedah Anina Saadudin hari ini mengugut mengambil tindakan terhadap setiausaha agung parti itu pula. Anina memberi kata dua kepada Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor untuk menarik balik surat perlucutan keanggotannya atau berdepan dengan tindakan yang akan diambil. "Saya dengan penuh hormat meminta Datuk Seri (Tengku Adnan) untuk menarik balik dan membatalkan surat Datuk Seri tersebut dalam tempoh tiga hari bekerja selepas surat ini. "Andai kata Datuk Seri gagal berbuat demiki...lagi »

Dr Mahathir akan disiasat mengikut Kanun Keseksaan, kata KPN

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
Tun Dr Mahathir Mohamad akan dipanggil dan disiasat pihak polis berhubung ucapan yang dilakukannya ketika perhimpunan Bersih 4 minggu lalu selepas laporan polis dibuat seorang ketua Umno bahagian, kata Tan Sri Khalid Abu Bakar. Ketua polis negara itu berkata, polis akan menyiasat bekas perdana menteri paling berkhidmat itu di bawah Seksyen 500, Kanun Keseksaan. "Kita perlu merakam percakapan dia kerana kita sudah menerima laporan polis yang dibuat oleh ketua bahagaian Umno dan kenyataan yang Tun buat berkenaan rasuah," katanya pada sidang media di IFSEC Southeast Asia di Kuala Lumpu... lagi »

Lebih ramai akan dipanggil berhubung perhimpunan Bersih 4, kata KPN

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
Polis akan memanggil lebih ramai lagi individu yang menyertai perhimpunan Bersih 4 minggu lalu, kata Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar hari ini. Beliau berkata, polis sedang mengkaji klip video dan gambar-gambar semasa perhimpunan tersebut dan akan mengambil tindakan yang sepatutnya. "Kesalahan sudah berlaku, kita pun tak boleh biarkan ia berlalu pergi," katanya pada sidang media di IFSEC Southeast Asia di Kuala Lumpur hari ini. Beliau juga menegaskan polis akan menyiasat semua perkara yang berlaku semasa perhimpunan itu termasuk insiden individu kencing di atas gambar Per... lagi »

'Terkuburnya saya biar bersama Umno' - Anina

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
Anina Saaduddin, yang dipecat daripada Umno kerana menyaman presiden parti, menegaskan kesetiaan kepada parti Melayu itu dan tidak akan menyertai pembangkang. Beliau menjelaskan, tindakan yang dilakukannya semata-mata kerana kasih dan sayang kepada Umno. "Saya ada menerima pertanyaan adakah saya akan sertai pembangkang selepas ini. “Saya tegaskan apa saya lakukan pada hari ini kerana kasih dan sayang pada Umno. “Apa jua yang berlaku, hidup dan terkuburnya saya biar bersama Umno. "Kasih sayang saya bersama Umno akan kekal selamanya," kata Anina dalam sidang medianya hari ini.

Mahkamah arah Najib, 3 individu bela diri berhubung dakwaan terlebih belanja PRU13

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
[image: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan 3 lagi individu diarah memfailkan pembelaan mereka terhadap saman berhubung dakwaan perbelanjaan berlebihan dalam kempen pilihan raya umum ke-13 (PRU13). – Gambar fail The Malaysian Insider, 3 September, 2015.] Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan 3 lagi individu diarah memfailkan pembelaan mereka terhadap saman berhubung dakwaan perbelanjaan berlebihan dalam kempen pilihan raya umum ke-13 (PRU13). Mahkamah Tinggi hari ini mengarahkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan 3 lagi individu memfailkan pembelaan mereka terhad... lagi »

Jangan pecat Muhyiddin, Shafie daripada Umno, kata timbalan pengerusi tetap

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
Tan Sri Mohamed Aziz mengingatkan anggota Majlis Tertinggi (MT) Umno agar tidak menggugurkan Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Datuk Seri Shafie Apdal daripada jawatan mereka kerana ia bakal memecah-belahkan parti. Timbalan pengerusi tetap Umno itu pada sidang media di pejabat Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) di Nusajaya, Johor hari ini berkata, pengguguran Muhyiddin dan Shafie daripada Kabinet Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sebelum ini sudah mewujudkan suasana tidak selesa akar umbi parti itu. "MT akan mengadakan mesyuarat pada 9 September 2015 yang akan datang, dan diberita... lagi »

‪#‎BERSIH4‬ | LGE PUTUS SAMAN UTUSAN MSIA

atsixty pada ZAKRI ALI - 5 jam yang lalu
Al Fadhil Hafiz Faiz [image: Al Fadhil Hafiz Faiz's photo.] *Akhbar harian milik Umno Utusan Malaysia sekali lagi mengundang masalah dengan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng.* * Lim memutuskan untuk mengambl tindakan undang-undang kepada akhbar itu kerana mengaitkan beliau dengan penganjuran perhimpunan selama 34 jam di Kuala Lumpur hujung minggu oleh Gabungan NGO yang menuntut reformasi sistem pilihan raya BERSIH.* * Ratusan ribu rakyat memakai baju T kuning turun ke jalan raya bagi menyokong tuntutan BERSIH antaranya menggesa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak meletakka... lagi »

Bekas timbalan pengarah SB akhirnya terima surat minta penjelasan OLEH MUZLIZA MUSTAFA

atsixty pada ZAKRI ALI - 5 jam yang lalu
*Bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas (SB) Datuk Abdul Hamid Bador menerima surat tunjuk sebab daripada Ibu Pejabat Polis Bukit Aman yang meminta beliau untuk memberikan penjelasan bertulis tentang mengapa beliau melanggar tata etika sebagai anggota polis. Beliau mempunyai 2 minggu untuk memberikan penjelasan.* *Bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas (SB) Datuk Abdul Hamid Bador menerima surat tunjuk sebab daripada Ibu Pejabat Polis Bukit Aman yang meminta beliau untuk memberikan penjelasan bertulis tentang mengapa beliau melanggar tata etika sebagai anggota polis. Beliau mempunya... lagi »

Pemimpin berkuasa akan jadikan Malaysia negara melarat, kata Rafidah

atsixty pada ZAKRI ALI - 5 jam yang lalu
*[image: Zar Ali's photo.] Malaysia akan berakhir jadi negara melarat jika kerajaan masih terus enggan mendengar rintihan dan suara rakyat, kata bekas menteri Tan Sri Rafidah Aziz. * * Malaysia akan berakhir jadi negara melarat jika kerajaan masih terus enggan mendengar rintihan dan suara rakyat, kata bekas menteri Tan Sri Rafidah Aziz.* * Malaysia akan berakhir menjadi negara tanpa pentadbiran yang baik dengan rasuah berleluasa jika pihak berkuasa tidak ambil peduli isu sebenar disuarakan rakyat, kata Tan Sri Rafidah Aziz.* * Bekas menteri itu berkata, pihak berkuasa seolah-olah ... lagi »

Orang Melayu perlu bersama Dr Mahathir tumbangkan Najib, kata bekas menteri

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
Satu-satunya cara mengeluarkan Datuk Seri Najib Razak daripada terus berkuasa ialah dengan menggerakkan rakyat di belakang Tun Dr Mahathir Mohamad yang merupakan satu-satunya pemimpin Melayu bersedia bertindak terhadap perdana menteri, kata bekas menteri Umno Datuk Zaid Ibrahim. Dalam teks ucapan beliau pada perhimpunan di Kelab Diraja Selangor dan disiarkan di blognya, Zaid yang pernah menjadi pengkritik kepada perdana menteri paling lama berkhidmat itu, menggesa rakyat berdiri teguh di belakang Dr Mahathir. Beliau berkata ini perlu kerana negara hanya boleh mendapatkan perubahan b... lagi »

Pemecatan saya tidak sah, kata Wanita Umno Langkawi

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
*OLEH MD IZWAN* Published: 3 September 2015 12:34 PM [image: Ahli Wanita Umno Langkawi Anina Saadudin bercakap pada sidang media di pejabat peguamnya di Kota Damansara, Selangor, hari ini. Beliau menegaskan pemecatannya daripada parti tidak sah kerana terdapat kecacatan dalam surat yang dikeluarkan. – Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari, 3 September, 2015.] Ahli Wanita Umno Langkawi Anina Saadudin bercakap pada sidang media di pejabat peguamnya di Kota Damansara, Selangor, hari ini. Beliau menegaskan pemecatannya daripada parti tidak sah kerana terdapat kecacatan dalam su... lagi »

Nik Abduh: GHB ni jin, manusia atau mamalia?

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
PAS belum boleh mengadakan hubungan politik dan menentukan sikap terhadap Gerakan Harapan Baru (GHB) yang ditubuhkan oleh bekas pemimpin PAS kerana masih belum jelas bentuk dan kedudukannya. Ketua Pemuda PAS berkata Nik Abduh Nik Aziz, PAS masih belum berbuat demikian kerana tidak meniktiraf GHB yang menurutnya tidak jelas sama ada ia "jin atau manusia" dan "mamalia atau amfibia". "GHB masih lagi satu masalah dan isu dalaman PAS. PAS tidak memberi sebarang pengiktirafan pada GHB, kerana masih tidak jelas sama ada ia jin atau manusia. "Sehinggalah ia jelas dan rasmi, barulah PAS bole... lagi »

Lepas PM, Anina ugut tindakan pada Ku Nan pula

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
Selepas menyaman Datuk Seri Najib Razak, bekas anggota Umno Kedah Anina Saadudin hari ini mengugut mengambil tindakan terhadap setiausaha agung parti itu pula. Anina memberi kata dua kepada Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor untuk menarik balik surat perlucutan keanggotannya atau berdepan dengan tindakan yang akan diambil. "Saya dengan penuh hormat meminta Datuk Seri (Tengku Adnan) untuk menarik balik dan membatalkan surat Datuk Seri tersebut dalam tempoh tiga hari bekerja selepas surat ini. "Andai kata Datuk Seri gagal berbuat demikian, saya akan memegang hak untuk mengambil ti... lagi »

Saya tidak pernah sangka Dr Mahathir akan serang sebegini, kata Najib

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - 5 jam yang lalu
OLEH EILEEN NG Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berucap pada Simposium Pasaran Modal Dunia di Kuala Lumpur hari ini. Beliau berkata, tidak pernah menyangka akan diserang oleh Tun Dr Mahathir Mohamad yang semakin kuat mendesak beliau meletakkan jawatan. – Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari, 3 September, 2015. Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hari ini mengeluh dengan serangan berterusan terhadapnya oleh pemimpin terdahulu dan ketua pengkritik Tun Dr Mahathir Mohamad dengan berkata beliau langsung tidak menyangkanya. Kenyataan itu dikeluarkan sebagai respons kep... lagi »

Parti Amanah Rakyat tampil garap desakan dan harapan rakyat

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
Dr Dzulkefly Ahmad Genap 3 purnama, selepas “roadshow” pertama di Bakri, Muar, Johor, pada tanggal 16 Jun 2015, negara bakal menyaksikan pelancaran rasmi atau “official launching” sebuah parti politik Islam, pada tanggal keramat 16 September, 2015 ini. Pada 31 Ogos, 2015 lalu, tarikh bersejarah dalam naratif sejarah negara-bangsa ini, sebuah NGO, Gerakan Harapan Baru (GHB) mengakhiri satu penantian umat dan rakyat. Ya, memilih membuat satu pemakluman bersamaan hari Merdeka dan selepas Bersih 4.0, yang hebat itu, bukan satu pilihan mudah. Takut tenggelam. Namun, diukur di segi liputa... lagi »

Cukuplah mengkhianati Dr Hatta, biarlah dia berlalu...

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
*MSO* *Dr Mohd Hatta, tahniah atas keberanian.**Lewat* petang semalam saya menghubungi seorang Exco Kelantan yang juga pimpinan tertinggi Pas negeri itu. Saya memohon kepada exco berkenaan supaya meminta Mohd Amar Nik Abdullah (Nik Amar) tidak menimbul atau memainkan isu bai'ah yang membabitkan ahli Parlimen Kuala Krai, *Dr Mohd Hatta Ramli*. Saya sungguh sedih apabila isu bai'ah Dr Hatta itu dijadikan isu politik murahan. Saya meminta agar Nik Amar dapat dinasihati supaya tidak menjadi terlalu buruk dan huduh dengan menimbulkan perkara itu. Biarlah kalau hendak menjadikan sesuat... lagi »
#

Tiada ulasan: