Google+ Badge

Rabu, 27 Julai 2016

6074. Umno di mata sebahagian orang Sabah.

UMNO SABAH BAKAL BERKECAI HANCUR LEBUR NAZRI-ANNUAR-RAHMAN DAN SALLEH KERUAK MASIH CAKAP TAKBUR

OLEH: JOSEPH P ANDAU (KOTA BELUD)
www//:sabahinside14.blogspot.com
Sunday July 24/2016

BETUL-betul para pemimpin tertinggi UMNO peringkat nasional dan peringat negeri masih  ada   yang berlagak angkuh dan sombong cakap besar cakap takbur walaupun disaat-saat genting begini ramai ahli-ahli UMNO berinut-rinut keluar meninggalkan buat selama-lamanya.

Orang yang pertama sombong angku temberang dan egoh  ialah Salleh Burung Kepala Keruak orang Kedua Abd Rahman Dahalan Ketiga Nazri Aziz (Samseng) Keempat TS  Annuar Musa.

Mereka keempat-empat ini suka cakap takbur seperti orang yan hilang pedoman pegangan hidup jadinya mereka kufur dan munafik.

Sebenarnya mereka berlagak sombong dan angkuh mereka mula gentar dan gusar kerana setiap hari setiap saat ada saja cawangan-cawangan UMNO keluar parti beramai-ramai.

Dengan berlagak sikap sombong mereka jadi tidak ketara ketakutan yang telah menghantui mereka jadi cakap tak serupa bikin cakap takbur macam orang tiada pegangan agama jadi kurafat-sirik dan munafik.

Kalau Salleh Kepala Keruak orang Dusun-Kadazan Murut dan Cina paling menyampah melihat muka Salleh Burung Keruak rupanya  persis Gundurowo anak kepada Kukok.

Perlu diimgat orang Sabah kini mula bangkit  kerana telah menyedari pemimpin Sabah yang telah lama  mengabdikan diri  berjuang untuk kekuatan UMNO hingga ke akar umbi selama 30 tahun tetapi para pemimpin UMNO Malaya dan Negeri Sabah sedikitpun tidak mengenang budi jasa-jasa DS Shafie Apdal yang ditaburkan untuk menaik taraf Negeri Sabah dalam aspek perdana pembangunan infrastruktur diluar Bandar.

Gara-gara menegur Najib pasal kes 1MDB DS Shafie jadi mangsa pemecatan dari jawatan yang disandangnya Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah dan digantung keahlian UMNO.

Ekoran tindakan para pemimpin UMNO keatas khianat dengan DS Shafie rakyat Sabah keturunan Bajau-Suluk terus memberontak tiada hentinya sehingga sekarang  ramai yang keluar UMNO.

UMNO Sabah bakal terkubur hancur lebur  orang Melaya suka mempersenda-sendakan  pemimpin UMNO Sabah ini lah  balasanya

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ  , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ,  مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ  , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh.

الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
استغفر الله لا إله إلا هو الذي الحي القيوم واتوب إليه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ , الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ , مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ , إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ , اهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ , صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ , غَيْرِ المَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ
الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
آمين...آمين... آمين... ياالله يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِن
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
ﺑِﺴْــــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــﻢ

 • 
........................................ 

Tiada ulasan: