Google+ Badge

Khamis, 13 Ogos 2015

5715. Fokus Roh Muslim.


♡ ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ ♡
◆▬▬▬▬▬ஜ  ஜ▬▬▬▬▬◆
☆•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•★´¨`*•.¸¸.•★
♡ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه ♡
◆◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙ஜ۩۩  ۩۩ஜ◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◆


اللهُــــــم ۩★۩ صَـلٌ ۩★۩ علَى سَــيدنـا مُحـمَّـدْ ۩★۩ وعلَى آل ســيدنا مُحـمَّـدْ ۩★۩ كما صلٌيت علَى ســيدنـا إِبْرَاهِيـمَ ۩★۩ وعلَى آل سًــيدنــُا إِبْرَاهِيـمَ ۩★۩ وبارك علَى ُسَــيدنـُا مُحــمَّـدْ ۩★۩ وعلَى آل سَـيدنا مُحـمَّــدْ ۩★۩ كما باركت علَى سًـيدنا إِبْرَاهِيمَ ۩★۩ وعلَى آل ًسيدنا إِبْرَاهِيمَ ً۩★۩ فى الْعَالَمِينَ ۩★۩ إن ك حَمِيدٌ مَجِيدْ

♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡ ﷺ ♡

◆◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙ஜ۩۩ ♡ ۩۩ஜ◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◙◆

♡  الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
“”
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
آمين...آمين... آمين... ياالله يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِن
ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ
 •
“”
Bermuhasabah diri kerana Allah.
Tidak membeza, tidak membandingkan. 
Kecewa itu racun kepada mempercayai QadaQ dan Qadar Allah. 
ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ
رَبِّ هَبۡ لِى مِن لَّدُنكَ ذُرِّيَّةً۬ طَيِّبَةً‌ۖ إِنَّكَ سَمِيعُ ٱلدُّعَآءِ
"Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yg baik; 

sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa permohonan.” (Surah Ali 'Imraan, Ayat: 38) 
In Syaa Allah Allah perteguh TaQwa dan Iman kita hamba-Nya. 
"FABI AYYI AALA IRABBIKUMA TUKAZZHIBAN" 
Nikmat Tuhan Manakah Yang Engkau Hendak dustakan?........
Muhasabah buat diri kite ni belake kerana Allah.
Fokus kepada usaha untuk memperolehi rezeki halal milik Allah. 
ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ
Firman Allah yang bermaksud: “..Kehidupan dunia hanyalah kesenangan yang memperdaya” 
[QS. AL 'IMRAN (3):185].
Jangan kerana kesenangan dunia yang menipu kita muflis di Akhirat kelak. NauzubillahminzaliQ. 
ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ
رَبَّنَآ أَفۡرِغۡ عَلَيۡنَا صَبۡرً۬ا وَثَبِّتۡ أَقۡدَامَنَا وَٱنصُرۡنَا عَلَى ٱلۡقَوۡمِ ٱلۡڪَـٰفِرِينَ
"Wahai Tuhan kami! Limpahkanlah sabar kpd kami, 

dan teguhkanlah tapak pendirian kami serta menangkanlah kami terhadap kaum yg kafir.” 
(Surah Al-Baqarah,Ayat : 250) 
Sentiasa bersangka baik dengan berserah kepada Allah, In Syaa Allah kita beroleh usaha yang diberkati 
dan dirahmati Allah serta Allah memakbulkan doa kita hamba-Nya. Aamiin Ya Allah. 
Bermalas-malas melunturkan norma hidup jiwa Muslim. 
Nabi Muhammad Pesuruh Allah Junjungan kita Ummat Akhir Zaman. 
Tekad Allah sentiasa di hati kita. Aamiin Ya Robb. 
Muhasabah diri kerana Allah. 
Niatkan kerana Allah. 
Kecantikan dan keindahan ciptaan dan milik Allah Tuhan Yang Maha Agong. Aamiin Ya Rohim. 
Cintai Allah lebih dari kecintaan kepada kesenangan dunia. 
Bukan senang nak senang dan bukan susah nak susah. Fokusnya usaha dan doa kita kerana Allah. 
ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ
رَبَّنَآ إِنَّنَآ ءَامَنَّا فَٱغۡفِرۡ لَنَا ذُنُوبَنَا وَقِنَا عَذَابَ ٱلنَّارِ
"Wahai Tuhan kami! Sesungguhnya kami telah beriman, oleh itu, ampunkanlah dosa2 kami dan peliharalah kami dr azab neraka.” (Surah A-li 'Imraan, Ayat: 16) 
Istighfar permohonan keampunan hamba-Nya kepada Allah Tuhan-Nya. 
Zakat itu hukumnya wajib. 
Zakat sebagai pembersih pemilikan rezeki oleh hamba-Nya, kurniaan Allah. 
Inilah antara akibat tidak menunaikan zakat. 
Selaku hamba-Nya sentiasalah kita bermohon keampunan-Nya Allah Yang Maha Esa. 
Syurga dengan Rahmat Allah dan Syafaat Nabi Muhammad. 
Cemburu itu satu keseimbangan perasaan yang murni kerana Allah. 
Cemburu akan kehilangan keseimbangannya apabila kita membiar bisikan syaitan menyapu kemurniannya. 
Cinta Allah - Alhamdulillah. 
Sayang yang terbina kerana memang dia sayangi kita kerana Allah. 
Fadhilat Taubat. Taubat Nasuha. 
Hikmah sebagai anak menurut ISLAM. 
Seimbangi usaha dengan doa dan maka lengkaplah pasrah kita kepada Allah. 
ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ
Firman Allah yang bermaksud: “Perkataan yang baik dan pemberian maaf, lebih baik dari sedekah yang diiringi dengan sesuatu yang menyakitkan (perasaan penerima). Allah Maha Kaya lagi Maha Penyantun.”
(Al Baqarah: 263).
Bermuhasabah diri kerana Allah. 
Syurga di telapak kaki ibu. 
*Dengan. 
Kembalikan segala pujian atau kejian itu kepada Allah. 
Dia Yang Maha Hak, yang telah menjadikan kita dan kita milik Allah Tuhan Yang Maha Bijaksana. 
ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ
Firman Allah yang bermaksud: “Sesungguhnya hanyalah kepada Allah 
aku mengadukan kesusahan dan kesedihanku.” (QS. Yusuf: 86).
KEIKHLASAN dan KERENDAHAN HATI. 
Kita melakukan bukan kerana nama tetapi kerana Allah. 
Fahami maksud menduakan. Jangan sampai menghalalkan yang haram dan mengharamkan yang halal. 
Cintai Akhirat melebihi kecintaan kepada dunia. 
Keberkatan doa kepada Allah. 
Pacaran itu haram. Pernikahan itu halal. 
Usah terjadi menghalalkan perhubungan yang haram. 
Berilah salam dan menjawab salam, dengan selengkap-lengkapnya 
dan itulah cara yang terbaik untuk beroleh afdhal keberkatan, nikmat dan rahmat Allah. Aamiin Ya Rohman. 

Pautan: 
(https://www.facebook.com/photo.php
(https://www.facebook.com/DenganizinAllah)
1. Good Health
 2. Good appetite
 3. and get married soon
 4. If you are single , wish you find your lover
 5. If you are married, wish you love each other more
 6. and have a smart little baby
 7. If you are a man, wish you more handsome
 8. and stronger
 9. If you are a girl, wish you more beautiful
 10. more considerately
 11. Wish you happy!
 12. Enjoy your life!
 13. And Keep in touch
*Sumber dari: Yahoo Email 7 Januari 2000
  • Iktibar... 

    KEADAAN DEPAN KEMENTERIAN PERDAGANGAN ANTARABANGSA DAN INDUSTRI (MITI) YANG DILANDA RIBUT SEBENTAR TADI.
    KEADAAN di depan bangunan di Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Kuala Lumpur yang dilanda ribut sebentar tadi.
    Thursday, 13 August 2015 Sumber: (http://omakkau.blogspot.com/2015/08/keadaan-depan-kementerian-perdagangan.html
    Hard grind to unravel MH370 mystery
      (¯`• ßý: ¤§º£¡Ð™¤ •´¯) 
    Mengapa sampai begini - Allah sentiasa melihat perbuatan hamba-hamba-Nya. 
    Luahan Sayu Azalina Selepas Gambar '"Edit'' Beliau Dukung Azwan Ali Jadi Bahan Di Media Sosial
    on WEDNESDAY, AUGUST 12, 2015 
    Jika sebelum ini menjadi viral gambar ''Troll" yang telah diedit oleh pengguna media sosial potret perkahwinan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Azalina Othman Said dan selebriti Azwan Ali sebagai pasangan suami isteri.

    Gambar tersebut telah dikongsi oleh ramai Netizens sebagai status dan komen bergambar di laman-laman page termasuk di kalangan sahabat Siakapkeli sendiri.

    Namun gambar tersebut kembali hangat menjadi bualan hari ini selepas ahli Parlimen Pengerang itu telah memberi respon mengenai gambar berkenaan di mana Azalina memuatnaik di laman Instagram miliknya.

    Apa yang menarik, respons Azalina bukanlah marah seperti seorang 'Diva' itu, sebaliknya berdasarkan kepsyen yang ditulis ia seolah-olah lucu bagi menteri berkenaan melihat gelagat rakyat Malaysia yang menyunting gambarnya,

    “Hahaha.. nak buat macam mana.. Asam garam politik, #hariharikenakutuk #kipidap #dungibap ✌��,” tulisnya sebagai kapsyen gambar berkenaan.

    Gambar tersebut telah diedit oleh pengguna media sosial apabil dikatakan watak Azalina sedikit tomboi atau keras macam lelaki berbanding Azwan yang lembut seperti perempuan.

    Apapun gambar tersebut hanyalah gurauan dan hiburan semata-mata, biasalah orang dikenali ramaikan. Apapun respon Datuk memang terbaik, tidak cepat melatah seperti sesetangah individu lain.

    Sumber

    PERINGATAN: AANS tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri 


    Sumber: (http://babab.net/out/luahan-sayu-azalina-selepas-gambar-edit-beliau-dukung-azwan-ali-jadi-bahan-di-media-sosial.html

    Hamba Se ks Jutawan Kosmetik Jadi Tumpuan Ramai - 

    Biodata Hanni Borhan jutawan kosmetik Jamu Susuk Dara dijadikan hamba seks oleh suami. Facebook Dato Seri Hanni Borhan mengemparkan ramai pengguna laman sosial apabila beliau meluahkan masalah rumah tangga kepada umum. Menerusi luahannya dilaman sosial, Hanni Borhan kecewa dengan sikap suaminya yang hanya menjadikan beliau sebagai hamba seks dan juga tempat pengeluaran duit seperti mesin ATM. Lebih teruk lagi, suami Hanni Borhan yang dikenali sebagai remi turut terjerumus ke dalam penagihan dadah. Kisah perit Hanni Borhan kini mendapat perhatian dan sokongan moral oleh ramai pembaca yang mengikuti perkembangannya dilaman sosial.


    Biodata Hanni Borhan Jutawan Dijadikan Hamba Seks Suami
    Nama Penuh: Hanni Binti Borhan
    Umur: 27 Tahun
    Asal: Klang Selangor
    Pekerjaan: Ahli perniagaan dan pengasas produk Jamu Susuk Dara (JSD)
    Nama Suami: Remi
    Gelaran Pangkat: Dato Seri
    Tahun Perkahwinan: 23 November 2012
    Bilangan anak: 3 orang
    Facebook: https://www.facebook.com/borhan.hanni
    Produk Hanni Borhan Pengasas Jamu Susuk Dara

    Kisah Hanni Borhan Jutawan Kosmetik Dijadikan Hamba Seks Suami
    Gambar Remi Suami Hanni Borhan
    Luahan Perit Hanni Borhan Bersuamikan Penagih Dadah

    Sebenarnya saya tak sangka hidup saya mcm ni. mungkin satu hari nanti saya akan ceritakan sebagai pengajaran mahupon sempadan kepada uolss. menempuhi kehidupan dengan seorang lelaki yang sentiasa di bawah pengaruh dadah syahbu, eramin 5, ubat batok bukan mudah. Dia mampu jadi seorang yang sangat romantik. yang sangat sedih. yang sangat ganas. yang sangat berbudi bahasa. yang sangat kemas, yang sangat kotor, yang sangat bijak, yang sangat bodoh dalam satu2 masa.

    Saya bukan pakar masalah sosial. saya bukan pakar dadah. perjalanan hidup mata hati dibukakan sejak 2014 buat pertama kalinya saya melihat jenis – jenis dadah depan mata. Tanpa pengalaman saya tak tahu menilai perkelakuan orang yang dibawah pengaruh dadah. sehingga saya terlalu ber emosi dan hampir nak gila kerana melayan kerenah orang yang dibawah pengaruh dadah.

    As what we know. saya insan yang penuh concern dan sentiasa menjadi pendengar yang setia dan cuba membantu. Saya seorang yang pemaaf dan bukan utk bermusuh panjang berjela. Pandangan mata, good looking bukan satu jaminan kebahagiaan. Pendengaran telinga, good spoken bukan satu jaminan untuk kebahagiaan hati yang hakiki. kekerapan sex sehari 3 ke 4 kali itu bukan tanda keghairahan cinta dalam hati. For those, yang tahu. kalau boleh jauhkan. jauhkanlah hidup ini dari mereka yang terlibat dengan dadah. Sometimes kita tak kenal spesis ni mcm mana. jika percakapannya terlalu manis, lemah lembut, meraih simpati itulah mereka. they can create 1000 story to make u believe n trust to them.

    Golongan ini, adalah golongan yang paling mudah wanita – wanita jatuh cinta. kemanisan bercinta seperti di alam mimpi2 dan fantasi. golongan ini mampu membelai cinta2 hebat, sex2 luar biasa.. sehingga memberi kesan impact maksima tkut kehilangannya. Siapa pon yang suami saya berhubung. jika dia sebut ” entahlah abg pon tak tahu kenapa Hanni Borhan dah xnak dgn abg ” then u get sex with him. saya xkan bertanggungjawab apa pon yg terjadi di kemudian hari.

    Dari suami saya, saya hanyalah mesin ATM pada dia. mercedes, bmw to get more woman. for those wanita yg subcribes saya yg penuh bangga diri ada hubungan dgn suami sy. percayalah. u xkan dapat apa2 dari saya. no more inbox yg kononnya suami saya di aniaya oleh saya. saya bersuami. ada pernikahan. lelaki ini tidak tinggal bersama saya. just drop by jam 4 pagi ke 5 pagi. balik minta duit. kalau tinggal 3 ke 4 hari ending akan jadi pukul pukul.

    Jika ada urusan rasmi, dia keluar ikut saya. pada mata masyarakat sy bersuami. kerana saya sering post gambar2 bersama suami. hakikatnya itu gambar lama yang saya dok tayang berulang2. Suami ini jenis tidak pedulikan ibubapa, anak mahupon isteri. bagi dia, wanita adalah sumber sex. saya bukan nak burukkan suami. saya nak wanita2 ni celik.

    Dia mengaku dia suami saya to get u close to him. tapi percayalah. dia tak ada duit. Dan sekarang dia sedang melarikan diri kerana ibu bapanya nak masukkan dia ke pusat pemulihan dadah kerana tak sanggup melihat dia minta duit beribu2 sehari daripada saya. dan saya sendiri tak sanggup dipukul,dimaki setiap hari.

    Ini adalah rahsia saya yg sy pendam. tujuan post ini utk wanita – wanita tempat suami saya having sex dan berlindung melarikan diri. jika suami saya mendekati anda wanita. percayalah. anda pasti akan disakiti jika saya stopkan duit. ini bukan buka pekung, tapi minta tolong. tolong jangan bersubahat menganiaya saya.

    Saya diugut, jika lagi sekali saya mengadu2 kepada bapak mertua atau mak mertua. siap lah hidup saya. pagi khamis. sewaktu saya menghantar anak2 ke sekolah. remi bercakap dgn ibunya. jika remi tak dapat apa yg dia mahu. mungkin sbb dia marah kerana ibunya mahu hantar dia ke pusat pemulihan dadah dan disokong oleh saya. Remi menyebut hal ini. remi akan ambil semua kereta2 hani dan akan jual. (yang bestnya baiknya saya dokumen swap emas semua nama remi) dan paling tak sangka dia berkata kepada ibunya.. gudang JSD akan diletupkan dan akan dibakar.

    Hancur hati saya bila bibik sampaikan berita ini. puas saya memikirkannya. rasanya hidup saya sudah tidak diperlukan lagi. hidup saya cuba dihancurkan oleh insan yg paling saya sayang. saya tak sangka, pernikahan sy dengan seorang lelaki yg sy anggap romantik, soft spoken rupa2nya inilah dia sebenarnya. Hidup saya tak pernah berkira mahupon mengungkit. saya dikenalkan dengan jenis2 dadah. dibagi lihat di bagitahu.pembelanjaan dadah bukan murah. dia tidak bekerja. sehari kos syahbu sudah rm600 dia isap bukan mcm org isap dadah. dia isap mcm isap rokok. Belom lagi pil2 dan ubat batok yg saya sangka coke. semuanya sehari tak habis kurang RM1000.

    Bila kita tegur, kita dimarah. dipukul. nak hidup bahagia tak mahu dimarah, tak mahu dimaki dan tak mahu diganggu ketika menguruskan syarikat. sy kena bersikap terbuka kononnya sporting dan bagi semuanya. Mana larat dgn kos itu sahaja sudah habis berpuluh ribu. tak nak nampak dia sebagai penagih. dan saya sendiri sebagai public figure cukup berhati2 dgn penampilan dia agar tidak dicemuh orang. seminggu sekali saya bagi dia makan telur setengah masak 10biji. supaya muka dia tetap nampak tembam dan sehat segar.

    Pakaian dia saya pilih saya belikan supaya dia dilihat sebagai bisnesman walaupon dia tidak bekerja dan tidak tahu apapon jenis bisnes. saya sentiasa menguplod gambar2 dia bersama saya yg nampak sweet2 agar orang tahu saya bahagia. Tapi bila dia tidak pulang ke rumah hari2. kemudian telefon maki2. start memaki abg kandung saya yang tak tahu apa2. start memaki ibu yg melahirkan saya. hati ini bagaikan hilang cinta dan sayang. mungkin selama ini, remi pukul, remi maki, remi ambil duit, remi tipu duit, apa pon saya masih boleh terima.

    Bila dia mula ” pukimak kan ibu saya” mengsialkan abg saya. hati ini tidak menangis. hati ini tidak kecewa. tetibe rasa kosong. dan yang pastinya.. ini bukan masa depan yang saya cari. Sedang ank2 tidur. sy kejutkan semua. sy ke terminal bas dgn apa yg kami ada. semoga hidup kami lebih diberkati. kami ingin jauh dari orang sebegini. masa depan anak2. kami tak perlu masalah sosial dalam rumah kami.

    Kami nikah 23 november 2012. 7 ogos 2015 jam 12mlm kami tinggalkan klang. semoga hidup kami akan kembali seperti dulu ditrek yg diredhai Allah.

    Gambar Hanni Borhan Dan Anak Terpaksa Lari Rumah

    Pada 7 ogos 2015 jam 12 malam, Hanni dan anak-anak telah lari dari rumah mereka di Klang dan kini berpindah ke lokasi yang dirahsiakan untuk memulakan hidup baru.
    7 ogos 2015 jam 12mlm tiket bas keluar dari klang. jam 5pg kami sampai di destinasi kehidupan baru.
    anak2 di bajet hotel sementara mama dapat rumah baru lengkap dgn perabot.
     
    bab baru kamus hidup kami
    disinilah rumah baru kami. hari pertama kami selesai pindah 9-ogos-2015 tempat kami rahsiakan dulu.
    -melvister


    Sumber: (http://babab.net/out/hamba-se-ks-jutawan-kosmetik-jadi-tumpuan-ramai.html
    Kerana Allah kita berusaha untuk hidup dan kemudiannya mati
    dan 
    kepada Allah kita berdoa supaya Allah perkukuhkan Iman 
    kita semua hamba-Nya manusia yang hanya bersifat makhluk. 

    Aamiin Ya Allah Ya Rohman Ya Rohim Ya Rob...
    Meja peceq.blogspot.com  . 

    Rizab Antarabangsa Bank Negara M'sia SUSUT RM14,700,000,000 (RM14.7 BILION) dlm masa 2 minggu aja..

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 12 minit yang lalu
    *JANGAN RISAU.. Rizab BNM makin susut TAPI 'rizab' DERMA NAJIB MAKIN BERTAMBAH RM2.6 BILION !!! NAMPAK TAK !!! Bila la negara nak jahanam... Selagi negara tak jahanam rakyat tak akan sedar2..*

    BAKI AKAUN SEMASA KERAJAAN MALAYSIA DAH TINGGAL HANYA RM7.5 BILION SAHAJA ....

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 14 minit yang lalu
    *MASIHKAH ANDA INGAT Idris Jala yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri pernah kata.. "Malaysia akan berhadapan dengan risiko untuk muflis menjelang tahun 2019". ADAKAH disbbkan faktor penyusutan akaun semasa negara beberapa tahun kebelakangan ini salah satu cara nak penuhkan balik kantong negara balik dgn kadar cepat & efisien adalah dgn KUTIP GST DARIPADA RAKYAT ??? ANDA pon boleh tahu jawapannya...*

    Lelaki meraung akibat peha tertusuk besi (Gambar) FMT Reporters mangsa_bomba_600

    atsixty pada ZAKRI ALI - 14 minit yang lalu
    [image: Zar Ali's photo.] *PETALING JAYA: Seorang lelaki hanya mampu meraung kesakitan apabila peha kanannya tertusuk besi selepas dia terlibat dalam kemalangan. * * Mangsa Zakaria Kassim, 39, yang memandu kereta jenis Proton Saga model BLM telah merempuh belakang sebuah treler di Kilometer 45, * * Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak. Kejadian berlaku kira-kira jam 7.41 pagi, Khamis. * * Difahamkan, mangsa dalam perjalanan ke Kuantan dari Bentong. Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang Anuar Hassan dalam satu kenyataan berkata, lapan anggota bersama ... lagi »

    HOT!! : TERBONGKAR!! YB KHALID SAMAD DEDAH KENAPA PAS TERBELAH DUA.. Written By Pejuang Perubahan

    atsixty pada ZAKRI ALI - 14 minit yang lalu
    *Punca Sebenar Perpecahan Dalaman PAS (Bahagian I) Perkembangan mutakhir ini, dengan kemunculan gerakan Harapan Baru (HB) telah menyebabkan ramai ahli PAS berada dalam keadaan kebingungan. Mereka tertanya-tanya apa sebenarnya yang sedang berlaku? Mengapa PAS yang selama ini kelihatan kukuh bersatu dan sedang berada dalam kedudukan yang antara paling berjaya sepanjang sejarahnya, tiba-tiba bagaikan berpecah dua?Bagi sebahagian ahli, soalan yang timbul dijawab secara mu... lagi »

    PAC DIGANTUNG: NAMPAK TAK !!!!

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 16 minit yang lalu
    *Sebelum siasatan PAC digantung, pelbagai alasan utk tidak hadir dalam pendengaran siasatan 1MDB bersama PAC.. TETAPI bila siasatan PAC digantung, boleh plok tonjolkan diri dalam soal jawab di TV3suku smlm...*

    Berani kerana benar, TAKUT KERANA SALAH...

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 16 minit yang lalu
    *PELIK, yg kena saman Najib KENAPA si Ku Nan ni plok sebok yg bersuara.. Ku Nan ni lawyer Najib ka !!! Nampak sgt ada 'something wrong' pada dana RM2.6 bilion Najib.. ROSMAH RELAX SAJA... pencacai Menteri yang meroyan..*

    8 Bahan Semulajadi Ini Boleh Bantu Halau Semut Di Rumah.

    kerengga pada KERENGGA - 17 minit yang lalu
    Detikdaily Tidak semua suri RUMAH gemar menggunakan racun serangga untuk menghalau semut dirumah terutama bagi yang masih mempunyai anak kecil kerana bimbang anak akan memakan atau memegang racun tersebut. Kami bawakan 8 bahan semulajadi berikut yang selamat ditabur di sekitar rumah dan tidak merbahaya kepada anak kecil. 1. Cuka Masukkan cuka ke dalam botol dan semburkan ke serata tepi

    Saya tidak menerima sebarang tekanan untuk berundur - Johan Jaaffar

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 23 minit yang lalu
    [image: Saya tidak menerima sebarang tekanan untuk berundur - Johan Jaaffar]*KUALA LUMPUR*: Tan Sri Johan Jaaffar melepaskan jawatannya sebagai Pengerusi Media Prima Berhad (MPB) berkuat kuasa 31 Ogos ini. "Saya ingin menjelaskan bahawa saya tidak menerima sebarang tekanan untuk berundur," kata Johan dalam satu kenyataan media di sini hari ini. Tanpa menyentuh sebab sebenar tindakan tersebut, Johan berkata sebagai pengerusi Panel Perundingan dan Pencegahan Rasuah (PPPR), salah satu panel yang memantau perjalanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), beliau lantang menyuar... lagi »

    Tun M disuruh 'tutup mulut', henti serang Najib kata Syed Hussien

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 24 minit yang lalu
    [image: Syed Hussien Al-Attas] BENTONG - Penulis politik veteran, Syed Hussien Al-Attas hari ini meminta Tun Dr Mahathir Mohamad supaya 'tutup mulut' dan berhenti melakukan serangan peribadi terhadap kepimpinan Perdana Menteri. Beliau mendakwa, bekas perdana menteri itu sendiri gagal melakukan sebarang perubahan kepada nasib orang Melayu walaupun beliau telah diberikan peluang mentadbir negara selama 22 tahun. "Bagi tahu dia supaya tutup mulut, dia sudah puas bercakap, 22 tahun bagi dia jadi Perdana Menteri, (tapi) apa pun tak boleh buat. "Dia tak boleh mengubah Melayu, dia gaga... lagi »

    LFL persoal motif 1.5 juta pekerja Bangladesh

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 24 minit yang lalu
    KUALA LUMPUR 13 OGOS- Kementerian Dalam Negeri (KDN) digesa berunding dengan semua pihak termasuk Kementerian Sumber Manusia, Kongres Kesatuan Sekerja (MTUC) dan Persekutuan Majikan-Majikan Malaysia sebelum membawa masuk 1.5 juta pekerja dari Bangladesh. NGO Lawyers For Liberty berkata, langkah itu penting terutama apabila sudah terdapat tenaga kerja sedia iaitu kira-kira 100,000 pelarian dan dua juta pekerja asing yang tidak memiliki dokumen yang sah. “Seperti kebanyakan pelarian dan pekerja asing yang bekerja tanpa kebenaran yang sah, mereka amat terdedah kepada eksploitasi dan pen... lagi »

    Ringgit jatuh, PM salahkan spekulasi politik

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 28 minit yang lalu
    Setelah lama berdiam diri, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak akhirnya bersuara ketika nilai ringgit berada pada tahan RM4 untuk sedolar Amerika Syarikat (AS). Najib cuba menenangkan keadaan dengan memberi jaminan untuk berusaha sedaya upaya untuk menangani masalah itu. “Saya memberi jaminan bahawa Kerajaan akan cuba sedaya upaya untuk menangani keadaan ini dengan tujuan untuk menstabilkan keadaan ekonomi negara,” katanya. Beliau juga mengingatkan laporan terkini Bank Negara Malaysia bahawa pertumbuhan ekonomi tetap berada pada landasan stabil dengan kadar pertumbuhan 4.9 pe... lagi »

    Pelajar ke IPT menurun, PKR lancar bantuan HEAP

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 28 minit yang lalu

    Najib Tangguh Pemilihan Sebab Takut Kalah - Wanita UMNO

    Anak Sungai Derhaka pada Anak Sungai Derhaka - 32 minit yang lalu
    Selepas muncul dengan rakaman video yang menuduh Datuk Seri Najib Tun Razak ‘kencing’ ahli UMNO, Ahli Wanita UMNO Bahagian Langkawi, Anina Saaduddin sekali lagi mengkritik kepemimpinan Najib selaku Presiden parti. Anina berkata, Najib tidak akan mampu mempertahankan kedudukannya sebagai Presiden lantas mengambil keputusan menunda pemilihan selama 18 bulan. Sehubungan itu, dia mempersoalkan atas dasar apa Najib berkata tiga juta ahli UMNO menyokongnya untuk terus kekal sebagai Presiden parti. “Atas dasar apa Najib nak kata tiga juta ahli sokong beliau sedangkan pemilihan Umno yang ...lagi »

    Bersih: Meeting with police 'good in a sense'

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 36 minit yang lalu

    Rara dipanggil polis kerana dia berani sertai DAP

    canang pada Cananglahnie - 41 minit yang lalu
    Rara dipanggil polis kerana dia berani sertai DAP Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang berkata Syefura Othman atau Rara secara terang-terangnya dipilih kerana dia merupakan salah seorang perempuan muda Melayu yang berani untuk melihat perubahan. Aktivis Young Syefura Othman, atau Rara, dipanggil pihak polis kerana beliau merupakan salah seorang anak muda Melayu DAP yang berani melihat perubahan terhadap negara ini, kata ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang. Lim berkata demikian ketika mengulas mengenai tindakan pihak polis memanggil Rara berhubung posting di Facebook miliknya pada September ... lagi »

    Haji Hadi mengalu-alukan siapa yang keluar parti kerana itu adalah proses pembersihan PAS

    kerengga pada KERENGGA - 42 minit yang lalu
    Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menegaskan tidak risau dengan tindakan beberapa kumpulan kecil ahli parti di seluruh negara yang mengumumkan keluar parti kerana ia adalah sesuatu yang baik untuk parti malah menegaskan PAS menerima lebih banyak permohonan untuk menyertai parti berkenaan.  Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyifatkan tindakan beberapa kumpulan kecil ahli parti

    Pegawai-pegawai SPRM memfailkan laporan terhadap pegawai tinggi kerajaan kerana menghalang siasatan

    Alhusseyn Alhusseyn pada HARAPAN DAN IMPIAN BARU - 59 minit yang lalu
    Beberapa laporan telah difailkan terhadap Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa dan Ketua Pengarah Jabatan Perkhidmatan Awam Tan Sri Mohamad Zabidi Zainal. Difahamkan laporan telah dibuat oleh pegawai-pegawai SPRM yang marah ke atas pemindahan dua pengarah, iaitu khas Pengarah Bahagian Operasi Datuk Bahri Mohamad Zin dan pengarah komunikasi strategik Datuk Rohaizad Yaakob. Laporan telah dikemukakan di bawah Seksyen 48 Akta SPRM 2009. - Ogos 13, 2015. ~ themalaysianinsider

    Dosa - dosa Mahathir

    PBO™ pada pen buruk online ™ - 59 minit yang lalu
    Kerana sebuah buku seorang pemimpin boleh jatuh. Perkara itu pernah berlaku kepada Pemimpin pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum ini apabila diserang 50 Dalil Kenapa Anwar Ibrahim Tidak Boleh Jadi PM. Anwar ketika itu timbalan perdana menteri bawah pentadbiran Tun Dr Mahathir Mohamad. Bagaimanapun kini sejarang mungkin berulang apabila Mahathir pula menjadi sasaran dengan cara hampir

    Johan Jaafar letak jawatan di Media Prima

    canang pada Cananglahnie - Sejam yang lalu
    Pengerusi satu panel Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, Tan Sri Johan Jaafar meletak jawatan sebagai pengerusi Media Prima. Perkara itu diumumkan Media Prima melalui satu notis kepada Bursa Malaysia hari ini. Tiada alasan dikemukakan untuk peletakan jawatan itu, yang berkuatkuasa pada 31 Ogos. Beliau sebelum ini sudahpun dijangka akan disingkirkan daripada jawatannya di Media Prima ekoran sokongannya yang kuat ke atas SPRM. Dalam kenyataannya hari ini, Johan menjelaskan bahawa kontraknya berakhir pada tarikh tersebut dan beliau tidak menerima apa-apa tekanan agar meninggalkan... lagi »

    Pegawai SPRM buat laporan, marah halang jalankan siasatan skandal 1MDB

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
    [image: Difahamkan yang laporan dibuat pegawai SPRM yang marah terhadap arahan pertukaran 2 pegawai kanannya iaitu Pengarah Bahagian Operasi Khas Datuk Bahri Mohamad Zin dan Pengarah Komunikasi Strategik Datuk Rohaizad Yaakob. – Gambar fail The Malaysian Insider, 13 Ogos, 2015.] Difahamkan yang laporan dibuat pegawai SPRM yang marah terhadap arahan pertukaran 2 pegawai kanannya iaitu Pengarah Bahagian Operasi Khas Datuk Bahri Mohamad Zin dan Pengarah Komunikasi Strategik Datuk Rohaizad Yaakob. Beberapa laporan difailkan terhadap Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa dan Ketu... lagi »

    Derma RM2.6 bilion kepada PM bukan dalam bidang kuasa Bank Negara, kata Zeti

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
    [image: Gabenor Bank Negara Malaysia Tan Sri Zeti Akhtar Aziz enggan terlibat di dalam perdebatan sama ada BNM mengesan atau dimaklumkan mengenai pemindahan wang itu, yang didakwa dibuat seorang penderma dari Timur Tengah. – Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Abd Halim, 13 Ogos, 2015.] Gabenor Bank Negara Malaysia Tan Sri Zeti Akhtar Aziz enggan terlibat di dalam perdebatan sama ada BNM mengesan atau dimaklumkan mengenai pemindahan wang itu, yang didakwa dibuat seorang penderma dari Timur Tengah. Menyiasat sumbangan derma RM2.6 bilion yang disalurkan dalam akaun peribadi Perdan... lagi »

    Johan Jaafar letak jawatan di Media Prima

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
    Pengerusi satu panel Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, Tan Sri Johan Jaafar meletak jawatan sebagai pengerusi Media Prima. Perkara itu diumumkan Media Prima melalui satu notis kepada Bursa Malaysia hari ini. Tiada alasan dikemukakan untuk peletakan jawatan itu, yang berkuatkuasa pada 31 Ogos. Beliau sebelum ini sudahpun dijangka akan disingkirkan daripada jawatannya di Media Prima ekoran sokongannya yang kuat ke atas SPRM. Johan mengeluarkan kenyataan menyokong SPRM apabila suruhanjaya itu menerima tekanan susulan siasatan ke atas SRC International dan wang RM2.6 bilion yang... lagi »

    Rafizi Ramli: Only Take 1 Small Push, Najib May Occupy The Cell Where Anwar Is Today

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

    Tony Pua: Donation, Is It Really A Donation?

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

    'Majoriti rakyat mahu guling Najib, tapi cara aman'

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

    Polis siasat Rara bagi takutan Melayu, kata DAP

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

    Umno mahu ketepikan saman RM2.6 bilion PKR

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

    Ku Nan elak soalan derma RM 2.6 bilion Najib

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

    Mukhriz: Tangani persepsi kestabilan politik

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

    Ucapan ‘kencing’ keras, MB kecewa, mahu teliti intipati

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

    Polis tak pandang ringan ‘Anonymous Malaysia’

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

    IGP: Rara mesti ada cakap sesuatu 'menghasut'

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

    IGP sahkan polis siasat 7 pegawai Bank Negara ikut FSA

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu

    Pemimpin UMNO taja Anina untuk kritik Najib – Jamal Yunos

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - Sejam yang lalu
    Beliau sarankan UMNO Bahagian Langkawi mendapatkan penjelasan daripada Anina dan menghantar laporan ke Ibu Pejabat UMNO. [image: dato-yunus] PETALING JAYA: Seorang Ketua UMNO Bahagian mendakwa ahli Wanita UMNO Langkawi, Anina Saaduddin telah ditaja supaya mengkritik kepemimpinan Presiden parti, Datuk Seri Najib Tun Razak menggunakan bahasa kesat. Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar, Datuk Jamal Yunos mendakwa Anina ditaja oleh pemimpin UMNO sendiri untuk memburuk-burukkan Perdana Menteri secara terbuka. “Saya percaya wanita ini (Anina) telah ada tauke, ditaja oleh pihak-pihak tertentu u... lagi »

    Dr M bertemu Ku Li, gandingan baru anti-Najib muncul?

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
    Dalam politik apa sahaja boleh berlaku. Musuh masa lalu boleh menjadi kawan pada masa ini, serta sebaliknya. Begitu yang dilihat berlaku dalam perkembangan politik terkini apabila Dr Mahathir Mohamad dan Tengku Razaleigh Hamzah dikatakan telah mengadakan pertemuan awal minggu ini. Tindakan itu meningkatkan spekulasi berkaitan langkah mereka untuk bersama-sama menjatuhkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, yang sedang berdepan krisis kepercayaan awam ekoran dakwaan skandal 1MDB. Sumber yang rapat dengan Mahathir, perdana menteri paling lama dalam sejarah Malaysia. mengesahkan ... lagi »

    Siasatan Bank Negara, SPRM atau deklarasi Najib betul?

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
    Kini, nampaknya ada tiga siasatan berkait dengan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. 1. Siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap SRC International SPRM berkata siasatan terhadap SRC International masih diteruskan. Siasatan ini dikatakan tidak berkait dengan 1MDB tapi ura-ura mengatakan ia berkait dengan pengaliran dana Kumpulan Wang Amanah Pencen (KWAP) yang didakwa berakhir di akaun persendirian Datuk Seri Najib Razak. 2. Siasatan SPRM ke atas RM2.6 bilion SPRM mengumumkan RM2.6 bilion yang masuk ke akaun Najib ia... lagi »

    Mat Yakob dan Nik Amar berat ditimpa balak

    Alhusseyn Alhusseyn pada HARAPAN DAN IMPIAN BARU - 2 jam yang lalu
    1000 Tan Balak di sita oleh Pejabat Perhutanan KelantanYB Dato Husam Musa, melalui status terkini di facebooknya telah menyangkal tuduhan-tuduhan liar yg berlegar sejak beliau tidak lagi menjadi Exco kerajaan negeri Kelantan yg kononnya beliau telah mendapat faedah peribadi langsung atau tidak langsung dari hasil pembalakan di atas cadangan laluan Lebuh Raya Rakyat, khususnya laluan di Kawasan Hutan Simpan Ulu Sat, Machang. Kerajaan negeri seolah-olah membiarkan fitnah ini berlarutan tanpa mengemukakan penjelasan sebenar. Sebagai langkah membela diri dari terus menjadi mangsa fitna... lagi »

    Usaha untuk gulingkan gabenor Bank Negara GAGAL

    Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - 2 jam yang lalu
    Oleh Zainuddin Maidin Gebenor Bank Negara Tan Sri Zeti Akhtar Aziz yang telah difitnahkan oleh sukarelawan -sukarelawan Najib untuk menjatuhkanya, hari ini telah mengistiharkan akan terus berkhidmat hingga tamat tempoh. Dalam sidang akhbarnya hari ini beliau mengistiharkan " Pasti saya akan tetap berada di jawatan saya sehingga tamat tempoh khidmat saya selama lima tahun yang berakhir pada tahun depan." Ini adalah suatu lagi tanda tolak anur kerajaan Najib di bawah tekanan rakyat setelah membatalkan pertukaran pegawai SPRM ke Jabatan Perdana Menteri dan memindahkan mereka balik ke S... lagi »

    Banyak jasa Pas kepada saya, luah Mat Sabu

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
    [image: Mohamad Sabu] SHAH ALAM - "Saya nampak jasa Pas lebih banyak daripada jasa saya pada Pas, itu saya terima kasih," demikian luahan Pengerusi Gerakan Harapan Baru (Harapan Baru), Mohammad Sabu ketika diajukan mengenai kenangan beliau bersama Pas. Mohamad Sabu atau lebih dikenali dengan panggilan Mat Sabu turut mengakui meninggalkan Pas bukan satu keputusan yang mudah dalam hidupnya. "Bagi saya Pas tinggalkan saya satu perjuangan yang besar... tetapi saya perlukan platform baharu untuk melakukan lonjakan baharu, sebab kita banyak ketinggalan dengan cara sekarang," katanya dala... lagi »

    Tumbangkan Najib di tengah pemerintahan

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
    [image: IMG_3751]IPOH, 13 OGOS: Pimpinan PKR menggesa rakyat dan semua anggota di peringkat akar umbi supaya bersatu menumbangkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak di tengah-tengah pentadbirannya. Naib Presiden PKR, Dr Shaharuddin Badaruddin, berkata walaupun tindakan itu disifatkan tidak demokratik, namun ia bukan sesuatu yang luar biasa dalam pemerintahan negara. “Kita harus akui dalam politik Malaysia, perdana menteri itu diturunkan di tengah-tengah pemerintahan selepas pilihan raya seperti Tunku Abdul Rahman diturunkan dua tahun selepas itu. “Tun Abdul Razak kalau tidak meni... lagi »

    Mesej Anina wajar diambil kira – Mukhriz Mahathir

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
    UMNO membenarkan ahlinya menyuarakan isi hati secara terbuka tetapi elakkan mengguna kata-kata kesat yang boleh mencemari imej parti. [image: mukhriz_anina-saaduddin_600] KUALA LUMPUR: Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Mahathir kecewa dengan sikap Perwakilan Wanita UMNO Bahagian Langkawi, Anina Saaduddin yang menegur Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Razak menggunakan kata-kata kesat. Namun, katanya, mesej yang disampaikan oleh Anina itu wajar diambil perhatian oleh setiap Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO. “Kita memang bersifat terbuka dan kita membenarkan perwakilan untuk meluahkan... lagi »

    Kami tahu siapa penyebar fitnah dan niatnya – Zeti Aziz

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
    Berdasarkan siasatan, Bank Negara menemui beberapa petunjuk tujuan pihak terbabit membuat fitnah dan tuduhan palsu itu. [image: zeti_bnm_1mdb_600_1] KUALA LUMPUR: Gabenor Bank Negara, Tan Sri Dr. Zeti Akhtar Aziz memberi amaran akan mengambil tindakan undang-undang kepada pihak yang menyebar fitnah terhadap dirinya dam keluarga. Beliau menegaskan, dakwaan pihak-pihak tertentu mengaitkan dirinya melakukan aktiviti yang menjejaskan demokrasi berparlimen sebagai tuduhan tidak berasas dan tidak benar. “Tidak ada kebenaran tuduhan yang dilemparkan terhadap saya secara peribadi dan Bank Ne... lagi »

    Usaha jatuhkan Zeti gagal, petanda kerajaan Najib tertekan – Zam

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
    Pengumuman Zeti akan terus kekal sebagai Gabenor Bank Negara merupakan kemenangan kepada suara rakyat dan ternyata usaha menjatuhkan beliau telah gagal. [image: zeti-akhtar] PETALING JAYA: Pengumuman berani Gebenor Bank Negara Tan Sri Dr. Zeti Akhtar Aziz bahawa beliau akan terus berkhidmat hingga tamat tempoh selama lima tahun yang berakhir pada tahun depan merupakan kemenangan suara rakyat. Bekas Menteri Penerangan, Tan Sri Zainuddin Maidin berkata, ia juga satu kemenangan kepada mereka yang cintakan keluhuran Perlembagan dan mahu menegakkan sebuah kerajaan yang adil, tulus, amanah,... lagi »

    Pindah pengarah: SPRM siasat KSN, KP JPA

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
    Beberapa laporan telah dibuat oleh pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dengan suruhanjaya itu sendiri terhadap Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Ali Hamsa dan Ketua Pengarah Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA), Tan Sri Zabidi Zainal. Satu sumber memberitahu *Malaysiakini *bahawa laporan dibuat berhubung *pemindahan* Pengarah Operasi khas SPRM, Datuk Bahri Mohamad Zin dan pengarah komunikasi strategik SPRM, Datuk Rohaizad Yaakob Jumaat lepas. "Terdapat beberapa laporan yang difailkan di bawah Seksyen 48 Akta SPRM 2009," tambah sumber itu yang tidak mahu namanya disebut. ... lagi »

    GHB terima banyak permohonan daripada ahli PAS, kata pengerusi

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
    [image: Bekas Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu berkata, GHB akan melakukan pembaharuan dalam kancah politik pakatan pembangkang dan mengambil alih kedudukan PAS. – Gambar fail The Malaysian Insider, 13 Ogos, 2015.] Bekas Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu berkata, GHB akan melakukan pembaharuan dalam kancah politik pakatan pembangkang dan mengambil alih kedudukan PAS. Gerakan Harapan Baru (GHB) menerima banyak permohonan daripada ahli dan kepimpinan PAS dan golongan ulama parti itu yang mahu menganggotainya, dakwa Pengerusi GHB Mohamad Sabu. Bekas timbalan presiden PAS itu berka... lagi »

    Tindakan keluar parti adalah proses pembersihan PAS, kata Hadi

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
    [image: Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menegaskan tidak risau dengan tindakan beberapa kumpulan kecil ahli parti di seluruh negara yang mengumumkan keluar parti kerana ia adalah sesuatu yang baik untuk parti malah menegaskan PAS menerima lebih banyak permohonan untuk menyertai parti berkenaan. – Gambar fail The Malaysian Insider, 13 Ogos, 2015.] Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menegaskan tidak risau dengan tindakan beberapa kumpulan kecil ahli parti di seluruh negara yang mengumumkan keluar parti kerana ia adalah sesuatu yang baik untuk parti malah menegaskan PAS ... lagi »

    Surat Husam kepada Exco Kelantan bakal berasap

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
    *Oleh Mohd Sayuti Omar* *Bekas* Exco kanan Kelantan Husam Musa *(foto) *telah menghantar surat kepada Exco Kelantan bagi menjawab tuduhan liar terhadapnya yang mendakwa beliau "makan" balak sekaligus menanyai beberapa persoalan yang bersifat pelik. Surat Husam itu sudah tentu bakal menjadi satu keributan baharu di Kelantan dan membongkar satu lagi penyelewengan. Isu balak di Kelantan bukan sebesar isu 1MDB dialami Najib Razak, tetapi boleh membikin MB tidak nyenyak tidur. Kenapa beliau berbuat begitu, mungkin sudah tidak tahan menanggung penghinaan dari mereka yang membencinya, yan... lagi »

    Low Yat 2 hanya untuk Melayu .. biar betul DS Ismail Sabri?

    PBO™ pada pen buruk online ™ - 2 jam yang lalu
    Low Yat 2 untuk melayu? Apakah sebabnya kita mendapat menteri-menteri yang ada sekarang? Hampir setiap hari kita dihidangkan dengan kejahilan atau kebodohan mereka. Tetapi ini mungkin dapat dijangka apabila kriteria untuk dipilih menyertai kabinet adalah kesetiaan, dan bukannya kemampuan. Tidak asing kepada kontroversi, Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Ismail Sabri Yaakob sekali lagi

    KEADAAN DEPAN KEMENTERIAN PERDAGANGAN ANTARABANGSA DAN INDUSTRI (MITI) YANG DILANDA RIBUT SEBENTAR TADI.

    OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - 2 jam yang lalu
    *KEADAAN di depan bangunan di Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Kuala Lumpur yang dilanda ribut sebentar tadi.*

    BERSIH ENGGAN LAYAN ISU PAS.

    atsixty pada ZAKRI ALI - 2 jam yang lalu
    Salman Karimi [image: Salman Karimi's photo.] *Gabungan Pilihan Raya Adil dan Bersih (Bersih 2.0) memberi jaminan perhimpunan aman kali ke-4 (Bersih 4) dianjurkannya akan diteruskan seperti dirancang walaupun tidak mendapat sambutan PAS, yang secara tradisinya menggerakkan sejumlah besar penyokong untuk perhimpunan Bersih sebelum ini.* * Pengerusi Bersih 2.0 Maria Chin Abdullah berkata, pihaknya enggan melayan konflik dalaman parti politik sebaliknya mahu menumpukan kepada usaha mereka menuntut perubahan dalam sistem pilihan raya.* * "Saya nak ingatkan, himpunan Bersih adalah isu rak... lagi »

    Zeti nafi letak jawatan, kekal Gabenor hingga April 2016

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
    [image: Zeti nafi letak jawatan, kekal Gabenor hingga April 2016]*KUALA LUMPUR*: Gabenor Bank Negara Tan Sri Zeti Akhtar Aziz menafikan spekulasi bahawa beliau akan meletak jawatan. Zeti pada sidang akhbar di Bank Negara tengah hari tadi berkata beliau kekal memegang jawatan di bank pusat sehingga kontraknya tamat tahun depan. “Saya kekal sebagai Gabenor sehingga tempoh perkhidmatan saya tamat. Kontrak saya adalah selama lima tahun dan tempoh itu akan berakhir tahun depan,” kata Zeti. Beliau dalam pada itu menafikan khabar angin bahawa beliau mengalami masalah kesihatan. “Saya t... lagi »

    Rara dipanggil polis kerana dia berani sertai DAP

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 2 jam yang lalu
    [image: Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang berkata Syefura Othman atau Rara secara terang-terangnya dipilih kerana dia merupakan salah seorang perempuan muda Melayu yang berani untuk melihat perubahan. – Gambar The Malaysian Insider oleh Kamal Ariffin, 13 Ogos, 2015.] Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang berkata Syefura Othman atau Rara secara terang-terangnya dipilih kerana dia merupakan salah seorang perempuan muda Melayu yang berani untuk melihat perubahan. Aktivis Young Syefura Othman, atau Rara, dipanggil pihak polis kerana beliau merupakan salah seorang anak muda Melayu DAP yang be... lagi »

    'Dosa-dosa Mahathir' dilancar di Janda Baik

    atsixty pada ZAKRI ALI - 3 jam yang lalu
    *Kerana sebuah buku seorang pemimpin boleh jatuh.Perkara itu pernah berlaku kepada Pemimpin pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum ini apabila diserang 50 Dalil Kenapa Anwar Ibrahim Tidak Boleh Jadi PM.Anwar ketika itu timbalan perdana menteri bawah pentadbiran Tun Dr Mahathir Mohamad.Bagaimanapun kini sejarang mungkin berulang apabila Mahathir pula menjadi sasaran dengan cara hampir sama, ketika beliau sendiri giat mengkritik pentadbiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.Penulis politik veteran Syed Hussein Alattas (gambar) hari ini akan melancarkan... lagi »

    Punca Sebenar Perpecahan Dalam PAS Bhgn 1 & 2

    Green Boc pada KELAB GREENBOC - 3 jam yang lalu
    P*unca Sebenar Perpecahan Dalaman PAS (Bahagian I)* Perkembangan mutakhir ini, dengan kemunculan Gerakan Harapan Baru (GHB) telah menyebabkan ramai ahli PAS berada dalam keadaan kebingungan. Mereka tertanya-tanya apa sebenarnya yang sedang berlaku? Mengapa PAS yang selama ini kelihatan kukuh bersatu dan sedang berada dalam kedudukan yang antara paling berjaya sepanjang sejarahnya, tiba-tiba bagaikan berpecah dua? Bagi sebahagian ahli, soalan yang timbul dijawab secara mudah dan dengan kaedah menghukum seperti, “tiadanya keikhlasan”, “proses pembersihan”, “sifat munafik”, “kecewa...lagi »

    " KALAU SEKIRANYA BENAR MEMANG SELAYAKNYA KITA GELAR UNDANG-UNDANG CELAKA "

    tikaq buloh pada tikaqbuloh blog - 3 jam yang lalu
    Maunya tak celaka, penari tiang Islam melayu denda RM25, orang yang ditangkap kerana skodeng skirt wanita kena penjara 10 hari. Pamer pelekat #TangkapNajib boleh penjara 2 tahun ???, memang undang-undang celaka. Tunggulah bala Allah, bab Islam korang rendah-rendahkan. KUALA LUMPUR: Mana-mana individu yang didapati melanggar undang-undang termasuk mempamerkan pelekat yang dipercayai mempunyai unsur hasutan boleh ditahan dan bakal berdepan hukuman penjara serta denda. Perkara tersebut ditegaskan Ketua Polis Daerah Kuching, ACP Roslan Bek Ahmad berikutan penahanan seorang wanita be... lagi »

    Fathul Bari maafkan mereka yang fitnahnya

    PBO™ pada pen buruk online ™ - 3 jam yang lalu
    "Saya memaafkan semua pemfitnah, pemaki hamun, pengadu domba, pengumpat dan penyebar yang tidak bertabayyun (tidak memeriksa kesahihan). "Moga Allah mengampuni kita semua," tulis Exco Pemuda Umno Dr Fathul Bari Jahaya di Facebooknya hari ini. Fathul berkata demikian sebagai mengulas tajuk artikel di sebuah blog yang mendakwa beliau menyeru supaya "wajib taat pada perdana menteri walaupun dia

    EXCO KERAJAAN SELANGOR PEMBANGUNAN BERKUALITI RAKYAT DI PEDULI MELENTING APABILA DI KIRITIK KERAS LAGI PEDAS AHLI PARLIMEN DAP KERANA GAGAL KENDALI MASALAH DENGGI SECARA BERKESAN SEHINGGA MENYEBABKAN 89 KEMATIAN

    OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - 3 jam yang lalu
    *Exco Kesihatan, Kebajikan, Wanita dan Keluarga, Dr Daroyah Alwi membidas kenyataan Ahli Parlimen Klang, Charles Santiago susulan kritikan beliau terhadap pentadbiran Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali yang didakwa gagal mengendalikan masalah denggi apabila 89 kematian dicatatkan sehingga Julai. * * Dr Daroyah meminta Charles untuk bersikap terbuka dan bekerjasama bersama Kerajaan Selangor membanteras pembiakan aedes, sebaliknya bukan menuding jari menyalahkan menteri besar dan Exco. * * “Tuduhan Charles itu tidak betul. Jangan hanya tahu menuding jari, sepatutnya sama bantu h... lagi »

    Bersih 4.0- Jangan kacau kami, kata pengerusi SPR By canang

    atsixty pada ZAKRI ALI - 4 jam yang lalu
    *Semua pihak khususnya pembangkang dan BERSIH diingatkan agar tidak ‘mengacau’ kerja-kerja persempadanan semula kawasan pilihan raya negeri Sarawak.Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata cadangan pembangkang bagi persempadanan semula ini bukan sahaja libatkan belanja lebih besar, bahkan memerlukan lebih tenaga dan masa.“Saya fikir BERSIH diketuai Datuk S Ambiga yang jadi konsultan ‘mereka’ (buat bantahan persempadanan semula bahagian pilihan raya Sarawak).“Setelah kita (SPR) ‘kalah’ (di Mah­kamah Tinggi), pihak pemb... lagi »

    Maia si janda jelita cintai jejaka Itali?

    atsixty pada ZAKRI ALI - 4 jam yang lalu
    *Berstatus janda ketika * *masih memiliki paras jelita menyebabkan hidup Maia Estianty sering diperhatikan, dan menjadi bahan bualan.Terbaru, bekas isteri Ahmad Dhani itu dilaporkan sedang akrab dengan seorang selebriti daripada bidang berbeza.Jika Maia adalah pemuzik dan penyanyi, lelaki yang dikatakan dekat dengannya itu ialah salah seorang juri rancangan Masterchef Indonesia, Matteo Guerinoni.Menurut sumber, hubungan Maia dan Guerinoni (gambar) mula dekat sejak pakar masakan itu menjadi pengulas pertandingan lumba motosikal di sebuah stesen televisyen In... lagi »

    Kelab Greenboc

    Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - 4 jam yang lalu
    Kelab Greenboc ------------------------------ [VIDEO] Apa Beza Pendekatan Islam PAS Dan Harapan Baru? Posted: 13 Aug 2015 12:04 AM PDT Apakah Beza pendekatan Islam PAS dan Harapan Baru (HB)? Temubual Dr Mujahid (Mkini). 8 Ogos 2015 1. HB lahir daripada hasrat untuk mengembelingkan tenaga seluruh rakyat dan menghidupkan semula semangat Pakatan Rakyat. 2. Berbeza dari sudut PENEGASAN CIRI2 yang kita nak tonjolkan. Kita tahu Islam itu tidak ada ciri2 yang kita boleh tempelkan. Islam adalah Islam. Cuma dari sudut bagaimana cara orang Islam atau parti Islam atau Organisasi Islam m... lagi »

    Taipingmali (tm)

    Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - 4 jam yang lalu
    Taipingmali (tm) ------------------------------ Soal jawab #1MDB bersama Arul Kanda Posted: 12 Aug 2015 05:08 PM PDT You are subscribed to email updates from Taipingmali To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. Email delivery powered by Google Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States

    Siapa tak kenal lejen artis PALING LAWAK kat M'sia..Tengok muka pon DAH KELAKAR ...!

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu

    Harapan baru harus berani menghadapi masalah lama dan cuba mengatasinya

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
    *Oleh S.Arutchelvan* Selepas kemangkatan Pakatan Rakyat (PR), satu parti baru dengan nama Gerakan Harapan Baru (GHB) muncul sebagai ubat kepada segala permasalahan yang wujud hari ini. GHB jika mengikut skrip DAP, akan bergabung bersama DAP dan PKR untuk membentuk Pakatan 2.0 atau Pakatan Baru. Pakatan Baru ini pula mendapat suntikan tenaga apabila Anwar Ibrahim daripada penjara Sungai Buloh melalui peguamnya memberikan lampu hijau. Situasi ini menyebabkan PAS semakin dipinggirkan walaupun sebagai parti yang begitu besar dan berusia lama, sudah tentunya pengaruh parti tersebut tidak... lagi »

    Suara Melayu Baru

    Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - 4 jam yang lalu
    Suara Melayu Baru ------------------------------ 2 VIDEO [BONGKAR] PANAS!!! Ugutan Serangan Siber Didalangi Rakyat Malaysia... Ikuti Video Penafian 'International ANONYMOUS'... #SahabatSMB Posted: 12 Aug 2015 10:00 PM PDT Sah... ugutan serangan siber yang tersebar sebelum ini didalangi oleh pihak tertentu dari dalam negara Malaysia... perkara ini disahkan melalui satu lagi rakaman video yg dipercayai dimuatnaik oleh kumpulan 'International Anonymous' sendiri yang menafikan penglibatan mereka malah mereka tidak berminat untuk mencampuri urusan demokrasi negara Malaysia... Baru-b... lagi »

    APANAMA

    Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - 4 jam yang lalu
    APANAMA ------------------------------ 1MDB SRC International - WANTED STILL WANTED? Posted: 12 Aug 2015 07:58 AM PDT You are subscribed to email updates from APANAMA To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. Email delivery powered by Google Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States

    Dialog Dewasa Kritik Berasa

    Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - 4 jam yang lalu
    Dialog Dewasa Kritik Berasa ------------------------------ - JADUAL BARU WANG DUNIA - SINGAPURA MELAPORKAN : SELURUH DUNIA TERKESAN GARA-GARA KEJATUHAN YUAN DAN SPEKULASI USD - LONDON MELAPORKAN PASARAN SELURUH DUNIA MENJUNAM KERANA - PONG TENG SIEW - RINGGIT & 14 NEGARA LAGI LEMAH KERANA RAMALAN USA NAIKKAN KADAR FAEDAH - MALAYSIA NOT ALONE - CURRENCY WAR: HANYA MAHFUZ TIDAK SETUJU GWL - SITUASI EKONOMI 97/98 TIDAK SAMA SITUASI SEKARANG, CUBA PERHATIKAN - "CURRENCY WAR" : 14 NEGARA TERKENA TEMPIAS, INI JAWAPAN MALAYSIA JADUAL BARU WANG DUNIA Po... lagi »

    Punca sebenar perpecahan PAS

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
    *Oleh KHALID SAMAD* Perkembangan mutakhir ini, dengan kemunculan gerakan Harapan Baru (HB) telah menyebabkan ramai ahli PAS berada dalam keadaan kebingungan. Mereka tertanya-tanya apa sebenarnya yang sedang berlaku? Mengapa PAS yang selama ini kelihatan kukuh bersatu dan sedang berada dalam kedudukan yang antara paling berjaya sepanjang sejarahnya, tiba-tiba bagaikan berpecah dua? Bagi sebahagian ahli, soalan yang timbul dijawab secara mudah dan dengan kaedah menghukum seperti, “tiadanya keikhlasan”, “proses pembersihan”, “sifat munafik”, “kecewa” dan sebagainya. Namun dijawab pu... lagi »

    GHB muncul mendepani krisis negara

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
    *Oleh A Shukur Harun* Dengan memuncaknya pelbagai krisis di dalam negara, terutamanya skandal kewangan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan serpihannya yang juga panas membara serta krisis lain maka rakyat semakin runsing, kecewa, malah lemas. Bilakah krisis ini akan berakhir tidak ada siapa yang tahu, tetapi yang pasti nilai wang Malaysia semakin menurun, harga barangan terus naik dengan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) yang sangat membebankan di samping pengangguran yang tentu meningkat dengan harga getah dan kelapa sawit terus juga menurun. Lebih parah lagi apabila sem... lagi »

    Apa jalan pintas untuk bawa perubahan total ?

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 4 jam yang lalu
    *Oleh Arul Psm * Buat aduan polis...orang marah mengapa buat aduan polis, polis mana boleh dipercayai. Buat aduan SPRM, orang marah, buat apa buat aduan SPRM, dia hanya tangkap orang kecik. Buat demo 3 jam, orang marah. You ingat kerajaan boleh jatuh ke 3 jam demo? Kawan masuk lock-up, pegang lilin. Orang marah, you ingat you pegang lilin, kawan you boleh bebaskah? Buat demo satu malam, Hoi you ingat buat satu malam, Najib akan letak jawatan kah?. Ini masalahnya. Kadangkala kita perlu melalui satu proses sebelum kita tahu kekuatan kita. Namun ada orang yang asyik saja kritik semu... lagi »

    Lelaki meraung akibat peha tertusuk besi (Gambar)

    kerengga pada KERENGGA - 5 jam yang lalu
    FMT Reporters PETALING JAYA: Seorang lelaki hanya mampu meraung kesakitan apabila peha kanannya tertusuk besi selepas dia terlibat dalam kemalangan. Mangsa Zakaria Kassim, 39, yang memandu kereta jenis Proton Saga model BLM telah merempuh belakang sebuah treler di Kilometer 45, Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak. Kejadian berlaku kira-kira jam 7.41 pagi, Khamis. Difahamkan, mangsa dalam

    Zeti Dedahkan 7 pegawai BNM disoal isu 1MDB..

    Anak Sungai Derhaka pada Anak Sungai Derhaka - 5 jam yang lalu
    Tujuh pegawai Bank Negara Malaysia (BNM) setakat ini disoal polis berhubung kebocoran maklumat berkaitan siasatan terhadap 1Malaysia Development Berhad (1MDB), kata Gabenor BNM Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz. Katanya, mereka memberikan kerjasama sepenuhnya kepada pihak polis tetapi beliau enggan mendedahkan nama mereka, tarikh mereka disoal dan pejabat di bahagian mana mereka bertugas. Beliau juga berkata, bank pusat itu sudah menyelesaikan siasatannya ke atas urus niaga bank yang berkaitan dengan 1MDB dan mengemukakan kertas siasatan kepada Jabatan Peguam Negara. Katanya, laporan ... lagi »

    Husam: Membalak langgar hasrat Tok Guru?

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
    Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Salor Datuk Husam Musa hari ini membangkitkan pelbagai perkara berkaitan kontroversi pembalakan Kelantan. Bekas exco kanan kerajaan negeri itu antaranya membangkitkan dakwaan berlaku penebangan di luar kawasan serta berlaku perubahan sempadan daripada pelan kelulusan asal. Beliau juga membangkitkan risiko rancangan asal yang menjadi hasrat bekas menteri besar Kelantan allahyarham Datuk Nik Aziz Nik Mat yang mahu kawasan Hutan Simpan Ulu sat dikekalkan. “Ini mungkin merosakkan pelan asal untuk menempatkan RnR (kawasan rehat dan rawat) berkenaan ... lagi »

    siri 1 :Punca sebenar perpecahan PAS

    kerengga pada KERENGGA - 5 jam yang lalu
    KHALID SAMAD Perkembangan mutakhir ini, dengan kemunculan gerakan Harapan Baru (HB) telah menyebabkan ramai ahli PAS berada dalam keadaan kebingungan. Mereka tertanya-tanya apa sebenarnya yang sedang berlaku? Mengapa PAS yang selama ini kelihatan kukuh bersatu dan sedang berada dalam kedudukan yang antara paling berjaya sepanjang sejarahnya, tiba-tiba bagaikan berpecah dua? Bagi sebahagian

    Anina: Tangguh pemilihan, Najib tak yakin menang?

    atsixty pada ZAKRI ALI - 5 jam yang lalu
    *Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak sendiri seperti tidak yakin terhadap sokongan ahli parti itu kepadanya kerana menundakan pemilihan pucuk pimpinan parti itu, kata Perwakilan Wanita Umno Bahagian Langkawi Anina Saaduddin.Malahan, Anina yang lantang mengkritik Najib dalam ucapannya di mesyuarat bahagian itu Sabtu lalu berkata, Najib seperti tidak yakin boleh mempertahankan kedudukannya sekiranya pemilihan diadakan.“Atas dasar apa Najib nak kata tiga juta ahli sokong dia sedangkan pemilihan Umno yang akan datang, ditunda ke 2016.“Kalau dia tunda, maknanya di... lagi »

    Soalan 'maut' untuk Najib

    PBO™ pada pen buruk online ™ - 5 jam yang lalu
    Derma RM2,600 juta yang masuk ke dalam akaun perbadi Najib Razak bukan saja terus menjadi topik perbualan, bahkan telah membuatkan nama beliau melonjak popular di seluruh dunia dalam sekelip mata. Popularnya Najib ketika ini sehingga masyarakat seolah-olah tidak lagi menyebut beliau sebagai anak Tun Razak yang sederhana dan berintergriti, tetapi lebih sebagai "raja duit" yang banyak wang dengan

    Rara akan disiasat polis, ‘cybertroopers’ Umno dakwanya hina Sultan

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
    [image: Young Syefura Othman berkata, posting yang didakwa menghina sultan itu posting lamanya pada September tahun lepas, berhubung isu aktivis Ali Abd Jalil dan Profesor Dr Azmi Sharom dan bukan menghina sultan. – Gambar fail The Malaysian Insider, 13 Ogos, 2015.] Young Syefura Othman berkata, posting yang didakwa menghina sultan itu posting lamanya pada September tahun lepas, berhubung isu aktivis Ali Abd Jalil dan Profesor Dr Azmi Sharom dan bukan menghina sultan. Aktivis muda DAP Young Syefura Othman akan disiasat pihak polis esok di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi ... lagi »

    Ku Nan elak soalan derma RM 2.6 bilion

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
    "Itu (isu 1MDB) saya tak komen." Itu reaksi spontan Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor ketika diminta mengulas berhubung kehadiran beliau bersama perdana menteri semasa memberi penjelasan kepada Tan Sri Muhyiddin Yasin mengenai derma RM 2.6 bilion. Malah, Tengku Adnan yang lebih mesra dipanggil Ku Nan segera beredar untuk beramah mesra dengan tetamu jemputan beliau ketika pemberita mengajukan soalan mengenai isu yang sedang hangat diperkatakan itu. Ku Nan yang juga menteri wilayah mengadakan rumah terbuka Aidilfitri bagi peringkat Wilayah Persekutuan Putr... lagi »

    'Dosa-dosa Mahathir' dilancar di Janda Baik

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
    Kerana sebuah buku seorang pemimpin boleh jatuh. Perkara itu pernah berlaku kepada Pemimpin pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum ini apabila diserang *50 Dalil Kenapa Anwar Ibrahim Tidak Boleh Jadi PM*. Anwar ketika itu timbalan perdana menteri bawah pentadbiran Tun Dr Mahathir Mohamad. Bagaimanapun kini sejarang mungkin berulang apabila Mahathir pula menjadi sasaran dengan cara hampir sama, ketika beliau sendiri giat mengkritik pentadbiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. Penulis politik veteran Syed Hussein Alattas (*gambar*) hari ini akan melancarkan buku barun... lagi »

    Cerita 'selepas hujan' Najwa Mahiaddin

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
    Apa lagi yang lebih baik dilakukan ketika berdepan pancaroba selain meneguhkan semangat dan bersabar kerana yakin, derita tidak akan kekal selamanya. Sebagai penyanyi pula, Najwa Mahiaddin percaya ada 'kuasa penyembuhan' dibawa susunan irama dan kata-kata. Justeru terhasil lagu *After The Rain* yang mula diperkenalkan pada 6 Ogos lalu. Uniknya lagu - dan penyanyi - itu ialah, ia cepat menarik perhatian kerana muncul ketika politik negara sedang memanas. Ia ditambah pula dengan status penyanyi itu sendiri yang menjadi ahli keluarga timbalan perdana menteri sehingga ahli politik ve... lagi »

    7 pegawai BNM disoal isu kebocoran maklumat siasatan 1MDB, kata Zeti

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
    [image: Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM) Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz bercakap pada sidang media di BNK, di Kuala Lumpur hari ini. Beliau mengesahkan 7 pegawai BNM yang disoal siasat polis berhubung kebocoran maklumat kes 1Malaysia Development Berhad. – Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Abd Halim, 13 Ogos, 2015.] Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM) Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz bercakap pada sidang media di BNK, di Kuala Lumpur hari ini. Beliau mengesahkan 7 pegawai BNM yang disoal siasat polis berhubung kebocoran maklumat kes 1Malaysia Development Berhad. Tujuh pegawai Bank Ne... lagi »

    Anina kritik lagi kepemimpinan Najib

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
    Dia mendakwa Datuk Seri Najib Tun Razak menangguhkan pemilihan UMNO kerana tidak mampu mengekalkan jawatan Presiden. [image: anina] PETALING JAYA: Selepas muncul dengan rakaman video yang menuduh Datuk Seri Najib Tun Razak ‘kencing’ ahli UMNO, Ahli Wanita UMNO Bahagian Langkawi, Anina Saaduddin sekali lagi mengkritik kepemimpinan Najib selaku Presiden parti. Anina berkata, Najib tidak akan mampu mempertahankan kedudukannya sebagai Presiden lantas mengambil keputusan menunda pemilihan selama 18 bulan. Sehubungan itu, dia mempersoalkan atas dasar apa Najib berkata tiga juta ahli UMNO me... lagi »

    Ringgit Merosot: Nazir Razak bersuara, gesa penyelesaian

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
    [image: Ringgit: Nazir Razak bersuara, gesa penyelesaian] Salinan paparan perkongsian oleh Datuk Seri Nazir Razak di laman Instagram beliau, hari ini. SHAH ALAM - Pengerusi Kumpulan CIMB, Datuk Seri Nazir Razak menggesa pasukan kewangan supaya bertindak terhadap penurunan nilai ringgit yang disifatkan semakin membimbangkan kini. "Pasukan kewangan terbaik, boleh dipercayai dan berpengalaman dalam pengurusan krisis perlu diletakkan dalam pasaran segera," katanya dalam sebuah perkongsian di laman sosial Instagram, hari ini. Beliau yang juga merupakan adik bongsu Perdana Menteri, Datuk... lagi »

    Skandal 1MDB: Bank Negara mahu AG bangkit bertindak

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu
    Bank Negara telah mencadangkan tindakan penguatkuasaan berhubung siasatan terhadap syarikat pelaburan negara kontroversi 1MDB, kata gabenor bank pusat itu Tan Sri Zeti Akhtar Aziz. Katanya, cadangan itu dinyatakan dalam kertas siasatan yang diserahkan kepada peguam negara minggu ini. “Bank ini telah menyerahkan kertas siasatan kepada peguam negara dengan cadangan untuk tindakan penguatkuasaan yang sesuai,” katanya. Ini penampilan sulung Zeti dalam beberapa minggu setelah beliau dan agensi-agensi penguatkuasaan lain menjadi perhatian susulan siasatan mereka. Siasatan itu juga ditun... lagi »

    Bank Negara mahu AG bertindak ke atas skandal 1MDB

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 5 jam yang lalu

    Rara (Syefura Othman): Saya Sudah Bersedia, Semua Sudah Bersedia Untuk Bersih 4.0

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu

    LKS : Najib perlu pergi ke penjara!

    Alhusseyn Alhusseyn pada HARAPAN DAN IMPIAN BARU - 6 jam yang lalu
    PETALING JAYA, 13 Ogos - Dalam majlis makan malam tadi, "The 1MDB Titanic: DAP Petaling Jaya Fundraising" MP Gelang Patah, Lim Kit Siang dalam ucapannya telah meminta pandangan penonton jika mereka fikir Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya yang telah dijemput untuk makan malam itu akan hadir. Orang ramai menjerit dan menjawab "Tidak". Beliau kemudian meminta orang ramai jika mereka fikir Najib akan menghadapi apa-apa hukuman kerana RM2.6 bilion didepositkan ke dalam akaunnya daripada penderma tanpa nama. "Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berkata w... lagi »

    Dr Zeti: I will stay on as Bank Negara Governor until term ends

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu

    Dr Zeti denies allegations against her and Bank Negara

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu

    Bank Negara will only know of any suspicious transactions if banks inform them

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu

    Dr Zeti: Bank Negara's 1MDB probe finished

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu

    All information on deposited RM2bil given to authorities, says Bank Negara

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu

    Dr Zeti: Ringgit will not be pegged

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu

    Mat Sabu jelaskan hala tuju Harapan Baru

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu

    ‘Umno, BN guna perkauman pertahan kuasa’ - Bang Mat

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu

    'Derma' RM2.6b: Najib mesti masuk penjara, kata Kit Siang

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu

    Pua berpakaian ‘banduan’ ikrar terus dedah skandal 1MDB

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu

    Mural Muhyiddin tersebar di alam maya

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu

    AGM Umno akhir tahun, mesyuarat MT hujung bulan

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu

    Adik PM kongsi kebimbangan ringgit merudum

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu

    Saya Takkan Letak Jawatan - Zeti Akhtar

    noreply@blogger.com (RAKYAT MARHAEN) pada RAKYAT MARHAEN - 6 jam yang lalu

    Tidak bertajuk

    atsixty pada ZAKRI ALI - 6 jam yang lalu
    [image: Zar Ali's photo.] *Teruskan Langkah mural Muhyiddin muncul di Kluang Imej sebuah mural yang dikatakan di Kluang, Johor, yang memaparkan bekas Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, telah muncul dalam talian. * * Sumber gambar-gambar itu telah dikesan ke akaun Instagram pelawak dan pelakon Shahrol Azizie Azmi atau lebih dikenali sebagai Shahrol Shiro. * * Tidak dapat dipastikan sama ada Shahrol sendiri terbabit dalam pembuatan mural itu. * * Salah satu daripada gambar itu menunjukkan dua orang lelaki, dengan kepala tunduk memakai topi dan memegang tin semburan d... lagi »

    'Umno umpama terbang sebelah sayap' ??

    atsixty pada ZAKRI ALI - 6 jam yang lalu
    *Perwakilan Wanita Umno Bahagian Langkawi Anina Saaduddin membayangkan Umno umpama terbang sebelah sayap apabila Tan Sri Muhyiddin Yasin dan Datuk Seri Shafie Apdal digugurkan dari kabinet bulan lalu.“Apabila tengkuk dan bahu iaitu timbalan presiden (Muhyiddin), dan naib presiden (Shafie) dicantas, maknanya Umno terbang sebelah sayap," katanya kepadaMalaysiakini.Ditanya sebab Najib mengambil tindakan sedemikian, Aina berkata: "Sebab Najib nak pertahankan jawatan dia".Beliau mendakwa, secara peribadi tindakan Najib melucutkan jawatan Muhyidin seb... lagi »

    Ahli Keluarga Menetang Najib Secara Halus.. Ini Buktinya?

    Addin Deen pada Addin - 6 jam yang lalu
    *Ahli Keluarga Menetang Najib Secara Halus.. Ini Buktinya? *Pengerusi Kumpulan CIMB Datuk Seri Nazir Razak hari ini tampil antara individu yang bimbang terhadap penyusutan nilai ringgit yang mencecah RM4 berbanding 1 dolar Amerika ketika ini. Adik kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak itu melalui laman perkongsian gambar Instagram, memuat naik gambar bertajuk "FBM KLCI approaches 1,600 level, ringgit breaches 4 vs USD." (FBM KLCI mencecah paras 1,600, ringgit melepasi 4 berbanding AS$). "Ini masa yang genting untuk diganggu dengan politik dan terlalu banyak liputan media ... lagi »

    The Unspinners

    Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - 6 jam yang lalu
    The Unspinners ------------------------------ Kesilapan flip flop KSN buat orang lagi berani Posted: 12 Aug 2015 06:10 PM PDT Apabila KSN flip flop akibat tersalah tindakan, hanya buat mereka yang terlibat lagi berani. Baca laporan TMI di SINI . Menurut Gelagat Anwar di SINI, ini akibat KSN dan KSUS terlalu mahu mengampu Dato Najib. Akibat tindakan terlalu aggresif dan spin yang melampau, ia hanya menyusahkan usaha PM untuk menjelaskan isu derma RM2.6.billion ke dalam akaun peribadi sedikit demi sedikit untuk mudahkan orang ramai faham. Maka blog ABITW di SINI melihat perlunya... lagi »

    Gaya Peneroka

    Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - 6 jam yang lalu
    Gaya Peneroka ------------------------------ ANTARA PROJEK FGV Posted: 12 Aug 2015 10:39 AM PDT Naraza Muda GAMBAR HIASAN SAHAJASoalan Tambahan kepada Tan Sri Isa Samad. 1. Kemana keuntungan Projek Ikan Sturgeon yang war-warkan sebanyak RM360 juta? 2. Adakah peruntukan RM135 juta kepada Syarikat Felda Carviartive Sdn. Bhd masih berbaki atau sebaliknya. 3. Apakah status tanah berkeluasan 20 Hektar di Kuala Tahan ? 4. Apakah betul dakwaan induk ikan sturgeon terlepas ke Sungai Pahang? GAMBAR HIASANAgak-agaknye pende pulok akalan Isa Samad nok kekoh harta Felda, beli Hotel dengan harg... lagi »

    Surat Husam kepada Exco bakal berasap - MSO

    kerengga pada KERENGGA - 7 jam yang lalu
    Mohd Sayuti Omar Bekas Exco kanan Kelantan Husam Musa (foto) telah menghantar surat kepada Exco Kelantan bagi menjawab tuduhan liar terhadapnya yang mendakwa beliau "makan" balak sekaligus menanyai beberapa persoalan yang bersifat pelik. Surat Husam itu sudah tentu bakal menjadi satu keributan baharu di Kelantan dan membongkar satu lagi penyelewengan. Isu balak di Kelantan bukan sebesar isu

    Anina: Tangguh pemilihan, Najib tak yakin menang?

    Mohd Sulaiman pada Wak Labu Farm - 7 jam yang lalu
    Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak sendiri seperti tidak yakin terhadap sokongan ahli parti itu kepadanya kerana menundakan pemilihan pucuk pimpinan parti itu, kata Perwakilan Wanita Umno Bahagian Langkawi Anina Saaduddin. Malahan, Anina yang lantang mengkritik Najib dalam ucapannya di mesyuarat bahagian itu Sabtu lalu berkata, Najib seperti tidak yakin boleh mempertahankan kedudukannya sekiranya pemilihan diadakan. “Atas dasar apa Najib nak kata tiga juta ahli sokong dia sedangkan pemilihan Umno yang akan datang, ditunda ke 2016. “Kalau dia tunda, maknanya dia tidak yakin bahaw... lagi »

    Khalwat: JHEAINS tahan model sambilan kerana percubaan melakukan persetubuhan haram

    atsixty pada ZAKRI ALI - 7 jam yang lalu
    [image: Zar Ali's photo.] *SEREMBAN - Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan (JHEAINS) menahan seorang model sambilan pakaian muslimah kerana berkhalwat dengan pasangannya di sebuah bilik hotel bajet di pekan Jempol, di sini, Isnin lalu. * * Menurut sumber, wanita berusia 38 tahun itu ditangkap berdua-duaan dengan seorang lelaki dipercayai duda berusia 34 tahun yang juga rakan sepejabatnya. * * “Mereka dikatakan menyewa bilik hotel itu kira-kira jam 2 pagi bagi melakukan perbuatan terkutuk. * * “Bagaimanapun, perbuatannya terbongkar hasil operasi dijalankan sepasukan pengu... lagi »

    SUATU KEPUTUSAN DAN TINDAKAN YANG BAKAL MEMBUAT PARA PEMBENCI PAS DAN PENGHINA ULAMA JADI HISTERIA SEUMUR HIDUP.

    OMAK KAU!!!! pada Omak Kau!!!! - 7 jam yang lalu
    *Bekas ADUN DAP Bercham Perak Sum Cheok Leng telah membuat suatu keputusan mengejut tetapi tepat dan bijak apabila menyertai Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP).Dalam PAS diserang dari pelbagai sudut dengan tuduhan dan labelan pelbagai macam seperti parti tok lebai kampong, parti jumud kuno berfikiran kebelakang, tidak progresif dan iklusif dll namun ada seorang pemimpin bertaraf bekas ADUN dari DAP mengambil suatu keputusan yang bijak, tepat dan berfikiran jauh dengan menyertai Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP).Sudah pasti berita ini akan menyebabkan para pembenci PAS dan ... lagi »

    KERJA ITU ADALAH SATU AMANAH ! WAJIB BERKERJA DENGAN PENUH KEIKHLASAN, BARU LAH GAJI YANG DITERIMA ADA BERKATNYA !!

    atsixty pada ZAKRI ALI - 7 jam yang lalu
    Akak Poslaju Lempar Parcel Macam Buang Sampah *Akak nak kerja ke tidak? Kalau nak lempar-lempar bungkusan orang tolong berhenti dan bagi peluang kerja tu kat orang lain yer.* *depalma-sp.blogspot.com*

    Jawatankuasa baharu PAC dilantik 19 Oktober, kata menteri OLEH KC NAZARI

    atsixty pada ZAKRI ALI - 7 jam yang lalu
    *Ahli baharu Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) akan dilantik pada sidang Dewan Rakyat Oktober depan, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Azalina Othman Said. * *Ahli baharu Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) akan dilantik pada sidang Dewan Rakyat Oktober depan, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Azalina Othman Said. Ahli Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) yang baharu akan hanya dilantik pada sidang Dewan Rakyat pada Oktober depan, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Azalina Othman Said.Az... lagi »

    Pesawat milik kerajaan ditawar untuk jualan tender RM80.5 juta, lapor akhbar

    atsixty pada ZAKRI ALI - 7 jam yang lalu
    *Pesawat eksekutif Boeing Business Jet (BBJ) 737-700 pernah digunakan sebagai penerbangan rasmi ketua kerajaan Malaysia dijual susulan pembelian pesawat baharu jenis Airbus Corporate Jet (ACJ320) bernilai RM465 juta.Pesawat eksekutif Boeing Business Jet (BBJ) 737-700 pernah digunakan sebagai penerbangan rasmi ketua kerajaan Malaysia dijual susulan pembelian pesawat baharu jenis Airbus Corporate Jet (ACJ320) bernilai RM465 juta.Pesawat eksekutif Boeing Business Jet (BBJ) 737-700 yang pernah digunakan sebagai penerbangan rasmi ketua kerajaan Malaysia ditawar untuk juala... lagi »

    ANGIN PERUBAHAN

    Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - 8 jam yang lalu
    ANGIN PERUBAHAN ------------------------------ 156 Matawang Dunia Terjejas Akibat Kejatuhan Ekonomi Global Posted: 12 Aug 2015 06:55 PM PDT You are subscribed to email updates from ANGIN PERUBAHAN To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. Email delivery powered by Google Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States

    RAKYAT MARHAEN

    Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - 8 jam yang lalu
    RAKYAT MARHAEN ------------------------------ - Mural Muhyiddin muncul di Kluang - Felda bukan milik peribadi Umno, Najib - "Najib Kencing": 'Umno umpama terbang sebelah sayap' - Anina - Kemelut berterusan, mesyuarat MT Umno bulan ini mungkin TANGGUH LAGI.... - Amaran Pas kepada pemimpin sabotaj parti..!! - ADIK BERADIK MENTERI TIDAK SEHARUSNYA MENIAGA DI KEMENTERIAN ABANG SENDIRI - Kenapa Ada Pemimpin Umno Mahu Umno Terkubur? - Kenyataan bodoh menteri tentang nilai ringgit jatuh - Datuk Abdul Rahman Dahlan semakin membadutkan diri dan cuba ... lagi »

    Takbir

    Admin Direktori Blog pada BLOG - BLOG PRO POLITIK - 8 jam yang lalu
    Takbir ------------------------------ DULU TUN KENA "SHIT" KINI PM "BULLSHIT"? Posted: 12 Aug 2015 01:49 AM PDT ALLAHUAKBAR ! APA DAH JADI NEGARA KITA MALAYSIA YANG KITA SAYANGI YANG DULU WANGI TELAH MENJADI BUSUK SEHINGGAKAN TUN MAHATHIR PM PALING LAMA MENTADBIR MALAYSIA SANGGUP MENGELUARKAN PERKATAAN "BULLSHIT" KEPADA KENYATAAN PM MALAYSIA TERKINI PADAHAL PERNAH SEORANG SASTERAWAN NEGARA TERLEBIH DAHULU PERNAH MENGATAKAN "SHIT" KEPADA UMNO DAN TUN M MALAH SEBUAH NOVEL SHIT TELAH DIKELUARKAN PADA TAHUN 1999. MUNGKIN SEBELUM INI SEMASA PENTADBIRAN TUN M NILAI WANG RM PERNAH TURUN... lagi »
    My Dashboard. 
    s3v3n


    s3v3n.
IP

Tiada ulasan: