Google+ Badge

Sabtu, 23 Julai 2016

6061. Bila UMNO Pulau Pinang berperanan untuk lebih kelihatan cerdik dengan menasihati Kerajaan Negeri Pulau Pinang.

Patutlah Umno Pulau Pinang Menggelupur. Friday 22 July 2016.

Rancangan pilihan raya kilat menyebabkan DAP terdesak sehingga tidak menyedari kesan serius pilihan raya negeri tergempar itu, kata Pengerusi Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang Datuk Zainal Abidin Osman.

Zainal berkata kerajaan negeri pimpinan DAP itu sewajarnya menggunakan baki dua tahun sebelum pilihan raya umum akan datang untuk menyelesaikan masalah banjir tahunan, seperti yang dijanjikan dalam PRU lalu.
Patutlah Umno Pulau Pinang Menggelupur. Zainal menyoal apakah Ketua Menteri Lim Guan Eng sebenarnya terdesak memanggil pilihan raya kilat kerana mahu meletakkan proksinya, sekiranya disabitkan kesalahan atas dakwaan rasuah.
“Apakah motif sebenar Lim Guan Eng di sebalik hasrat mengadakan Pilihanraya Negeri lebih awal adalah untuk meletakkan seorang proksi atau ahli keluarga Lim bertanding di kerusi DUN Pulau Pinang bagi tujuan memastikan keluarga Lim terus menguasai Kerajaan Pulau Pinang?” soalnya dalam satu kenyataan.

Patutlah Umno Pulau Pinang Menggelupur

Zainal memberi amaran negeri-negeri lain akan turut mengikut jejak langkah Guan Eng mengadakan pilihan raya kilat, seraya menyebabkan kempen pilihan raya berterusan di negara ini.
Semalam, Guan Eng berkata pilihan raya kecil dirancang untuk mengembalikan semangat demokrasi lantaran salahguna sistemik oleh kerajaan Persekutuan dan skandal wang derma.
Sementara itu Zainal menganggap keputusan DAP menangguhkan pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat sebagai langkah yang tidak betul.

Patutlah Umno Pulau Pinang Menggelupur

Beliau berkata ahli DAP sepatutnya diberi peluang untuk menentukan samada mereka mahu terus dipimpin oleh seorang Setiausaha Agung yang dituduh melakukan rasuah, “atau tidak”.
“UMNO Pulau Pinang sentiasa mempertingkatkan persediaannya untuk menghadapi kemungkinan berlaku pilihanraya.
Patutlah Umno Pulau Pinang Menggelupur. “UMNO Pulau Pinang akan menggerakkan Bilik Gerakan di setiap kawasan DUN dan Daerah Mengundi memasuki ‘mode pilihanraya’ memandangkan Parlimen semasa akan tamat tempoh dalam masa 24 bulan saja lagi,” kata Zainal lapor FMT. (Umno di PP)
......
Tuesday, 19 July 2016.

Banjir Kilat Di Pulau Pinang

Banjir Kilat Di Pulau Pinang. Sebuah lagi pusat pemindahan sementara dibuka pagi ini di daerah Barat Daya bagi menempatkan mangsa banjir di Teluk Kumbar, dekat sini, berikutan hujan yang kembali lebat di kawasan itu. 
Pusat pemindahan sementara di Dewan Gerakan Masyarakat Teluk Kumbar itu menempatkan 19 orang daripada lapan keluarga. Jabatan Pertahanan Awam (JPAM) daerah Barat Daya dalam kenyataan berkata, setakat jam 6.15 pagi ini, seramai 30 mangsa banjir daripada 13 keluarga ditempatkan di dua pusat pemindahan sementara.
Banjir Kilat Di Pulau Pinang. Sebelas orang daripada lima keluarga ditempatkan di Perpustakaan Komuniti Siber Ilmu, Teluk Bahang manakala selebihnya di Teluk Kumbar. 
Hujan kembali lebat di Teluk Kumbar dan Teluk Bahang awal hari ini dengan air laut pasang. Cuaca keseluruhan di Pulau Pinang pagi ini mendung dengan hujan yang sesekali lebat. 

Banjir Kilat Di Pulau Pinang

Hujan lebat sejak pagi semalam menyebabkan beberapa kawasan rendah di Pulau Pinang termasuk Bayan Lepas, Batu Maung, Relau dan Teluk Bahang serta Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang dilanda banjir. - BERNAMABanjir Kilat Di Pulau Pinang. Sebelas orang daripada lima keluarga ditempatkan di Perpustakaan Komuniti Siber Ilmu, Teluk Bahang manakala selebihnya di Teluk Kumbar. 
Hujan kembali lebat di Teluk Kumbar dan Teluk Bahang awal hari ini dengan air laut pasang. Cuaca keseluruhan di Pulau Pinang pagi ini mendung dengan hujan yang sesekali lebat. 

Banjir Kilat Di Pulau Pinang

Hujan lebat sejak pagi semalam menyebabkan beberapa kawasan rendah di Pulau Pinang termasuk Bayan Lepas, Batu Maung, Relau dan Teluk Bahang serta Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang dilanda banjir. - BERNAMA

..............

Tiada ulasan: