Isnin, 25 Disember 2017

6776. INDAHNYA TAKWA DAN IMAN. AAMIIN.

ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ

Allah berfirman yang bermaksud; “Kehidupan dunia hanyalah kesenangan yang memperdaya” (QS: Al Imran 3:185)

ماشاءاللهسبحان اللهالله اکبر
INDAHNYA TAKWA DAN IMAN. AAMIIN.

Cukup tempoh kena ngap juga dengan yahudi. Sebab now yahudi laknatullah akan berkawan dengan sesiapa sahaja kecuali Islam., untuk mencapai matlamat penyembahan syaitan laknatullah. Jangan bagi kepercayaan lagi untuk parti sedemikian dari terus berkuasa. Geran tanah felda Di Kota Kuala Lumpur yang tak jauh dari mata pun, tiba-tiba boleh pindah milik. Adalah tuu tangan-tangan ghaib. Kalau amanah xkan jadi macam tu. Itulah kalau semua organisasi dikuasai orang politik. Semua bidang kalau boleh mesti nak ada orang politik. Ingat pesan Allahyarham P.Ramlee jangan salah X. T dpt najis. Lagu Anak Kecil Main Api... sekadar lagu tapi hakikatnya hancus... sebab musababnya praktisnya xada sejak 1982 dulu. 35 tahun dahulu. Seingat aku kali terakhir aku tinggalkan Singapura tahun 1985 dan aku kembali ke Singapura 20 tahun kemudian. MasyaAllah kalau orang-orang parti tuu dok kutuk buat jarum pun xtahu. Ahhh tanah sekangkang kera. Akhirnya pi hantar kayu balak Ke Singapura. Singapura proses dan cop kayu kayan Malaysia sebagai MADE IN SINGAPORE. Banyak lagi juak-juak nie akhirnya bantu Singapura berkembang dan bertitle NEGARA MAJU. Malaysia? Makin meletop? Teringin ada orang derma kat aku RM10k jadilah, tanpa syarat.

INDAHNYA TAKWA DAN IMAN. AAMIIN.
Assalamu alaikum sahabat2 SEMUA..

Saya secara jujurnya n TERUS TERANG berpendapat:-

1). Setelah melihat, meneliti, mengkaji n menganalisis keadaan SEMASA NEGARA kita MALAYSIA dewasa ini, dgn keadaan ekonomi negara n rakyat yg TENAT di mana rakyat jelata DIBEBANI dgn KOS SARA HIDUP yg AMAT TINGGI berbanding pendapatan yg  TIDAK SETARA peningkatannya, akibat dari SALAH TADBIR URUS KERAJAAN SEMASA (BN dahulu TIDAK sama BN hari ini), MAKA dengan ini amat WAJARLAH BN DIREHATKAN untuk SEKURANG-KURANGNYA SEPENGGAL dari mentadbir NEGARA selepas PRU14 NANTI... 

2). Semua NEGARA di dunia yg merdeka dalam tahun2 akhir 50an dan 60an, TELAH  MENUKAR parti yg pemerintah NEGARA mereka. Hanya Malaysia yg BELUM berbuat demikian. BUKAN sy sarankan TUKAR kerana mahu bertukar. TUKAR dengan alasan yg kukuh; demi KEBAIKAN, KEBAJIKAN n KEMAKMURAN RAKYAT TERBANYAK (MAJORITI penduduk).. 

3). DENGAN direhatkan BN dari memerintah banyak kebaikan kepada SEMUA dapat diraih:-

i). Pembersihan parti secara dalaman boleh dilakukan setelah melakukan muhasabah, kritikan terbuka n akhirnya halatuju dapat diperbetulkan serta melantik pimpinan yg BARU yg menghayati matlamat n objektif parti yg UTAMA iaitu demi kebaikan agama, bangsa Malaysia, n NEGARA.. 

ii). Pabila BN jadi pembangkang yg baik ketika berehat dari MENTADBIR NEGARA, semak n imbang (check n balance) dlm pentadbiran kerajaan baharu BOLEH lah dilakukan demi kebaikan rakyat di mana BN ketika itu berfungsi spt pembangkang masa kini, yg semestinya menegur, mengkritik kerajaan demi rakyat. Itulah demokrasi yg SIHAT... 

iii). Seandainya kerajaan baru menyeleweng, menyusahkan RAKYAT, apatah lagi ZALIM maka di PRU 15 kelak, dgn wajah BN yg baru, rakyat AKAN sekali lagi menentukan parti mana yg layak diberikan mandat; apa kah TERUS dgn yg ada atau kembali ke BN yg baru (mungkin namanya pun lain).. 

4). TIADA APA yang harus ditakutkan dengan pertukaran kerajaan dalam sistem demokrasi jika rakyat menilai secara objektif, rasional, matang n TIDAK secara emosi menilai semua parti-parti politik yang bertanding. 

5). Merehatkan BN buat sementara waktu BUKAN bererti anti-kerajaan, anti-agong, anti-negara.. Kerajaan boleh datang dan pergi. Bahkan menukar kerajaan secara demokratik adalah amalan berperlembagaan n perbuatan kita SEMUA adalah PATRIOTIK...

6). Merehatkan BN BUKAN bererti Rakyat terutamanya MELAYU akan kehilangan pembelaan. Bagi saya ungkapan HANYA UMNO/BN PEMBELA MELAYU adalah MITOS semata-mata. (Ini panjang perbahasannya)..

7). Bertukar kerajaan BUKAN bertukar AQIDAH. MEREKA yg MUSLIM tetap Muslim... 

Wallahu a'lam... 

Dr RADINSRS..

.

Tiada ulasan: