Selasa, 31 Julai 2018

Kini nama-namamu didendang, apabila mereka hilang kuasa dan bergelumang dengan sindrom penafian. 7955.


 Al Fatihah. 

Nama yang tidak pernah umno peduli atau diwar-warkan di era mereka berkuasa. Supaya Melayu dan Islam hanya nampak umno sahaja pejuang Melayu dan Islam. 

Setelah mereka tewas baru mereka ini diingati, demi menggembar gemburkan merekalah pejuang Islam, pejuang Melayu ...sedangkan banyak hak Melayu telah mereka gadaikan. 

Maka keluarlah ayat-ayat sedemikian bagi menguburkan penipuan mereka kepada Islam dan Melayu selama mereka berkuasa... 
TIGA ULAMA DIGERUNI KOMUNIS : PEMIMPIN PERANG SABIL, PEJUANG YANG TAK DIDENDANG
Ketika 1940 an dan 1950 an, pengganas Komunis telah menunjukkan sikap biadap & zalim terhadap masyarakat kampung. Mereka menculik anak gadis, membunuh para pemuda serta tok-tok imam di kampung-kampung.
Maka bangkit tiga orang ulama yang memimpin penduduk2 kampung untuk bangkit berjihad menentang kekejaman pengganas Komunis tersebut. Perang sabil ini dipimpin oleh Tuan Guru Haji Yahya bin Taha di selatan Kedah dan utara Perak, Tuan Guru Haji Bakri di Hilir Perak dan Perak Tengah dan Kiyai Haji Salleh di Johor.
Angkatan perang sabil yang dipimpin oleh ulama2 ini ternyata menggerunkan pengganas komunis. Dengan kelengkapan senjata yang terbatas, mereka berjaya membunuh ramai pengganas2 Komunis sehingga mereka serik untuk membuat onar di kampung2 lagi.
Disamping itu, ketiga2 orang tokoh ulama ini juga dikatakan sangat mahir dengan ilmu persilatan. Menurut cerita, banyak maunah (bantuan Allah) berlaku seperti parang terbang, para pejuang tidak mengalami luka ketika ditembak Komunis dan lain2 peristiwa di luar logik akal.
Sempena Hari Kemerdekaan, tokoh2 seperti ini juga wajar diingati. Jasa mereka bukannya kecil untuk dilupakan.
Selamat Hari Merdeka
Hasanuddin Yusof
Maktab Penyelidikan
Tamadun Islam Nusantara
Haaaa haaa haaa
Arm T Aly Mcm Mana Rakyat bole Lupa 
Sejarah Politaiek Fomular Najib
KETUA PENASIHAT 1MDB~Najib
MENTRI KEEWANGAN. ~Najib
PERDANA MENTRI Malaysia~Najib
Najib Nk Duit Mintak Najib yg Luluskan Najib
http://wowberita.org/rampasan-rm1-1-bilion-jangan-lupa-siapa-saya-najib/Ummi Zeck Statement sape tu??? Mat Sabu... Siapa kata komunis hero??? Mat Sabu... Siapa penganut syiah??? Mat Sabu... Siapa sokong lgbt??? Mat Sabu... Siapa yg menghalalkan hukum yg haram??? Mat Sabu... Siapa kaki fitnah??? Mat Sabu... Siapa yg dah x heran dosa pahala??? Mat Sabu dan PH...

Mohd Dasuki

Adam Mikail
https://www.facebook.com/rakyatreport/photos/a.201865300615896.1073741829.201408340661592/265344930934599/?type=3&theater
Khazanah bawah Najib ada rezab tunai RM116 bilion, tengok nanti berapa jer bakinya bila di tangan Mahathir. 

Kalau ikut sejarah 22 tahun Mahathir, Khazanah tak mustahil bakal muflis seperti Bank Negara.

Satu lagi, Najib dulu sekadar jadi Penasihat. 

Tak pernah dia jadi Pengerusi GLC atau duduk dalam BOD. 1MDB yg dikatakan Najib rompak tu pun dia sekadar jadi Penasihat. — di Utc Sentul.

Rakyat Report berada di Utc Sentul.
4 jamKuala Lumpur
Khazanah bawah Najib ada rezab tunai RM116 bilion, tengok nanti berapa jer bakinya bila di tangan Mahathir.
Kalau ikut sejarah 22 tahun Mahathir, Khazanah tak mustahil bakal muflis seperti Bank Negara.
Satu lagi, Najib dulu sekadar jadi Penasihat.
Tak pernah dia jadi Pengerusi GLC atau duduk dalam BOD. 1MDB yg dikatakan Najib rompak tu pun dia sekadar jadi Penasihat.

Tiada ulasan: