Isnin, 21 Mei 2018

Antara realiti dengan tidak dapat menerima hakikat. 7699.

Bismillahi Walhamdulillah. Konon tegar umno ejek menang sorak kampung tergadai - yg berdosa ialah umno yang gadaikan Singapura, Pulau Batu Putih, Landasan Keretapi (KTMB) Woodlands ke Tanjung Pagar dan lain-lain khazanah negara.
Umno ibarat kereta buruk body dan enjen, luar dan dalam rosak teruk ... bagi lerai ganti baru/ubah 100% baru senyap bunyinya dan lancar pergerakkannya serta dapat bersaing. . Now hakikatnya dacing dah kena rampas sebab salah timbang dan In Syaa Allah keris dalam proses membuat sarungnya dengan kepimpinan 100% baru (jika boleh) dan berperanan sebagai pembangkang yang hebat, supaya Rakyat Malaysia dan Malaysia lebih cemerlang dibawah Kerajaan Pimpinan Pakatan Harapan dengan kurniaan rahmat Allah Subhanahuwatalla. In Syaa Allah. Terimalah seadanya takdir dan ketentuan Allah dan rakyat Malaysia dan Malaysia sentiasa beroleh taufik dan hidayah, redha dan rahmat Allah. Bersangka baik dengan Allah. Aamiin Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim.
De Ferer Vedasco baru menang sekali.dah bongkak mengunung....menang sorang kampung tergadai....tergadai sampai.mati...konon.konon.adil...
Kata itu DOA. Allah makbulkan
umno sebagai pembangkang. Aamiin.
Antara realiti dengan tidak dapat menerima hakikat.
Pandai ubn say lepas jadi pembangkang. Nasihatnya rakyat adalah hakim. Bagus sekali. Nasihat yang dulu umno tidak pedulikan. Bila rakyat kata barang mahal... jawab umno makan kangkong. Mahal lagi masak sendiri dengan resepi ex-menteri apa taaah. GST turunkan harga barang.... Alhamdulillah benar rakyat menghakimi dan umno tewas di tangan rakyat.
Nana Nana
Menteri2 pakatan yg dilantik ... depa ingat senang nk tadbir negara. Selama jd pembangkang asyik salahkan kerajaan BN. Sekarang terimalah tggungjwb dan rasa susahnya... tunaikan janji. Rakyat sdg tggu utk hukum kamu klu gagal. Spt dikata... rakyat adalah hakim.

Rabain Ahmad Bodohnya
Nana Nana Sapa yg bodoh?
Indra Mulia Mmg bodoh
Nana Nana Sapa
 Boscov Viz Zus Indra Mulia Aku tlg jawb, kau yg bodoh nana, sbb pm kau yg jahanamkn mcm2 pastu susah ke senang ke PM yg skrg kene settlekn taik yg korang buat dulu setan
ref: 
... 

Tiada ulasan: