Ahad, 27 Oktober 2013

2190. Isian peristiwa yang kaya dengan Kekuasaan Allah SWT.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.

Assalamualaikum w.b.t/السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
Meja www.peceq.blogspot.com

Post kali ini tetap berniat baik. Pada aku itulah ertinya ketegasan, kelurusan, keikhlasan, kejujuran dan kesungguhan yang ada pada diri seseorang. Tambahan pula seseorang itu memang sedia terlatih sebagai seorang anggota keselamatan.

Semua perkara itu menjadi satu peristiwa yang mungkin bagi sesetengah orang termasuk aku sendiri secara spontan jadi hal lucu, lawak, kelakar dan pelbagai tetapi itu semua mengajar kita erti muhasabah diri kerana Allah S.W.T.. Seawalnya aku minta maaf kepada yang empunya badan. Aku jumpa di ytube hal ini. Aku olah dengan nawaitu kerana-Nya untuk menjadi perkara baik.
Sama-sama kita bersangka baik kerana-Nya Tuhan Maha Pencipta dan Pemilik Sekelian Isi Alam. Satu peristiwa yang cukup kaya dengan isian KeAgungan Allah S.W.T.. Hanya Dia Yang Maha Mengetahui. Amin Ya Rob.

Sumber: (www.youtube.com) .


Perhatian: Pemaparan tajuk-tajuk, gambar-gambar dan segala bagai, adalah pandangan dan pendapat peribadi yang lebih menjurus kepada sikap dan sifat untuk menjadi lebih baik dengan mengamalkan gaya hidup menurut perentah dan larangan Allah S.W.T., antaranya bersikap dengan tiada prasangka, tidak bertujuan untuk kebencian, tidak berkeperluan untuk bersubahat dengan perkara bohong dan tiada kaitan dan berkepentingan dengan mana-mana individu. Jujur., aku hanyalah hamba Allah S.W.T., yang hina dina. BERSANGKA BAIK KERANA ALLAH S.W.T..
abc.

Tiada ulasan: