Jumaat, 28 Februari 2020

Kenali kehebatan parti ini yang lahir atas restu lidah penjajah dan lihat bagaimana keberhasilannya. 9813


Penjajahan minda Melayu oleh parti politik yang perlukan kesinambungan atau talian hayat untuk terus berkuasa. Agar Melayu tidak sedar dibohongi bulat-bulat dari satu genarasi ke genarasi yang berikutnya. 


Isu politik semakin meruncing. Ramai yang xdpt tahan jari. Type sesuka hati. Janji puas. Kemenangan atau kekalahan, itu milik ahli politik. Kehidupan mereka akan berubah, bukan kehidupan kita.

Apa yang milik kita ialah keluarga, sahabat, dan jiran2 kita. Jadi, apa sahaja keputusan, jangan abaikan mereka semua. Siapa sokong BN atas keyakinan dia maka sokonglah. Siapa sokong PAS atas keyakinan dia maka sokong la. Siapa sokong PH atas keyakinan dia maka sokonglah. Itulah asas demokrasi.

Jangan doakan kematian, Jangan kutuk, jangan caci. jangan maki. jangan fitnah. Raikan perbezaan dan eratkan persaudaraan. Kawan tetap kawan itu pasti, tapi Lawan tetap lawan hanya Sokong politik, 

kita sakit siapa datang ziarah? Kita mati siapa datang ziarah? Sembahyang jenazah siapa hantar ke kubur? talkin siapa amin kan? tahlil pun siapa yang datang? Yg kita sokong menang tak datang pun, jadi jgn taksub pada calon dan  parti. 

Eratkanlah ikatan Silaturahim sesama kita... Masjid selalu dikunjungi.. Elakkan sengketa di hati.. Berbaik sangka dengan Ilahi..
Friday, February 28, 2020

SEBUAH ARTIKEL YANG MENARIK UNTUK DIBACA SIRI 1 .

Salute you Tan Sri.

*Artikel yg sgt baik dan ditunggu2 dari org UMNO dan bekas2 UMNO sendiri. Tahniah Tan Sri Megat Najmuddin krn berani berkata benar tanpa rasa takut. Semoga tulisan Tan Sri ini dapat membuka mata 53% Melayu yg masih gemar diperbodohkn dan ditipu oleh pemimpin2 korup UMNO trmsk prof2 Melayu yang kureng cerdik di universiti. Yang paling malang adalah PAS yg snggup bkerjasama dgn perosak bangsa.*

Hanya sekadar perkongsian... 

Tan Sri Dato' Megat Najmuddin Megat Khas: Sesekali kena dgr jugak dr pihak PH...

*SIAPA PENGKHIANAT*

Dalam sejarah politik negara, hanya dibawah pimpinan UMNO lah kuasa politik Melayu yang diawal tahun 1955 pilihanraya tempatan peŕtama memenangi hampir 85% kerusi menjunam kepada dibawah 2/3 pada piliharaya 1959.

Hanya dibawah UMNO, Melayu dahulunya mempunyai Menteri Kewangan dan Menteri Pendidikan dua jawatan terpenting negara dari MCA dan Menteri Pembangunan Kerjaraya dari MIC.

Merekalah sebenarnya menguasai pembangunan dan kewangan negara.

Maka dari sejak merdeka hinggalah ketahun 1970 an pentadbiran negara berada bukan di tangan Melayu. Malah hingga ke penghujung 70an di antara jabatan jabatan kerajaan yang ada pada masa itu semuanya dikuasai oleh pegawai pegawai tinggi bukan Melayu melainkan satu jabatan iaitu jabatan perhutanan.

Itulah hakikatnya apabila seawal salepas merdeka, apabila UMNO dan pemimpin Melayu mula berkuasa, *Melayu telah mula tergadai hak dan maruah diri dibumi Melayu akibat pemimpin pemimpin Melayu yang mula menjual kuasa untuk kepuasan dan keseronokan peribadi,* 

Sementara Melayu semakin miskin dan hina dan Tun Abd. Razak hanya mampu mengalihkan Melayu yang pada masa itu dikatakan tidak berharta hatta tanah tempat tinggal ke hutan rimba (saperti Bukit Serampang) dijadikan *peneroka dan kini 4 generasi* 
Mereka terperangkap sebagai *peneroka FELDA* yang kini kekal sebagai peneroka saperti hamba dan terasing dari kelompok masyarakat Melayu dan desa yang jauh terbela dan dibela.

Hari ini kita menyaksikan bagaimana *FELDA dihancurkan oleh bukan Cina.* *Bukan DAP tetapi oleh pemimpin UMNO itu sendiri.*

Inilah balasan UMNO kepada Melayu FELDA yang merupakan *bank safe deposit kuasa UMNO* yang sebelum ini menjamin 67 kerusi Parlimen untuk UMNO.

Sejarah tidak lupa siapakah angkara Singapura dan Pulau Pinang terlepas dari kuasa kita. Bukankah sejarah tercipta semasa UMNO memerintah Negara?

Di Singapura dahulunya ada UMNO begitu juga Pulau Pinang .
*Kedua duanya terlepas dari tangan kita bukan kerana DAP tetapi kerana kita*. Kerana kelemahan pemimpin UMNO.

Kenapa bangkitkan tentang Pulau Pinang dan menyalahkan DAP? 

*Bukankah lama sudah kuasa Melayu terlepas di Pulau Pinang juga kerana pemimpin UMNO.* Bukankah UMNO yang merestui dan mengiktiraf  parti *GERAKAN* yang berkuasa disana? *Kenapa salahkan DAP* yang mengambil kuasa dari GERAKAN?

*Nasib Melayu kurang terbela di Pulau Pinang bukan kerana DAP* . *Malah peruntukan kerajaan negeri kepada pembangunan Islam dibawah DAP kini berlipat kali ganda.*
Dalam DAP ada wakil rakyat Melayu dalam DAP ada *ramai ahli Melayu.* Mereka juga mendukung Perlembagaan negara.

Hanya yang ketara *MCA* dalam perbincangan perhimpunan agong berbicara dalam *bahasa Cina* menakala *DAP berbicara dalam bahasa Kebangsaan iaitu Bahasa Melayu.*

MCA didalam perlembagaanya *menolak Perkara 152* iaitu *Bahasa Melayu sebagai Bahasa Kebangsaan* dan memperjuangkan sekolah Cina tetapi ini bukan perjuangan DAP.

Dalam Perlembagaan, semua Parti Politik  dinegara ini dan faham matlamat mereka semua.  *Semua mereka kecuali MCA* seperti disebut diatas menerima Perlembagaan negara tanpa syarat kecuali MCA dan itulah sebabnya mereka adalah pertubuhan berdaftar.

Kenapa DAP musuh kita? *Jelasnya inilah manipulasi UMNO.*

Pernah hilang kuasa dibawah PERIKATAN di akhir 60an. Di akhir 60an politik bukan Melayu bertambah kuat dan *Melayu semakin mundur dan lemah dibawah UMNO.* Namun UMNO masih mahu terus berkuasa.

*Dasar UMNO dari sejak awal lagi ialah menakut-nakutkan Melayu* tentang hilang kuasa, hilang hak istimewa, hilang kedudukan Raja Raja, hilangnya Islam di negara tercinta.

Dalilnya yang wujud seawal mencapai kemerdekaan ialah ancaman dari *persepsi* perkauman yang menakutkan Melayu.

Maka dicipta ancaman komunis sebagai racun bersalut gula yang sebenarnya matlamatnya *menakutkan di benak pemikiran Melayu tentang ancaman kaum Cina terhadap ketuanan Melayu.*

Cina sebagai sinonim Komunis. Tentunya amat menakutkan. Ini membuat Melayu yakin pada perjuangan UMNO membela dan mempertahankan ketuanan Melayu untuk beberapa dekad mendatang selepas PERIKATAN dibubarkan dan digantikan dengan BN.

Kesimpulan nyata dari sejarah setakat 1970an pemimpin UMNO berjaya menakutkan Melayu tentang ancaman kaum Cina yang disamakan dengan Komunis. Menakutkan Melayu dengan kebangkitan kuasa kaum Cina di negara ini sejak merdeka adalah modus operandi politik UMNO.

Sebaliknya pada masa yang sama kuasa kewangan, pendidikan dan membangunkan negara diserahkan oleh pemimpin UMNO kepada bukan Melayu di dalam kerajaan Perikatan.

*Sesungguhnya kita semua adalah mangsa kebodohan, ketamakan, ketidak bertanggungjawab pemimpin UMNO yang menjadikan kita semua terumbang ambing selrpas tahun 1969. Buktinya jelas bilangan kita yang berjaya mengejar ilmu untuk kejayaan hidup boleh dibilang dengan jari.

*Sepatutnya kita boleh lebih jauh baik* sekiranya sistem pendidikan dis ekolah kebangsaan di zaman kita dahulu dapat mendidik kita di tahap yang sepatutnya lebih baik dibandingkan dengan aliran lain di English Collage High School Muar. 
Kluang.

GPS tidak akan beri sokongan kepada pakatan yang ada DAP - James Masing

Tiada ulasan: