Google+ Badge

Rabu, 12 Ogos 2015

5709. Periuk kecil ketupat segera berbongkah-bongkah.


♡ ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ ♡
◆▬▬▬▬▬ஜ  ஜ▬▬▬▬▬◆
☆•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•★´¨`*•.¸¸.•★
♡ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه ♡
◆◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙ஜ۩۩  ۩۩ஜ◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◆


اللهُــــــم ۩★۩ صَـلٌ ۩★۩ علَى سَــيدنـا مُحـمَّـدْ ۩★۩ وعلَى آل ســيدنا مُحـمَّـدْ ۩★۩ كما صلٌيت علَى ســيدنـا إِبْرَاهِيـمَ ۩★۩ وعلَى آل سًــيدنــُا إِبْرَاهِيـمَ ۩★۩ وبارك علَى ُسَــيدنـُا مُحــمَّـدْ ۩★۩ وعلَى آل سَـيدنا مُحـمَّــدْ ۩★۩ كما باركت علَى سًـيدنا إِبْرَاهِيمَ ۩★۩ وعلَى آل ًسيدنا إِبْرَاهِيمَ ً۩★۩ فى الْعَالَمِينَ ۩★۩ إن ك حَمِيدٌ مَجِيدْ

♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡

◆◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙ஜ۩۩ ♡ ۩۩ஜ◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◆

♡  الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
“”
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
آمين...آمين... آمين... ياالله يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِن
ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ
 •
“” 
Sumber: Google Plus. 
Menjelang Syawal persiapan dilakukan sebaik mampu kerana Allah. Maka direbuslah ketupat segera berbungkus-bungkus. Malangnya saiz periuk tidak sepadan dengan tugasannya. Sambil merebus sipetugasnya melekakan dirinya dengan aktiviti lain hingga terlupa apa yang di dapur. Akhirnya bila tersedar maka berbongkah-bongkah ketupat segera jadi rentung (hangus). 

Begitulah halnya bila seseorang itu sebagai IMAM rumah tangga, komuniti, kejiranan, permukiman dan seterusnya memikul amanah sebagai IMAM sesebuah negeri atau negara. AMANAH itu penting bila IMAM itu cintakan AKHIRAT melebihi kecintaannya kepada ISTERInya, anak-anaknya, saudara maranya, kawan sahabatnya, hartanya dan umumnya KECINTAANnya kepada DUNIA. 

Jadi jangan butakan hati kerana DUNIA. Pengadilan ALLAH bukan omongan nol. Besiap sedialah sebaik-baiknya kerana Allah bermula dengan kehidupan sementara di dunia ini. 

Aamiin. 
*
*
 • Mesej Untuk Rakyat Malaysia

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Kebelakangan ini, saya hanya menyuarakan pandangan supaya mereka yang diberikan amanah jangan salahkan rakyat kerana hilang keyakinan dan kepercayaan terhadap anda, tetapi fikirkanlah mengapa rakyat telah hilang keyakinan dan kepercayaan terhadap anda. Nampaknya teguran saya secara baik ini telah mendapat maklum balas yang kasar daripada seorang menteri. Kalau saya mendapat jawapan sedemikian, apa harapan untuk teguran rakyat lain didengar? Anda seorang menteri, bukannya tuhan dari syurga yang tidak boleh ditegur. Jangan fikir rakyat negara ini wujud untuk memberikan anda jawatan d... lagi »

  Jangan sempitkan istiqamah hanya untuk PAS

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  *Oleh MOHD FADHLULLAH BIN ISMAIL* Sudah seminggu teman-teman saya mengumumkan perletakan jawatan sebagai kepimpinan Pemuda PAS Lembah Pantai dan seminggu jugalah saya terpaksa memikul amanah memangku jawatan tertinggi di peringkat pemuda PAS kawasan ini. Alasan mereka: "perletakan jawatan ini dibuat setelah mengambilkira faktor perkembangan politik semasa serta kekecewaan kami atas krisis yang melanda kepimpinan tertinggi parti di peringkat pusat dan negeri serta konflik dalaman yang gagal ditangani sebaiknya sehingga kini". Tentunya mereka akan bersama Harapan Baru secara rasmi a... lagi »

  Bersatulah Demi Rakyat Dan Malaysia Tercinta.

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  *OLEH DATO' MAHFUZ OMAR* 1. Saya menyambut baik saranan yang dibuat oleh Timbalan Presiden PAS Dato' Ustaz Tuan Ibrahim Tuan Man yang menyarankan agar Parti-Parti Pembangkang kembali duduk semeja untuk mencari titik persamaan dan mengurangkan titik perbezaan. 2. Gesaan supaya Parti Pembangkang kembali bersatu tentunya dinantikan oleh rakyat Malaysia yang mengharapkan perubahan politik negara yang sedang berdepan dengan krisis kepercayaan terhadap kerajaan Umno Bn yang gagal melindungi kepentingan negara dan rakyat. 3. Saya percaya saranan Dato' Ustaz Tuan Ibrahim tidak lah bercang... lagi »

  Jom Lihat Apa Jadi Bila Air Coca-Cola Di Campurkan Dengan Susu

  Nas Rul pada dairishare - Sehari yang lalu
  Air Coca-Cola Di Campurkan Dengan Susu

  Jangan lengah selesai masalah Umno, ulang MB Johor

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  [image: Pengerusi Umno Johor Datuk Seri Khaled Nordin berkata segala permasalahan dalam Umno diselesaikan segera dan ia tidak boleh dilengahkan lagi kerana suara akar umbi semakin jelas menyatakan kebimbangan keadaan semasa parti Melayu itu. – Gambar fail The Malaysian Insider, 8 Ogos, 2015.] Pengerusi Umno Johor Datuk Seri Khaled Nordin berkata segala permasalahan dalam Umno diselesaikan segera dan ia tidak boleh dilengahkan lagi kerana suara akar umbi semakin jelas menyatakan kebimbangan keadaan semasa parti Melayu itu. Datuk Seri Khaled Nordin mengulangi gesaannya agar segala p... lagi »

  Beranikah Ahli Umno Bersuara ?

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  *Oleh Abu Haasan Adam * Kecuali TS Muhyiddin Yassin dan DS Shafie Afdal dan beberapa ‘kerat’ yang lain, kebanyakan ahli UMNO mengambil sikap mendiamkan diri. Membisu seribu bahasa. Taku setakut-takutnya. Gentar segentar-gentarnya. Bimbang sebimbang-bimbangnya kalau-kalau ‘habuan’ yang sentiasa ‘luruh dari langit’ itu akan terhenti sekiranya mereka bersuara terutama yang berkaitan dengan IMDB dan RM 2.6 billion milik pemimpin kesayangan mereka DS Najib Tun Abdul Razak. Diwar-warkan bahawa ahli UMNO peringkat akar umbi boleh menyuarakan pandangan mereka tentang apa saja yang berkaitan ... lagi »

  Pemindahan pegawai SPRM tidak sah dan langgar perlembagaan

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  *Oleh Surendran* Pada 7 Ogos, dua pegawai kanan SPRM, Pengarah Operasi Khas, Bahri Mohd Zin dan Pengarah Komunikasi Strategik, Rohaizad Yaakob, dipindah tanpa makluman awal ke Jabatan Perdana Menteri. Pemindahan mengejut ini kelihatan seperti tindakan disiplin atau satu hukuman, kerana kedua-kedua pegawai kanan ini kelihatan menyanggah tindakan polis terhadap beberapa pegawai SPRM berkaitan skandal 1MDB. Pemindahan ini tidak adil, dilakukan sewenang-wenangnya dan tidak sah di sisi undang-undang. Penjawat awam tidak boleh dipindah sebagai satu tindakan disiplin, kecuali suatu siasatan ... lagi »

  JANGAN KUBURKAN UMNO - MUHYIDDIN

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  Umno Parit Sulong tuju puisi khas bagi Najib

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  Khairy tak risau disingkir Kabinet selepas keluar kenyataan bela SPRM

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  [image: Khairy Jamaluddin berkata beliau tidak gentar mengeluarkan kenyataan yang membela SPRM selepas pejabatnya diserbu polis. – Gambar fail The Malaysian Insider, 8 Ogos, 2015.]Khairy Jamaluddin berkata beliau tidak gentar mengeluarkan kenyataan yang membela SPRM selepas pejabatnya diserbu polis. – Gambar fail The Malaysian Insider, 8 Ogos, 2015.Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin tidak risau bakal digugurkan jawatan seperti mana berlaku kepada bekas timbalan perdana menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin susulan daripada semalam yang mahu polis menghentikan intimidasi terhadap pegawai... lagi »

  Khairy ‘bingai’ dakwa polis ganggu SPRM, kata blog pro Umno

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  [image: Blog pro Umno MyKMU.net membuat kenyataan membidas Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin. – 8 Ogos, 2015.]Blog pro Umno MyKMU.net membuat kenyataan membidas Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin. – 8 Ogos, 2015.Blog pro Umno, Mykmu.net hari ini membidas Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin sebagai menteri "bingai" kerana kenyataan dangkalnya mengatakan siasatan polis terhadap beberapa pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sebagai satu bentuk gangguan. Dalam enteri terbaru hari ini, Mykmu berkata, ketua Pemuda Umno itu hanya membuat kenyataan berdasarkan kecen... lagi »

  Clare Rewcastle? Bagaimana dengan pelarian Malaysia kita RPK?

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Cynic View: Mari lupakan tentang pelarian RPK yang telah didakwa kerana menghasut dan kemudian melarikan diri ke England. Tetapi beliau masih bebas menulis mengenai hal ehwal Malaysia dari jauh. Malah beliau muncul di Singapura beberapa tahun lalu, ketika beliau masih dalam pelarian, untuk menghadiri temuramah dengan TV3! Liciknya beliau. Seorang pelarian ditemuramah oleh media yang dikawal parti dan mempunyai kaitan dengan kerajaan! Kenapa PDRM atau Peguam Negara tidak menghantar orang-orang terbaik mereka untuk menangkap beliau? Sebaliknya, mereka berunding dengan peguam beliau,... lagi »

  Muhyiddin tegur pemimpin tak sedar realiti

  atsixty pada ZAKRI ALI - Sehari yang lalu
  *Muhyiddin Tegur Pemimpin Yang Syok Sendiri* * Posted by Jeebond BLM * *Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini berkata sesetengah pemimpin gagal menyedari keadaan sebenar disebabkan mereka dikelilingi penyokong yang tidak bercakap benar.Dalam ucapannya di Mesyuarat Agung Tahunan Umno Pagoh, timbalan presiden parti itu berkata, keadaan menjadi lebih buruk apabila pemimpin terbabit berasa bangga diri disebabkan maklumat salah berkenaan.Tanpa menyebut nama secara khusus Muhyiddin berkata pemimpin terbabit tidak diberitahu oleh orang bawahannya jika melakukan kesalahan.... lagi »

  SUASANA YANG TIDAK DISIARKAN OLEH TV3 DAN RTM ... MAJLIS AIDIL FITRI ANJURAN UMNO TANAH MERAH DILANDA RIBUT KUAT.

  OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - Sehari yang lalu
  *Majlis sambutan Aidilfitri yang di rasmikan Dato' Seri Ahmad Zahid Hamidi telah ditangguhkan selama sejam selepas hujan lebat dan ribut melanda jajahan ini bermula pukul 3.30 petang tadi.Turut hadir Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed dan timbalannya Datuk Ahmad Jazlan Yaakub serta Ketua UMNO Bahagian Tanah Merah, Datuk Ikmal Hisham Ab Aziz.Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi akan memberi penjelasan terperinci berhubung isu 1Malaysia Development Bhd (1MDB) dan dana politik sebanyak RM2.6 bilion kepada anggota... lagi »

  Lebih banyak sokongan BN untuk SPRM

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  oleh V Shuman Anda tahu situasi semakin tidak terkawal apabila orang yang selama ini menjadi penyokong setia, mula mendesak tindakan di ambil kepada orang yang menjadi tumpuan. Cerita yang menjadi tumpuan- Ketua Pemua Barisan Nasional (dan Umno) Khairy Jamaluddin dan Perkasa NGO yang rapat dengan Umno, menyuarakan sokongan mereka kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam kekecohan skandal akaun peribadi RM 2.6 bilion yang melibatkan Perdana Menteri Najib Razak. Laporan berita memetik Khairy mendesak supaya SPRM dibenarkan bertindak bebas dan menyokong keputusan me... lagi »

  Kembalikan semula dua pegawai kanan SPRM - PPPR

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Kenyataan media yang dikeluarkan hari ini oleh Pengerusi Panel Perundingan dan Pencegahan Rasuah (PPPR), Tan Sri Johan Jaafar berhubung pertukaran tugas dua pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) ke Jabatan Perdana Menteri (JPM) semalam. *PANEL PERUNDINGAN DAN PENCEGAHAN RASUAH: KEMBALIKAN SEMULA DUA PEGAWAI KANAN SPRM* Panel Perundingan dan Pencegahan Rasuah (PPPR), salah satu panel yang memantau perjalanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), terkejut dengan tindakan menukar dua pegawai kanan SPRM pada hari Jumaat. PPPR menuntut agar kedua-dua pegawai te... lagi »

  MT Umno tak pernah diberitahu tentang RM2.6 bilion, kata Shafie Apdal

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  [image: Datuk Seri Shafie Apdal berkata derma politik yang diterima Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak tidak pernah dibangkitkan di dalam mesyuarat Majlis Tertinggi Umno. – Gambar The Malaysian Insider oleh Seth Akmal, 8 Ogos, 2015.] Datuk Seri Shafie Apdal berkata derma politik yang diterima Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak tidak pernah dibangkitkan di dalam mesyuarat Majlis Tertinggi Umno. Derma politik berjumlah RM2.6 bilion yang diterima melalui akaun peribadi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hanya dimaklumkan kepada Kabinet, dan bukannya dalam Mesyuarat Majlis... lagi »

  Dah dapat duit jangan senyap, sembang Najib..!!

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Presiden Umno berharap ahli parti itu tidak mendiamkan diri apabila pemimpin mereka diserang, malah sesetengahnya bertindak seolah-olah menuang minyak ke api menyala. Bercakap di mesyuarat agung tahunan Umno bahagian Bandar Tun Razak hari ini, Datuk Seri Najib Razak berkata, ahli perlu mempertahankan parti itu kerana apa yang dilakukannya bukan untuk kepentingan diri sendiri. "Sebagai presiden parti, apa yang saya buat, sama ada kutip dana atau apa-apa, semata-mata untuk kepentingan parti, bukan untuk lain. "Zaman saya banyak pertolongan (disalurkan) kepada bahagian, banyak kerja ... lagi »

  Shafie Apdal: Kata yes saja, confirm menteri

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Nampaknya ada formula mudah untuk menjadi menteri ketika ini. Sekurang-kurangnya itu dibayangkan Naib Presiden Umno Datuk Seri Mohd Shafie Apdal hari ini. Kata bekas Menteri Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah itu, apa yang diperlukan seseorang untuk menjadi anggota kabinet hanyalah menjadi pak turut. Kata beliau dengan bersikap pak turut, seseorang itu "*confirm*" boleh menjadi menteri. Namun ahli politik Sabah itu berkata, bukanlah menjadi kesalahan untuk seseorang mengiyakan kata-kata pemimpin atasan. "Bukan tak boleh *yes*. *Yes* kalau tempat yg baik," katanya di mesyuarat a... lagi »

  SPRM sahkan derma saya peroleh bukan rasuah sembang Najib

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  Pas Siasat Ahli Sertai Harapan Baru

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  Pas Tak ada Masalah Isytihar Wang Derma

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  Kalau 'yes boss' pasti jadi menteri, kata Shafie Apdal

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  MINUM SUSU LEMBU, DNA MASUK DALAM BADAN BAYI & JADI PEMARAH

  Abu Luqman pada Media Orang Kampung - Sehari yang lalu
  Ulasan seorang ustazah dalam rancangan Fiqh Wanita disiarkan oleh TV3 mengundang kritikan dari netizen di laman sosial. Rancangan yang membincangkan kebaikan serta khasiat susu ibu kepada bayi itu mendakwa bayi yang diberi minum susu lembu akan cepat menjadi pemarah kerana DNA lembu yang sifatkan cepat marah telah masuk ke dalam badan bayi. Justeru, netizen khususnya para ibu yang

  MT Umno tak pernah diberitahu tentang RM2.6 bilion, kata Shafie Apdal

  Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - Sehari yang lalu
  OLEH MOHD FARHAN DARWIS Published: 8 August 2015 6:22 PM Datuk Seri Shafie Apdal berkata derma politik yang diterima Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak tidak pernah dibangkitkan di dalam mesyuarat Majlis Tertinggi Umno. – Gambar The Malaysian Insider oleh Seth Akmal, 8 Ogos, 2015. Derma politik berjumlah RM2.6 bilion yang diterima melalui akaun peribadi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hanya dimaklumkan kepada Kabinet, dan bukannya dalam Mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) Umno, kata Datuk Seri Shafie Apdal. Shafie berkata, sepanjang pengetahuannya, tiada makluman berhubung da... lagi »

  Pesanan 3 juta ahli Umno,Serang balik penyerang saya, kata Najib

  canang pada Cananglahnie - Sehari yang lalu
  Datuk Seri Najib Razak menggesa *3 juta ahli Umno* hari ini melancarkan serangan balas terhadap mereka yang menyerangnya melalui platform media sosial. Presiden Umno itu berkata kekuatan ahli parti itu mampu menangkis serangan tentera siber pembangkang sekali gus mengembalikan penguasaan Umno yang dilihat lemah menangkis serangan di media sosial. “Buka akaun Facebook dan Twitter. Jika anda tidak boleh menjadi blogger, menggunakan Facebook dan Twitter pun memadai. “Bila anda melihat pandangan salah, betulkannya. Bila anda melihat presiden parti diserang, anda boleh serang mereka k... lagi »

  Najib hanya dedah kewujudan dana derma selepas WSJ siar laporan - Shafie Apdal

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Jemaah menteri hanya dimaklumkan mengenai kewujudan dana derma dalam akaun Najib dalam mesyuarat terakhir sebelum rombakan kabinet dibuat. [image: shafie-afdal] BATU PAHAT: Maklumat mengenai dana RM2.6 bilion yang masuk ke dalam akaun Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak hanya dimaklumkan kepada jemaah menteri selepas laporan mengenainya disiarkan Asia Wall Journal (WSJ) Menurut Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Shafie Apdal, perkara itu dimaklumkan dalam mesyuarat kabinet yang terakhir sebelum beliau disingkirkan jawatan sebagai menteri. “Sejauh pengetahuan saya, Majlis Tertin... lagi »

  UMNO rosak kerana sikap bermuka-muka - Muhyiddin

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Tan Sri Muhyiddin Yassin menjelaskan kelompok itu hanya memuji dengan berpura-pura untuk mengekalkan jawatan [image: Muhyiddin-Yassin,-umno] PAGOH: Pemimpin UMNO pada masa ini semakin ramai dikelilingi oleh mereka yang bermuka-muka dan tidak ikhlas. Luahan itu dibuat oleh Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang menjelaskan kelompok itu hanya memuji untuk mengekalkan jawatan. “Saya nak cerita ada kawan kita dalam satu majlis itu, sebelum majlis mengata macam-macam kepada pemimpin. “Namun apabila pemimpin itu bangun sahaja, beliau memuji dengan mengucapkan taniah. Katanya p... lagi »

  Najib nafi tuduhan pemimpin autokratik, suka diampu

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Najib minta ahli UMNO berdiam diri dan menerima keputusan yang dibuat kepimpinan parti. PETALING JAYA: Presiden UMNO Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak menjelaskan beliau bukan seorang pemimpin autokratik yang dikelilingi pengampu. Jelasnya, beliau menghormati perbezaan pendapat tetapi apabila keputusan dibuat melalui mesyuarat, mereka perlu menerima dengan hati terbuka. “Kita boleh bertukar-tukar pendapat dan juga berhujah dalam mesyuarat tetapi apabila kepimpinan membuat keputusan, kita mesti berdiam diri di belakang parti. “Kita mesti menunjukkan barisan yang kukuh,” katanya yang dipe... lagi »

  Najib hilang kredibiliti sudah masa letak jawatan PM - MB Selangor

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  GOMBAK, 8 OGOS : Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak patut meletak jawatan apabila hilang kredibiliti sebagai pemimpin ekoran pertukaran pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di sebalik kontroversi 1 Malaysia Development Berhad (1MDB). Dato’ Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali, berkata Najib perlu bertanggungjawab kerana tindakan memburu pegawai Kerajaan Persektuan seperti itu tidak pernah berlaku dalam sejarah negara. “Mengapa badan bebas seperti SPRM menjadi mangsa Barisan Nasional (BN) dengan ditekan dan diugut dalam usaha mencari kebenaran? “Ia sudah tentu member... lagi »

  Najib nafi isteri tadbir negara

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menafikan bahawa isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor campur tangan dalam hal pentadbiran negara. Beliau berkata demikian ketika mengulas saman fitnahnya terhadap ahli parlimen DAP Nga Kor Ming yang mendakwa bahawa Rosmah telah menyertai mesyuarat jemaah menteri. "Kami sedang berbincang di Beijing, bersama dua tiga menteri dan duta, sebab (ketika itu) saya dalam lawatan rasmi ke China. Waktu itu kemangkatan Sultan Azlan Shah. "Nak bincang sama ada boleh balik atau tidak, adalah isteri saya di situ. Bukan soal negara," kata Najib sebelum merasm... lagi »

  Sudahlah tak bercuti, kini rosakkan parti kata Timb Ketua Umno Pagoh

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Seorang pemimpin Umno yang sepatut bercuti, sebaliknya dilihat mahu menguburkan parti sendiri, kata perwakilan di mesyuarat agung tahunan Umno Johor hari ini. “Kami sedih pemimpin ini mahu menghancurkan Umno padahal bapa dan ibunya berjuang demi parti. “Pemimpin ini patut bercuti, berundur. Kami tidak mahu melihat parti yang dibina oleh nenek moyang kami dikuburkan,” kata Ismail Mohamed, Timbalan Ketua Umno Bahagian Pagoh. Bercakap di perhimpinan peringkat bahagian itu, Ismail memasang harapan pemimpin yang dimaksudkannya itu sedar bahawa akar umbi parti tidak mahu melihat parti ... lagi »

  PAS teliti laporan sebelum ambil tindakan ahli terlibat GHB

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  *KUALA LUMPUR:* Mesyuarat Jawatan Kuasa PAS Pusat hari ini belum membuat sebarang keputusan terhadap ahlinya yang terlibat dalam Gerakan Harapan Baru (GHB) kerana sedang menerima laporan hampir dari setiap negeri. Timbalan Presiden Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, sehingga kini mereka masih menerima laporan dan ia perlu diteliti dengan sebaik mungkin. Beliau berkata, setiap laporan yang diterima perlu dikaji terlebih dahulu mengikut prosedur sebelum diambil sebarang tindakan. "Kita kena lihat kes demi kes sejauhmana tindakan mereka mengundang kerosakkan parti. "Prosedur kita te... lagi »

  Hati anak Bahri: Nak suruh ayah tanam pokok?

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Sepanjang bertugas dengan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) selama hampir 33 tahun, Datuk Bahri Mohamad Zin berdepan pelbagai dugaan, termasuk diugut, dipulau dan diherdik. Beliau yang juga bekas Pengarah Bahagian Operasi Khas SPRM turut diganggu secara sihir termasuk menggunakan santau. Dugaan itu didedahkan sendiri anak Bahri, Eila melalui kemas kini di Facebook beliau malam tadi. Namun, kata Eila, semua halangan itu tidak menjejaskan tumpuan Bahri, malah tetap yakin "mempertahankan kebenaran". "Hidup ni, bukan nak tongkat langit, tapi nak cari sebanyak mana sebab u... lagi »

  APA DAH JADI pada ringgit di luar negara ???

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  *TAHUKAH ANDA, jika anda ke mana2 'money exchange ' di UAE terutamanya di Al Ansari Exchange didapati nama Malaysia telah dikeluarkan dari senarai dalam carta matawang2 dunia.. Manakala jika ke UAE Exchange, anda SUDAH TIDAK BOLEH buat urusan penghantaran wang dari UAE ke M'sia dgn pertukaran ringgit kecuali HANYA DENGAN 'US Dollar' sahaja.. (sebelum ini boleh guna ringgit sebelum ringgit jatuh teruk).*

  MASIHKAH ANDA INGAT... kata2 Najib Razak...!!!

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  *MASIHKAH ANDA INGAT... kata2 Najib Razak sebelum dikantoikan oleh SPRM jika nak samun duit rakyat tak kanlah nak simpan dalam akaun negara.. NAMPAK TAK... !!!*

  Saifuddin: Putrajaya tunjuk kuasa berlebih-lebihan

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  HIMPUNAN DEMOKRASI AKHBAR DAN WARTAWAN

  AMIR Wartawan Rasmi LR pada WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI - Sehari yang lalu

  Himpunan 808: Bantah Penggantungan The Edge

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  Mat Sabu live ipoh (full)

  canang pada Cananglahnie - Sehari yang lalu  Himpunan 808: Bersatu Demi Kebebasan Media

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  Rally held to call for press freedom

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  Kelab Greenboc

  Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - Sehari yang lalu
  Kelab Greenboc ------------------------------ Makin Bercelaru... Nak Bersama Pakatan Tetapi Nak Tanding Lawan DAP Posted: 08 Aug 2015 01:01 AM PDT P*AS seru cari formula baru satukan pembangkang* PAS menyeru supaya semua parti pembangkang bersatu di tengah-tengah skandal bahawa RM2.6 bilion telah didepositkan ke dalam akaun bank peribadi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak. PAS telah secara rasmi memutuskan hubungan dengan DAP pada 11 Julai, dan secara rasmi juga menguburkan Pakatan Rakyat. "Kini, masa yang paling penting semua parti pembangkang bersatu," kata Timbal... lagi »

  The Unspinners

  Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - Sehari yang lalu
  The Unspinners ------------------------------ - SPRM bergelora menunggu reda - Saman PM terhadap WSJ tidak boleh dibiar tertangguh - HYPOCRITE Bar Council have no basis to complain of delay - Sokong SPRM tapi DAP pertahan tindakan dalam kes TBH - DAP's ultimate hypocrasy! SPRM bergelora menunggu reda Posted: 07 Aug 2015 10:25 PM PDT Malaysiakini SINI melaporkan Timbalan Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Datuk Seri Shukri Abdull menuntut kembali dua pegawai kanannnya dipulangkan oleh Jabatan Perdana Menteri (JPM). Beliau telah menawarkan ... lagi »

  Dialog Dewasa Kritik Berasa

  Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - Sehari yang lalu
  Dialog Dewasa Kritik Berasa ------------------------------ KES TEO BENG HOCK DITUTUP: DAP PERCAYA SPRM SANGAT TELUS Posted: 07 Aug 2015 09:06 AM PDT *SAYA PERCAYA SPRM : KASI TUTUP KES TBH !* *SPRM SANGAT TELUS, DALAM KES TBH SPRM MEMANG TELUS, JUJUR DAN BETUL !* KEPADA RAKYAT MALAYSIA MARI SOKONG SPRM, KAMI MENGAKU SPRM KERJA BETUL, ITU KES TBH HEHE KAMI MAHU UNDI SIMPATI CINA MA.. Lim Kit Siang akhirnya mengakui dan menjilat segala tuduhannya ke atas SPRM selama ini kononnya tidak adil, tidak telus dan menyembunyikan maklumat. Lawatan Lim Kit Siang dan seluruh anggota DAP dan P... lagi »

  WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

  Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - Sehari yang lalu
  WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI ------------------------------ Pesan Anwar kepada Najib: Henti ganggu SPRM, Bank Negara Posted: 07 Aug 2015 06:06 AM PDT Pesan Anwar kepada Najib: Henti ganggu SPRM, Bank Negara SUNGAI BULOH 7 OGOS: Ketua Umum KEADILAN, Saudara Anwar Ibrahim menggesa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menghentikan segala gangguan dan ancaman ke atas pegawai-pegawai siasatan agensi kawal selia negara dalam menjalankan tugas mereka. [image: anwar1]"Saya merujuk secara khusus bagaimana anggota PDRM (Polis Diraja Malaysia) diguna untuk menangkap, menyoal siasat mala... lagi »

  Adakah Derma RM2.6 Billion Itu Dari Israel?

  Anak Sungai Derhaka pada Anak Sungai Derhaka - Sehari yang lalu
  Datuk Seri Najib Tun Razak harus menyatakan dengan jelas mengenai derma RM2.6 billion ke dalam akaun persendiriannya dan tidak memadai sekadar menyatakan ia berasal dari Timur Tengah. Penganalisis politik dan pensyarah, Dr Maszlee Malik berkata, selain negara Arab, Israel juga termasuk dalam rantau Timur Tengah. “Kalau cakap dari Timur Tengah, sekarang kita tak tahu dari mana derma itu. Boleh jadi Israel kerana perdana menteri cakap dari middle east. “Kalau bukan dari Israel, nyatakanlah,” katanya ketika dihubungi Malaysiakini. Padas 5 Ogos lalu Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Mala... lagi »

  PAS Pusat akan menyertai Himpunan Bersih 4.0

  Alhusseyn Alhusseyn pada HARAPAN DAN IMPIAN BARU - Sehari yang lalu
  KUALA LUMPUR: PAS Pusat memutuskan akan menyokong dan menyertai Himpunan Bersih 4.0 yang akan diadakan hujung bulan ini. Perkara itu dimaklumkan oleh Timbalan Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Ibrahim kepada media sebaik sahaja selesai Mesyuarat Jawatankuasa PAS Pusat di Kuizm hari ini.Menurut beliau, PAS konsistan dalam menuntut pilihan raya yang bersih dan adil sebagaimana yang dituntut oleh rakyat negara ini. Justeru, katanya PAS Pusat juga memutuskan Naib Presiden PAS Idris Ahmad dan Timbalan Pesuruhjaya 1 Wilayah Kamaruzaman Mohamad sebagai mewakili parti di dalam jawatank... lagi »

  Najib hilang kredibiliti dengan pertukaran pegawai SPRM, kata Azmin OLEH KC NAZARI

  atsixty pada ZAKRI ALI - Sehari yang lalu
  *Menteri Besar Selangor Mohamed Azmin Ali berkata, tindakan menukar 2 pegawai tertinggi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia jelas sebagai satu usaha merencatkan siasatan badan anti-rasuah itu dalam melaksanakan tugas mereka. – Menteri Besar Selangor Mohamed Azmin Ali berkata, tindakan menukar 2 pegawai tertinggi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia jelas sebagai satu usaha merencatkan siasatan badan anti-rasuah itu dalam melaksanakan tugas mereka. –Mohamed Azmin Ali berkata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hilang kredibiliti dalam mentadbir negara dan per... lagi »

  Jangan hanya dengar kata ‘pembodek’, kata Muhyiddin OLEH MOHD FARHAN DARWIS

  atsixty pada ZAKRI ALI - Sehari yang lalu
  [image: Zar Ali's photo.] Tan Sri Muhyiddin Yassin berucap di majlis perasmian mesyuarat Umno Bahagian Pagoh di Dewan Pekembar, Pagoh, Johor, hari ini. Beliau menegaskan, tidak pernah menggunakan saluran luar bagi membangkitkan isu berkenaan 1MDB, sebaliknya menggunakan platform mesyuarat dalam Kabinet mahupun parti. Tan Sri Muhyiddin Yassin berucap di majlis perasmian mesyuarat Umno Bahagian Pagoh di Dewan Pekembar, Pagoh, Johor, hari ini. Beliau menegaskan, tidak pernah menggunakan saluran luar bagi membangkitkan isu berkenaan 1MDB, sebaliknya menggunakan platform mesyuarat dal... lagi »

  INILAH 13 SEBAB-SEBAB MENGAPA EMMANUEL ADEBAYOR MEMELUK ISLAM

  kerengga pada KERENGGA - Sehari yang lalu
  Penyerang Tottenham Hotspur, Sheyi Emmanuel Adebayor, telah meninggalkan agama Kristian dan memeluk Islam. Video yang menunjukkan ia tengah mengucapkan dua kalimah syahadah pun dimuat naik ke laman Youtube dan telah tersebar secara online pada Ramadhan lalu. Bekas pemain Arsenal, Manchester City dan Real Madrid ini juga mengeluarkan sejumlah alasan mengapa ia memeluk Islam. Ia mendedahkan

  Wakil Pagoh: Pemimpin sanggup kuburkan Umno demi kepentingan diri

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  Anak Bekas Pengarah Operasi Khas SPRM Buat Pendedahan.. Saksikanlah

  Addin Deen pada Addin - Sehari yang lalu
  *Anak Bekas Pengarah Operasi Khas SPRM Buat Pendedahan. *Sepanjang bertugas dengan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) selama hampir 33 tahun, Datuk Bahri Mohamad Zin berdepan pelbagai dugaan, termasuk diugut, dipulau dan diherdik. Beliau yang juga bekas Pengarah Bahagian Operasi Khas SPRM turut diganggu secara sihir termasuk menggunakan santau. Dugaan itu didedahkan sendiri anak Bahri, Eila melalui kemas kini di Facebook beliau malam tadi. Namun, kata Eila, semua halangan itu tidak menjejaskan tumpuan Bahri, malah tetap yakin "mempertahankan kebenaran". "Hidup ni, buk... lagi »

  Makin Bercelaru... Nak Bersama Pakatan Tetapi Nak Tanding Lawan DAP

  Green Boc pada KELAB GREENBOC - Sehari yang lalu
  P*AS seru cari formula baru satukan pembangkang* PAS menyeru supaya semua parti pembangkang bersatu di tengah-tengah skandal bahawa RM2.6 bilion telah didepositkan ke dalam akaun bank peribadi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak. PAS telah secara rasmi memutuskan hubungan dengan DAP pada 11 Julai, dan secara rasmi juga menguburkan Pakatan Rakyat. "Kini, masa yang paling penting semua parti pembangkang bersatu," kata Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man. "Inilah masa parti politik pembangkang duduk mencari titik persamaan dan mengecilkan titik perbezaan. ... lagi »

  Najib: I receive funds not for myself but for Umno

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  UMNO Dedah Dana Politik Sembang Najib..!!!

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  Muhyiddin: Leaders dilemma of having yes men

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  #808 Rally for Press Freedom

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  Muhyiddin: Playing the sympathy card

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  Muhyiddin: Speak out before its too late

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  Najib kata saya tidak mahu pemimpin 'Yes Man'....hang sembang..!!!

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  Dua majalah 'bungkus' kerana GST

  atsixty pada ZAKRI ALI - Sehari yang lalu
  *Cukai barangan dan perkhidmatan (GST) sekali lagi ‘memakan korban’ apabila dua majalah kartun terpaksa ditutup apabila kos operasinya semakin meningkat.Selepas kira-kira 22 tahun majalah bercetak Apo? dan Ujang ditamatkan penerbitannya kelmarin.Selain GST, kejatuhan nilai ringgit dan kenaikan harga kertas turut memburukkan lagi keadaan.Rata-rata peminat kartun sedih dengan berakhirnya riwayat majalah berkenaan.*

  Tindakan Menukar Pegawai SPRM Itu Sangat Tidak Adil - Khairy

  Anak Sungai Derhaka pada Anak Sungai Derhaka - Sehari yang lalu
  Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar melahirkan rasa kecewa terhadap pertukaran dua pegawai kanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) semalam. "Jangan kerana ada agenda, kita sanggup meruntuhkan apa sahaja institusi yang ada. "Saya tidak sanggup membenarkan dan membiarkan keadaan seperti itu (berlaku)," kata Khairy. Ahli Parlimen Rembau itu mengulas pertukaran Pengarah Operasi Khas SPRM Datuk Bahri Mohamad Zin dan Pengarah Komunikasi Strategik mereka, Datuk Rohaizad Yaakob, secara mengejut. Kedua-dua mereka ditugaskan di Jabatan Perdana Menteri. SPRM s... lagi »

  Bersatu demi kebebasan media

  atsixty pada ZAKRI ALI - Sehari yang lalu
  *Lebih 300 orang berkumpul di Kuala Lumpur hari ini untuk memprotes penggantungan The Edge Weekly dan The Edge Financial Daily ekoran laporannya mengenai skandal 1MDB.Penunjuk perasaan berkumpul di Pasar Seni sebelum berjalan ke bangunan Majlis Peguam Malaysia yang terletak kira-kira 100 meter antara satu sama lain.Sambil membawa plakad, mereka melaungkan pelbagai slogan menuntut kebebasan media.Protes hari ini disertai petugas media, aktivis dan orang awam.Ia juga mendapat sokongan daripada pelbagai parti politi.* [image: Sebahagian peserta Perhimpunan #808 di Pasar S... lagi »

  RAKYAT MAHU NAJIB DITANGKAP ?

  atsixty pada ZAKRI ALI - Sehari yang lalu
  [image: Zar Ali's photo.]

  DUTA GERMAN KUNJUNGI WAN AZIZAH

  AMIR Wartawan Rasmi LR pada WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI - Sehari yang lalu
  Menerima kunjungan Ahli Parlimen Jerman, Dr Thomas Gotthard Gambke dan Duta Jerman ke Malaysia, HE Holger Wilfried Michael. Pertemuan yang disertai Ahli Parlimen Kelana Jaya, YB Wong Chen berlangsung di Bangi semalam.

  Tidak bertajuk

  atsixty pada ZAKRI ALI - Sehari yang lalu
  - [image: Zar Ali's photo.] *BERITA TERKINI ! - Ada berita dari sumber yang boleh dipercayai, konon YBM Tengku Razaleigh Hamzah akan mengambil alih kerusi Perdana Menteri setelah PM Najib dapat ditumbangkan dalam masa terdekat.* *APA PENDAPAT ANDA ?* [image: Zar Ali's photo.]*Zar Ali Secara peribadi aku - TIDAK MUNGKIN - Kerana mengikut TEORI RAHMAN - Najib ada lah PM Terakhir dari UMNO.*

  Jangan biarkan seorang pemimpin hancurkan Umno, kata pemimpin Pagoh

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Pemimpin Umno diingatkan jangan disebabkan "tangan yang seorang" parti Melayu yang memerintah Malaysia sejak merdeka hancur, kata Ismail Mohamed. Timbalan ketua Umno Bahagian Pagoh itu berkata, ahli-ahli di peringkat akar umbi sekarang sudah tidak lagi tahan melihat gelagat kepimpinan tertinggi parti itu. "Jangan sampai semangat orang Melayu ini bertindak di luar kemampuan. Mudah-mudahan Allah berikan petunjuk kepada pemimpin kita ini. "Kita tak mahu disebabkan tangan yang seorang, parti kita hancur. Masyarakat hari ini tidak terdaya lagi melihat Umno ini runtuh," katanya ketika ber... lagi »

  Utusan kepada Umno: Jangan sampai rakyat kata ‘tiada esok bagimu’

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  [image: Jentera Umno dinasihatkan tidak terus dibuai dengan kenyataan sesetengah pihak yang kadang kala dilihat tidak berpijak di bumi nyata dan masih berada dalam sindrom penafian. – Gambar fail The Malaysian Insider, 8 Ogos, 2015.] Jentera Umno dinasihatkan tidak terus dibuai dengan kenyataan sesetengah pihak yang kadang kala dilihat tidak berpijak di bumi nyata dan masih berada dalam sindrom penafian. Utusan Malaysia memberi amaran kepada Umno agar tidak menunggu rakyat menjawab kembali kepada mereka "tiada lagi hari esok" kerana sekiranya perkara demikian berlaku maka ia sudah... lagi »

  GAMBAR GAMBAR LAWATAN WAN AZIZAH KE N9

  AMIR Wartawan Rasmi LR pada WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI - Sehari yang lalu

  Jangan hanya dengar kata ‘pembodek’, kata Muhyiddin

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Pemimpin diingatkan agar tidak hanya mendengar suara "pembodek" sebaliknya perlu lebih bertanggungjawab dan mengambil kira pandangan orang-orang di sekeliling mereka, walaupun terdapat pendapat yang bercanggah, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin. Tanpa menyebut nama sesiapa, timbalan presiden Umno itu ketika berucap merasmikan mesyuarat perwakilan Umno Bahagian Pagoh, di Johor hari ini berkata, pemimpin yang hanya mendengar pujian-pujian dan menolak teguran adalah disebabkan mereka "dilindungi hijab" manusia yang tidak ikhlas. "Yang ini jadi masalah bila kita jadi pemimpin, kadang-kadang k... lagi »

  Muhyiddin enggan berundur, Najwa sumbangkan lagu tanda sokongan

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  oleh Alyaa Alhadjri Bapanya mengumumkan tidak akan berdiam diri manakala si anak pula menyumbang suara lunak bagi menyokong perubahan dilakar di dalam pentadbiran negara. Penyanyi dan penulis lagu Najwa Mahiaddin merupakan anak kepada timbalan presiden Umno Muhyiddin Yassin dan beliau mengeluarkan lagu pada 6 Ogos bagi menggesa rakyat Malaysia kekal berharap di kala saat-saat sukar sebegini. Video lagu tersebut yang diberi judul After The Rain telah dimuatkan melalui akaun Facebooknya dan telah mendapat 70,000 penggemar setakat ini. “Saya percaya kuasa musik dan kebolehannya menye... lagi »

  PAS pecat ahli sertai GHB hari ini, lapor akhbar Umno

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  [image: Ahli di peringkat akar umbi PAS terus mendedak barisan pemimpin supaya bertindak lebih tegas menyingkirkan mereka yang menyertai Gerakan Harapan Baru. – Gambar fail The Malaysian Insider, 8 Ogos, 2015.]Ahli di peringkat akar umbi PAS terus mendedak barisan pemimpin supaya bertindak lebih tegas menyingkirkan mereka yang menyertai Gerakan Harapan Baru. – Gambar fail The Malaysian Insider, 8 Ogos, 2015.PAS bakal memecat beberapa ahli serta bekas pemimpin utama parti Islam itu yang terbabit dalam Gerakan Harapan Baru (GHB) pada mesyuarat pusat hari ini, lapor Utusan Malaysia. Men... lagi »

  Lebih 400 peserta berhimpun bantah penggantungan akhbar The Edge

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  [image: Sebahagian peserta Perhimpunan #808 di Pasar Seni yang berjalan kaki ke ibu pejabat Majlis Peguam di Kuala Lumpur, hari ini. Mereka berkumpul bagi menunjukkan bantahan terhadap penggantungan 2 akhbar perniagaan The Edge. – Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari, 8 Ogos, 2015.] Sebahagian peserta Perhimpunan #808 di Pasar Seni yang berjalan kaki ke ibu pejabat Majlis Peguam di Kuala Lumpur, hari ini. Mereka berkumpul bagi menunjukkan bantahan terhadap penggantungan 2 akhbar perniagaan The Edge. Kira-kira 400 peserta yang terdiri daripada petugas media, peguam, aktiv... lagi »

  KJ Tak Boleh Terima Pegawai SPRM Ditukar

  atsixty pada ZAKRI ALI - Sehari yang lalu
  *Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar melahirkan rasa kecewa terhadap pertukaran dua pegawai kanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) semalam."Jangan kerana ada agenda, kita sanggup meruntuhkan apa sahaja institusi yang ada."Saya tidak sanggup membenarkan dan membiarkan keadaan seperti itu (berlaku)," kata Khairy.Ahli Parlimen Rembau itu mengulas pertukaran Pengarah Operasi Khas SPRM Datuk Bahri Mohamad Zin dan Pengarah Komunikaso Strategik mereka, Datuk Rohaizad Yaakob, secara mengejut.Kedua-dua mereka ditugaskan di Jabata... lagi »

  TUJUH DEKAD SELEPAS HIROSHIMA MERINTIH!

  MOHAMED NASSER MOHAMED pada kaki sakat - Sehari yang lalu
  Tujuh puluh tahun yang lepas pada 6 Ogos 1945, bom digugurkan di Hiroshima dan mengorbankan hampir separuh daripada 300,000 penduduk di bandar tersebut. Tidak cukup dengan itu, satu lagi bom digugurkan di Nagasaki tiga hari kemudiannya. Bom pertama digugurkan pada jam 8.16 pagi waktu Jepun oleh tentera Amerika. Ia merupakan sebuah bom nuklear pertama kali digunakan ke atas manusia. Selepas bom kedua di Nagasaki, Jepun menyerah kalah. Pada 6 Ogos 1945, bom atom uranium yang diberi jolokan *‘Little Boy’ *digugurkan di Hiroshima meledak 2,000 kaki di atas bandaraya dan ledakannya me... lagi »

  Ikan Belida, Hitler dan Para Pemimpin Hujung Usia

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  A Kadir Jasin *DARI* cerita ikan Belida yang boleh dipancing kalau kita tahu kaedahnya kepada saat-saat terakhir Hitler, sejarah tidak putus-putus mengajar kita teladan dan sempadan. Jadi izinkan saya bercerita mengenai saat-saat terakhir Adolf Hitler moga-moga kita mendapat pengajaran daripadanya. Pada jam 12.10 tengah malam 29 April 1945, ketika di ambang kekalahan, Hitler melantik Robert Ritter von Greim sebagai Panglima Tentera Udara Jerman – Luftwaffe. Luftwaffe adalah unit terakhir tentera Nazi Jerman yang masih beroperasi. Unit-unit lain sudah dikalahkan oleh Tentera Bersekut...lagi »

  Bersatu demi kebebasan media

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Lebih 300 orang berkumpul di Kuala Lumpur hari ini untuk memprotes penggantungan *The Edge Weekly* dan *The Edge Financial Daily* ekoran laporannya mengenai skandal 1MDB. Penunjuk perasaan berkumpul di Pasar Seni sebelum berjalan ke bangunan Majlis Peguam Malaysia yang terletak kira-kira 100 meter antara satu sama lain. Sambil membawa plakad, mereka melaungkan pelbagai slogan menuntut kebebasan media. Protes hari ini disertai petugas media, aktivis dan orang awam. Ia juga mendapat sokongan daripada pelbagai parti politi. Salah seorang daripada mereka ialah bekas timbalan menteri,... lagi »

  Dua majalah 'bungkus' kerana GST

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Cukai barangan dan perkhidmatan (GST) sekali lagi ‘memakan korban’ apabila dua majalah kartun terpaksa ditutup apabila kos operasinya semakin meningkat. Selepas kira-kira 22 tahun majalah bercetak *Apo?* dan *Ujang *ditamatkan penerbitannya kelmarin. Selain GST, kejatuhan nilai ringgit dan kenaikan harga kertas turut memburukkan lagi keadaan. Rata-rata peminat kartun sedih dengan berakhirnya riwayat majalah berkenaan.

  Krisis dalam negara punca pelabur tak yakin - Prof Dr Shazali

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Kerajaan perlu menyelesaikan segera krisis dalaman semasa negara yang memberi persepsi buruk kepada pelabur dari luar sehingga menyebabkan kejatuhan nilai ringgit ke paras paling rendah. Penganalisis ekonomi Universiti Malaysia Sarawak, Prof Dr Shazali Abu Mansor berkata, ketidakstabilan politik negara ketika ini punca utama pelabur kurang yakin melabur. “Kejatuhan ini hanyalah sementara kerana asas ekonomi kita kukuh dan eksport kita juga masih tinggi. Cuma keyakinan pelabur itu saja sudah terhakis dan wujud persepsi negatif terhadap negara. “Isu hangat yang diperkatakan sekarang ... lagi »

  GAMBAR GAMBAR -CERAMAH ISU-ISU SEMASA PKR BERSAMA GHB DI DEWAN CINA KAMPUNG BERJAYA DAN MELAKA..

  AMIR Wartawan Rasmi LR pada WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI - Sehari yang lalu
  Majlis Penerangan Ghb di Melaka semalam. .Teuku Zacharyah Iskandar Teuku Zacharyah Iskandar

  Harapan baru Anjur Nadwah Ulamak Nadhah Jadidah 2015 (NUNJI'15)

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  *Oleh DATO' DR MUJAHID YUSOF RAWA* 1. Bagi memposisikan diri sebagai sebuah parti Islam baru dalam politik negara ini, Harapan Baru akan menganjurkan satu seminar yang dipanggil Nadwah Ulamak Nahdhah Jadidah 2015 (NUNJI'15) pada 15 Ogos ini. 2. Dinamakan sebagai Nadwah Ulamak Nahdhah Jadidah, sebagi merujuk kepada 'Kebangkitan Baru' dari sudut pemikiran Islam yang Inklusif. 3. Kami memilih tema "Islam dan Kenegaraan" bagi merungkaikan masalah perlaksanaan Islam dalam kerangka sebuah negara serta perundangan yang ada. 4. Ia antara lain akan membincangkan tajuk penetapan kaedah fiqh ... lagi »

  Menolak auta dengan fakta

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  *Oleh Aiman Athirah dan Suhaimi Saad * Sejak tewasnya BN dalam memenangi 2/3 kerusi Parlimen di Dewan Rakyat, berlaku kekecohan khususnya di kalangan Bani Melayu kononnya Ahli Parlimen Malaysia kini ramai yang bukan Melayu. Untuk lebih menakutkan, kononnya DAP sudah mula menguasai segalanya! Aduhai sayang aduhai... Adakah kita mengalami kerosakan minda yang semakin parah? DAP bertanding di kawasan Cina menghampiri majoriti dan lawannya adalah MCA, MIC dan Gerakan. Jika DAP kalah sekalipun Melayu tidak akan bertambah dalam Parlimen sebab DAP lawan MCA, MIC dan GERAKAN. Malahan, keme... lagi »

  RAKYAT MARHAEN

  Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - Sehari yang lalu
  RAKYAT MARHAEN ------------------------------ - Muhyiddin: Mereka dikelilingi 'yes man' tak akan undur - Adakah dana asing RM2.6b dari Israel? - Bank Negara dan LHDN tahu RM2.6 bilion dimasukkan ke akaun Najib, kata Pengerusi BNBBC - Media ‘ditumbuk’, rakyat Malaysia yang ‘lebam’ - Kekang susut nilai ringgit dengan menguruskan politik negara - Wang besar, kes besar, SPRM tersasar? - Ganggu SPRM, Bank Negara punca ringgit lemah - Azmin - SOKONG MACC – MASIH ADA RAKYAT MALAYSIA YANG WARAS RUPANYA……. - Halang SPRM siasat adalah satu jenayah - Skand... lagi »

  Pengerusi BNBBC Menjawab Soalan Mengenai 'Derma RM2.6B' Anak MB Johor..

  Anak Sungai Derhaka pada Anak Sungai Derhaka - Sehari yang lalu
  Pengerusi Majlis Ahli Parlimen Barisan Nasional (BNBBC) Tan Sri Shahrir Samad menjawab 15 soalan yang diajukan anak menteri besar Johor, Akmal Saufi Mohd Khaled berhubung dakwaan RM2.6 juta dimasukkan ke dalam akaun peribadi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. Akmal yang juga pengerusi Jawatankuasa Keselamatan, Undang-undang dan Integriti Parlimen Belia Malaysia mengajukan soalan berkenaan di laman Facebook beliau pada Selasa dan jawapan Shahrir itu disiarkan di laman BNBBC semalam. Berikut disiarkan soalan Akmal pada Selasa dan jawapan Shahrir sebagaimana disiarkan laman pro... lagi »

  Skandal 1MDB & Dana Asing: Shukri Abdull mungkin ditukar untuk ‘senyapkan’ SPRM

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Timbalan Ketua Pesuruhjaya SPRM beri amaran jangan ganggu badan itu dalam usahanya memerangi rasuah termasuk kepada Najib. [image: Bahasa,-Shahbudin,-Najib-Razak,-Shukri-Abdul,-SPRM,-JPM] PETALING JAYA: Tindakan Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Datuk Shukri Abdull yang menuntut supaya dua pegawainya yang ditukar ke Jabatan Perdana Menteri (JPM) dikembalikan dilihat satu amaran keras kepada kerajaan. Malah, Syukri juga umpama sudah mengisytiharkan ‘perang’ terhadap sesiapa yang cuba mengganggu badan itu dalam memerangi rasuah termasuk kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd ... lagi »

  MACC targeted because Najib feels unsafe

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  After the cops harassing MACC officers, now it’s the Prime Minister’s Department thwarting its probe on SRC International [image: Shahbudin-Husin,-najib,-macc3] KUALA LUMPUR: In the Court of Public Opinion, it’s clear that if the transfer of two top MACC officers to the Prime Minister’s Department was done with the knowledge of Prime Minister Najib Abdul Razak, the perception remains that he’s trying to avoid his wrongdoings from being uncovered and proven with the necessary evidence and proof that can stand up to scrutiny. If the transfers were done without his knowledge, albeit a les... lagi »

  ROSMAH FIGHTS TO KEEP NAJIB IN POWER: All eyes on WHEN Zahid, Khairy will jump from Rosmah's 'Titanic'

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  [image: ROSMAH FIGHTS TO KEEP NAJIB IN POWER: All eyes on WHEN Zahid, Khairy will jump from Rosmah's 'Titanic'] *KUALA LUMPUR* - Just hours after newly appointed Deputy Prime Minister Zahid Hamidi promised no further action against MACC officers, hauled up allegedly over 'leakage' of information, a sudden strike from the very highest echelon of power stunned the nation. Two directors from the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) were transferred to the Prime Minister's Department with immediate effect on Friday night. They were Bahri Mohd Zin, whose special operations divisio... lagi »

  Pengampu & Bodek: Akar umbi muak dengan sikap pemimpin UMNO

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  UMNO perlu sedar semakin ramai ahli yang tidak puas hati dan perkara itu diluahkan melalui laman sosial. [image: imbalan-Ketua-UMNO-Bahagian-Pagoh,-Ismail-Mohamed] PAGOH: Peringkat akar umbi UMNO semakin tidak tahan dengan tindak tanduk pimpinan UMNO dan kewibawaan kerajaan yang diperintah. Luahan itu dibuat Timbalan Ketua UMNO Bahagian Pagoh, Ismail Mohamed, yang menjelaskan ahli bawahan melihat parti itu sudah terumbang ambing. Keadaannya lebih membimbangkan apabila Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin disingkirkan Presiden UMNO yang juga Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd... lagi »

  Muhyiddin: Mereka dikelilingi 'yes man' tak akan undur

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu

  tok gajah

  Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - Sehari yang lalu
  tok gajah ------------------------------ Jangan Biar Cacing Naik Sampai Ke-mate.......... Posted: 07 Aug 2015 09:02 PM PDT Atuk peratikan nampaknye masih lagi ade petualang bermaharaje lele dalam UMNO. Petualang ni nampaknye semakin berani dan lantang mempertikaikan tugas-tugas yang dilakukan oleh kerajaan demi kebaikan negare. Pertukaran pegawai SPRM yang dibuat itu adalah satu perkare biase sahaje. Dulu-dulu semase atuk bertugas sebagai guru selame lebih 30 tahun pun pernah bertukar tempat kerje sebanyak lebih 10 kali. Make atuk rase tindakan Khairy ni mempertikaikan pertukara... lagi »

  Polis gesa penganjur Perhimpunan 808 patuhi Akta Perhimpunan Aman

  atsixty pada ZAKRI ALI - Sehari yang lalu
  [image: Penganjur Perhimpunan 808 diingatkan supaya tidak membuat sebarang tindakan yang bertentangan dengan Akta Perhimpunan Aman 2012 termasuk membuat perarakan. – Gambar fail The Malaysian Insider, 7 Ogos, 2015.] *Penganjur Perhimpunan 808 diingatkan supaya tidak membuat sebarang tindakan yang bertentangan dengan Akta Perhimpunan Aman 2012 termasuk membuat perarakan. Penganjur Perhimpunan 808 diingatkan supaya tidak membuat sebarang tindakan yang bertentangan dengan Akta Perhimpunan Aman 2012 termasuk membuat perarakan. Polis membenarkan penganjuran Perhimpu... lagi »

  50% Pemimpin akar umbi PAS tunggu dan lihat sebelum sertai parti baharu

  kerengga pada KERENGGA - Sehari yang lalu
  ZULKIFLI SULONG Kebanyakan ahli PAS menunggu penubuhan parti baharu, Gerakan Harapan Baru untuk membaca perlembagaan dan hala tujunya sebelum membuat keputusan sama ada menyertai atau terus kekal bersama parti. Ketika PAS berpecah 2 dengan terbentuknya Gerakan Harapan Baru (GHB) yang bakal menjadi sebuah parti politik Islam baharu, lebih 50% para pemimpin akar umbi khasnya di peringkat

  Kit Siang tersentuh lagu anak Muhyiddin

  canang pada Cananglahnie - Sehari yang lalu

  Cabaran Bersih 4 anjur perhimpunan 34 jam tanpa henti, desak Najib berundur OLEH JAMILAH KAMARUDIN

  atsixty pada ZAKRI ALI - Sehari yang lalu
  [image: Pengerusi Bersih 4 Maria Chin Abdullah bercakap kepada media di pejabatnya di Petaling Jaya, Selangor, hari ini, berhubung himpunan 34 jam pada 39 Ogos ini mendesak perdana menteri letak jawatan. – Gambar The Malaysian Insider oleh Seth Akmal, 7 Ogos, 2015.] *Pengerusi Bersih 4 Maria Chin Abdullah bercakap kepada media di pejabatnya di Petaling Jaya, Selangor, hari ini, berhubung himpunan 34 jam pada 39 Ogos ini mendesak perdana menteri letak jawatan. Pengerusi Bersih 4 Maria Chin Abdullah bercakap kepada media di pejabatnya di Pet... lagi »

  Pegawai SPRM dipindah, tindakan ‘tunjuk kuasa’, kata pemimpin Umno OLEH RAM ANAND

  atsixty pada ZAKRI ALI - Sehari yang lalu
  *[image: Zar Ali's photo.] Bekas ahli Majlis Tertinggi Umno Datuk Saifuddin Abdullah menyifatkan langkah memindahkan 2 pegawai SPRM sebagai tindakan menunjuk kuasa secara terang-terangan sekali gus menunjukkan yang ada yang tidak berpuas hati dengan usaha agensi anti-rasuah itu mencari kebenaran.* * Bekas ahli Majlis Tertinggi Umno Datuk Saifuddin Abdullah menyifatkan langkah memindahkan 2 pegawai SPRM sebagai tindakan menunjuk kuasa secara terang-terangan sekali gus menunjukkan yang ada yang tidak berpuas hati dengan usaha agensi anti-rasuah itu mencari kebenaran. * * Terdahulu ha... lagi »

  Adakah dana asing RM2.6b dari Israel?

  noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sehari yang lalu
  Datuk Seri Najib Tun Razak harus menyatakan dengan jelas mengenai derma RM2.6 billion ke dalam akaun persendiriannya dan tidak memadai sekadar menyatakan ia berasal dari Timur Tengah. Penganalisis politik Dr Maszlee Malik berkata, selain negara Arab, Israel juga termasuk dalam rantau Timur Tengah. “Kalau cakap dari Timur Tengah, sekarang kita tak tahu dari mana derma itu. Boleh jadi Israel kerana perdana menteri cakap dari middle east. “Kalau bukan dari Israel, nyatakanlah,” katanya ketika dihubungi Malaysiakini. Padas 5 Ogos lalu Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) men... lagi »

  Inilah Presiden yang Terulung , Mengangkat Jenazah Rakyatnya

  Abu Luqman pada Media Orang Kampung - Sehari yang lalu
  Recep Tayyip Erdogan. Presiden Turki ini sangat berwibawa dan disegani di forum-forum dunia. Sewaktu di Indonesia beberapa hari yang lalu, ribuan orang menyambut dan mengelu-elukannya. Sedangkan di negerinya sendiri, Erdogan sangat dicintai rakyat Turki. Salah satu alasannya seperti ini; ketika tiba di Turki sepulang kunjungan dari Indonesia, Erdogan turut mengantar jenazah salah seorang

  Halang SPRM, ia tetap tindakan biadap dan jenayah!

  PBO™ pada pen buruk online ™ - Sehari yang lalu
  KUALA LUMPUR, 7 OGOS: Tindakan menghalang siasatan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia adalah satu kesalahan jenayah mengikut Seksyen 48, Akta SPRM 2009. Sehubungan itu, jika polis meneruskan siri tangkapan dan gangguan terhadap SPRM, Ahli Parlimen Segambut, Lim Lip Eng, mengajak orang ramai untuk mengemukakan aduan kepada pejabat-pejabat SPRM di seluruh negara. Katanya, ini akan

  HARAM HALAL TIDAK PENTING ??

  atsixty pada ZAKRI ALI - Sehari yang lalu
  *Tidak perlu tahu dana parti, yang penting cukup, kata ahli MT Umno * *Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menegaskan bukanlah satu keperluan bagi Umno mendedahkan dari mana datangnya sumber kewangan parti, kerana yang paling penting dana berkenaan cukup untuk perbelanjaan pilihan raya.Ahli Majlis Tertinggi (MT) Umno itu berkata, dasar berkenaan sudah terpakai sejak kepimpinan Umno sebelum ini dan persoalan dana parti juga tidak pernah dibangkitkan di peringkat negeri."Saya dah hadapi beberapa pilihan raya dan pengerusi perhubungan negeri tidak pernah pun memaklumkan berapa jumlah ne... lagi »

  Hard grind to unravel MH370 mystery
    (¯`• ßý: ¤§º£¡Ð™¤ •´¯)
  Kerana Allah kita berusaha untuk hidup dan kemudiannya mati
  dan 
  kepada Allah kita berdoa supaya Allah perkukuhkan Iman 
  kita semua hamba-Nya manusia yang hanya bersifat makhluk. 

  Aamiin Ya Allah Ya Rohman Ya Rohim Ya Rob...
  Meja peceq.blogspot.com  . 


  My Dashboard. 
  s3v3n


  s3v3n.
IP

Tiada ulasan: