Google+ Badge

Ahad, 6 September 2015

5917. Isu negara dialih kepada isu perkauman agar parti terus ada nyawa.

#

Apa ker he nyer? - Kak Fidah tanya Gerombolan Baju Merah Melayu

Alhusseyn Alhusseyn pada HARAPAN DAN IMPIAN BARU - 8 minit yang lalu
KUALA LUMPUR, 6 Sept - Bekas Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Tan Sri Rafidah Aziz hari ini mengecam perhimpunan September 16 yang akan diadakan oleh kumpulan tanpa nama yang telah mendapat sokongan beberapa pemimpin Umno, yang disifatkan sebagai bertentangan dengan sambutan Malaysia atas perpaduan dalam kepelbagaian. Dalam post Facebook terbarunya hari ini, veteran ahli politik Umno yang pernah digelar "Iron Lady" Malaysia berkata demonstrasi jalanan oleh "baju merah" adalah hasutan untuk perkauman dengan menyeru orang Melayu, terutamanya dari parti pemerintah di n... lagi »

Kumpulan Baju Merah Ni Demo Untuk Apa? Soal Rafidah

Anak Sungai Derhaka pada Anak Sungai Derhaka - 54 minit yang lalu
Bekas Ketua Wanita UMNO, Tan Sri Rafidah Aziz menempelak rancangan Kumpulan Baju Merah yang bercadang untuk mengadakan demonstrasi aman 16 September ini. Katanya, perhimpunan itu berbeza dengan Bersih 4.0, kumpulan berkenaan tidak mempunyai tuntutan yang jelas. “Mereka nak berdemonstrasi untuk apa? Sama seperti apa yang mereka cuba buktikan,” katanya di Facebook. Dalam status Facebook yang dimuat naiknya, bekas Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri meluahkan kebimbangan terhadap seruan ‘Himpunan Rakyat Bersatu’ kerana ia tidak membawa manfaat kepada rakyat selain boleh m... lagi »

Bantahan Baju Merah boleh cetus ketegangan kaum-Rafidah

canang pada Cananglahnie - Sejam yang lalu
Bantahan Baju Merah boleh cetus ketegangan kaum-Rafidah Demonstrasi yang dirancang pada 16 September depan berbeza dengan Bersih 4.0 kerana tidak mempunyai tuntutan yang jelas PETALING JAYA: Bekas Ketua Wanita UMNO, Tan Sri Rafidah Aziz menempelak rancangan Kumpulan Baju Merah yang bercadang untuk mengadakan demonstrasi aman 16 September ini. Katanya, perhimpunan itu berbeza dengan Bersih 4.0, kumpulan berkenaan tidak mempunyai tuntutan yang jelas. “Mereka nak berdemonstrasi untuk apa? Sama seperti apa yang mereka cuba buktikan,” katanya di Facebook. Dalam status Facebook yang dimuat ... lagi »

Himpunan rakyat bersatu atau himpunan maruah Melayu?

kerengga pada KERENGGA - Sejam yang lalu
Di ruang maya ini, sudah banyak analisa dilakukan terhadap himpunan Bersih 4.0 yang baru lalu. Macam-macam ulasan. Analisa yang dirasakan paling afdal dan kononnya sahih, adalah ia sudah menjadi rali kaum Cina untuk menidakkan pentadbiran kerajaan (Melayu). Pada pandangan mata kasar, analisa itu mungkin benar. Tetapi masih lagi tidak mampu meletakkan angka/peratusan sebenar penglibatan orang

Bantahan Baju Merah boleh cetus ketegangan kaum-Rafidah

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
Demonstrasi yang dirancang pada 16 September depan berbeza dengan Bersih 4.0 kerana tidak mempunyai tuntutan yang jelas [image: rafidah-zaiz,merah] PETALING JAYA: Bekas Ketua Wanita UMNO, Tan Sri Rafidah Aziz menempelak rancangan Kumpulan Baju Merah yang bercadang untuk mengadakan demonstrasi aman 16 September ini. Katanya, perhimpunan itu berbeza dengan Bersih 4.0, kumpulan berkenaan tidak mempunyai tuntutan yang jelas. “Mereka nak berdemonstrasi untuk apa? Sama seperti apa yang mereka cuba buktikan,” katanya di Facebook. Dalam status Facebook yang dimuat naiknya, bekas Menteri Perdag... lagi »

Jangan jadikan masalah negara isu perkauman, kata Rafidah Aziz

Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - 5 jam yang lalu
Bekas menteri Tan Sri Rafidah Aziz dakwa pemimpin 'memainkan isu perkauman' elak tangani isu dibangkitkan rakyat. – Gambar fail The Malaysian Insider, 6 September, 2015. Tan Sri Rafidah Aziz hari ini membidas pemimpin didakwanya "memainkan isu perkauman" dalam usaha mengelak daripada menangani isu dibangkitkan rakyat Malaysia yang prihatin. Dalam posting Facebook terbaru beliau, bekas ketua Wanita Umno itu berkata, keadaan "kucar-kacir" yang dihadapi negara ketika ini tidak ada kena mengena dengan bangsa, tetapi berkenaan tadbir urus, ketelusan dan integriti. "Sekarang waktu yang... lagi »

Jangan jadikan masalah negara isu perkauman, kata Rafidah Aziz

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
[image: Bekas menteri Tan Sri Rafidah Aziz dakwa pemimpin 'memainkan isu perkauman' elak tangani isu dibangkitkan rakyat. – Gambar fail The Malaysian Insider, 6 September, 2015.]Bekas menteri Tan Sri Rafidah Aziz dakwa pemimpin 'memainkan isu perkauman' elak tangani isu dibangkitkan rakyat. – Gambar fail The Malaysian Insider, 6 September, 2015. Tan Sri Rafidah Aziz hari ini membidas pemimpin didakwanya "memainkan isu perkauman" dalam usaha mengelak daripada menangani isu dibangkitkan rakyat Malaysia yang prihatin. Dalam posting Facebook terbaru beliau, bekas ketua Wanita Umno itu be... lagi »

Menyebar sentimen perkauman akan merugikan Islam.

noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu
*Oleh Jamzuri Ardani* Saya memerhati dengan penuh bimbang dengan penyebaran bahan-bahan yang bersifat menanam sentimen kebencian kaum di dalam media baru, terutamanya di facebook dan wassap. Lebih menyedihkan, diantara yang rancak menyebar sentimen berbau perkauman ini ialah kawan-kawan lama saya di dalam parti Islam. Tulisan dan hujah mereka seperti sudah tiada beza dengan parti nasionalis. Mereka seperti sudah lupa dengan pendirian almarhum TGNA. Mereka seperti sudah lupa dengan pesanan almarhum Ustaz Fadzil Noor. Sentimen perkauman merugikan Islam kerana ia akan membina benteng... lagi »
#

Tiada ulasan: